Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

gnjev

#2551 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Iker C wrote:Ministar unutrašnjih poslova TK mora podnijeti ostavku.Kolektivno kažnjavanje spececijalne jedinice. Amnestija za sve učesnike protesta. Prijevremeni izbori. To je minimum minimuma.
E cuj kolektivno kaznjavanje specijalne jedinice. Ajd da zamislimo da danas i jucer te specijalne jedinice nije bilo . Da je sve ostalo na prasinarima. Sta mislis sta bi ova djeca ratnici uradili kad bi usli u zgradu vlade ? Jel mislis da bi zalijevali cvjece u saksijama ?
Labirint

#2552 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Labirint »

Sutra se u Sarajevu trebaju desiti tri Tuzlda,minimalno.
MOSALJOZE

#2553 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MOSALJOZE »

Labirint wrote:Sutra se u Sarajevu trebaju desiti tri Tuzlda,minimalno.
Kako su ljudi danas prolazili,da Bogdom
weredsf

#2554 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Pa šta ste vas dvojica kojeg kurca? Što vi ne izađete na proteste? Ili ste već tu, samo na kontra strani?
Ne pada mi na pamet ici sve dok ce tamo neki kreteni u moje ime unistavati imovinu i kamenovati policajce, svakako bih stao rame uz rame sa ovim radnicima koji su poceli ove proteste i koje niko vise i ne spominje, revulicijske zvjezde su rodjene
Janjicar

#2555 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Upravo tako (Y)
p206

#2556 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

Pored dobrih prijedloga rezanja troškova, uvesti i jedne izbore svake 4 godine, i opštinske i opće zajedno. I da budu na početku godine, februar-mart najkasnije, a ne u oktobru. Da se na jebenu "izbornu godinu" ne bi slušale parole "zaštitnika naroda", od kojih nam je svima muka, bez obzira kako se zvao.
guber90

#2557 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Havatar wrote:Na kraju dana niko ne prica o povezivanju radnog staza, ponistavanju privatizacija tih firmi i o jednokratnoj pomoci radnicima u iznosu od 500 km , sto su bili zahtjevi radnika i to najbolje pokazuje koliko je ove revolucionare briga za radnike .
Pa sta imas pricati vise, sve receno toliko puta da je i onim ljudima koji se bore za svoja prava to dojadilo ponavljati.
Butmiran

#2558 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

weredsf wrote:
Pa šta ste vas dvojica kojeg kurca? Što vi ne izađete na proteste? Ili ste već tu, samo na kontra strani?
Ne pada mi na pamet ici sve dok ce tamo neki kreteni u moje ime unistavati imovinu i kamenovati policajce, svakako bih stao rame uz rame sa ovim radnicima koji su poceli ove proteste i koje niko vise i ne spominje, revulicijske zvjezde su rodjene
Ponudi bolje i efikasnije rješenje, ne sumnjam da će narod krenuti za tobom a ne za "tamo nekim kretenima".
weredsf

#2559 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Janjicar wrote:
Upravo tako (Y)

Oko 1000-2000 ljudi cc
gnjev

#2560 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

MOSALJOZE wrote:
Jedino ako nestane kafe u lokalima
agnostic_front

#2561 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by agnostic_front »

gnjev wrote:
MOSALJOZE wrote:
Jedino ako nestane kafe u lokalima
Ma može i čaša vode.
aCme

#2562 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by aCme »

Zanimljiva situacija :brusli:
Image
gagy06

#2563 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gagy06 »

Tyke wrote:I gdje su sad sve te silne usrane nevladine organizacije, kojekakvi pokreti, ovo-ono? Sve misevi.

I gdje je taj sindikat, ogradjuje se od protesta logicno, smradovi jedni... umjesto da oni predvode narod
Bravo, treba i sindikate razbucat. Ja danas na poslu pitam ( ima i sindikalni predstavnik) sto se sindikat ne oglasava ( u smislu da se solidarise) kad ono pogled prema meni: :shock:
weredsf

#2564 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Butmiran wrote:
weredsf wrote:
Ponudi bolje i efikasnije rješenje, ne sumnjam da će narod krenuti za tobom a ne za "tamo nekim kretenima".
Pa cime ti mozes opravdati cinjenicu da je jedan policajac zavrsio na CUMU danas radeci svoj posao samo???..Rekoh cim vidim 10 ozbiljnih ljudi dolazim a ja nemam nista zajednicko sa ovom balavurdijom koja koristi ovaj haos da razbije neki prozor kako bi se hvalio u raji.
Na zalost mi amaterski i protestujemo, amaterske politicare biramo itd
biske

#2565 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Said5
ukidanje kantona i administracije koja pojede novce koje nemamo
biranje direktora po struci i dostignućima i zaposljavanje sposobnih i obrazovanih ljudi

aewi
Ukidanje kantona npr, smanjenje glomazne administracije, istraga o privatizacijama, jacanja nadleznosti drzave u odnosu na entitete i sl...

asdf1
Da se oduzme nelegalno stecena imovina.
Da odgovaraju odgovorni za katastrofalnu privatizaciju.
Da se smanji javna potrosnja pocev od smanjenja plata politicarima.

