Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- travnik
#51 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mislim da je ovo, na žalost, još jedna u nizu potvrda propalog pokušaja integracije useljenika. Krivica je na obje strane, i državama zapadne Europe i useljenicima. Države EU su mnogo više trebale uraditi na integraciji useljenika, a ne praviti neka geta i sl. Također, određeni useljenici moraju shvatiti da kada dođu u drugu državu moraju poštovati pravila te države. Došli su jer im se "njihova" pravila i "njihovi" zakoni nisu sviđali, a sada bi malo pravili miks. To treba shvatiti kao dom. U svačijem domu vrijede neka njegova pravila/norme ponašanja. Nije useljenike Njemačka, Švicarska ili druga država natjerala da dođu, već su sami došli. Ja znam masu pozitivnih primjera naših ljudi, svih etničkih skupina, u zapadnoj Europi (Irska, Njemačka, Austrija i sl.), ali i negativnih u istim državama. Također, i odnosa domicilnog stanovništva i institucija (pozitivnih i negativnih). Uglavnom, propala politika integracije useljenika.
p.s.
Protesti protiv isključivo jedne religije su čisti klerofašizam. Mislim da je u zapadnoj Europi negativno raspoloženje protiv više-manje svih useljenika, a zbog niza dešavanja na globalnoj sceni pripadnici islamske vjeroispovijesti su trenutno najviše na meti, a sutra možda neka druga nacija ili vjerska skupina
p.s.
Protesti protiv isključivo jedne religije su čisti klerofašizam. Mislim da je u zapadnoj Europi negativno raspoloženje protiv više-manje svih useljenika, a zbog niza dešavanja na globalnoj sceni pripadnici islamske vjeroispovijesti su trenutno najviše na meti, a sutra možda neka druga nacija ili vjerska skupina
- bh.tornjak
#52 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
sve receno......kratko i jasno...Cybernetic wrote:Pegida je mjesavina svega i svacega na desnici i unutar mladogradjanstine. Od konzervativaca do ultradesnicara i rasista, sve se tu okupilo. Jedan od pokretaca Pegide je visestruko osudjeni kriminalac Lutz Bachmann koji se krajem 90ih pod drugim imenom krio u Juznoj Africi. Nakon otkrivanja njegovog pravog identiteta je izrucen Njemackoj. Zanimljivo je da je ovaj pokret nastao u dijelu Njemacke gdje skoro nema muslimana. On kao fenomen ipak nije ogranicen samo na taj kraj (Saksoniju) nego uziva simpatije ljudi sirom Njemacke. Prema nekim izvorima se radi o 30% sto je dovoljno alarmantno. Ipak je opozicija mnogo jaca i potrebno je otvoreno povesti diskusiju o uzrocima ovog problema koji su mnogobrojni. Ne moze se samo govoriti o jacanju ultradesnicara medju Nijemcima (i Evropljanima opcenito), a sutjeti o rastu pristalica Erdogana i islamskog konzervatizma medju Turcima i drugim doseljenicima iz zemalja Bliskog istoka. Pogresan odnos politike i civilnog drustva prema islamizmu je suodgovoran za nastanak Pegide. Stvorena je politicka atmosfera u kojoj je eto OK kada imigranti imaju nacionalisticke i vjersko-fundamentalisticke poglede koje cak javno isticu, jer su oni kao imigranti automatski uvijek "jadne zrtve", no kada se o tome progovori, nastaje halabuka. Njemacki politicar iz stranke Zeleni turskog porijekla Memet Kilic je nedavno izjavio da je nemoguce pobijediti Pegidu bez borbe protiv islamista, Erdoganovih i dzihadista. Naravno da islamisti nisu jedini uzrok ovih zbivanja. Tu su i socijalni problemi. Predstavnici njemackog biznisa u svojim proglasima isticu potrebu za imigracijom. Covjek bi rekao da se radi o tolerantnim ljudima koji ocigledno nemaju nista protiv stranaca. To ipak nije slucaj. Naravno da im je uvoz jeftine radne snage uvijek dobrodosao. Na taj nacin mogu dalje tlaciti domace radnike i sindikate, smanjivate plate i sve vise forsirati demontazu socijalne drzave. Kada izazovu bijes, imigranti postanu opet korisni: mrznja se ne kanalizira protiv big biznisa nego imigranata ili dijela istih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
S' malom razlikom da neko iz Sandzaka ili jos bolje iz Foce, ima puno vise slicnosti sa Sarajlijom, nego neko iz Konga sa Nijemcem.jao_situacije wrote: Vidi ja jesam u Sarajevu s tim da periodično idem vani jer mogu, a pretpostavljam da si ti negdje u EU i da periodično boraviš u Sarajevu (nemam nikakvo loše mišljenje o tome), i drago mi je da se javljaju ljudi koje sam i pitao tj. koji žive tamo, a ne ovi kao ja koji max 2-3 mjeseca u godini budu u EU. Ali pazi činjenica je da smo mi ipak tolerantniji u Sarajevu ne znam da je kod nas baš neko napadao ljude zbog toga što su Sandžaklije ili Albanci, a čitao sam, ne znam koliko je istina da su pokrivene žene napadali fizički baš eto u tom Parizu. Mislim halo ženu napasti moraš biti neki kromanjonac teški da to uradiš, a i sama Njemačka je radila ovakve stvari kao iz texta prije manje od 100 godina i tada u početku ih nije bilo puno, bila je ekonomska kriza nije bilo posla itd. i bum.
