Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

ganjeta

#1051 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ganjeta »

F&N wrote:Dajte ba ljudi. Sta koji ku..c branite policiju. OK razumijem zastitili zgradu vlade, ALI NIKO IH NIJE TJERAO DA GANJAJU I TUKU LJUDE PO ULICAMA GRADA. HALOOOOOOO

KO JE OVDJE LUD. Ono je cista seljacka hajka da slome sto vishe ljudi, kako nikom vishe ne bi naumpalo da dodje na proteste. I KRIVI SU JER SU PRISTALI NA TO I SAMIM TI SU POSTALI SAUCESNICI VLASTI PROTIV KOJIH SE BORILO.

Da su ti policajci zastitili zgradu i oko zgrade vlade OK. Nikakav problem to im je poso. Ali kao sto vec rekoh ONI SU GANJALI I TUKLI LJUDE PO ULICI.

I to im se ne moze oprostiti. ONAKVO PONASANJE I ONAKVO IZIVLJAVANJE TO NIJE NJIHOV POSO ZA TO NISU PLACENI.
PLACENI SU DA STITE A NE DA VRSE NASILJE NAD LJUDIMA, ŠTA VAM JE.

VI KOJI IH BRANITE DA BOG DA VAM DJECU NAKO "ŠTITILI".
:thumbup:
MAMU VAM JEBEM KORUMPIRANU
emigrazione

#1052 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by emigrazione »

Samo jos da Svrakici i Karkelje uprte prazne tabute, to bi tek bio show
El malagueño

#1053 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by El malagueño »

Imam više razloga
1. Nije policija ta koja je kriva za stanje u kojem se nalazimo
2. Naša ogorčenost ne treba da je usmjerena na policiju nego na političare svih vrsta i boja
3. U nasilnim protestima jedan dio ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana se udara sa drugim dijelom ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana dok oni koji su ih načinili ogorčenim siromašnim i na kraju izjebali u zdrav mozak od svega neće ništa da osjete.

Ako to nije dovoljno razloga onda jebiga.
To nam rade od 1996 nađu nekog drugog poture ga i mi se onda oko toga svađamo i prepiremo i jebemo jedan drugom sve po spisku. Njima nije važno ko je taj drugi kojeg će poturiti, komunista, Srbin, Hrvat, Bošnjak, islamista, seljak uvijek nađu nekoga na koga će da preusmijere bijes građana.
Sve ovo što su radili i što će i dalje da rade mogu samo zato što nam stalno zamažu oči nečim drugim, bošnjački političari imaju Dodika, Dodik ima Bakira, Bakir ima Čovića, Čović ima Komšića i tako u krug. Prepadnu nas ili svale krivicu na drugoga ili na drugi način poture nekoga drugoga o kome mi počnemo da raspravljamo.
U zadnje dvije stranice je li itko pomenuo razloge zašto su ljudi izašli, zašto su firme propale, kako su privatizirane, zašto je staž ne uvezan, zašto nemaju zdravstvo itd.[/quote]

Naša ogorčenost je i usmjerena na političare ali između nas i političara stoji policija. Ako je tako k'o što kažeš nek' policija stane sa narodom.[/quote]
Prinuda.
Ljudi koji su izašli su prinuđeni da protestuju .
Policajac je prinuđen da postupi po naređenju.
Obije prinude su materijalne prirode.
Neće ljudi ugroziti svoj posao i egzistenciju njih sami i njihove porodice.
U idealnom svijetu bi svi policajci od najnižeg do najvišeg odbili da poslušaju naređenje a ne mogu svima dati otkaz. Ali to je utopija i u istoj utopiji i idealnom svijetu ne bi ni bilo potrebe za demonstracijama.
Da li bi ti sutra izgubio posao da pomogneš meni koji evo recimo nemam ni posla ni para ni zdravstvenog ukratko otišao sam u 3 p.m.
Ti ćeš suosjećati sa mnom, poslat ćeš ovu državu u tri p.m., bićeš ljut, osjećati ćeš da je to nepravda ali se nećeš htjweti dovesti u moju očajnu poziciju i izgubiti sve.[/quote]

