Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

VjecitiStudent

#2251 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

dog_killer wrote:Firme propadaju jer ne mogu konkurirati novim proizvođačima iz Kine i Indije, a kako ne mogu stvarati tako ne mogu i zarađivati. I tako ljudi siromaše, ali ideologije tu neće pomoći jer se trenutno zbiva velika promjena u odnosu država koje proizvode i onih koji su čisti potrošači. Političko uređenje tu nije relevantno.
Evo nam u društvo još jedne svježe registrovane režimske podrepne muhe.
1bosna

#2252 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1bosna »

amidzazeher wrote:
1bosna wrote:@amidzazeher
Da,bolje im napasti na kuce jer tamo nema policije pa bi se i oni zapitali sta su...
I sta ces onda sa njima? Fol je da treba gamad jednostavno natjerati da rade svoj posao i dati im do znanja da su oni na toj poziciji zato sto ih je taj narod izabrao ali ne da sjede 4 godine i kradu, primaju plate, prodaju firme, uzimaju talove na tenderima i slicne mafijaske rabote! I isto tako dati im do znanja da ukoliko ne obavljaju posteno svoj posao istog trenutka moraju biti sankcionirani i zamjenjenim nekim drugim kojem treba na pameti uvijek jedno a to je da radi ZA narod i Drzavu od koje je debelo placen!
Ali izgleda da je problem sto oni nikad nece raditi kako treba koja god stranka da dodje.Svi gledaju svoj interes.Biti ce svega od ovog samo da se ne pretvori u nacionalne interese...
Breathless

#2253 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by Breathless »

1bosna wrote:
VjecitiStudent wrote:[quote="insomnia78"
Zato sto im je to poso?
Ako im je to posao, onda su oni neodvojivi dio vlasti i u punoj mjeri zaslužuju svaki kamen koji ih strefi.
Ako ko je prvi poceo?Problem svega je taj sto nema politacara glavnih odgovornih.Je li tebi policija kriva sto nemas posla?[/quote]

Cuj, ko je prvi poceo :lol:

Jedina dobra stvar koju terminatori mogu da urade jeste da predju na stranu naroda, u suprotnom, opet zauzimaju stranu u sukobu, a to za sobom nosi povlaci i neke druge stvari, tako da nikoga nece cuditi stav koji ce sutra drustvo imati prema njima.
O'zone
Globalni moderator

#2254 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Teufik

#2255 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Teufik »

Ovo ti je dobar klip :thumbup:

Odgledajte ovo !!!
VjecitiStudent

#2256 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by VjecitiStudent »

1bosna wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako im je to posao, onda su oni neodvojivi dio vlasti i u punoj mjeri zaslužuju svaki kamen koji ih strefi.
Ako ko je prvi poceo?Problem svega je taj sto nema politacara glavnih odgovornih.Je li tebi policija kriva sto nemas posla?
Prije no nastavim trošiti vrijeme da ti crtam osnovne stanje stvari u BiH, možeš li iskreno odgovoriti, odakle se javljaš?
1bosna

#2257 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1bosna »

@Breathless
Preci ce oni na nasu stranu kad-tad samo neka bude pametnih ljudi koji ce znati voditi protest.I policja ima familiju,ima tu i dosta starih boraca...
Herr Flick

#2258 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

swanfilter

#2259 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by swanfilter »

Cilj ovih protesta uopste ne treba traziti. Ovdje je bitno jalijasima utjerati strah u kosti, sadasnjim i buducim. Kada dodju, da znaju da vec sutra moze ponovo goriti.

Ne treba se zamarati imamo li intelektualnu masu jer je nemamo. Cilj ce se ostvariti kada nas ovi likovi budu uzimali za ozibljno. Vec 20 godina situacija je obrnuta, mi njih uzimamo i vise nego ozbiljno. Dosta je ...
Last edited by swanfilter on 06/02/2014 21:18, edited 1 time in total.
1bosna

#2260 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by 1bosna »

VjecitiStudent wrote:
1bosna wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako im je to posao, onda su oni neodvojivi dio vlasti i u punoj mjeri zaslužuju svaki kamen koji ih strefi.
Ako ko je prvi poceo?Problem svega je taj sto nema politacara glavnih odgovornih.Je li tebi policija kriva sto nemas posla?
Prije no nastavim trošiti vrijeme da ti crtam osnovne stanje stvari u BiH, možeš li iskreno odgovoriti, odakle se javljaš?
Iz Zenice .
Druze kontam ja tebe ali ja samo zelim da neko pametan bude na celu protesta i da se imaju konkretni zahtjevi s vremenskim rokom.Ili ce politicari krenuti raditi(u to ne vjerujem 20 godina nista ne rade zasto bi i sad) ili ce se totalno oboriti drzava,moglo bi biti svega...
Breathless

#2261 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

amidzazeher wrote: I sta ces onda sa njima? Fol je da treba gamad jednostavno natjerati da rade svoj posao
Oni vrlo odgovorno i predano rade svoj posao, vec dvadeset godina i bez prestanka sisasju ovcice i to do gole koze.