Hoću da kažem po Sarajevu nema milijardu došljaka iz drugih država i opet napominjem veliki ih se broj bavi kriminalom, ali mi opet ne idemo tako drastično na njih kao ovi u Njemačkoj, oni se tim problemom trebaju pozabaviti na jedan prihvatljiviji način, isto bih rekao i sa problemom u BIH.. npr. postrožiti način ulaska iz Srbije i Crne Gore u BIH, a ne samo pljuvati.
Da se vratim na ovo o sandžaklijama ja ih znam jedan određeni broj i neki ljudi su barem za moje standarde okej oni su profesori, neki su poduzetnici i ti ljudi su došli prije rata u BIH, a onda znam recimo i ove poslije rata što su došli niti su legalno prijavljeni niti imaju državljanstvo, ja ne znam ni koji status oni uopće imaju i takvi najčešće prave probleme po Sarajevu. Što se mene tiče ja u prozivanju ne mislim na njih, ti profesori poduzetnici ozbiljni ljudi takve mi ne pada na pamet prozivati, došli rade poštuju zakon i takvi su uvijek dobrodošli.
- ioannes
#54 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Pegida u svom imenu nosi taj neki pridjev borbe protiv islamizma,ta skracenica "pegida" prevedeno znaci patriotski europljani protiv islamizacije okcidenta(zapada)...sve je to pocelo prije pegide sa pokretom "hogesa" (huligani protiv selefija)ali taj pridjev huligani nije mogao doci do sredine drustva,ciju je ulogu pegida preuzela....tu se naravno radi o jednoj velikoj histeriji koju su mediji stvorili,u 2014 god. gdje je se tokom izvjestavanja o takozvanoj "islamskoj drzavi" putem medija najvise Bild-a(najveci medijki olos) pocelo govoriti o svakom selefiji iz njemacke i mogucim opasnostima od tih ljudi,gdje su se prenapuhivale moguce opsnosti itd. za jednog prosjecnog gradanina koji nije dobro informiran taj medijski hype itekako utjece i naravno budi sve moguce strahove.....nebitno sada iz kojeg razloga ti mediji prave tu vrstu agende.
ti protesti koji okupljaju negdje 10-15 000 ljudi su odnosu na druge vrste protesta posve marginalni i opet je medijska paznja ogromna.
kada se stupi u kontakt sa tim demonstrantima i poslusaju se njihova misljenja onda se tek vidi da je pridjev borbe protiv islamizma u biti samo fasada za raznorazne predrasude, prikriveni ili otvoreni rasizam prema strancima i svim stranim. cybernatic je napomenuo da su protesti najjaci u gradovima gdje ima najmanji postotak muslimana a i stranaca...sto je istina, ali i jedna normlna stvar...predrasude su uvijek tamo najvece gdje ljudi nemaju iskustva necim stranim i slicno. jeli taj cijeli hype u vezi selefija prenapuhan? naravno da jeste,nije potrebno umanjivati opasnost od takozvani "islamofasista" jer sa njima najprije moraju muslimani unutar sebe stvari rjesiti.... ali treba im samo davati toliko medijske paznje koju su stvarno zasluzili. postavlja se pitanje ko je u zadnji 20 godina ubio preko 30 ljudi u njemackoj neonacisti ili islamisti? nije tesko doci do odgovora
ti protesti koji okupljaju negdje 10-15 000 ljudi su odnosu na druge vrste protesta posve marginalni i opet je medijska paznja ogromna.
