Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

SSemir

#1326 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SSemir »

malo je reci da su mnogi glupi ovdje. argumenti i rasprava za :facepalm:
O'zone
Globalni moderator

#1327 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Mister Yes wrote:
O'zone wrote: Ne može blokirati ni božanstvo ako narod se složi oko zahtjeva a ovi zahtjevi su univerzalni za čitavu BiH i za srba na Manjači i za Hravata u Škipama a i za dobrog Bošnju u sred Čaršije.
E moj prijatelju. Dobri i pošteni :sad:
Ti češ izvratiti sebe drug moj samo da utvrdiš da je svaki otpor uzaludan u ovoj zemlji. Svaki protesti koji su do sad bili a ja i ti se posebno znamo sa JMBG teme a evo i sad sa ove tebi su promašaj, nepotrebna stvar, nešto čemu nije ni vrijeme ni mjesto, pogrešni ljudi ili koji ti ga ja znam koji kurac već.

Ja tvrdim dajeste uvijek i vrijeme i mjesto jer su izabrani predstavnici naši uposlenici. Ako ti izabereš nekoga da ti komercijalu u firmi i on ne radi dobro imaš pravo da upozoriš a imaš parvo i da otpustiš to je vrlo jednostavno.

Dvadeset goina mentalnog sexa je puno a uvjek je šuti i trpi eto izbora a na izborima iste lole a i ako nisu nego su novi znaju akko treba raditi jer su imali dobre prethodnike.

Treba fino početi upozoravati da rade svoj posa i smanjit im platu zbog loših rezultata.
Paranoid

#1328 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

guber90 wrote:Ja nazalost sam prikovan za WC :D pa ne mogu maknuti, ali vec je krenulo 5 ili 6 marica (specijalci su u mojoj neposrednoj blizini).
Daj fotke..ali ne iz wc-a.. :mrgreen:
Banksy

#1329 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Banksy »

Havatar wrote: Cini mi se da su i ovi protesti pritisak na bosnjacke politicare da pristanu na treci entitet kao sto su i "protesti za JMBG" bili pritisak da se pristane na Dodikove ucjene oko toga da se postuje entitetska granica i da se napravi korak dalje u podjeli Bosne. Pogotovo je simptomaticno to sto su protesti u glavnom bastionu SDP-a, glavnog protivnika pravljenja treceg entiteta i izbornog zakona po kom ce glas Hrvata biti kao glas 15 Bosnjaka.
Šta, sad kako su Bakir I. i Z. Lagumdžija i zvanično u koaliciji, imate i zajedničku press službu ...? :D
SSemir

#1330 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SSemir »

StupskaBitanga wrote:U medijima već pozivaju da se ljudi u svojim mjestima solidarišu sa građanima Tuzle. ostaje vidjeti hoće li to biti uspješno
idealno bi bilo da se pocne u svim gradovima sa protestima..cisto da se policija ne bi mogla organizovati na jednom mjestu (kao sto je sada slucaj), manje ce ih biti, i biti ce lakse protestima.
a ja evo, odoh na proteste. :kiss:
ponio sam jednu gumu od bicikla :D
__Phoenix__

#1331 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by __Phoenix__ »

volta dzontra wrote:A gdje je Darko Brkan??? Antidejton grupa??? :-) :-)
Raja baš treba da se ogradi ovih dežurnih "aktivista", više štete prouzroče svojim prisustvom i retorikom nego bilo šta...
BlueBlood

#1332 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

svi novinari, vi ste lažovi
za istinu vas, kurac zaboli
pišete ono što vam se kaže
od istine su pare vam draže,
slušajte smradovi, otpor ćemo pružiti
svaki od nas bori se, do smrti il' pobjede,

a policiju, leglo mita
odakle pare, niko ne pita
kazne nam pišu, sve da nas spriječe,
mogu nas hapsit', zaustavit' neće,
slušajte kerovi i vas ćemo jebati
naša ljubav jača je od zakona države

državom našom, korupcija vlada,
sistem je kriv što narod je gladan,
problema je puno, a najveći mi smo,
zato što vladi poslušni nismo
NACIJO BUDI SE, nepravde je previše,
za Bosnu si se borila, a vlast ti sve oduzima
Paranoid

#1333 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

Image

Počelo je gadjanje jajima i kamenjem..
Havatar

#1334 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

guber90 wrote:Ja nazalost sam prikovan za WC :D pa ne mogu maknuti, ali vec je krenulo 5 ili 6 marica (specijalci su u mojoj neposrednoj blizini).
Vidis 5-6 marica i odmah si prikovan za WC :mrgreen: i onda takvi da prave revolucije :mrgreen:
vade_mecum

#1335 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by vade_mecum »

-Smanjenje primanja općinskih, kantonalnih entitetskih i državnih službenika na najviše 2 prosječne plate na nivou BiH
sva sreca pa su troskovi zivota u cijeloj drzavi isti :roll:
guber90

#1336 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Paranoid wrote:
Daj fotke..ali ne iz wc-a.. :mrgreen:
Nisam stigao da slikam, jer su bukvalno na cosku, tako da kada su upalili sirene vec su prolazili :D.
Itakoto

#1337 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Ja jos nigdje nisam procitao zahtjeve demonstranata. Moze li mi neko pomoci? Izaci na ulicu i protestovati jer si gladan i nezaposlen je legitimno i zasluzuje podrsku svih nas. Ali sta ce cilj? Nije valjda cilj iskaliti svu bijes na policajcima, kojeg od njih zapaliti molotov koktelom i onda se pokupiti kuci?
nojapa

