Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- madner
#26 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
On je manje opasan, ali primjeniti istu metodu. 
- Hajlac
#27 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne samo on - i onaj Aličković ni slučajno!madner wrote:Ovo lici na prave proteste ogorcenih ljudi.
U BiH.![]()
Samo savjet: Ako vam pridje osoba koja se predstavlja kao Brkan, lici na Brkana ili se kotrlja kao Brkan, ne dozvolite joj da se docepa megafona.
- kamen spoticanja
#28 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
bice ,samo dok avdo avdic razvuce kablove...i skonta za koju politicku opciju sad radi...i protiv koje se protestvujenojapa wrote:Ima li gdje da se prati "live", ono fazon Ukrajina... ?
- Janjicar
#29 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U Tz samo moRe Ilija Jurisic doci i podrzatikamen spoticanja wrote:ili Stukanmadner wrote:Ovo lici na prave proteste ogorcenih ljudi.
U BiH.![]()
Samo savjet: Ako vam pridje osoba koja se predstavlja kao Brkan, lici na Brkana ili se kotrlja kao Brkan, ne dozvolite joj da se docepa megafona.![]()
za par dana od protesta nista,a oni su na zimskom ljetovanju na Kubi
Ovo su ljudi koji nikom vise ne vjeruju, ocajni, nemaju zdravstvenog osiguranja, plata, nemaju radnog staza a radili su po 30godina...
- Alfons Kauders
#30 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
nije ovo dobro,unistavaju nam zajednicku imovinu,nema smisla,razbijanje i unistavanje,sram ih bilosumirprimus wrote:nije ovo dobro,unistavaju nam zajednicku imovinu,nema smisla,razbijanje i unistavanje,sram ih bilo prosvjednici...
Nekoliko stotina nezadovoljnih radnika nekadašnjih giganata Konjuha, Polihema, Poliochema, Dite i Resod guminga, uz podršku građana Tuzle, koji su proteste započeli u srijedu ujutro blokirajući prilaze Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu TK, proteste su nastavili pred sjedištem Vlade TK gdje su u jednom trenutku silom ušli u zgradu Vlade. Nakon naguravanja, prilikom kojeg su lakše povrijeđeni jedan od predstavnika sindikata i kamerman, službenici policije stavili su situaciju pod kontrolu. Protesti su izraz nezadovoljstva građana trenutnim ekonomskim stanjem koji traže hitne i korjenite promjene. Demonstranti okupljeni oko sindikalnih organizacija pet nekadašnjih privrednih giganata s područja Tuzlanskog kantona, te Facebook grupe “50.000 ljudi na ulice za bolje sutra” i Udruženja nezaposlenih TK blokirali su najprije prilaze Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu TK. Od sudaca su tražili da realiziraju pravosnažne presude, te da ubrzaju druge tužbe radnika. Od Vlade TK radnici traže isplatu klix novčane pomoći u iznosu od 500 KM, uvezivanje radnog staža i obezbjeđivanje prava na liječenje.
nije da mi je drago sto su ljudi u govnima, ali ne kontam sta vise hoce? dita, guming, aida, konjuh, polihem... odavno mrtve firme... i na konto cega sad drzava ima obaveze prema njima? dita je privatizirana, konjuh takodjer... ne postoji pravni osnov da vlada radnicima tih firmi uplacuje zdravstveno, uvezuje staz, daje pomoc itd... jebi ga, onda svako kome privatnik da otkaz moze traziti isto, nidje veze...Radnicima Konjuha, Dite, Polihema i drugih po prvi put pridružili su se Tuzlaci koji godinama sa diplomama fakulteta sjede na birou, negodujući zbog nepotizma pri zapošljavanju, a koja su uglavnom imala političku pozadinu.
a sto se tice ovih koji "godinama sjede na birou s diplomama"... jebi ga, sljedeci put nek studiraju nesto od cega ima hajra, a ne ubleha fakultete za uvaljivanje na budzetsku sisu... eto oni negoduju radi nepotizma, a da im je da se uvale na izmisljena radna mjesta o javnom trosku... nema nepotizma u privatluku, pa bujrum
uglavnom zasto bi ti radnici propalih firmi i mladjahni diplomci uzivali bolji tretman od ostalih? pa koliko je to ljudi ostalo bez posla od rata do danas, koliko raje nije ni imalo priliku zavrsiti fakultet jer su morali raditi, a ne studirati?
sve u svemu glupost kao i ostatak protesta kod nas...