kada se stupi u kontakt sa tim demonstrantima i poslusaju se njihova misljenja onda se tek vidi da je pridjev borbe protiv islamizma u biti samo fasada za raznorazne predrasude, prikriveni ili otvoreni rasizam prema strancima i svim stranim. cybernatic je napomenuo da su protesti najjaci u gradovima gdje ima najmanji postotak muslimana a i stranaca...sto je istina, ali i jedna normlna stvar...predrasude su uvijek tamo najvece gdje ljudi nemaju iskustva necim stranim i slicno. jeli taj cijeli hype u vezi selefija prenapuhan? naravno da jeste,nije potrebno umanjivati opasnost od takozvani "islamofasista" jer sa njima najprije moraju muslimani unutar sebe stvari rjesiti.... ali treba im samo davati toliko medijske paznje koju su stvarno zasluzili. postavlja se pitanje ko je u zadnji 20 godina ubio preko 30 ljudi u njemackoj neonacisti ili islamisti? nije tesko doci do odgovora
- limeni
#55 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
dobar postCybernetic wrote:Pegida je mjesavina svega i svacega na desnici i unutar mladogradjanstine. Od konzervativaca do ultradesnicara i rasista, sve se tu okupilo. Jedan od pokretaca Pegide je visestruko osudjeni kriminalac Lutz Bachmann koji se krajem 90ih pod drugim imenom krio u Juznoj Africi. Nakon otkrivanja njegovog pravog identiteta je izrucen Njemackoj. Zanimljivo je da je ovaj pokret nastao u dijelu Njemacke gdje skoro nema muslimana. On kao fenomen ipak nije ogranicen samo na taj kraj (Saksoniju) nego uziva simpatije ljudi sirom Njemacke. Prema nekim izvorima se radi o 30% sto je dovoljno alarmantno. Ipak je opozicija mnogo jaca i potrebno je otvoreno povesti diskusiju o uzrocima ovog problema koji su mnogobrojni. Ne moze se samo govoriti o jacanju ultradesnicara medju Nijemcima (i Evropljanima opcenito), a sutjeti o rastu pristalica Erdogana i islamskog konzervatizma medju Turcima i drugim doseljenicima iz zemalja Bliskog istoka. Pogresan odnos politike i civilnog drustva prema islamizmu je suodgovoran za nastanak Pegide. Stvorena je politicka atmosfera u kojoj je eto OK kada imigranti imaju nacionalisticke i vjersko-fundamentalisticke poglede koje cak javno isticu, jer su oni kao imigranti automatski uvijek "jadne zrtve", no kada se o tome progovori, nastaje halabuka. Njemacki politicar iz stranke Zeleni turskog porijekla Memet Kilic je nedavno izjavio da je nemoguce pobijediti Pegidu bez borbe protiv islamista, Erdoganovih i dzihadista. Naravno da islamisti nisu jedini uzrok ovih zbivanja. Tu su i socijalni problemi. Predstavnici njemackog biznisa u svojim proglasima isticu potrebu za imigracijom. Covjek bi rekao da se radi o tolerantnim ljudima koji ocigledno nemaju nista protiv stranaca. To ipak nije slucaj. Naravno da im je uvoz jeftine radne snage uvijek dobrodosao. Na taj nacin mogu dalje tlaciti domace radnike i sindikate, smanjivate plate i sve vise forsirati demontazu socijalne drzave. Kada izazovu bijes, imigranti postanu opet korisni: mrznja se ne kanalizira protiv big biznisa nego imigranata ili dijela istih.
da i ja dodam nesto, znaci imamo dvije bitne stvari a to su demografija i ekonomija.
narodi zapadne evrope nemaju mnogo djece i zato treba uvoziti radnu snagu jer nema ko da popuni radna mjesta ovima sto idu u penziju. i ovako se ne zna kako ce isplacivati te penzije kada je odnos radnika na umirovljenika 1970. godine bio 1-1, danas je vec 1-2 a 2035. godine dolaze 3 penzionera na jednog radnika
eh sad dolazimo do drugog problema a to je integracija. kada uvozis crnce, rumune, ruse, balkance i sve izmjesano bude lakse integrisati to stanovnistvo jer nemaju zajednicku tacku. medjutim kod muslimana je problem sto ih veze jedan ummet i teze ih je integrisati u zapadno drustvo. zanimljiva stvar je i jacanje konzervativne struje medju muslimanima svijeta, zamislite izbore i kandiduje se neki mehmed i postane kancelar njemacke, to bi za domicilno stanovnistvo bilo neprihvatljivo.
