Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Jedaj

#2726 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Jedaj »

biske wrote:teorija sistema?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uzivam kada gledam raju koja samu sebe srozava kreveljenjem. samo tako nastavi.
leo karan

#2727 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by leo karan »

Zakrivljena prava :D
snaga_znanja

#2728 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

Janjicar wrote:"U UKC Tuzla primljena su 33 policajca i 5 civila." Dobar rezultat s obzirom da smo igrali u gostima
:lol:
Veceras gledam sa jednim daljnjim rodjakom (btw. on je penzionisai drot :D ) ove klipove i njegov zakljucak je taj da policija je jako losa i slabo pripremljena. Kako fizicki tako i takticki.

Kaze da je nevjerovatno vidjeti policajca specijalne jedinice da onako trci sam kroz kvart i izmedju zgrada ili njih dvojica. On je generalno sa svojom opremom izuzetno spor i nepokretan tako da ga bez ikakvih problema 2-3 covjeka mogu savladati i udesiti. Sreca kaze, pa se narod jos boji "milicije" i fajta na sake sa njima jer bi ovi tuzlanski davno dobru batinu fasovali...

Isto tako djelovanje specijalne jedinice van formacije onako solo je van pameti. To je vojska unutar policije i onakva nedisplina je strasna...

Kaze zao mu vidjet ove obicne policije tj. pozornika kojima je stitove uvalilo u ruke i stavilo ispred naroda. Nije to njihov posao...
krcko44

#2729 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by krcko44 »

webby-x

Tko točno tebe poziva na bilo što?
Ti si taj koji poziva da se održi status quo.
Rahat patnja, što bi rekli.

Valjda je red da u prvim redovima prosvjeda
bude ova armija nezaposlenih. Ja svakako
barem podržajem prosvjede, za sada.

Jos jedan tovar!
JA SAM HRVAT - ali nisam Fasista!
Na Gradini se rodio u Mosniku odrastao.
Ti, tovare i ostalo hercegovacko smece MARS od protesta u Tuzli.
Tvoj HDZ je u Tuzli na vlasti. Ministar koji je ucestvovao u ratu srpske vojske na zadarskom zaledju, kao dio Pristinskog korpusa....Sada je ministar u vladi TK i ima na racunu 500 TISUCA ustedjevine,Firmu, stan u Skojevskoj, kucu u Zivinicama . - A JA MU MRTVE MI MATERE POZAJMIO 3.000 KM 1999 godine.
Vas iz HDZ (narocito iz hercegovine) treba objesiti kao primjer demokracije . a na spomeniku vam uklesati
"ERO SA ONOGA SVIJETA"
Fuj!
SDP i HDZ
Last edited by krcko44 on 07/02/2014 01:08, edited 1 time in total.
iPod

#2730 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

volta dzontra

#2731 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by volta dzontra »

It_is_a_Leclerc wrote:
Itakoto wrote:"Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava" je iluzija ljudi. Pa vidite i po komentarima webby-x i voltre da od ovoga nema nista. Ovo nije pokusaj udvaranja jer nemam nade da ce se protestanti u velikom broju sutra okupiti i u Sirokom, Orasju, Livnu, pa cak ni u Mostaru. Ali zasto otvarati drugi front kad nismo sigurni ni da mozemo podnijeti ovaj jedan?
A jest vas Lijan naložio s tim kantonima ?! De se malo ljudi saburišite i suočite sa realnošću.
Mogu i ja tražit Mercedesa S, Adrianu Limu i Cocco Breaze na zadnjem sjedištu. Al' nema. Jebi ga.

Kantone se ne mora ukidati. Samo im treba oduzeti nadležnosti koje su sami sebi izmišljali (uprave, direkcije, agencije).
Potom se popeti na federalni nivo i ukinuti pet ministarstava koja nigdje u Ustavu ne postoje.