- O'zone
- Globalni moderator
#31 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kulminacija brojnih problema pokradenog naroda
Nezadovoljni Tuzlaci provalili u zgradu Vlade, policija dovlači pojačanja iz drugih gradova TK
Učesnici radničkih protesta u Tuzli trenutno prema zgradi Vlade TK bacaju jaja i nepoznate predmete. Dva prozora su već razbijena, ali jake policijske snage ne dozvoljavaju ulazak u zgradu ogorčenim demonstrantima. Prema posljednjim informacijama stižu pojačanja policije iz drugih policijskih stanica s područja TK.
Inače, pred zgradom Vlade TK nalazi se oko dvije hiljade nezadovoljnih građana, koji su prije dvadesetak minuta blokirali i raskrsnicu koja od Vlade vodi prema SKPC Mejdan. Na raskrsnici gore zapaljene gume i saobraćaj u tom dijelu Tuzle je preusmjeren na sporedne ulice.
Učesnici protesta, kako saznaje "Dnevni avaz" traže od Vlade TK da razgovaraju o njihovim zahtjevima. Iz Vlade su ponudili da se sastanu sa samo pet sindikalnih predstavnika i predstavnika nezaposlenih, što su ovi odbili tražeći da sastanku prisustvuje veći broj njih.
U holu zgrade Vlade nalazi se veći broj demonstranata kao i novinara koje su blokirale jake policijske snage. U naguravanju sa policijom povrijeđen je jedan predstavnik sindikata „Polihema“, te kamerman RTV „Slon“ iz Tuzle, kao i jedan policajac.
- Koliko god nas je ovdje, malo je. Pitam se šta danas rade penzioneri, šta radi omladina koja nema posla, šta rade moje kolege koje godinama nemaju nikakva primanja, niti zdravstveno osiguranje, koji djecu ispisuju iz škola jer im nemaju zašto kupiti knjige. Mi nećemo nasilje, ali nećemo ni ovu staljinističku vlast. Ova Vlada je najveći gubitaš u Tuzlanskom kantonu, ali oni primaju platu, imaju zdravstveno i penziono osiguranje. Dali su naše firme stečajnoj mafiji koja se skupa s njima obogatila rasprodajući ono što smo mi sačuvali u ratu. Neka se stide! Doveli su ovolike specijalce da čuvanju njihove fotelje – kazao nam je predstavnik sindikata „Polihema“ Sakib Kopić.
Nezadovoljni radnici govore o velikom privatizacijskom kriminalu. Kažu da je prije nekoliko dana stečajni upravnik „Polihema“ prodao upravnu zgradu ove firme turskom državljaninu, za kako kažu, „mizernih 600.000 maraka“ , a koja, navode radnici vrijedi više od dva miliona.
- Kakva god mafija leži u Vladi TK, još gora je u Sudu gdje su se uvezali stečajni upravnici i stečajne sudije. Ne budu li pod hitno reagirali istražni organi, radnici će morati uzeti pravdu u svoje ruke, pa makar ih to i života koštalo - navodi Kopić.
Broj učesnika protesta pred zgradom Vlade TK se povećava iz sata u sat. Saznajemo da je oformljena Facebook grupa koja poziva građane, posebno mlade da im se pridruže.
Podsjetimo, protestu radnika uništenih tuzlanskih preduzeća pred zgradom Kantonalnog suda u Tuzli jutros su se pridružili mnogobrojni mladi, uglavnom nezaposleni, zatim članovi boračkih organizacija…, koji su uzvicima “lopovi, lopovi”, negodovali zbog kriminalnih privatizacija mnogih firmi i neriješenih statusnih pitanja.
Radnicima Konjuha, Dite, Polihema i drugih po prvi put pridružili su se Tuzlaci koji godinama sa diplomama fakulteta sjede na birou, negodujući zbog nepotizma pri zapošljavanju, a koja su uglavnom imala političku pozadinu.
Nakon što je premijer tuzlanskog kantona Sead Čaušević (SDP) odbio da razgovara s radnicima, oni su provalili u zgradu Vlade.
Došlo je i do sukoba s policijom, povrijeđen je jedan policajac i jedan novinar.
-
dječak sa šibicama
#32 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
Valjda ce i Sarajevo jednog dana dici guzice iz kafica.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@Alfons Kauders
jaro moj dobri tvoji se postovi mogu prepoznati na kilometar uopće ne moram čitati ko piše 
koliko god si u pravu toliko si u krivu
koliko god si u pravu toliko si u krivu
- Janjicar
#34 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Promasio si poentu... Ima tu ljudi koji su zavrsili i elektrotehnicki fakultet vjerovao ili neAlfons Kauders wrote:nije ovo dobro,unistavaju nam zajednicku imovinu,nema smisla,razbijanje i unistavanje,sram ih bilosumirprimus wrote:nije ovo dobro,unistavaju nam zajednicku imovinu,nema smisla,razbijanje i unistavanje,sram ih bilo prosvjednici...
