Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

biske

#2626 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Korisničkoime wrote:a može li ovako, sa biranjem recimo tri opcije:

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
Sudski progon i kažnjavanje odgovrnih za privatizacijski kriminal
Istraga i kažnjavanja svih slučajeva nepotizma i korupcije
Ukidanje kantona i jačanje države (makar i samo Federacije)
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto

Amandmane na tekst prihvatam do ponoći! :)
biske

Prvi bold: saglasnost stranaka sa hr predznakom to niko ne može ostvariti da može davno bi učinio.
Drugi bold: prijevremeni izbori kao način promjene vlasti i sada postoje to već imamo
prvi bold se donekle slažem
drugi bold :shock: koji član izbornog zakona bih je u pitanju??? naime, svi dosadašnji pozivi na iste su bili stranačka šuplja...
palermo

#2627 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by palermo »

Janjicar wrote: Dodji sutra, izadji na proteste iznesi svoje zahtjeve niko ti nece nista braniti ja ti garantujem... Ali ne tebi je dobro i ovako, uvalio si se u fotelju i pametujes od pocetka ove teme. Tuzla nemiri, zdravooooo.
U Mostaru sam, tako da ne mogu doći. Al svrnut ću do gimnazije, da vidim ima li naroda kod nas, ako bude kakva fina svijeta i pridružim im se.
Ma nisam se uvalio ni i u kakvu fotelju, dobro mi jeste (nije zar sad sramota da ti bude dobro :? ) ali sam vrlo svjetsan okruženja.
I ne možeš svako različito mišljenje proglašavati pametovanjem.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2628 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by japin_mutapi »

Danguba wrote:
weredsf wrote:

Iskompleksirana balavurdija dobila priliku da divlja malo. Gdje su ozbiljni ljudi na ovim protestima osim radnika koji su sve ovo i poceli

Kako nece biti iskompleksirani kada nemaju ni posla ni perspektive a roditelji godinama ne rade.
Ti ''kompleksasi'' nemaju marke u dzepu dok se ovi i njihovi najblizi razbacuju ''tudjim'' parama.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
PolicajacZagreb

#2629 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by PolicajacZagreb »

[quote="Butmiran"][quote="PolicajacZagreb"]cetri voda interventne policije PUZ bi ovo ocistile ovo za 24 sata grad bi bio ko bombonica... stvarno zalostan rad kolega u tuzli :-)[/quote]

Bi al' u kurcu. Što ukrajinska policija tako ne očisti?[/quote]

samo da vlast malo jace odrijesi ruke policiji vidio bi ;-) ali to su malo veci problemi ovo je smjesno... malo vece selo.. :-)
Breathless

#2630 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

Sindikalac Bajramović ima plaću oko 4000 KM i službeno vozilo

Image

Dok radnici ostaju bez posla plaće zaposlenih u Savezu samostalnih sindikata (SSS) BiH kontinuirano rastu, pa tako sada predsjednik Ismet Bajramović prima više od 3.000 KM, ne računajući 800 KM koje ima kao član Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH, pišu Nezavisne.

Rekli su ovo u nekim granskim sindikatima koji čine SSS, reagujući na Bajramovićeve optužbe da ima predsjednika granskih sindikata koji ne rade svoj posao. Prema posljednjim informacijama, neto plaće predsjednika granskih sindikata kreću se od 1.200 KM pa do više od 2.500 KM.

U granskim sindikatim su dodali da je Bajramovićeva osnovna plaća bila 2.200 KM, a sada je 2.500 KM.

Istu plaću ima i Bajramovićev savjetnik Edhem Biber, kojeg je Bajramović naslijedio na čelnoj poziciji SSS BiH.

“Na bruto plaće je 2001. godine trošeno 370.000 KM, a sada se to popelo na skoro 600.000 KM. Portiri i čistačice imaju oko 700 KM plate, a ostalih oko 20 zaposlenih, kada se sve sabere, imaju prosjek od oko 1.500 KM. Topli obrok im je 340 KM, a 50 KM dobiju za kartu za prijevoz. Tako predsjednik sa tim naknadama uveliko prelazi 3.000 KM“, kazali su u Sindikatu.

Tvrde da službena vozila koriste u privatne svrhe, te da je Bajramović je imao tri “havarije” na automobilu koje koristi van radnog vremena i sve kvarove je platio SSS BiH.