Najveca opasnost za ovaj bunt jeste to sto ce iz njega sasvim sigurno pokusati izvuci korist raznorazni lesinari poput ove hulje Ajanovica, te kojekakvih Brkana, Stukana i Tukana. To treba sortirati odmah na pocetku na mjesto gdje i ostala govna i pustit vodu, da govna odu.
Chisum

#2262 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chisum »

pici wrote:
Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH komentirao proteste
Zukić: Građani će morati da plate ono što su uništili

Image

Protesti građana u Tuzli i Sarajevu su orkestrirani protesti, koji koriste tešku socijalnu situaciju u zemlji. Zahtjevi građana su opravdani, ali mislim da to rade centri koji žele da izazovu što veći haos u BiH i pored onoga koji imamo - kazao je Agenciji Fena Amir Zukić (SDA), delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, komentirajući proteste građana u Tuzli, Bihaću, Zenici i Sarajevu.

Naglašava da građani trebaju ostvariti svoja prava i da protestuju. Ti protesti, po njegovim riječima moraju biti oblik pritiska na organe vlasti da rješavaju njihove probleme, a „ne smiju biti oblik nasilja i devastacije državne imovine“.

- Sve ono što se u protestima uništi opet će građani platiti - poručio je Zukić.

evo i ovaj Delegat se javio...jebolte Sused
Pu jebem ti kosti seljacke, nepismene...

Jebo li te susjed Turkovic u ta usta mucava.

Dvadeset i kusur godina rastacu i rasprodaju ovu zemlju i ovaj jad od naroda, a sad se klosari minderaski zabrinuli za drzavnu imovinu....
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2263 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Jimmy McNulty »

Dobro će ovo doći, ako ništa bar će iduće garniture Vlasti izabrane na ovim nadolazećim izborima ove godine znati da više nema zayebancije i da je narod spreman na sve. Oni i policija su tu u službi nas a ne obrnuto, a meni se čini da su to zaboravili, tako da treba da ih podsjetimo na ovaj način ko za koga radi.
Herr Flick

#2264 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Dakle :

i

Panzer_Daddy

#2265 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

21:01 U Službu hitne medicinske pomoći Tuzla do 20 sati primljena su 102 policajaca koji su zadobili teške povrede - kazao je za Agenciju Fena Adis Nišić, glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla.

Pojasnio je da se radi o teškim povredama, konturama, prelomima, te su neki pacijenti prebačeni i na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Također je u Hitnoj službi primljeno i 28 civila s lakšim povredama.
102-28 Dobar skor jbt :D

Gube sluge !!!
It_is_a_Leclerc

#2266 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/snimak-k ... /140206134

Vrijeme je da sutra studenti povedu.

Ovo je nečuven napad na studente, na autonomiju univerziteta, i za ovo neko treba da dobije otkaz.

Ako neće da odu sami, mi ćemo ih otjerati.

P.S. Izudin Šarić LAŽE o masovnoj pljački. To je alibi za batinjanje koje rade.
guber90

#2267 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Panzer_Daddy wrote:
21:01 U Službu hitne medicinske pomoći Tuzla do 20 sati primljena su 102 policajaca koji su zadobili teške povrede - kazao je za Agenciju Fena Adis Nišić, glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla.

Pojasnio je da se radi o teškim povredama, konturama, prelomima, te su neki pacijenti prebačeni i na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Također je u Hitnoj službi primljeno i 28 civila s lakšim povredama.
102-28 Dobar skor jbt :D

Gube sluge !!!
Nikako mi nije jasno kako 102 sa teskim povredama, pa nisu ih bombama gadjali :S.