Najlakse je se skrivati iza naredjenja - tako i svabe, ono: 'befehl ist befehl', ili tipa: ma oni su samo izvrsioci. Zaboli nekoga qrac za to jer on izvrsioc ili naredjuje. Jel on postupa po naredjenju kad se prisunja maloljetniku iza ledja i onda skupa sa petoricom krkana dijete prisloni uz zid i pocne ga pendreciti? nastupa po naredjenju kad psuje mater nekome koga je uhapsio? Njegovo je da ga uhapsi i privede i kraj price.

a to da on treba zaradjivati kintu isto nije neki razlog: jer ti trebas da postupas po licnom uvjerenju, samo si onda covjek. U suprotnom, ako se samo prodajes za pare i za te pare radis ono u sta nevjerujes i iza cega ne stojis - onda si samo supak, licemjer i prodana dusa bez principa, bio drot ili bilo sta drugo. I jos kad u takvom polozaju gazis demonstrante i upotrebljavas silu previse - trebas dobiti po picki i ne skrivati se iza 'naredjenja'.
Korisničkoime

#1054 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

hrastov žižak wrote:Jes ovo korisnicko ime nakačilo na praznu mantru o gubljenju posla. ako kolektivno odbiju silom djelovat na građane ne mogu svi dobit otkaz. rješenje koje ti je pred nosom al ga ne vidiš. to što neće doći do nečeg takvog je druga priča.
Jbg ti govoriš o naučnoj fantastici a meni spočitavaš neke prazne mantre. Znaš i sam da je to što govoriš nemoguće daj makar da ostanemo u okviru nekih realnih mogućnosti.
Realno je to da će obični građani razbijati jedan drugom glave dok seronje neće osjetiti ništa i to je ono što mene jebe i ne shvatam zašto je to tako teško razumijeti.
Šta bi bilo kad bi bilo ne govorim, govorim o onome što će se realno desiti, to i sam znaš i to me jebe i neda mi mira.
Misliš da će sutra i jedan jedini političar vratiti svoj mandat i povući se iz politike ako dođe do nereda hoće ali kurko.
BlueBlood

#1055 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

Korisničkoime wrote:
BlueBlood wrote:
Korisničkoime wrote: Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
on bar ima posao,zenu i djecu mogucnost da ih izdrzava! Ovi ljudi sto se bune nemaju ni posla,ni plata, nit mogu izdrzavati porodice ili nemaju ni mogucnosti da osnuju porodicu! Al vas glupi mozak to nikad nece shvatiti! A.C.A.B. !
Tvoj mozak shvaća da će i on ostati bez posla i para i da neće moći izdržavati porodicu ali ti se očigledno živo jebe. To je tvoje pravo ali dozvoli da se i njemu živo jebe za tobom i da hoće da zadrži svoj posao, platu itd.
a haj mi molim te onda ogovori sta bi on uradio da ne primi platu jedno 6 mjeseci?
hrastov žižak

#1056 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrastov žižak »

Korisničkoime wrote:
hrastov žižak wrote:Jes ovo korisnicko ime nakačilo na praznu mantru o gubljenju posla. ako kolektivno odbiju silom djelovat na građane ne mogu svi dobit otkaz. rješenje koje ti je pred nosom al ga ne vidiš. to što neće doći do nečeg takvog je druga priča.
Jbg ti govoriš o naučnoj fantastici a meni spočitavaš neke prazne mantre. Znaš i sam da je to što govoriš nemoguće daj makar da ostanemo u okviru nekih realnih mogućnosti.
Realno je to da će obični građani razbijati jedan drugom glave dok seronje neće osjetiti ništa i to je ono što mene jebe i ne shvatam zašto je to tako teško razumijeti.
Šta bi bilo kad bi bilo ne govorim, govorim o onome što će se realno desiti, to i sam znaš i to me jebe i neda mi mira.
Misliš da će sutra i jedan jedini političar vratiti svoj mandat i povući se iz politike ako dođe do nereda hoće ali kurko.
kako je naučna fantastika kad smo par stranica unazad fino vidjeli šta se desilo u tajlandu. ne budi ignorant, nije toliko teško biti solidaran.
crni_DZo

#1057 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

Policija treba da sluzi gradjanima i da stiti gradjane a ne obratno. Jedina svrha policije u BiH je da cuva sistem. Zato i jesu korumpirani, zato i jest velik broj njih upao na stelu a ne zato sto je sposoban.