Istakli su da je prošle godine više od pola ukupnih prihoda Saveza samostalnih sindikata BiH otišlo na bruto plate i naknade oko 30 uposlenih. Tako je SSS imao oko 968.000 KM prihoda, između ostalog, i od radničkih članarina, dok je na plate i naknade za topli obrok, regres i prevoz utrošeno oko 560.500 KM.

“SSS tijekom kalendarske godine od najma prostora inkasira 270.000 KM čiji su suvlasnici granski sindikati, od članarina inkasira 350.000 KM, a oko 100.000 KM ti isti granski sindikati daju za troškove struje, vode, prostora, grijanja. Granski sindikati, kao osnivači SSS, nisu upoznati ko zapošljava u SSS i kolika su im primanja“, tvrdi Amer Toskić, predsjednik Sindikata grafičara BiH.

Dok pojedini granski sindikati negoduju zbog plata u SSS, a Bajramović tvrdi da neki predsjednici granskih sindikata primaju više od njega, dotle je od početka godine na biroe za zapošljavanje prijavljeno 46.000 novih nezaposlenih, a procjena je da će ih do kraja godine biti i više.

“Jedva preživljavamo. Spremamo se za novi štrajk. Bajramović i njegovi partneri, vladajuće stranke iz Vlade FBiH, su nam obećali uvezivanje staža, a još ništa od toga nema. Radnik nema od čega živjeti, a neko u Sindikatu prima 3.000 KM. Godinama smo davali za te sindikalne članarine, a ni jednokratnu pomoć nam nisu uspjeli obezbijediti“, kazao je Safet Sivro, predsatvnik bivših radnika “Vitezita”, kojima nije riješen status.

Ismet Bajramović je kazao da plaće u SSS deset godina nisu povećavane, te da njegova plata iznosi tri prosječne plate u FBiH, po odluci Glavnog odbora Saveza, kojeg čine predsjednici granskih sindikata. Priznao je da službenim vozilom ide kući “jer nema svog vozača”.

“Ima predsjednika granskih sindikata sa većom platom od moje. Neka je imaju, samo neka nešto rade. Oni su direktno odgovorni za radnike“, dodao je Bajramović.

Bajramović će ostati upamćen i po sramotnoj potpori strankama platforme, prije formiranja nezakonite vlasti u FBiH, a što su i u Sindikatu tada ocijenili nedopustivom, jer je to stavljanje u službu jedne politike. Izgleda da mu se to isplatilo, za razliku od radnika koji primaju mininalme plaće ili ih ne primaju nikako. Jer Bajramović ima plaću skoro kao i članoviPredsjedništva BiH. (R.I. Dnevnik.ba)
Last edited by Breathless on 07/02/2014 00:03, edited 1 time in total.
Janjicar

#2631 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Evo vam lesinari citajte
http://bosniapress.info/index.php/drust ... a-protesta

Ajde dupelizci da vidim sta vam sljedece smeta?
palermo

#2632 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by palermo »

biske wrote:
Korisničkoime wrote:a može li ovako, sa biranjem recimo tri opcije:

Sudski progon i kažnjavanje odgovrnih za privatizacijski kriminal
Istraga i kažnjavanja svih slučajeva nepotizma i korupcije
Ukidanje kantona i jačanje države (makar i samo Federacije)
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija

Amandmane na tekst prihvatam do ponoći! :)
biske

Prvi bold: saglasnost stranaka sa hr predznakom to niko ne može ostvariti da može davno bi učinio.
Drugi bold: prijevremeni izbori kao način promjene vlasti i sada postoje to već imamo
prvi bold se donekle slažem
drugi bold :shock: koji član izbornog zakona bih je u pitanju??? naime, svi dosadašnji pozivi na iste su bili stranačka šuplja...
ne može ono u zagradi (makar samo federacije). jasno je rečeno, ukidanje kantona i jačanje države.
volta dzontra

#2633 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by volta dzontra »

biske wrote:
Said5
ukidanje kantona i administracije koja pojede novce koje nemamo
biranje direktora po struci i dostignućima i zaposljavanje sposobnih i obrazovanih ljudi

aewi
Ukidanje kantona npr, smanjenje glomazne administracije, istraga o privatizacijama, jacanja nadleznosti drzave u odnosu na entitete i sl...

asdf1
Da se oduzme nelegalno stecena imovina.
Da odgovaraju odgovorni za katastrofalnu privatizaciju.
Da se smanji javna potrosnja pocev od smanjenja plata politicarima.