danas je vec 20-30% djece u evropskim gradovima muslimanskog porijekla i smatram da je ovo bit problema politicarima iz eu a ne nekakav isil cije pristalice bi mogli uhapsiti za 24 sata.
pegida ce se ugusiti ali ce ostati jacanje desnice po svim zapadnim drzavama a medije i politicki mocnici su vec dovoljno demonizirali sve muslimane svijeta tako da se zna ko ce biti meta kod prve ozbiljnije ekonomske krize.
inace ne mirise na dobro, ratovi na sve strane, kriza sa rusijom i ekonomska kriza nikada ne donose dobro..
-
Nomo
#56 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
[/quote][quote="hazbi"...pa tako more biti jednog jutra i da zamole pojedine da se vrate kući....ne vidim razloga da se neko pravda u svojoj zemlji....ne vole strance i tacka....danas muslimane sutra neke druge ko god je od švaba ocekivao nesto vise i bolje-zezno se]mislim da Švabe u svojoj zemlji mogu apsolutno raditi šta i kako hoće
U njemackoj postoje zakoni i Svabe ( kako ih ti zoves ) ne mogu raditi sta i kako hoce .
ps bez uvrede ali post ti je glupost na kvadrat .
-
Walther
#57 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Nomo wrote:[quote="hazbi"...pa tako more biti jednog jutra i da zamole pojedine da se vrate kući....ne vidim razloga da se neko pravda u svojoj zemlji....ne vole strance i tacka....danas muslimane sutra neke druge ko god je od švaba ocekivao nesto vise i bolje-zezno se]mislim da Švabe u svojoj zemlji mogu apsolutno raditi šta i kako hoće
U njemackoj postoje zakoni i Svabe ( kako ih ti zoves ) ne mogu raditi sta i kako hoce .
ps bez uvrede ali post ti je glupost na kvadrat .[/quote]
Problem je samo u novcu kojeg na Zapadu vise nema tj. ima sve manje. Muslimani su uvijek prva meta jer su najlaksa meta iako predstavljaju mizeran broj stanovnistva. Mrznja nije rezervisane samo za "neprilagodjene" vec na sve muslimane. Koliko to ko osjeti zavisi od pojedinca.
- stakasa
#58 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Nije istina da novca nema i da ga je sve manje
- SkyLimit
#59 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Skoro je ministar financija Njemačke Wolfgang Schauble izjavio da su Njemačkoj jednostavno potrebni useljenici. Njemačka ekonomija ima toliko potencijala da jednostavno sami Nijemci nisu u stanju sami iznijeti toliko rada koliko ima posla.
Niko ne prima useljenika što ih voli, već što ih treba. Dobar je musliman onaj što lomi leđa na građevini od jutra do mraka, ali kada njegov sin završi fakultet i dobije posao u kancelariji prije Hansa Christiana, e to je već belaj.
Niko ne prima useljenika što ih voli, već što ih treba. Dobar je musliman onaj što lomi leđa na građevini od jutra do mraka, ali kada njegov sin završi fakultet i dobije posao u kancelariji prije Hansa Christiana, e to je već belaj.
- ioannes
#60 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
naravno da nije istina.... Novca nije manje,samo je pogresno raspodjeljen
-
Walther
#61 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
jok, ima ga na tone... recesija je stvar dosadestakasa wrote:Nije istina da novca nema i da ga je sve manje
-
Walther
#62 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
...
Last edited by Walther on 05/01/2015 12:11, edited 1 time in total.
-
Walther
#63 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Tako nekako... dok suti i crnci sve je ok (pod uslovom da privreda napreduje). Kad je recesija trazi se zrtva....SkyLimit wrote:ali kada njegov sin završi fakultet i dobije posao u kancelariji prije Hansa Christiana, e to je već belaj.
- stakasa
#64 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Njemacka dobro stoji i nije u recesiji. Mala nezaposlenost, cjene stanova nikad vece, plate isto tako...Walther wrote:jok, ima ga na tone... recesija je stvar dosadestakasa wrote:Nije istina da novca nema i da ga je sve manje
- ioannes
#65 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
potrebni su ali vecini ljudi nije jasno iz kojih razloga...SkyLimit wrote:Skoro je ministar financija Njemačke Wolfgang Schauble izjavio da su Njemačkoj jednostavno potrebni useljenici. Njemačka ekonomija ima toliko potencijala da jednostavno sami Nijemci nisu u stanju sami iznijeti toliko rada koliko ima posla.