Korisnickoime, bez policije politicare nema ko da brani, ostaje im da se pokupe ili da rizikuju, sta mislis sta ce izabrati. To je tako jednostavno, nema nikakve potrebe za filozofiranjem i natezanjem. Vrtis se u krug svojom pricom, ignorises ocigledne stvari i sam sebi nogu podmeces. Mani se kontriranja ako nemas nesto konkretno da tu kontru podrzis.
Korisničkoime

#1058 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

Michio Kaku wrote:
Korisničkoime wrote:
Prinuda.
Ljudi koji su izašli su prinuđeni da protestuju .
Policajac je prinuđen da postupi po naređenju.
Obije prinude su materijalne prirode.
Neće ljudi ugroziti svoj posao i egzistenciju njih sami i njihove porodice.
U idealnom svijetu bi svi policajci od najnižeg do najvišeg odbili da poslušaju naređenje a ne mogu svima dati otkaz. Ali to je utopija i u istoj utopiji i idealnom svijetu ne bi ni bilo potrebe za demonstracijama.
Da li bi ti sutra izgubio posao da pomogneš meni koji evo recimo nemam ni posla ni para ni zdravstvenog ukratko otišao sam u 3 p.m.
Ti ćeš suosjećati sa mnom, poslat ćeš ovu državu u tri p.m., bićeš ljut, osjećati ćeš da je to nepravda ali se nećeš htjweti dovesti u moju očajnu poziciju i izgubiti sve.
a slušaj, nisi logičan. kažeš obije strane su prinuđene? pa ako je policajac prinuđen da radi svoj posao - onda neka ga radi. a posao mu je da prima ciglu u glavu i štiti političare. to je posao policajca. što nisi išao u vodoinstalatere ako ti se ne sviđa? isto kao što je posao vojnika da primi metak ili vozača motora da pogine. ako nečeš mda te kađaju ciglama i ako ti se ne sviđa da štitiš političare onda nemoj biti policajac. ako ne želiš da pucaju na tebe, ne idi u vojsku. ako ne želiš da se zaljepiš na cesti kao palačinka, onda ne vozi motor 300 na sat, ako ne želiš da se opržiš ne stavljaj prst na vrelu ringlu, itd.
Postoji i obrnuta logika ako nećeš da te udara policija nemoj učestovati u nasilnim protestima.
Međutim ljudi više ne znaju šta će. Ogorčeni su sa pravom, povjerenja nemaju ni u koga više također sa pravom, žele u svom očaju da uzmu pravdu u svoje ruke i to sa pravom.
Opet se vraćamo na moj post prinuđen je da izađe na ulicu.
Već si rekao da je policajac prinuđen da radi svoj posao ako ga nije htio što nije išao u vodoinstalatere.
Tu dolazi scenario u kojem dvije strane kojoj ni jednoj nije dobro razbijaju glave jedni drugima zbog ljudi koji od svega toga neće osjetiti ništa.
Je li tako teško razumjeti moju frustraciju da smo došli u situaciju da se i udaramo jedni sa drugima zbog ološa zvanognaši političari.
BlueBlood

#1059 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

Korisničkoime wrote:
BlueBlood wrote:
Korisničkoime wrote: Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
on bar ima posao,zenu i djecu mogucnost da ih izdrzava! Ovi ljudi sto se bune nemaju ni posla,ni plata, nit mogu izdrzavati porodice ili nemaju ni mogucnosti da osnuju porodicu! Al vas glupi mozak to nikad nece shvatiti! A.C.A.B. !
Tvoj mozak shvaća da će i on ostati bez posla i para i da neće moći izdržavati porodicu ali ti se očigledno živo jebe. To je tvoje pravo ali dozvoli da se i njemu živo jebe za tobom i da hoće da zadrži svoj posao, platu itd.
a haj mi molim te onda ogovori sta bi on uradio da ne primi platu jedno 6 mjeseci?
Korisničkoime

#1060 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

hrastov žižak wrote:
Korisničkoime wrote:
kako je naučna fantastika kad smo par stranica unazad fino vidjeli šta se desilo u tajlandu. ne budi ignorant, nije toliko teško biti solidaran.
Tajland je potpuno druga situacija, pogledaj malo šta je sve prethodilo toj situaciji u Tajlandu, kakva je politička situacija, šta se zapravo dešava tamo i da je sve to više od socijalnih nemira kakvi nama možda predstoje.
Nisam ignorant nego realan, ne sviđa se tebi, ne sviđa se meni ali je tako nadam se da nećemo imati priliku da se to i dokaže.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1061 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

Stim sto se jedni bore za PRAVDU, a drugi za platu.

