Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

s@mson

#3626 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by s@mson »

LSD wrote:
s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.

a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
MOJ grad, MOJA drzava,nemam druge, za nju sam se borio, krv prolio i sad ce balavci da je ruse i pale, malo morgen...
A di sam treba ili sam trebao o tome suditi ne mozes...
kokakolas

#3627 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Havatar wrote:
JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.
Ma imaš pravo... Nek ostanu SDA i SDP na vlasti. Evo se raskidoh od posla što mi ga Zlaja i Suljo središe.
Zatamnjena stakla

#3628 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Zatamnjena stakla »

casica wrote:
hrasno38 wrote:sad sam dosao sa epicentra zbivanja u Sarajevu i hebem sve one koji kazu da ovo ovako treba. Zapamtite nema niti jedan onaj koji pali i rusi u Sarajevo da je stariji od 20 godina. Predsjednistvo nisu zapalili ni cetnici a zaplili su ovi maloumnici. Ovo nema veze sa "boljim sutra". Ovo je defintivno dirigovano da bog kaze. Protesti protiv ljudi koji su nas unistili uvijek i do kraja ali rusenje svojih gradova nikada. Sad sam definitvno za to da policija primjeni maksimalnu silu.
Otisao sam na demonstracije sa istim ciljem koji nas sve tisti ali kad sam vidio sta se u stvari desava sve mi se zgadilo. Koja je vikendica ili hacijenda od ovih lopova zaplatila. Umjesto da odu na Poljine oni pale istoriju Sarajeva i to ponavljam ne demostranti nego huligani koji bukvalno uzivaju u ovome.
:thumbup:
jeb'o historiju kad nema budućnosti
art vandeley

#3629 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by art vandeley »

Koje divljastvo :( :shock:

cuj i Vjecnicu hoce da ruse :shock: :shock:
Last edited by art vandeley on 07/02/2014 17:25, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#3630 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insaneinthebrain »

s@mson wrote:
insaneinthebrain wrote:
s@mson wrote:Pale MOJ grad i MOJU drzavu, balavci od 15 godina nemaju pravo na to...
a ovi unutra sto MOJ grad i MOJU drzavu kradu godinama i sto ne rade nista. za to imaju pravo :oops:
TI si ga izabrao, SHVATI JEDNOM...
a ti ga nisi izabrao. ja nisam glasao da bih ih izabrao. kad su svi lopovi
Last edited by insaneinthebrain on 07/02/2014 17:27, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#3631 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

strong69 wrote:
julisiz es grant wrote:
strong69 wrote:http://www.dw.de/sorensen-sami-sebi-nam ... a-17085401

Koliko su nam politicari nanijeli stete ovo sto se danas unistava (ne opravdavam) nece iznositi ni 1% ukupne stete. Nabijem ih na kurac. I za gubitak IPA fondova i za kasnjenje isplate penzionerima, poljoprivrednicima, nastavnicima i majkama porodiljama i za 10 kantona i za 300 ministara i za MMF kredite i za nelikvidnost firmi i zatvaranje fabrika i za Damira Cardzica i 15 vlada u jednom mandatu...
I sve će se to sada promijeniti. Vuuupiii!
Ocito ne znas sta znaci kada zaradis novac, prodas proizvod i cekas subvenciju od drzave a nema je jer im je vaznije da podijele plate.

Ocito ne znas da su bankarskom sektoru dopustili da se ponasa kako hoce i da banke NE DAJU kredite privredi bez HIPOTEKE u omjeru 1:2 ili 1:3 i da smo gubitkom IPA fondova izgubili mogucnost dobijanja bespovratnih sredstava.

A znas li zasto smo izgubili IPA fondove? Znas li koliko majke u Ze Do kantonu cekaju na ostvarivanje svojih prava i koliko poljoprivrednici cekaju na svoj zaradeni novac? 270 dana.

Ne vjerujem da ce se stanje promijeniti jer demonstranti nemaju definisane zahtjeve i ciljeve. Ne podrzavam i ne opravdavam unistavanje imovine ali ovo je prevrsilo svaku mjeru i ne cudi me ova reakcija ljudi. Tacno je i to da da su najagresivniji klinci ali i to je posljedica ovog pisljivog drustva i vodenja politike. Nisu ti klinci pali s neba. Stvorilo je ih je ovo drustvo i ova politika.
Baš vidim da protestvuju uspješni privrednici, Bekto, Prevent, svi!
kokakolas

#3632 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Havatar wrote:
JohnnyS wrote:Živo me zanima, kakvi će biti rezultati izbora nakon ovih protesta. Pretpostavljam isti kao što bi bili da protesta nije bilo.
Stranke koje su spremne da pristanu na treci entitet ( DF i SBB) su poslije ovih protesta sigurna vlast a Bosnjaci u Bosni su sebi osigurali status Palestine u Evropi.
Ma jašta, neka SDA i SDP na vlasti. Evo se rakidoh od posla što su mi ga Zlaja i Suljo sredili. Malo morgen haveru.
Last edited by kokakolas on 07/02/2014 17:25, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#3633 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

PolicajacZagreb wrote:narod netreba na policiji ispoljevati svoj gnjev i policajci su obicni ljudi koji imaju djecu zene porodice... kako je njihovim majkama djeci kad se pitaju dali ce se vratiti njihov otac muz sin kuci
Al ih ložiš, i to po nalogu, jelde znaš naši ljudi su takvi, kad im kažeš nemoj, a oni kažu " E sad ću još gore".