Hm 2011
Direktan, otvoren i ako treba brutalan pritisak građana na Sudstvo i Tužilaštvo u namjeri procesuiranja odgovornih za zločin počinjen tokom privatizacije (neuvezan staž, nepostojanje plata - a privatizacija provedena i to je bio jedan od osnovnih ciljeva) - sa osnovnim ciljem da se iz sredstava krivca koji ne mora biti država nego privatni poduzetnik koji se snašao - OTMU sredstva legalnim putem i namire potraživanja radnika....

vjecitistudent
Spisak lijepih želja:
Tužilaštvo:
- formiranje specijalnog tužilačkog tima, koji bi bio nadgledan od predstavnika građana, koji bi prošao kroz sve sumnjive privatizacije od 1995. do danas i podigao odgovarajuće optužnice,
- češljanje svih revizorskih izvještaja i podizanje optužnica za sve slučajeve otkrivenih mućki,
Sudstvo: Strogi nadzor rada ne samo od VSTV-a, već i od predstavnika građana.
Vlast: na svim nivoima: maksimalno rezanje plata, dnevnica, paušala, ukidanje plaćanja komisija ... koje će trajati dok god nezaposlenost ne padne ispod 15%.
Zaposleni na budžetu: Drakonsko kažnjavanje slučajeva nepotizma, pregled svih zaposlenih budžetlija i otpuštanje svih onih primljenih preko rodbine, štele itd, revizija i smanjenje administracije.
Drakonsko kažnjavanje bilo kakvih slučajeva korupcije.

Palermo
jačanje nadležnosti države, ukidanje kantona, smanjenje administracije, istraga o priovatizacijama

rapidgreat
Prva je smjena Vlade TK i dolazak novih ljudi.
Povećanje penzija ravnomjerno, a ne proporcionalno stopama.
Rezanje administracije.

zeljo_do_ groba
Treba ukinuti kantone, oformiti 4 regije, 2,5 puta dakle manje ministara, savjetnika, pomocnika, samo su tu milioni i milioni godisnje, reformisati sudove, ukinuti stranacku raspodjelu direktorskih mjesta i dati strancima da nam biraju najbolje ljude u vodecim drzavnim firmama sa jasno definisanim konkursima o pravima i obavezama svakog od tih direktora, nagradjivati prijavljivanje korupcije sa jasnim dokazima, zestoko kaznjavati odgovorne koji ukradu npr kao ono za autoput, ukinuti kojekakve naknade, pausale po predmetu, ionako dobijaju platu, rasformirati sve stranke i uvesti 10-ak njih sa jasnim ustrojenjima, ciljevima, itd. Pa bolan koliko toga nenormalnog kod nas ima, ja fkt ne vidim izlaza, jer sve je u Bogu povezano preko strank, policija, sudovi, tuzioci, izvrsitelji, lopovi, ma sve, ako jedan padne, past ce svi, e bas zato ni jedan nece pasti, ja mislim da izlaza nema i da ne postoji opcija koja bi donijela reforme i razje*ala ove Covica, Tihica, Lagumdziju, Bakira, Dodika, Radoncica, apsolutno im niko nista ne moze, tuzno ali istinito...

Iker C
Ministar unutrašnjih poslova TK mora podnijeti ostavku.Kolektivno kažnjavanje spececijalne jedinice. Amnestija za sve učesnike protesta. Prijevremeni izbori. To je minimum minimuma.

Jefferson (indirektno)
nasilne smjene vlasti, ne bil buduce vlade skontale da ipak njihov posao nije licno bogacenje nego prvenstveno napredak gradjana

p206
Pored dobrih prijedloga rezanja troškova, uvesti i jedne izbore svake 4 godine, i opštinske i opće zajedno.
malo ću ovo doraditi i probati podijeliti u maksimalnih 10 stavki (koliko može u forumskoj anketi pa ću postaviti. Neće nama nihadi brkani određivat ciljeve. ha ja. :D