Nije isto. Jednostavno nije isto koliko god, bilo ko, pokusao spinovati.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1062 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

Policija stiti politicare... Politicari stite policiju preko tuzilastava koja kontrolisu.
Mislite da ce i jedan policajac odgovarati za ova nedjela od danas. Nece. Jer premijeru vlade je ovo bilo super.
Sav akcenat je otisao sa njega na policija.
A stoka seljacka gladna policijska ce se prodati ko sto se prodala do sad hiljadu puta za cvaju.

I zato POLICIJA = POLITIKA= MAFIJA u kompletu.
Dasi

#1063 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Dasi »

Korisničkoime wrote:Jbg ti govoriš o naučnoj fantastici a meni spočitavaš neke prazne mantre. Znaš i sam da je to što govoriš nemoguće daj makar da ostanemo u okviru nekih realnih mogućnosti.

http://www.abc.ba/novost/16847/pocetak- ... osvjednike
It_is_a_Leclerc

#1064 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Upravu si.

Podsjećam da se policajac kad polaže zakletve zaklinje da će štiti, ne premijera, ne vladu, ne zgrade, već GRAĐANE.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1065 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

It_is_a_Leclerc wrote:
Upravu si.

Podsjećam da se policajac kad polaže zakletve zaklinje da će štiti, ne premijera, ne vladu, ne zgrade, već GRAĐANE.

suština svega

a ne da se izivljavaju nad istim
O'zone
Globalni moderator

#1066 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Korisničkoime wrote: Postoji i obrnuta logika ako nećeš da te udara policija nemoj učestovati u nasilnim protestima.
Međutim ljudi više ne znaju šta će. Ogorčeni su sa pravom, povjerenja nemaju ni u koga više također sa pravom, žele u svom očaju da uzmu pravdu u svoje ruke i to sa pravom.
Već si rekao da je policajac prinuđen da radi svoj posao ako ga nije htio što nije išao u vodoinstalatere.
Tu dolazi scenario u kojem dvije strane kojoj ni jednoj nije dobro razbijaju glave jedni drugima zbog ljudi koji od svega toga neće osjetiti ništa.
Je li tako teško razumjeti moju frustraciju da smo došli u situaciju da se i udaramo jedni sa drugima zbog ološa zvanognaši političari.
Ovo i jeste apsurd a razlog tome je strah.

Političari su utjerali strah policiji da će ostati bez posla ako ih ne zaštite a narodu onda utjeruju strah sa tom istom policjom koju šalju na njih da im lomi kosti.

Jeda od ove dvije strane mora popustit ako bi se ovim trećim napokon utjerao strah u kosti i natjeralo ih se da rade u korist građana.
SmokingMan

#1067 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SmokingMan »

Dokaz da je forum odavno postao mnogim anonimcima poligon za izbacivanje stresa.Tuzlaci,nedajte se,ali i pametu glavu...
Vijetnamac13

#1068 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

Ja ne znam sta misliti o ovim sto melju o mirnim protestima. Gdje su to mirni protesti uspjeli konjino?

Al sto ovi vise melju o tome kako policajci nesto moraju meni se sve vise gazaju njihove lubanje.

Oni ce mlatiti bijedu da bi njihova djeca mogla fino zivjeti. Ubij djecu radnika pa uzivaj sa svojom.
Logika.

Ovo uopste nije sloboda govora vec cisti fasizam sto pisu kreteni. Banujte fasiste.
Vijetnamac13

#1069 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

O'zone wrote:
Korisničkoime wrote: Postoji i obrnuta logika ako nećeš da te udara policija nemoj učestovati u nasilnim protestima.
Ovo i jeste apsurd a razlog tome je strah.