Hm 2011
Direktan, otvoren i ako treba brutalan pritisak građana na Sudstvo i Tužilaštvo u namjeri procesuiranja odgovornih za zločin počinjen tokom privatizacije (neuvezan staž, nepostojanje plata - a privatizacija provedena i to je bio jedan od osnovnih ciljeva) - sa osnovnim ciljem da se iz sredstava krivca koji ne mora biti država nego privatni poduzetnik koji se snašao - OTMU sredstva legalnim putem i namire potraživanja radnika....

vjecitistudent
Spisak lijepih želja:
Tužilaštvo:
- formiranje specijalnog tužilačkog tima, koji bi bio nadgledan od predstavnika građana, koji bi prošao kroz sve sumnjive privatizacije od 1995. do danas i podigao odgovarajuće optužnice,
- češljanje svih revizorskih izvještaja i podizanje optužnica za sve slučajeve otkrivenih mućki,
Sudstvo: Strogi nadzor rada ne samo od VSTV-a, već i od predstavnika građana.
Vlast: na svim nivoima: maksimalno rezanje plata, dnevnica, paušala, ukidanje plaćanja komisija ... koje će trajati dok god nezaposlenost ne padne ispod 15%.
Zaposleni na budžetu: Drakonsko kažnjavanje slučajeva nepotizma, pregled svih zaposlenih budžetlija i otpuštanje svih onih primljenih preko rodbine, štele itd, revizija i smanjenje administracije.
Drakonsko kažnjavanje bilo kakvih slučajeva korupcije.

Palermo
jačanje nadležnosti države, ukidanje kantona, smanjenje administracije, istraga o priovatizacijama

rapidgreat
Prva je smjena Vlade TK i dolazak novih ljudi.
Povećanje penzija ravnomjerno, a ne proporcionalno stopama.
Rezanje administracije.

zeljo_do_ groba
Treba ukinuti kantone, oformiti 4 regije, 2,5 puta dakle manje ministara, savjetnika, pomocnika, samo su tu milioni i milioni godisnje, reformisati sudove, ukinuti stranacku raspodjelu direktorskih mjesta i dati strancima da nam biraju najbolje ljude u vodecim drzavnim firmama sa jasno definisanim konkursima o pravima i obavezama svakog od tih direktora, nagradjivati prijavljivanje korupcije sa jasnim dokazima, zestoko kaznjavati odgovorne koji ukradu npr kao ono za autoput, ukinuti kojekakve naknade, pausale po predmetu, ionako dobijaju platu, rasformirati sve stranke i uvesti 10-ak njih sa jasnim ustrojenjima, ciljevima, itd. Pa bolan koliko toga nenormalnog kod nas ima, ja fkt ne vidim izlaza, jer sve je u Bogu povezano preko strank, policija, sudovi, tuzioci, izvrsitelji, lopovi, ma sve, ako jedan padne, past ce svi, e bas zato ni jedan nece pasti, ja mislim da izlaza nema i da ne postoji opcija koja bi donijela reforme i razje*ala ove Covica, Tihica, Lagumdziju, Bakira, Dodika, Radoncica, apsolutno im niko nista ne moze, tuzno ali istinito...

Iker C
Ministar unutrašnjih poslova TK mora podnijeti ostavku.Kolektivno kažnjavanje spececijalne jedinice. Amnestija za sve učesnike protesta. Prijevremeni izbori. To je minimum minimuma.

Jefferson (indirektno)
nasilne smjene vlasti, ne bil buduce vlade skontale da ipak njihov posao nije licno bogacenje nego prvenstveno napredak gradjana

p206
Pored dobrih prijedloga rezanja troškova, uvesti i jedne izbore svake 4 godine, i opštinske i opće zajedno.
malo ću ovo doraditi i probati podijeliti u maksimalnih 10 stavki (koliko može u forumskoj anketi pa ću postaviti. Neće nama nihadi brkani određivat ciljeve. ha ja. :D
Iker C