Ispravka krivog navoda:

Prema posljednjim informacijama, u Službu hitne medicinske pomoći Tuzla do 20 sati primljena su 102 policajaca koji su zadobili lake i teške povrede. Također je u Hitnoj službi primljeno i 28 civila s lakšim povredama.
Last edited by guber90 on 06/02/2014 21:14, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#2268 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by VjecitiStudent »

1bosna wrote:
VjecitiStudent wrote:
1bosna wrote:
Iz Zenice .
Druze kontam ja tebe ali ja samo zelim da neko pametan bude na celu protesta i da se imaju konkretni zahtjevi s vremenskim rokom.Ili ce politicari krenuti raditi(u to ne vjerujem 20 godina nista ne rade zasto bi i sad) ili ce se totalno oboriti drzava,moglo bi biti svega...
Porađali su haos 20 godina, osiromašili i obespravili radnike, stvorili armiju nezaposlenih, bezočno pljačkali, postavili sudije i tužioce koji su radili zajedno s njima, ....
Sad su ga i dobili.
Last edited by VjecitiStudent on 06/02/2014 21:14, edited 1 time in total.
Šveđanin

#2269 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Šveđanin »

pici wrote:
Šveđanin wrote:Može li meni neki Tuzlak odgovoriti?

Znam da je stanje u BIH loše, eto recimo Sarajevo se izdvaja gdje ima bar malo života, zanima me gdje je u tom svemu Tuzla? Da li je moguće da je standard spao kao u baš malih gradova, ima li ikakve srednje klase? Iskreno?

Hvala.

mogul ja ko sarajlijiCa odgovorit...imaš bogataše 5%, višu srednju klasu 20%, nižu srednju klasu 50% ostalo su siromasi.
p206 wrote:
Šveđanin wrote:Može li meni neki Tuzlak odgovoriti?

Znam da je stanje u BIH loše, eto recimo Sarajevo se izdvaja gdje ima bar malo života, zanima me gdje je u tom svemu Tuzla? Da li je moguće da je standard spao kao u baš malih gradova, ima li ikakve srednje klase? Iskreno?

Hvala.
nema ni u Sarajevu... u mojoj ulici na sreću nema bijede, rade skoro svi, ali to su premale plate u odnosu na troškove života...
koliko sam puta kao student ostao kući a ne izlazio u provod jer nisam imao od čega, to nije život, nego životarenje... vjerujem i u Tuzli da je slično, možda i gore.
Viša klasa se zna ko su...Srednja klasa su ti budžetlije, i poneko ko je naletio na poštenog privatnika koji ga ne handri...oni mogu priuštiti odlazak na more i sl. ovo ostalo se snalazi kako zna i umije, a takvih je najviše... njih nema na protestima koliko bi trebalo biti jer su zauzeti svakodnevnim preživljavanjem...inače bi ih bilo bar 5 puta više.

Hvala ljudi, ako neko ima još neki komentar, neka napiše?

Po onom što sam ja čuo Tuzla je dotakla dno, ali baš dno, marke nema u budžetu. Došli po standardu od nekog regionalnog centra na nivo omanjih gradića/sela.
Teufik

#2270 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Teufik »

Ovdje ako borci ulete bit ce svega.
ExNihilo

#2271 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

.
Last edited by ExNihilo on 06/02/2014 22:17, edited 1 time in total.
Edin H.

#2272 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Edin H. »

guber90 wrote:Nikako mi nije jasno kako 102 sa teskim povredama, pa nisu ih bombama gadjali :S.
:lol: :lol: :lol:
szlava

#2273 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by szlava »

Herr Flick wrote:Dakle :

Ovako treba sve na lomacu ih :evil:
Konjanik

#2274 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Konjanik »

dog_killer wrote:Firme propadaju jer ne mogu konkurirati novim proizvođačima iz Kine i Indije, a kako ne mogu stvarati tako ne mogu i zarađivati. I tako ljudi siromaše, ali ideologije tu neće pomoći jer se trenutno zbiva velika promjena u odnosu država koje proizvode i onih koji su čisti potrošači. Političko uređenje tu nije relevantno.
Da eto to je jedini razlog, Kina i Indija su krive sto se Sarajevska zaobilaznica gradi vec koliko??15 godina!..autoput od SA do ZE se gradi koliko? 15 godina..to sto ne postoji zelja od vladajuce kaste da se izgradi autoput od Sarajeva do Bihaca i to je pretpostavljam kriva Kina i Indija ...mozda cinjenica da placamo PDV na osnovne zivotne namirnice tu je sigurno kriva Indija i Kina ...cinjenica da nema zakona za sinove i kceri politicara kao i za njih same kada pijani za automobilom ubiju covjeka u po bjela dana ... pretpostavljam da je za to kriva Indija i Kina ..sta ti mislis
Panzer_Daddy

#2275 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Panzer_Daddy »

guber90 wrote: Nikako mi nije jasno kako 102 sa teskim povredama, pa nisu ih bombama gadjali :S.
Krhka su to stvorenja...njezna...ili pickasta svejedno ;)
Locked