Političari su utjerali strah policiji da će ostati bez posla ako ih ne zaštite a narodu onda utjeruju strah sa tom istom policjom koju šalju na njih da im lomi kosti.

Jeda od ove dvije strane mora popustit ako bi se ovim trećim napokon utjerao strah u kosti i natjeralo ih se da rade u korist građana.
nece valjda narod popustiti da nam policija sredi politicare :lol:

policija = politicari
sve dok se mi raspravljamo o tome najebali smo
kad shvatimo da je policija=politicari onda cemo praviti barikade kao u ukrajini
It_is_a_Leclerc

#1070 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Davno sam ja na temi o brutalnosti policajaca, upozoravao da ova, čast izuzecima, nakupina polupismenih kočijaša koji više drže pendrek nego olovku, ne zna, ne može i ne razumije ništa o racionalnoj primjeni sile, već se jalijaškim metodama razračunava s kim stigne. Umalo me ne "rastrgaše" ovi sanjari o Titinoj državi.

Ovo čemu smo svjedočili danas, nije ništa drugo nego pravi primjer represije, pokušaja zavođenja policijske države. Ovim je SDP-enjarin premijer želio jasno reći građanima: "Budite li protiv mene ili SDP-a, ja ću lično tražiti da ubiju Boga u vama".

Ove nemile scene se ne bi desile da je taj uhljup Čaušević, kad je vidio koliko ljudi dolazi, okrenuo Lagumdžiju, rekao mu da podnosi ostavku, a onda dočekao radnike i rekao im : "Narode, vaše nezadovoljstvo je znak da ja ne radim svoj posao kako bih trebao, i zbog toga sam podnio ostavku i oborio Vladu TK, u želji da na naše mjesto dođu oni koji znaju i mogu riješiti vaše probleme".

To je politički mudar potez. Zaključati se u kancelariju i reći: "Udaraj !", dokaz je koliko smo kao društvo u govnima.
Korisničkoime

#1071 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

Dasi wrote:
Korisničkoime wrote:Jbg ti govoriš o naučnoj fantastici a meni spočitavaš neke prazne mantre. Znaš i sam da je to što govoriš nemoguće daj makar da ostanemo u okviru nekih realnih mogućnosti.

http://www.abc.ba/novost/16847/pocetak- ... osvjednike
Da mi smo pa isti kao Italija. Vrati se 2 godine unazad pročitaj nešto o pokušajima policije RS-a da protestuju protiv smanjenja plata za 10%. Uvjeri se da nismo Italija ni bilo koja zemlja nalik na normalnu.
Ipak ok ti misliš da je realno da policija u BiH pusti demonstrante ako dođe do nasilja ja mislim da nije. Ja mislim da će doći do sukoba i da će biti povrijeđenih na obije strane i to ne malo.
Nadam se da nećemo nikada saznati.
Uostalom ako sam ja glup a ti pametan budi u prvom redu u budućim nasilnim demonstracijama u BiH i čekaj da "kornjača" spusti svoj šti dok se ti zalećeš na nju.
Sretno.
duminjo

#1072 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by duminjo »

Dok samo gladni protestuju, nema od ovog nista.
I sve se tjeram na silu ubijediti da ovo nema veze sa izborima, al ne ide i jebiga.

Policiju necu komentarisati. Veca bijeda ne postoji
Vijetnamac13

#1073 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

It_is_a_Leclerc wrote:Davno sam ja na temi o brutalnosti policajaca, upozoravao da ova, čast izuzecima, nakupina polupismenih kočijaša koji više drže pendrek nego olovku, ne zna, ne može i ne razumije ništa o racionalnoj primjeni sile, već se jalijaškim metodama razračunava s kim stigne. Umalo me ne "rastrgaše" ovi sanjari o Titinoj državi.

Ovo čemu smo svjedočili danas, nije ništa drugo nego pravi primjer represije, pokušaja zavođenja policijske države. Ovim je SDP-enjarin premijer želio jasno reći građanima: "Budite li protiv mene ili SDP-a, ja ću lično tražiti da ubiju Boga u vama".