Uštede - nekoliko STOTINA miliona godišnje.
Lijan nalozio Bosnjake ukidanje kantona i pustosi im federalni proracun i federalne instituciije. Taj i Civilnu zastitu krade. Jos fino njemu i Neki. Usmjerite bijes na sugave kantone koji jedna kraj s krajem spajaju od troskova placa policije, skolstva, zdravstva.....goli kantoni ko misevi...ministri drugoligaski politicari koji su se docepali plate i sitnih talova.....milijuni se vrte na autocestama, poticajima, zakonima na federalnoj razini, javnim poduzecima u federlnoj nadleznsti (telekomi, elektroprivrede)......a radnike napucali pred kantone .....
biske

#2732 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Jedaj wrote:
ne mogu se srozati na tvoj nivo, al nikako.
webby-x

#2733 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by webby-x »

krcko44 wrote:JA SAM HRVAT - ali nisam Fasista!
Ma ti si kurac na biciklu.
Novoregistrirani.
Itakoto

#2734 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

krcko44 wrote:
webby-x

Jos jedan tovar!
Tvoj HDZ je u Tuzli na vlasti. Ministar koji je ucestvovao u ratu srpske vojske na zadarskom zaledju, kao dio Pristinskog korpusa....Sada je ministar u vladi TK i ima na racunu 500 TISUCA ustedjevine,Firmu, stan u Skojevskoj, kucu u Zivinicama . - A JA MU MRTVE MI MATERE POZAJMIO 3.000 KM 1999 godine.
Vas iz HDZ (narocito iz hercegovine) treba objesiti kao primjer demokracije . a na spomeniku vam uklesati
"ERO SA ONOGA SVIJETA"
Fuj!
SDP i HDZ
Oj matero! :roll: Sigurno ga je webby birao u Tuzli.
I smanji malo strasti jer su kontaproduktivne.
Breathless

#2735 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

leo karan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jeste vi primjetili kako na ovoj temi imamo grupu novoregistrovanih ljudi koji pljuju demonstrante, iznose paranoične, gotovo apokaliptične prognoze šta će biti ako bude protesta, prijete policijskom brutalnošću ?!

Ja nekako vjerujem da stranački podmladci (asocijacije, političke akademije, forumi itd.), večeras imaju besanu noć.
Nevjerovatno kakav angazman.
otvaraju nove teme, ovdje se odjednom spominju brankovici I hadzipasici, javlja se I zagrebacka policija... :lol:

ubijte se bijedo ljudska
Hadzipasici i Brankovici su dio iste kleptokratske oligarhije koja i danas vlada, razlike izmedju politickih partija nema, sve je to isti otpad, a ti ako nisi shvatio u kojem kontekstu sam ih spomenuo, onda imas problem.

Pokrasti po zakonu sve sto stignes, milione i milione, a zatim se povuci i primiriti i gotova prica. Akvarijske ribice imaju bolje pamcenje nego mi.
O'zone
Globalni moderator

#2736 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

snaga_znanja wrote:
Janjicar wrote:"U UKC Tuzla primljena su 33 policajca i 5 civila." Dobar rezultat s obzirom da smo igrali u gostima
Veceras gledam sa jednim daljnjim rodjakom (btw. on je penzionisai drot :D ) ove klipove i njegov zakljucak je taj da policija je jako losa i slabo pripremljena. Kako fizicki tako i takticki.

Kaze da je nevjerovatno vidjeti policajca specijalne jedinice da onako trci sam kroz kvart i izmedju zgrada ili njih dvojica. On je generalno sa svojom opremom izuzetno spor i nepokretan tako da ga bez ikakvih problema 2-3 covjeka mogu savladati i udesiti. Sreca kaze, pa se narod jos boji "milicije" i fajta na sake sa njima jer bi ovi tuzlanski davno dobru batinu fasovali...

Isto tako djelovanje specijalne jedinice van formacije onako solo je van pameti. To je vojska unutar policije i onakva nedisplina je strasna...

Kaze zao mu vidjet ove obicne policije tj. pozornika kojima je stitove uvalilo u ruke i stavilo ispred naroda. Nije to njihov posao...
Ono danas jeste bilo krvnički. Dati štitove ljudima u običnim uniformama, jadnici su završili sa krvavim cjevanicama jer su poskakivali cijelo vrijeme a kamenje udara li udara.
Bronco_Billy

#2737 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Bronco_Billy »

webby-x wrote:
krcko44 wrote:JA SAM HRVAT - ali nisam Fasista!
Novoregistrirani.