.
potrebni su da bi se vrsio tarifni pritisak na vec zaposlene građane unutar zemlje,tako se svake god ponavlja MIT o nedostatku strucne radne snage isto da bi se vrsio pritisak na tarifne ugovore i place vec zaposlenih....
- ioannes
#66 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ovde je manje više sve pogresno rečeno....stakasa wrote:Njemacka dobro stoji i nije u recesiji. Mala nezaposlenost, cjene stanova nikad vece, plate isto tako...Walther wrote:jok, ima ga na tone... recesija je stvar dosadestakasa wrote:Nije istina da novca nema i da ga je sve manje
-
Walther
#67 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Citava EU je vise manje u recesiji. Cijene stanova nisu indikator blagostanja jer ljudi u strahu za buducnost ono novca sto imaju investiraju u stanove i zlato (dizu cijene). Place su tako visoke da su Svabama na silu uvalili minimalnu platu. Valjda zbog dosade. Inace zivim na Zapadu i znam koliko se ima i koliko se nema i nema se ni priblizno koliko se imalo prije krize.stakasa wrote:Njemacka dobro stoji i nije u recesiji. Mala nezaposlenost, cjene stanova nikad vece, plate isto tako...Walther wrote:jok, ima ga na tone... recesija je stvar dosadestakasa wrote:Nije istina da novca nema i da ga je sve manje
-
Nomo
#68 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ono sto prvo upada u oci svakom covjeku koji je prosao Njemackom je ogroman broj Rumuna od. rumunskih cigana . Dosslovno na svakom cosku sjede i prose . Za njih su vehabije manekeni . Prljavi , obuceni u dronjke , bosi , krvavih otecenih stopala , pokazuju neku bolest ili invaliditet i na taj nacin traze sazaljenje . Iz Rumunije su ponijeli jorgan i jastuk i jednu kesu . Ukrali su kolica iz Aldija i to je njihova imovina i njihova kuca . Ima na hiljade i i desetine hiljada. Spavaju na cesti , spvaju u haustorima , u parkovima , ispored prodavnica gdje su prodaje zlato i dijamnti i skupa garderoba , spavaju u onim predsobljima banke gdje su ATM masine . Spavaju na Banhofu , bolje receno oni tu zive .Bave se kriminalom , provale u kuce su enormno porasle . tu je takodje poplava ljudi iz Bugarske , Moladavije , Ukrajine , Rusije , Spanije , te juznoamerickih drzava od Brazila i Argentine do Kolumbije i Veneceule . Argentinci i Brazilci su se sjetili nekih talijnaskih predaka ( izvadili talijanske pasose ) i sada dolaze u EU . Naravno u Njemacku ili Svedsku a niposto se zadrzavaju u zemlji predaka Italiji . Niko od njih ne govori njemacki svi nesto ko fol rade , studiraju a uglavnom su pijani svaki dan . Bucni su , nekulturni , svdajau se tuku se , dovikuju se ....turci su za njih gospoda . turci se radjau vec cetvrtu generaciju ovdje i ova omladina je uzor . Govore perfektno njemacki , mirisu , lijepo se oblace( moderno , jedino sto neke imaju marame ) a nisu skloni alkoholu i drogi sto je pozitivan uticaj vjere i straniskog odgoja u kuci . Hocu reci da jednom prosjecnom njmecu koji realno gleda na stvari vise smeta ovaj rumun iz gornjeg dijela teksta nego mlada Turkinja koja govori njemacki i koja radi kao asistent zubaru .Dakle ovo za islamizaciju je samo paravan jer to mozes javno reci ( takva je klima u svijetu ) ali ne mozes javno reci da si protiv cigana, Rumuna , bugara , Rusa moldavaca , crnaca ...engleza , francuza .Mene niko ne moze ubijediti da taj desnicar iz Drezdena mrzi nekog mungosa a simpatise rumunske cigane . Bolje da ne postavim sliku , da vidite taj horor od ljudi . Prosjecan njmeac ce prihvatiti svakog covjeka koji radi , koji se tusira , koji govori njemacki , koji poznaje normu i stnadard ponasanja . Da govori tiho , da slusa sugovornika , da postuje zakon i pravila . Da ne galami , da se ne svadja , da ne jede rukama , da ne prelazi cestu na crveno . Da uvijek govori bitte i danke i guten tag i guten morgen i ugodan