![]()
Nekoliko stotina nezadovoljnih radnika nekadašnjih giganata Konjuha, Polihema, Poliochema, Dite i Resod guminga, uz podršku građana Tuzle, koji su proteste započeli u srijedu ujutro blokirajući prilaze Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu TK, proteste su nastavili pred sjedištem Vlade TK gdje su u jednom trenutku silom ušli u zgradu Vlade. Nakon naguravanja, prilikom kojeg su lakše povrijeđeni jedan od predstavnika sindikata i kamerman, službenici policije stavili su situaciju pod kontrolu. Protesti su izraz nezadovoljstva građana trenutnim ekonomskim stanjem koji traže hitne i korjenite promjene. Demonstranti okupljeni oko sindikalnih organizacija pet nekadašnjih privrednih giganata s područja Tuzlanskog kantona, te Facebook grupe “50.000 ljudi na ulice za bolje sutra” i Udruženja nezaposlenih TK blokirali su najprije prilaze Kantonalnom sudu i Kantonalnom tužilaštvu TK. Od sudaca su tražili da realiziraju pravosnažne presude, te da ubrzaju druge tužbe radnika. Od Vlade TK radnici traže isplatu klix novčane pomoći u iznosu od 500 KM, uvezivanje radnog staža i obezbjeđivanje prava na liječenje.nije da mi je drago sto su ljudi u govnima, ali ne kontam sta vise hoce? dita, guming, aida, konjuh, polihem... odavno mrtve firme... i na konto cega sad drzava ima obaveze prema njima? dita je privatizirana, konjuh takodjer... ne postoji pravni osnov da vlada radnicima tih firmi uplacuje zdravstveno, uvezuje staz, daje pomoc itd... jebi ga, onda svako kome privatnik da otkaz moze traziti isto, nidje veze...Radnicima Konjuha, Dite, Polihema i drugih po prvi put pridružili su se Tuzlaci koji godinama sa diplomama fakulteta sjede na birou, negodujući zbog nepotizma pri zapošljavanju, a koja su uglavnom imala političku pozadinu.
a sto se tice ovih koji "godinama sjede na birou s diplomama"... jebi ga, sljedeci put nek studiraju nesto od cega ima hajra, a ne ubleha fakultete za uvaljivanje na budzetsku sisu... eto oni negoduju radi nepotizma, a da im je da se uvale na izmisljena radna mjesta o javnom trosku... nema nepotizma u privatluku, pa bujrum
uglavnom zasto bi ti radnici propalih firmi i mladjahni diplomci uzivali bolji tretman od ostalih? pa koliko je to ljudi ostalo bez posla od rata do danas, koliko raje nije ni imalo priliku zavrsiti fakultet jer su morali raditi, a ne studirati?
sve u svemu glupost kao i ostatak protesta kod nas...plus razbijaju nasu imovinu
Radnici ovih firmi su trazili takodje da se ponisti privatizacija jer ne mozes prodati drzavnu firmu "posto zasto" , nisu ispostovani ugovori, a ukoliko ugovor nije ispostovan dakle nije isplacivan doprinos radnicima drzava je duzna tim radnicima obezbijediti te doprinose ukoliko je ona bila njihov predhodni vlasnik te istu privatizaciju ponistiti.
Ipak budi malo korektan prema tim ljudim i ne lupaj gluposti molim te.
- Alfons Kauders
#35 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
da izadju na ulice i traze sta?dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
- agnostic_front
#36 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Starbucks i Burger KingAlfons Kauders wrote:da izadju na ulice i traze sta?dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#37 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

UDRIGA MEHMEDE !!!
- Banksy
#38 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U slučaju da ovo pređe u ozbiljnu stvar, napomene,
ne postoje ''spontani protesti'',
neko ih je organizirao, sve i da učesnici nisu svjesni,
TK drže SDP, SBiH i HDZ i na njih se udara,
neko će ih svakako, dok još traju, probati preuzeti i izmanipulirati,
i gledajte ko će držati mikrofon ...
edit: pozdravljam, svakako
ne postoje ''spontani protesti'',
neko ih je organizirao, sve i da učesnici nisu svjesni,
TK drže SDP, SBiH i HDZ i na njih se udara,
neko će ih svakako, dok još traju, probati preuzeti i izmanipulirati,
i gledajte ko će držati mikrofon ...
edit: pozdravljam, svakako
Last edited by Banksy on 05/02/2014 14:15, edited 1 time in total.
-
Hafis
#39 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nadam se da nam se Alfons nalazi na sigurnom mjestu.