#2566 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Iker C »

gnjev wrote:
Iker C wrote:Ministar unutrašnjih poslova TK mora podnijeti ostavku.Kolektivno kažnjavanje spececijalne jedinice. Amnestija za sve učesnike protesta. Prijevremeni izbori. To je minimum minimuma.
E cuj kolektivno kaznjavanje specijalne jedinice. Ajd da zamislimo da danas i jucer te specijalne jedinice nije bilo . Da je sve ostalo na prasinarima. Sta mislis sta bi ova djeca ratnici uradili kad bi usli u zgradu vlade ? Jel mislis da bi zalijevali cvjece u saksijama ?
A zašto su htjeli ući u Vladu? Sigurno ne zato što im je dobro. Uredu da specijalci štite zgradu to razumijerm ali da oni dijeli pravdu po svojoj volji i da se iživljavaju na djeci to ne razumijem. Ali ti si vjerovatno policajac, tebi bolje biti ne može. Svaki dan na ulici nađeš 20 Km svratiš na pivu odigraš par bingo listića sve u okviru radnog vremena. Na kraju mjeseca još dobiješ platu za nerad pa gdje to ima i ja bi se na tvom mjestu borio da ovako stanje potraje.
Janjicar

#2567 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

weredsf wrote:
Janjicar wrote:
Upravo tako (Y)

Oko 1000-2000 ljudi cc
Jesi li glup prirodno il treniras?

Vrati se u supak svom gazdi kojem se vec par godina uvlacis...
Labirint

#2568 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Labirint »

weredsf wrote:
Janjicar wrote:
Upravo tako (Y)

Oko 1000-2000 ljudi cc
Ko kaze? Azira ili Dzemila?
Drvosjeca iz Dejcica

#2569 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sutra bi policija trebala masovno da se solidariše sa protestantima kao što je to bio slučaj na protstima u Njemačkoj ili na Tajvanu. Mislim da je i u Slovneiji onaj policajac napisao otvoreno pismo vladi gdje je rekao da ne žali da bije svoje sugrađane. Ima li naša policija te moralne snage?
gagy06

#2570 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gagy06 »

weredsf wrote: Pa cime ti mozes opravdati cinjenicu da je jedan policajac zavrsio na CUMU danas radeci svoj posao samo???..Rekoh cim vidim 10 ozbiljnih ljudi dolazim a ja nemam nista zajednicko sa ovom balavurdijom koja koristi ovaj haos da razbije neki prozor kako bi se hvalio u raji.
Pa jebo ga ti ne pise mu u opisu poslova da ce radit u obdanistu- to je rizik posla na koji je pristao.
costacurta

#2571 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by costacurta »

weredsf wrote:
Probali su ljudi i sa šatorskim naseljima pa sjedili i čamili po par mjeseci pred parlamentima i vladama, pa štrajkovi glađu, pa koncerti, kafa, zagrljaj, bejbi revolucija i ne ide. Hajd da vidimo može li ovako.

Samo se ti ne sikiraj.
amidzazeher

#2572 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by amidzazeher »

weredsf wrote:
Pa cime ti mozes opravdati cinjenicu da je jedan policajac zavrsio na CUMU danas radeci svoj posao samo???..Rekoh cim vidim 10 ozbiljnih ljudi dolazim a ja nemam nista zajednicko sa ovom balavurdijom koja koristi ovaj haos da razbije neki prozor kako bi se hvalio u raji.

Ne dipr sviju ti!!
dobojlija81

#2573 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dobojlija81 »

gnjev wrote:
captainjack wrote:https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 3334_o.jpg
Image

ne znal da li je bilo al .... :twisted:
Da je kojim slucajem izvadio pistolj bilo bi milion slika jer kako mozes primjetiti oko njega je masa fotoreportera. A to sto se uhvatio za pistolj ili futrolu nije nelegalno .
Potezanje vatrenog oruzja od strane OSL kao i dovodjenje u nisansku tacku prema osobi NE SMATRA se upotrebom vatrenog oruzja,dok se samo potezanje vatrenog oruzja ili drugog opasnog orudja od strane druge osobe smatra,grubo ovo tumačim,da ne listam zakon.
Znači ovaj žvaljo je zaslužio bar jedan u koljeno ili bogovski degenek,naravno u nekoj demokratskoj zemlji to bi i dobio.
weredsf

#2574 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Ko kaze? Azira ili Dzemila?
Iskustva sa svih dosadasnjih protesta, kontas???
Panzer_Daddy

#2575 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sutra bi policija trebala masovno da se solidariše sa protestantima kao što je to bio slučaj na protstima u Njemačkoj ili na Tajvanu. Mislim da je i u Slovneiji onaj policajac napisao otvoreno pismo vladi gdje je rekao da ne žali da bije svoje sugrađane. Ima li naša policija te moralne snage?
Sudeci po danasnjim apetitima za lemanjem nema....ali ne sumnjam u skorijoj buducnosti da ce se mnogi od njih naci na birou ;)
Locked