#1338 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by nojapa »

Image
Image
Image
Image
Image

Preko 1000 !!! i stize jos
O'zone
Globalni moderator

#1339 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

hrasno38 wrote:
Drzavni sluzbenici i nemaju visu platu od 2 prosjecne ali zato imaju rukovodioci i ministri, te drzavni parlamentarci koji skoro imaju deset puta vecu platu od prosjecne sto je nevidjeno igdje u EU. Odnos plata je maksimalno 1/3.5. Vecinu sluzbenika u svim nivoima vlasti cine ljudi sa platama koje se krecu oko prosjecne a to su policija, vojska, namjestenici itd itd.
Ja bih ovim tvojim zahtjevima dodao najvazniji a to je ODUZIMANJE NELEGALNO STECENE IMOVINE KOJU BI PRODAO CRNOM DJAVOLU I ULOZIO U RAZVOJ PRIVREDE. Svaki od rukovodecih kadrova u toku svog mandata je najmanje stekao jos jedan stan i vikendicu a da ne govorim o onima koji su stekli enormna bogatstva "Kemal Čaušević (UIO) je tokom sedam godina kupio devet stanova i poslovnih prostora te 20 duluma zemljišta". Treba li sta dalje govoriti!!!!
Ponistiti sve privatizacije koje su dovele do raspada firmi vratiti ih drzavi i rjesavati polako jenu po jednu a vlasnike pohapsiti i oduzeti im sve osim onoga sto su imali 92 godine. Mozda ce izgledati navijacki ali jedini politicar koji je tamo gdje je bio i 92 godine je Zeljko Komsic (sad ocekujem napade SDP-ovaca i SDA-ovaca) za razliku od Tihica koji je dosao u ovaj grad i nabacio stancinu sebi, majci, bratu, sinu i ne znam ti ja kome jos i to sve na najskupljim lokacijama.
@hrasno ima posla koliko hoćeš ima more stvari koje treba uraditi ali uvjek je bio nabitniji početak koji pravi kritičnu masu.

Sve ovo tvoje je OK ali nabacati sve to i tražiti sve to odjednom nije moguće jer bi implementacija toga značila potpuno nove ljude u tužilaštvu i sudovima jer su ovi sad znamo već kakvi (slučajevi Čović, Bičakćić i Branković)

Punog stomak i hladne glave lakše je inicirati neke stvari ovo sad je prazan stomak i veoma vruće glave koje traže krv.
guber90

#1340 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Upravo je prosla hitna, pod rotacijom (ispod UKC-a sam).
Havatar

#1341 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Havatar wrote: Cini mi se da su i ovi protesti pritisak na bosnjacke politicare da pristanu na treci entitet kao sto su i "protesti za JMBG" bili pritisak da se pristane na Dodikove ucjene oko toga da se postuje entitetska granica i da se napravi korak dalje u podjeli Bosne. Pogotovo je simptomaticno to sto su protesti u glavnom bastionu SDP-a, glavnog protivnika pravljenja treceg entiteta i izbornog zakona po kom ce glas Hrvata biti kao glas 15 Bosnjaka.
Šta, sad kako su Bakir I. i Z. Lagumdžija i zvanično u koaliciji, imate i zajedničku press službu ...? :D
I sama si na diskusijama povodom pregovora o Sejdic - Finciju konstatovala isto i ne samo ti nego i svi koji to prate.
SSemir

#1342 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SSemir »

Last edited by SSemir on 06/02/2014 12:21, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#1343 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Javljaju da je kamenovana Vlada TK
Mister Yes

#1344 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Mister Yes »

O'zone wrote: Ti češ izvratiti sebe drug moj samo da utvrdiš da je svaki otpor uzaludan u ovoj zemlji.
Da, ja sam 100% siguran da nikakvi protesti neće donjeti ništa bolje dok se ne promjeni ustav ove zemlje i ne postanemo funkcionalna zemlja bez blokada. Zato mi je žao gledati da ljudi dobijaju batine bez potrebe i da se imovina uništava bez potrebe. Ako me to čini lošim čovjekom onda sam loš čovjek.
Arteta

#1345 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arteta »

Nego, jel umrla ona gospodja?
biske

#1346 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biske »

Itakoto wrote:Ja jos nigdje nisam procitao zahtjeve demonstranata. Moze li mi neko pomoci? Izaci na ulicu i protestovati jer si gladan i nezaposlen je legitimno i zasluzuje podrsku svih nas. Ali sta ce cilj? Nije valjda cilj iskaliti svu bijes na policajcima, kojeg od njih zapaliti molotov koktelom i onda se pokupiti kuci?
Prvi post na temi, u jednom od dva linka imas uslikan papir sa zahtjevima. Od sinoc je dodano i pustanje privedenih.
guber90

#1347 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Arteta wrote:Nego, jel umrla ona gospodja?
Nije, umrla je neka druga gospodja koja nije imala veze sa protestima, valjda teski seceras bila.
nookey

#1348 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by nookey »

jeste
Arteta

#1349 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arteta »

guber90 wrote:
Nije, umrla je neka druga gospodja koja nije imala veze sa protestima, valjda teski seceras bila.
Znaci laz.
Neko ima interes ovdje.
guber90

#1350 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Upravo se vratila jedna marica nazad, pod rotacijom su bili, da li su priveli nekoga nisam siguran, ali da nisu priveli ne bih vidio onda potrebu za rotacijom.
Locked