Ove nemile scene se ne bi desile da je taj uhljup Čaušević, kad je vidio koliko ljudi dolazi, okrenuo Lagumdžiju, rekao mu da podnosi ostavku, a onda dočekao radnike i rekao im : "Narode, vaše nezadovoljstvo je znak da ja ne radim svoj posao kako bih trebao, i zbog toga sam podnio ostavku i oborio Vladu TK, u želji da na naše mjesto dođu oni koji znaju i mogu riješiti vaše probleme".

To je politički mudar potez. Zaključati se u kancelariju i reći: "Udaraj !", dokaz je koliko smo kao društvo u govnima.
A ti fino kao neutralno upakova da je to SDP. Mi nismo culi ko je tamo u vladi. Da je druga stranka bila vjerovatno bi dijelili sendvice a ne tukli ih.

Koga boli kurac koja stranka je gore, da je i neka druga isti bi bio kurac. Valjda je to do sada svima jasno. Ali ne, uvijek ce doci neko da pojasni kako je to bas ta stranka i odvesti diskusiju u trecem pravcu.

gore je vlada u kojoj sjede mafijasi i cuvaju ih kerovi
i svima im treba ovo prirediti

https://www.youtube.com/watch?v=0X2VqnS0E34

kako fino gori :thumbup:
Dasi

#1074 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Dasi »

Korisničkoime wrote:Da mi smo pa isti kao Italija. Vrati se 2 godine unazad pročitaj nešto o pokušajima policije RS-a da protestuju protiv smanjenja plata za 10%. Uvjeri se da nismo Italija ni bilo koja zemlja nalik na normalnu.
Ipak ok ti misliš da je realno da policija u BiH pusti demonstrante ako dođe do nasilja ja mislim da nije. Ja mislim da će doći do sukoba i da će biti povrijeđenih na obije strane i to ne malo.
Nadam se da nećemo nikada saznati.
Uostalom ako sam ja glup a ti pametan budi u prvom redu u budućim nasilnim demonstracijama u BiH i čekaj da "kornjača" spusti svoj šti dok se ti zalećeš na nju.
Sretno.
Nismo Tajland, nismo Italija i sta sad? Suti i trpi, dokle prijatelju? Naravno da nismo normalna drzava zbog cega i nemamo normalnu policiju koja ce stati uz gradjane a ne protiv njih.
Policajac kad te obori na pod i stavi lisice, znaci onesposobi te, nema pravo niti smije dalje da te udara. Momka sa megafonom su priveli, olesili od batina i ostavili u stanici a da mu nisu dozvolili medicinsku skrb. I ti branis te drotove i taj sistem, poserem se i na drotove i na sistem i na drzavu i na tvoju logiku/kontriranje.
Nije problem ni da budem prvi u redovima, nisam jednom dobio po picki od drotova sto zasluzeno sto ne, ali zbog takvih kao ti sve manje idem na proteste.
It_is_a_Leclerc

#1075 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Vijetnamac13 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Davno sam ja na temi o brutalnosti policajaca, upozoravao da ova, čast izuzecima, nakupina polupismenih kočijaša koji više drže pendrek nego olovku, ne zna, ne može i ne razumije ništa o racionalnoj primjeni sile, već se jalijaškim metodama razračunava s kim stigne. Umalo me ne "rastrgaše" ovi sanjari o Titinoj državi.

A ti fino kao neutralno upakova da je to SDP. Mi nismo culi ko je tamo u vladi. Da je druga stranka bila vjerovatno bi dijelili sendvice a ne tukli ih.

Koga boli kurac koja stranka je gore, da je i neka druga isti bi bio kurac. Valjda je to do sada svima jasno. Ali ne, uvijek ce doci neko da pojasni kako je to bas ta stranka i odvesti diskusiju u trecem pravcu.

gore je vlada u kojoj sjede mafijasi i cuvaju ih kerovi
i svima im treba ovo prirediti

https://www.youtube.com/watch?v=0X2VqnS0E34

kako fino gori :thumbup:
Uopšte ne favorizujem bilo koju stranku. Jer, i da je bila SDA, SBB ili bilo koja četvrta stranka na vlasti, tretman građana bi bio isti, po principu - zašto pas liže svoje genitalije.
Samo naglašavam da se radi o SDP-u, stranci koja je dobila i moj glas jer je obećala SOCIJALNU pravdu, a ne batinjanje građana koji nisu dobili plate godinu dana.
Locked