Svaka čast za našu Policiju, pustili su narod da se ispuše, neće da pucaju po njima, a ti vaši bi, jer nije kod vas NDH još nestala.
Vas su Amerikanci "zajahali", i nas će uskoro, a i mi im u tome pomažemo, jer kad se ovo sve zapali i sruši, opet ćemo mi morati od njih kredite uzimati.

Al' tako je tako, sitna sam ja buranija da bi nešto mogao promijeniti.

Što bi reko Džemal Bijedić " Crno nam se piše, ali nećemo propasti" :bih:
KPNCTNJAH

#3634 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KPNCTNJAH »

Demonstranti zahtjevaju direktan prenos otvaranja Olimpijskih igara na platou Skenderije...
House

#3635 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by House »

Havatar wrote:

e jebi ga sad :lol: :lol: :lol: :lol:
p206

#3636 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

Havatar wrote:
da te pitam nešto otvoreno...koliko te plaćaju?

jer provesti čitav dan u branjenju nečeg neodbranjivog, može samo plaćenik ili neko ko ne razumije okruženje u kojem živi
Itakoto

#3637 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Havatar wrote:
Jah bolan. Sta cemo sada bez Zlaje, Bakira i klempe? :D
Da hoce malo ovi "huligani" navratiti i do fahrinog tornja... :izet:
madesa

#3638 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madesa »

da bog da svaki demonstrant sto je zapalio predsjednistvo izgorio u njemu radujem se danu da cujem da je neko od kretena poginuo, branili smo grad od cetnika i nisu nam uspjeli zapaliti ali zato jesu balavurdija
Black111

#3639 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

A jada i policije. :-) Bio sam u gradu i istina je da je rijec ugl. o balavcima koji razbijaju i unistavaju i to samo da bi razbijali i unistavali. Jos jednom ponavljam, rijec je uglavnom o djeci i takvi popalise pola drzave. :lol:

P.S. Samo se nadam da je moj predsjednik Zelja K. dobro. :D
stakasa

#3640 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by stakasa »

kamen spoticanja wrote:Predsjednik Saveza boraca Tuzlanskog kantona u izjavi za „Avaz" naveo je da kompletna vlast u FBiH treba podnijeti ostavku, zbog situacije u kojoj je narod u FBiH.

- Trebali bi se organizirati vanredni izbori. Treba se pružiti šansa novim i uspješnim ljudima, koji mogu ovu zemlju oporaviti. Neka je onima koji su na vlasti ovo na čast, jer oni samo od izbora do izbora sjedaju s fotelje na fotelju. Svi su skupa odgovorni, jedino je Fahrudin Radončić (SBB), državni ministar sigurnosti, čovjek kojem bih dao svoju djecu i srce da su njegovi. Upravo sam ga slušao na FTV... On je jedini čovjek koji može biti lider Bošnjaka. To ne mislim samo ja, nego mnogi borci. Jedino Radončić poziva policiju da ne tuče svoj narod - kaže Hodžić.

:-) :-) :-)
jel ista jasnije
Tako to obicno bude u revolucijama... Pocelo je s tim da se bune obespravljeni radnici privatizovanih preduzeca. Koji su nekad davno prevareni od strane beskrupuloznijih, bezobraznijih, nasvespremnijih, sbosobnijih, podobnijih... tipova kao sto je Radoncic. Koji ce i u ovom neredu isplivat i omastit brke a te iste bivse radnike nece niko ni pogledat, mogu samo dobit kamen u glavu. Usput ce se zavadit sa komsijom policajcem koji radi za 900 maraka itd. Sumnjam da ce se nanosit direktna, privatna steta politicarima i tranzicijskim profiterima, ipak je to previse za ocekivat od naseg naroda.
Meni samo ne izlazi iz glave kakav je kreten Zeljko Komsic. Pa sve mu je ovde bilo namjesteno na penal, njega niko ne bi izvizdo. Ali eto, kad nece on, hoce Fahro
P.S.
Bar ce politicari odsad biti svjesni da ima i ova opcija. Najmanja steta su zapaljene zgrade i trafike. Samo da bude sto manje povrjedenih
rokan

#3641 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by rokan »

NE KONTAM STO SE LUPAJU I PALE ZGRADE ADMINISTRACIJE A ZGRADE STANAKA I VILE POLITICARA OSTAJU NETAKNUTE?