:lol: :lol:
Janjicar

#2738 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

snaga_znanja wrote:

Nije to nista da si vidio kad se razdijelise specijalci u dvije grupe a obicna murja pusta narod izmedju njih da prolazi dok jedan drot se ne sjeti i rece Pa ljudi mi nismo normalni mogu im doci s ledja :D
I tad su skontali i nisu dali vise nikom proci kasnije su ponovo napravili gresku i naslo se 20-tak specijalaca unutar mase, opkoljeni su bili ali narod je digao ruke i poceo pljeskat niko ih nije ni pipnuo i oni su se izvukli da bi se pregrupisali i bacili suzavac... Tek tada je raja popizdila...
Hajlac

#2739 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

It_is_a_Leclerc wrote:Jeste vi primjetili kako na ovoj temi imamo grupu novoregistrovanih ljudi koji pljuju demonstrante, iznose paranoične, gotovo apokaliptične prognoze šta će biti ako bude protesta, prijete policijskom brutalnošću ?!

Ja nekako vjerujem da stranački podmladci (asocijacije, političke akademije, forumi itd.), večeras imaju besanu noć.
Vide da su im odbrojani dani :sax:
snaga_znanja

#2740 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by snaga_znanja »

Breathless wrote:
leo karan wrote:

Nevjerovatno kakav angazman.
otvaraju nove teme, ovdje se odjednom spominju brankovici I hadzipasici, javlja se I zagrebacka policija... :lol:

ubijte se bijedo ljudska
Hadzipasici i Brankovici su dio iste kleptokratske oligarhije koja i danas vlada, razlike izmedju politickih partija nema, sve je to isti otpad, a ti ako nisi shvatio u kojem kontekstu sam ih spomenuo, onda imas problem.

Pokrasti po zakonu sve sto stignes, milione i milione, a zatim se povuci i primiriti i gotova prica. Akvarijske ribice imaju bolje pamcenje nego mi.
Inace ugledni SDA premijer koji je odapeo na ljubavnici u amanet porodici ostavio 30 miliona KM i zgradurinu u centru Zenice...
Jedaj

#2741 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Jedaj »

biske wrote:
Jedaj wrote:
Da zivis hiljadu godina ne mozes dostici moj nivo. Ja sam priznat u svijetu od strane svjetskih autoriteta I ne zivim uopste niti u jednom fasistickom aparthejdu dejtonske nakaze. Za mene bi to bilo ponizenje, ali eto pokusavam naucno ukazati primitivcima gdje je problem, ali izgleda dzaba, ovca zna samo da bleji.
krcko44

#2742 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by krcko44 »

webby-x

Novoregistrirani.
Duze sam ovdje nego sto su se spermatozoidi tvog hercegovackog cace aktivirali !
volta dzontra

#2743 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by volta dzontra »

krcko44 wrote:
webby-x

Jos jedan tovar!
"ERO SA ONOGA SVIJETA"
Fuj!
SDP i HDZ
Vidim bas ti je fino.....kad moras nakon izjave da si Hrvat dodati da nisi fasista....bas to stalo pravdanje raji postane refleks...pusica i uzivaj
Itakoto

#2744 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Jedaj wrote:
biske wrote:
Jedaj wrote:
Da zivis hiljadu godina ne mozes dostici moj nivo. Ja sam priznat u svijetu od strane svjetskih autoriteta I ne zivim uopste niti u jednom fasistickom aparthejdu dejtonske nakaze. Za mene bi to bilo ponizenje, ali eto pokusavam naucno ukazati primitivcima gdje je problem, ali izgleda dzaba, ovca zna samo da bleji.
Bingo! :lol: :lol: :lol: :sax:
Butmiran

#2745 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

snaga_znanja wrote:

Ovo se slažem definitivno, oni će najviše najebati od svih policajaca, a njihovo je najmanje da stoje ispred naroda na protestima.
crni_DZo