Zasto ukidanje kantona stavljati u zahtjeve kad se vasi politicari po tom pitanju apsolutno slazu s vama. Pa zato i glasujete za njh. Ukinut ce RS, ukinut ce kantone, majorizirat ce malobrojniji narod......mpa oni to zele jednako kao i prosvjednici....bas shizofreno..
guber90

#2634 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Ukoliko se ispostavi, a sve je vjerovatnije da hoce, da nije bilo nikakvih pljacki, da li postoje ikakvi zakonski mehanizmi da se sankcionisu oni koji su narodu podturili lazne informacije? (Ukoliko ne mislim da bi smjena odgovornih za ovu laznu informaciju, ukoliko se ispostavi takvom, trebala biti jedan od zahtjeva protestanata.
Janjicar

#2635 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

palermo wrote:
Janjicar wrote: Dodji sutra, izadji na proteste iznesi svoje zahtjeve niko ti nece nista braniti ja ti garantujem... Ali ne tebi je dobro i ovako, uvalio si se u fotelju i pametujes od pocetka ove teme. Tuzla nemiri, zdravooooo.
U Mostaru sam, tako da ne mogu doći. Al svrnut ću do gimnazije, da vidim ima li naroda kod nas, ako bude kakva fina svijeta i pridružim im se.
Ma nisam se uvalio ni i u kakvu fotelju, dobro mi jeste (nije zar sad sramota da ti bude dobro :? ) ali sam vrlo svjetsan okruženja.
I ne možeš svako različito mišljenje proglašavati pametovanjem.
Ako si uspio u zivotu a da nisi nikog ostetio cestitam, svaka cast.
Nije sramota da ti bude dobro nego je sramota ne biti građanski osvijesten, sramota je ukrasti, prevariti, podmititi itd.
O'zone
Globalni moderator

#2636 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

123456789 wrote:Moze li mi neko navesti zasto da ja idem na proteste ? Naime, bio sam na zadnja 4 protesta i ne pamtim sta mi je bolje danas? Osim gubljenja vremena, ama bas nista nisam dobio.

BIH nema kriticne mase, za sada :) Biti ce za 10 godina kada ne bude drugog izlaza.

Pa da opet upitam, zasto da protestvujem sutra ili prekosutra?
Ma ne moraš brate to i jeste ljepota svega.

Kako će biti kritične mase kad svi tako razmišljaju. Danas mi prijateljica drobi kao je trebalo voo kako je trebalo ono pa rekoh gdje si ti? E pa ona neće dok se ne skupi jedno 10 000 ljudi. E kurac će se skupiti na ovaj način
biske

#2637 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

anketa, konačna verzija:
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne politčara i tajkuna)
Ukidanje kantona i jačanje države (makar i samo Federacije), uz puno uvažavanje etničkih prava
??????????????
PolicajacZagreb

#2638 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by PolicajacZagreb »

[quote="Janjicar"][quote="PolicajacZagreb"]cetri voda interventne policije PUZ bi ovo ocistile ovo za 24 sata grad bi bio ko bombonica... stvarno zalostan rad kolega u tuzli :-)[/quote]
Pa saka jada Tuzlaka je jaca od vas 50 000 ne kontas?[/quote]

druze moj u zagrebu ako pred policijskim sluzbenikom žvačeš žvaku ili drzis ruke u dzepovima ..razveže ti se pupak ;-)

ovo je presmješno što se događa tu i sto ta "kantonalna policija" dopušta.. namjerno pod navodnicima navodim to :wink:
palermo

#2639 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by palermo »

volta dzontra wrote:

Zasto ukidanje kantona stavljati u zahtjeve kad se vasi politicari po tom pitanju apsolutno slazu s vama. Pa zato i glasujete za njh. Ukinut ce RS, ukinut ce kantone, majorizirat ce malobrojniji narod......mpa oni to zele jednako kao i prosvjednici....bas shizofreno..
ček, bolan Voltra....pa nije zar da misliš da su ovi protesti usmjereni samo protiv tzv.bošnjačkih političara ??? Nisam ja to tako shvatio, pa eno i webby x, i dječak sa šibicama daju svesrdnu podršku ovim protestima. Ja sam mislio da je ovo protiv svih, a ne kako ti impliciraš samo protiv tzv. bošnjačkih političara
VjecitiStudent