INAČE, SVI KOJI DODJU NA VLAST NAKON OVOGA OPET CE SE MORATI ZADUZITI KOD MMF-A JER DRUGACIJE NE MOZE.

NARODI JUGOSLAVIJE, BILA VAM JE TIJESNA JUGOSLAVIJA SAD SE BASKARITE U SVOJIM "DRZAVAMA".
JThomas

#3642 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

elma89_ wrote:
Jasno je i na mjesecu ko protestuje u Mostaru ;) ako je multikulti,onda ce biti istih protesta i u gradovima koji nemaju ni 10% bosnjaka
sve ti znaš bolje od stanovnika tih gradova, i kako je u sarajevu i mostaru i banja luci, i pod muškim i pod ženskim nickom... :D

još ubaci koji citat ebu bekra ili osmana... :D
Butmiran

#3643 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

LSD wrote:
nema tu ništa TVOJE, sve je NAŠE, državno.....nije ti to babovina, ako si sin nekog guzonje funkcionera ili kantonalnog ministra koji je umislio da je ovo njegova babovina.

a treba si izaci tim "balavcima" na crtu danas, a ne sad kukati po forumu i prosipati naknadnu pamet ;-)
:thumbup:

E hajd' da se i ja jednom složim s tobom. :D
klixo

#3644 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by klixo »

BegA_ wrote:
LSD wrote:

Halo bolan jesi normalan te zgrade je zapalilo par hiljada "ljudi" ,a sta je sa nama ostalim tacnije 400 i kusur hiljada koji su protiv paljenja i rusenja grada(na Sarajevo mislim) ? I mi smo ovo napravili i necemo da rusimo ! Ukljuci TVSA i slusaj reakcije gradjana , 98% ne podrzava ovo !
Hafis

#3645 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hafis »

elma89_ wrote:
JThomas wrote:
elma89_ wrote: BOSNJACI cine nekih 40% u Mostaru,i oni i protestuju
ti iz švedske znaš ko protestuje u mostaru? :D
Jasno je i na mjesecu ko protestuje u Mostaru ;) ako je multikulti,onda ce biti istih protesta i u gradovima koji nemaju ni 10% bosnjaka
Ovo u Mostaru može biti jako opasno.
neregistrovani

#3646 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by neregistrovani »

Picajzla wrote:Predsjednistvo gori, je li Bake iznio zlatne kasike ?
nije, ali imamo državu za čovjeka ! :-) :izet:
howdy

#3647 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by howdy »

s@mson wrote:
LSD wrote:

MOJ grad, MOJA drzava,nemam druge, za nju sam se borio, krv prolio i sad ce balavci da je ruse i pale, malo morgen...
A di sam treba ili sam trebao o tome suditi ne mozes...
drug, pusku u ruke i idi brani...
Zatamnjena stakla

#3648 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Zatamnjena stakla »

heroji se uvijek u gužvi traže al' heroj nije status nego duševna statisfkacija
daxon

#3649 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by daxon »

hrasno38 wrote: i hebem sve one koji kazu da ovo ovako treba.
Dok im se malo ne potpali nikada neće shvatiti ozbiljno.
Mirno i dostojanstveno bi mogao 200 godina blejati i niko se zbog toga ne bi ni poćešao, eno hiljade bleje svaki dan u ferhadiji na kafi, e isto je i sa mirnim demonstrantima.
Svaka čast, po prvi put nakon rata osjećam se ponosno što sam stanovnik ove države i građanin ovog grada, ponosim se ovim ljudima, treba nastaviti, nastaviti sve dok sve nepismene majmune i kabadahije na vlasti, koji nam godinama sišu krv na slamku i ponižavaju nas, ne da ih skinemo sa vlasti, već otjeramo iz države ili smjestimo u zatvore SVEEEEEEE.
Black111

#3650 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

rokan wrote:NE KONTAM STO SE LUPAJU I PALE ZGRADE ADMINISTRACIJE A ZGRADE STANAKA I VILE POLITICARA OSTAJU NETAKNUTE?

INAČE, SVI KOJI DODJU NA VLAST NAKON OVOGA OPET CE SE MORATI ZADUZITI KOD MMF-A JER DRUGACIJE NE MOZE.

NARODI JUGOSLAVIJE, BILA VAM JE TIJESNA JUGOSLAVIJA SAD SE BASKARITE U SVOJIM "DRZAVAMA".
Zato sto je rijec o huliganima s 5 deka mozga i kiji ovo rade jer im se svidja, nista vise tu nema.
Locked