A baš mi je neki dan, onako stručno i naravno u njegovom stilu statistički potkrijepljeno, objašnjavao fantastične energetske potencijale i sve finese uspješanog gospodarskog rasta i napretka svog kraja, bez kojeg bih ja ovdje jeo korijenje.
Mogu misliti kako se iznenadio. Mora da se negdje zeznuo kod čitanja onih statističkih tablica... k'o kad toga ima na papiru koliko hoćeš.
Džaba mu ja govorio onu staru somalijsku: statistika je točan zbroj netočnih podataka.
A baš mi je neki dan, onako stručno i naravno u njegovom stilu statistički potkrijepljeno, objašnjavao fantastične energetske potencijale i sve finese uspješanog gospodarskog rasta i napretka svog kraja, bez kojeg bih ja ovdje jeo korijenje.
Mogu misliti kako se iznenadio. Mora da se negdje zeznuo kod čitanja onih statističkih tablica... k'o kad toga ima na papiru koliko hoćeš.
Džaba mu ja govorio onu staru somalijsku: statistika je točan zbroj netočnih podataka.
-
sumirprimus
#40 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ocel ovo zavrsit do 5???
- O'zone
- Globalni moderator
#41 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ako ih zatvorite unutra onda istrajte do kraja. Učite na tuđim greškamaPripadnici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK obezbjeđuju glavni ulaz u zgradu Vlade TK, ali i pomoćni od strane Doma zdravlja. U 16 sati kraj je radnog vremena, a demonstranti su poručili kako premijeru, ministrima i državnim službenicima neće dati da idu kući.
- seln
#42 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Moze li neko deponovati kod Causevica da ja zahtjevam KFC?agnostic_front wrote:Starbucks i Burger KingAlfons Kauders wrote:da izadju na ulice i traze sta?dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
- Alfons Kauders
#44 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
zasto onda traze posao na budzetu ako su tako dobri i jos pride s diplomom ETF-a? evo nek se jave meni, jaran mi je zaposljavao nekakvih programera zadnjih par mjeseci... on moze bolje objasniti koliko danas vrijedi diploma tuzlanskog ETF-a...Janjicar wrote: Promasio si poentu... Ima tu ljudi koji su zavrsili i elektrotehnicki fakultet vjerovao ili ne
Radnici ovih firmi su trazili takodje da se ponisti privatizacija jer ne mozes prodati drzavnu firmu "posto zasto" , nisu ispostovani ugovori, a ukoliko ugovor nije ispostovan dakle nije isplacivan doprinos radnicima drzava je duzna tim radnicima obezbijediti te doprinose ukoliko je ona bila njihov predhodni vlasnik te istu privatizaciju ponistiti.
Ipak budi malo korektan prema tim ljudim i ne lupaj gluposti molim te.
a sto se tice radnika, fulali su adresu i deceniju... da i ne pricamo o tome kako su se odnosili prema VLASTITIM firmama dok se moglo klepati sa strane... a vjeruj mi VRLO DOBRO znam kako su se skoro svi od portira do direktora ugradjivali i kljucali dok se moglo... sad kad je sve otislo u kurac, drzava treba placati ceh?
i sta da se poniste ugovori? mislis da ce te firme ikad ponovo raditi?
jebi ga sefe, nek se snalaze kao i ostali... ima ljudi koji su u puno gorim govnima od njih... ove firme fakticki NE POSTOJE niti su uspjesno radile u zadnjih 20 godina, uz par izuzetaka... e sad ako smatras da drzava nekog treba dozivotno izdrzavati zato sto je 5-10 godina pred rat radio u jednoj od tih firmi (jer poslije fakticki nisu ni radile) onda ne znam koga ne trebamo izdrzavati
- Banksy
#45 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Alfons Kauders wrote:da izadju na ulice i traze sta?dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
mmm ... obećanu socijalnu pravdu, pet politika, državu za čovjeka ...?
- basicm
#46 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dosli smo do dna, i samo ovakvak socijalni bunt moze nesto uraditi. Neka lome i razbijaju, svakako je i njihovo.
- Janjicar
#47 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nece kakvi a ako krene u noc tek tad ce da bude problemasumirprimus wrote:ocel ovo zavrsit do 5???
- Alfons Kauders
#48 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ah ti jos ljut na mene?Hafis wrote:Nadam se da nam se Alfons nalazi na sigurnom mjestu.
- Alfons Kauders
#49 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mmm ... neka je traze od onih koji su im sahranili firmeBanksy wrote:Alfons Kauders wrote:da izadju na ulice i traze sta?dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
mmm ... obećanu socijalnu pravdu, pet politika, državu za čovjeka ...?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#50 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.
"MI" smo UsaraJvu merHametli gradjani, "MI" ćemo palit u rušHit sam kad treba šHa zaHapat..."patike za RevoluciJu"