#2640 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

PolicajacZagreb wrote:
Janjicar wrote:
PolicajacZagreb wrote:cetri voda interventne policije PUZ bi ovo ocistile ovo za 24 sata grad bi bio ko bombonica... stvarno zalostan rad kolega u tuzli :-)
Pa saka jada Tuzlaka je jaca od vas 50 000 ne kontas?

druze moj u zagrebu ako pred policijskim sluzbenikom žvačeš žvaku ili drzis ruke u dzepovima ..razveže ti se pupak ;-)

ovo je presmješno što se događa tu i sto ta "kantonalna policija" dopušta.. namjerno pod navodnicima navodim to :wink:
A da si nađeš neki policijski forum?
p206

#2641 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

ne znam za druge nivoe, ali u Kantonu Sarajevo su prošle godine imali novca da isplate plate za 10 mjeseci... kako očekivati da ove godine isplate 14 (2 iz prošle i 12 iz ove god)? Očigledno je da je novca sve manje, a domaće proizvodnje nema jer je nezaštićena. Vlade, njih milion, ništa ne rade po tom pitanju, a to je njihov posao.
Što neko reče, postali su sami sebi svrha, većina ih dođe na posao samo da bi im vrijeme prošlo, društvena odgovornost ne postoji. A iz budžeta samo kapa, dokle? Vidjećemo. 2014 je godina, 14 plata treba dobiti i onaj policajac na ulici.
guber90

#2642 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

PolicajacZagreb wrote: druze moj u zagrebu ako pred policijskim sluzbenikom žvačeš žvaku ili drzis ruke u dzepovima ..razveže ti se pupak ;-)

Pa covjece vi ste vanzemaljci, a ne policajci, koliko ste opasni.
palermo

#2643 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by palermo »

biske wrote:anketa, konačna verzija:
Ukidanje kantona i jačanje države (makar i samo Federacije), uz puno uvažavanje etničkih prava
??????????????
malo sam dosadan, ali zar ne možeš izbrisati ono u zagradi (makar samo federacije)....implicira da je federacija država, i da nas uopšte ne zanima RS
O'zone
Globalni moderator

#2644 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Peryton_ wrote:Joj ovog iz Zagreba. :-)
Ma šipak Zagreb :oops: Lokalac samo se pravi mangup :izet:
Danguba

#2645 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Danguba »

PolicajacZagreb wrote:

zupanijska policija da ne bude zabune... :D

i odakle ti na ovoj temi... :-) da nas zaplasis ''vasom'' policijom...smijesan si...bok stari

p.s. kad ces do lipnice :wink:
agnostic_front

#2646 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by agnostic_front »

joj ovog padobranca "iz Zagreba". O čemu ti pišeš, jesil' normalan imalo?
Peryton_

#2647 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Peryton_ »

PolicajacZagreb wrote:
Janjicar wrote:
PolicajacZagreb wrote:cetri voda interventne policije PUZ bi ovo ocistile ovo za 24 sata grad bi bio ko bombonica... stvarno zalostan rad kolega u tuzli :-)
Pa saka jada Tuzlaka je jaca od vas 50 000 ne kontas?

Daj ba ne seri, vidio sam kako su azurni na Interliberu, mozes im komotno mater jebat, nece maknut prstom.
Studentu ukraden novcanik a oni samo masu glavom " nismo mi ovdje da trcimo za njima, blabla..."

Tacno se stidim samog sebe, na sta me spustise ovi mangupi na forumu. :-)
Butmiran

#2648 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

PolicajacZagreb wrote: druze moj u zagrebu ako pred policijskim sluzbenikom žvačeš žvaku ili drzis ruke u dzepovima ..razveže ti se pupak ;-)

hahahaha e vala ste jebeni svaka vam čast :lol:
biske

#2649 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

palermo wrote:
biske wrote:anketa, konačna verzija:
??????????????
malo sam dosadan, ali zar ne možeš izbrisati ono u zagradi (makar samo federacije)....implicira da je federacija država, i da nas uopšte ne zanima RS
može. al ovo za etnička prava ostaje, jbg. jer bi u protivnom bilo ovo-ono...
guber90

#2650 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Sta radi pres sluzba MUP-a danas: :mrgreen:
Lazes me, lazes, nas lazes, sve lazes, jer tebi je vazno, je lazno, ubij se
Last edited by guber90 on 07/02/2014 00:14, edited 1 time in total.
Locked