#2746 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

Jedaj wrote:
biske wrote:
Jedaj wrote:
Naci ti se iz svecke igras revolucionara ovdje? :lol: :lol:

Pa jel te stid majke ti...
biske

#2747 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Jedaj wrote: Da zivis hiljadu godina ne mozes dostici moj nivo. Ja sam priznat u svijetu od strane svjetskih autoriteta I ne zivim uopste niti u jednom fasistickom aparthejdu dejtonske nakaze. Za mene bi to bilo ponizenje, ali eto pokusavam naucno ukazati primitivcima gdje je problem, ali izgleda dzaba, ovca zna samo da bleji.
jadan je svijet u kojem priznaju one koji dijele ovakve kvalifikacije netom poslije registracije na forumu.
Maharadza

#2748 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Maharadza »

haos1 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sutra bi policija trebala masovno da se solidariše sa protestantima kao što je to bio slučaj na protstima u Njemačkoj ili na Tajvanu. Mislim da je i u Slovneiji onaj policajac napisao otvoreno pismo vladi gdje je rekao da ne žali da bije svoje sugrađane. Ima li naša policija te moralne snage?
nemojte biti naivni, ko i 92-95. tzv. "nasa" policija se upravo zaputila ka u tuzli pojacana za nekoliko hiljada. mislite da ce se hiljade policajaca solidarisati sa nenaoruzanim gradjanima? varate se oni nemaju razloga za to, solidarisace se se samo ako moraju, sa sebi slicnim ili jacim. policiju koju izdrzava ova vlast, ce uciniti sve da spasi istu, zato ne treba biti uopce naivan, da ne bi bili u primorani jos jednom se braniti gororuki. balkan je ovo, vladajuci ce uciniti sve da zastite sebe i svoju moc. :run:
Ma ACAB brate! Rugali su se gotovo svi nama navijačima kada fasujemo batine, napadali nas, nazivali huliganima i optuživali kao da smo ISKLJUČIVO MI krivci što volimo svoj klub i pratimo ga gdje god gostuje. Neka sad' malo narod divi da ima i druga strana priče i kako je kad' ni kriv ni dužan fasuješ pendrek preko leđa! Da se razumijemo; ACAB! :wink:
haos1

#2749 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by haos1 »

PolicajacZagreb wrote:ovo je smjesno u zagrebu si bili prosvjedi 2011 oko 50.000 do 100.000 ljudi pa vlast malo jace ovlasti dala policiji za te izvanredne situacije i to se rijesilo za 5 6 dana a ovo sacica jada... a sto se tice policije u bih to je presmjesno od ustrojtva svaki kanton ima policiju i ministarstvo pa do profesionalnosti i ucikovitosti te policije :-)
policajčino, za te proteste u Zagrebu 2011. google izbacuje da je 50000-100000 ljudi bilo samo najava, a stvarni broj je bio puno puno manji. toliko o "interventnoj" policiji zagreba, ili ti ga jaki samo kad je omjer 10:1 u korist policije. i to batinanje u atmosferi opce omrazenosti politicira je kontra-produktivno, u svijetu bi izgledali kao totalitarni rezim koji bije svoj narod kako bi odbranili vladajuce diktatore. a policija je inace tu da stiti narod, a ne obratno, a to bi ti kao policajac trebao znati, ali ne znas, ili znas, a ograniceno razmisljas. ko i svi dresirani policajci...
Last edited by haos1 on 07/02/2014 01:26, edited 3 times in total.
Hajlac

#2750 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hajlac »

Havatar wrote:

A imas i one koji su se tek registrovali i ovako daju podrsku demonstrantima:
krcko44 wrote:
Izvini..tebe sam zaboravio, nisi ti za proteste -ti si za sise (donje, budzetske,roditeljske)

Ubit govna!
Image
Pa to ti je stara američka taktika radikalizacije građanskih i potencijalno revolucionarnih pokreta.

Na vrlo visokom nivou u zapadnoj Evropi to je rađeno u sklopu Nato operacije Gladio.

Pokušaji radikalizacije kako bi se narod okrenuo protiv protesta!
Locked