Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Butmiran

#1001 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

BlueBlood wrote:
KenCo wrote:
*ebo vas acab i huliganski mentalitet
ovo sto je danas posten narod trazeci svoja prava dozivio od policije navijaci 1 ili 2 puta sedmicno dozivljavaju
I tada naravno niko ne diže glas protiv policije.
Korisničkoime

#1002 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

crni_DZo wrote:
trcicu trceci wrote:Sto i vi radite neprijavljeni, sto dajete mito i ne prijavljujete kad cujete za isti, sto trpite da vas tlace svakodnevno ?

zato sto imate djecu kuci i morate zaraditi za koru hljeba, tako i ovi policajci ako mirno stoje otkaz momentalno dobijaju

i ko je onda ovdje moralista ?
:lol:
nevjerovatni ste... ko ce mu dati otkaz ako nema vise vlasti?
Ok drug sad znam da si veoma mlad i nema ništa loše u tome ali vlasti će biti uvijek. Šta misliš drug moj pobiti ljude i zabraniti svaki oblik stranaka i upravljanja. Nije ti ovo naučna fantastika ovo ti je život a u tom životu i taj policajac ima ženu vjerovatno djecu kredit Golfa II starijeg od tebe. Nužda je natjerala ljude na proteste a nužda natjerala policiju da postupaju po naređenju. Samo oni koji su prouzrokovali tu nuždu neće vjeruj osjetiti ništa ama baš ništa.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1003 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

BlueBlood wrote:
KenCo wrote:
ovo sto je danas posten narod trazeci svoja prava dozivio od policije navijaci 1 ili 2 puta sedmicno dozivljavaju
ma neee navijaci su krivi vazda... kad policija te suta na ulazu kriv si jer imas sal oko vrata...
kad ti skida majicu i kad ti psuje majku balijsku u Tuzli i Gradačcu (doživio) kriv si jer si navijac i ne smijes se zaliti ni drzavi ni narodu.

Nego da ne sirimo bash me interesuje kako ce biti sutra i hoce li se ista nastaviti ili ce narod po hiljaditi put spustiti glavu i nastaviti po starom.
crni_DZo

#1004 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

ma trcicu trceci, korisnickoime i ovih jos par ocigledno imaju poseban razlog sto brane policajce...
crni_DZo

#1005 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

Korisničkoime wrote:
crni_DZo wrote:
trcicu trceci wrote:Sto i vi radite neprijavljeni, sto dajete mito i ne prijavljujete kad cujete za isti, sto trpite da vas tlace svakodnevno ?

zato sto imate djecu kuci i morate zaraditi za koru hljeba, tako i ovi policajci ako mirno stoje otkaz momentalno dobijaju

i ko je onda ovdje moralista ?
:lol:
nevjerovatni ste... ko ce mu dati otkaz ako nema vise vlasti?
Ok drug sad znam da si veoma mlad i nema ništa loše u tome ali vlasti će biti uvijek. Šta misliš drug moj pobiti ljude i zabraniti svaki oblik stranaka i upravljanja. Nije ti ovo naučna fantastika ovo ti je život a u tom životu i taj policajac ima ženu vjerovatno djecu kredit Golfa II starijeg od tebe. Nužda je natjerala ljude na proteste a nužda natjerala policiju da postupaju po naređenju. Samo oni koji su prouzrokovali tu nuždu neće vjeruj osjetiti ništa ama baš ništa.

:lol: sad ide "znam da si veoma mlad" argument? Daj mozes i bolje, izlizan taj. Ovo ostalo stvarno necu komentarisati jer ne ocito ne razumijes osnovni koncept drzave, naroda, policije il ostalog, il se samo pravis izrazito mutav.
ganjeta

#1006 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ganjeta »

Woole Srbine, izgleda onaj iz Vojkovića nije sam, ima kolega i u federalnom Sarajevu. Večeras dominiraju :roll: .
Korisničkoime

#1007 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

satale wrote:
Korisničkoime wrote:
Vijetnamac13 wrote:kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju

bijeda moj kurac
lik trci prema nekom momku i suta ga
to je odbrana je li?

pun mi kurac vas moralista
malo nam izvagajte koliko je ko kriv
rasprsite svaku akciju svojim blebetanjem
Protestirali su i oni onda bi se forumaši javljali sa frazama "ta koji qurac oće uzeo cenera jučer" "treba im uzeti i ono što imaju" "ta će njima nove cipele i ja svoje nosim 3 godine mogu i oni 5".
Niko pa ni ti se očigleno ne pitaš ko je kriv. Nema potrebe za vaganjem kriva je vlast na svim nivoima od 1996 na ovamo. Opet ću ponoviti dok se mi udaramo oni ne hebu ni živu silu.
2 osude za kriv.djela tipa mito i korupcija viskorangiranih političara učinit će za ovu zemlju više od 20 nasilnih protesta.
Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
Prikljucio bi se on rado, ima drzavni poso al se 99% lola uclanilo kod banke na 15-20 godina na kredu i lizing a uz to i kolegama zirant ...
Pa tako ti je sa većinom BH građana o tome i govorim, misliš da je kredit i biti žirant u BiH neka privilegija ili nešto dobro. Nije drug a stoka koja je za sve zaslužna neće osjetiti ni trunke od nasilnih protesta dok će ovi sa svakodnevnim BH mukama sebi glave razbijati.
BlueBlood

#1008 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

Korisničkoime wrote: Drug moj obični policajac sa npr.ženom i dvoje djece jedva sastavlja kraj sa krajem sad zamisli njega bez ikakvog posla što bi i bio ako bi se priključio protestima.
on bar ima posao,zenu i djecu mogucnost da ih izdrzava! Ovi ljudi sto se bune nemaju ni posla,ni plata, nit mogu izdrzavati porodice ili nemaju ni mogucnosti da osnuju porodicu! Al vas glupi mozak to nikad nece shvatiti! A.C.A.B. !
trcicu trceci

#1009 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

znas nas:
-"nemamo jaku policiju koja pendreci"
-"zasto policija upotrebljava silu"

ono kako vjetar puse, moze li doci do vasih malih mozgica da ljudi manipulisu vama ? ocigledno ne moze.
Butmiran

#1010 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

Ja nisam optimista da će se ovi protesti nastaviti, možda još koji dan i to je to. Nemamo mi muda za nešto više.
omar little

#1011 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by omar little »

KenCo wrote:
postoji nesto sto se zove masovni mirni gradjanski protesti, pa onda gradjanski neposluh, pa onda ako se stanje ne popravi moze se pribjeci nekim radikalnijim mjerama.
a kod nas se jedva skupi 1000 ljudi na protestima jednom u 20 godina i odmah na policajce, kao da su oni jedini krivci ?

ajde? kafenisanje ispred parlamenta i infantilni performansi nedavno vidjeni? da svi otvore wi-fi rutere?
Helikopter

#1012 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Helikopter »

AmirBaa wrote:U zivotu sam bio jednom na domacoj utakmici, i nikad nisam prigovarao protiv policije. Ali mi je ostalo u pamcenju prije 4-5 godina kada sam policiji prijavio da sam opljackan i da su mi noz prislonili uz ledja, niko ni mrdnuo nije. Pokazao im u stanici sliku tog klosara, oni rekli pa nista mu mi ne mozemo. I onda danas gledam kako u full opremi ganjaju ljude po ulicama, mlade, stare, onaj se dere na onu zenu koja hoce da pomogne momku, slike krvavih ljudi iz bolnica... I sta covjek da pomisli ? Nije policija krivac za ovo stanje u drzavi, ali danas su prikazali jasnu sliku kako ce buduci protesti izgledati. Ono nije legitiman nacin, pricajte sta hocete. Jedan specijalac ne smije onako postupati prema civilima, usred grada !!!
Policija bi trebala postupati pametnije i biti na strani naroda jer narod (poreski obveznici) placaju i policiska i politicka radna mjesta da rade za gradjanske i drzavne interese a ne svoje licne.
trcicu trceci

#1013 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

i jah to sto navijace udaraju i neka vas udaraju kad ste stoka vecina, cast izuzecima
ganjeta

#1014 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ganjeta »

trcicu trceci wrote:i jah to sto navijace udaraju i neka vas udaraju kad ste stoka vecina, cast izuzecima
Sutra vas palimo, pa ti gledaj :izet: .
Michio Kaku

#1015 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

da nije bilo nasilja za ove proteste se ne bi ni čulo. jednostavno, ne bi slušali. građanski neposluh može da sprovodi samo masovni pokret.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1016 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

trcicu trceci wrote:znas nas:

ono kako vjetar puse, moze li doci do vasih malih mozgica da ljudi manipulisu vama ? ocigledno ne moze.
...kad ti policajac prica o manipulaciji i velicini mozga.

Sada bih se samolikvidirao. :run:
BlueBlood

#1017 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

trcicu trceci wrote:i jah to sto navijace udaraju i neka vas udaraju kad ste stoka vecina, cast izuzecima
...isto ko i ovaj narod danas sto je dosao da trazi svoja prava i oni su po tebi stoka?!
O'zone
Globalni moderator

#1018 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Butmiran wrote:Ja nisam optimista da će se ovi protesti nastaviti, možda još koji dan i to je to. Nemamo mi muda za nešto više.
Ja jesam ali samo zato što nisu krenuli iz SA gdje to postalo više pomodarski čin.
trcicu trceci

#1019 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

-LIBERO- wrote:
trcicu trceci wrote:znas nas:

...kad ti policajac prica o manipulaciji i velicini mozga.

Sada bih se samolikvidirao. :run:
odakle ti da sam policajac ? zato sto pokusavam ukazati da nisu problem policajci ?
visi sam ja intelektualno nego sto ti mozes i zamisliti
Butmiran

#1020 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

BlueBlood wrote:
...isto ko i ovaj narod danas sto je dosao da trazi svoja prava i oni su po tebi stoka?!
Svi su stoka kad drotovima dođe da malo izbace frustracije iz sebe pa jedva dočekaju priliku da udaraju ljude, pogotovo ako znaju da ih neće niko osuđivati k'o što je to pretežno slučaj na utakmicama.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1021 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

O'zone wrote:
Ja jesam ali samo zato što nisu krenuli iz SA gdje to postalo više pomodarski čin.
slazem se jebo ih maske anonymus u usta... cim vidim te maske znam nista od protesta :D
Zatamnjena stakla

#1022 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Zatamnjena stakla »

omar little wrote:
KenCo wrote:
postoji nesto sto se zove masovni mirni gradjanski protesti, pa onda gradjanski neposluh, pa onda ako se stanje ne popravi moze se pribjeci nekim radikalnijim mjerama.
a kod nas se jedva skupi 1000 ljudi na protestima jednom u 20 godina i odmah na policajce, kao da su oni jedini krivci ?

ajde? kafenisanje ispred parlamenta i infantilni performansi nedavno vidjeni? da svi otvore wi-fi rutere?
aferim 8-)
Korisničkoime

#1023 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

crni_DZo wrote:ma trcicu trceci, korisnickoime i ovih jos par ocigledno imaju poseban razlog sto brane policajce...
Imam više razloga
1. Nije policija ta koja je kriva za stanje u kojem se nalazimo
2. Naša ogorčenost ne treba da je usmjerena na policiju nego na političare svih vrsta i boja
3. U nasilnim protestima jedan dio ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana se udara sa drugim dijelom ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana dok oni koji su ih načinili ogorčenim siromašnim i na kraju izjebali u zdrav mozak od svega neće ništa da osjete.

Ako to nije dovoljno razloga onda jebiga.
To nam rade od 1996 nađu nekog drugog poture ga i mi se onda oko toga svađamo i prepiremo i jebemo jedan drugom sve po spisku. Njima nije važno ko je taj drugi kojeg će poturiti, komunista, Srbin, Hrvat, Bošnjak, islamista, seljak uvijek nađu nekoga na koga će da preusmijere bijes građana.
Sve ovo što su radili i što će i dalje da rade mogu samo zato što nam stalno zamažu oči nečim drugim, bošnjački političari imaju Dodika, Dodik ima Bakira, Bakir ima Čovića, Čović ima Komšića i tako u krug. Prepadnu nas ili svale krivicu na drugoga ili na drugi način poture nekoga drugoga o kome mi počnemo da raspravljamo.
U zadnje dvije stranice je li itko pomenuo razloge zašto su ljudi izašli, zašto su firme propale, kako su privatizirane, zašto je staž ne uvezan, zašto nemaju zdravstvo itd.
satale

#1024 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by satale »

JA on je popio pamet svih nas pa je inteligentniji od nas, inteligentan si ko moja suplja patika. bolje ti je cuti i ne brukaj se...
Butmiran

#1025 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

Korisničkoime wrote:
crni_DZo wrote:ma trcicu trceci, korisnickoime i ovih jos par ocigledno imaju poseban razlog sto brane policajce...
Imam više razloga
1. Nije policija ta koja je kriva za stanje u kojem se nalazimo
2. Naša ogorčenost ne treba da je usmjerena na policiju nego na političare svih vrsta i boja
3. U nasilnim protestima jedan dio ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana se udara sa drugim dijelom ogorčenih, siromašnih i izjebanih BH građana dok oni koji su ih načinili ogorčenim siromašnim i na kraju izjebali u zdrav mozak od svega neće ništa da osjete.

Ako to nije dovoljno razloga onda jebiga.
To nam rade od 1996 nađu nekog drugog poture ga i mi se onda oko toga svađamo i prepiremo i jebemo jedan drugom sve po spisku. Njima nije važno ko je taj drugi kojeg će poturiti, komunista, Srbin, Hrvat, Bošnjak, islamista, seljak uvijek nađu nekoga na koga će da preusmijere bijes građana.
Sve ovo što su radili i što će i dalje da rade mogu samo zato što nam stalno zamažu oči nečim drugim, bošnjački političari imaju Dodika, Dodik ima Bakira, Bakir ima Čovića, Čović ima Komšića i tako u krug. Prepadnu nas ili svale krivicu na drugoga ili na drugi način poture nekoga drugoga o kome mi počnemo da raspravljamo.
U zadnje dvije stranice je li itko pomenuo razloge zašto su ljudi izašli, zašto su firme propale, kako su privatizirane, zašto je staž ne uvezan, zašto nemaju zdravstvo itd.
Naša ogorčenost je i usmjerena na političare ali između nas i političara stoji policija. Ako je tako k'o što kažeš nek' policija stane sa narodom.
Locked