ostatak dana .Da ne pusta glasnu muziku i da otvara prozor auta gdje grmi folk muzika zemlje iz koje dolazis . Neradnici i lopovi , smrdljivci i smutljivci su nepozeljni u njmeackoj i njemci ne vole takve ljude ma koje god vjere bili . Danas niko ne smije prnuti protiv velikih i jakih od Kine do rusije preko izralea . Ja takodje ne volim ni vehabije ni selefije . ne volim ih vidjeti . te brade i te kratke hlace su mi odvratne . ne volim ljude koji sjede na socijali na brste politiku kao da su popili svu pamet svijeta a ne znaju kako se koristi viljuska i noz . Ja to jednostavno ne volim . Religija mi je strana i tim se ne bavim . Zanima me samo posao i porodica . Ali nisam zato da se dizu demnstracije protiv bilo kojih skupina . Svaki covjek je jedinka za sebe . Svaki covjek odgovara za svoje postupke bez obzira bio musliman ili katolik . Njemaci bi trebali svakog pojedinca temeljito ispitati i u skladu sa zakonom postupiti dalje . nikakve demonstracije protiv ovoga ili onoga nece dobro donijeti nikome .Jos jednom kazem , ako su ovi demonstranti iz drezdena dosljedni i principijelni neka u svoj repertoar stvae i borbu protiv ciganizacije njmeacke jer ne vidim nista lijepo u tome .
Last edited by Nomo on 05/01/2015 12:23, edited 1 time in total.
-
Walther
#69 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Zapadnjaku (tipicnom) je i najgori Rumun bolji od muslimana jer njegovo postojanje smatra provokacijom. Ljudi prolaze mimo Rumuna pred AldijemNomo wrote:Ono sto prvo upada u oci svakom covjeku koji je prosao Njemackom je ogroman broj Rumuna od. rumunskih cigana . Dosslovno na svakom cosku sjede i prose . Za njih su vehabije manekeni . Prljavi , obuceni u dronjke , bosi , krvavih otecenih stopala , pokazuju neku bolest ili invaliditet i na taj nacin traze sazaljenje . Iz Rumunije su ponijeli jorgan i jastuk i jednu kesu . Ukrali su kolica iz Aldija i to je njihova imovina i njihova kuca . Ima na hiljade i i desetine hiljada. Spavaju na cesti , spvaju u haustorima , u parkovima , ispored prodavnica gdje su prodaje zlato i dijamnti i skupa garderoba , spavaju u onim predsobljima banke gdje su ATM masine . Spavaju na Banhofu , bolje receno oni tu zive .Bave se kriminalom , provale u kuce su enormno porasle tu je takodje poplava ljudi iz Bugarske , Moladavije , Ukrajine , Rusije , Spanije , te juznoamerickih drzava od Brazila i Argentine do Kolumbije i Veneceule . Argentinci i Brazilci su se sjetili nekih talijnaskih predaka ( izvadili talijanske pasose ) i sada dolaze u EU . Naravno u Njemacku ili Svedsku a niposto se zadrzavaju u zemlji predaka Italiji . Niko od njih ne govori njemacki svi nesto ko fol rade , studiraju a uglavnom su pijani svaki dan . Bucni su , nekulturni , svdajau se tuku se , dovikuju se ....turci su za njih gospoda . turci se radjau vec cetvrtu generaciju ovdje i ova omladina je uzor . Govore perfektno njemacki , mirisu , lijepo se oblace( moderno , jedino sto neke imaju marame ) a nisu skloni alkoholu i drogi sto je pozitivan uticaj vjere i straniskog odgoja u kuci . Hocu reci da jednom prosjecnom njmecu koji realno gleda na stvari vise smeta ovaj rumun iz gornjeg dijela teksta nego mlada Turkinja koja govori njemacki i koja radi kao asistent zubaru .Dakle ovo za islamizaciju je samo paravan jer to mozes javno reci ( takva je klima u svijetu ) ali ne mozes javno reci da si protiv cigana, Rumuna , bugara , Rusa moldavaca , crnaca ...engleza , francuza .Mene niko ne moze ubijediti da taj desnicar iz Drezdena mrzi nekog mungosa a simpatise rumunske cigane . Bolje da ne postavim sliku , da vidite taj horor od ljudi . Prosjecan njmeac ce prihvatiti svakog covjeka koji radi , koji se tusira , koji govori njemacki , koji poznaje normu i stnadard ponasanja . Da govori tiho , da slusa sugovornika , da postuje zakon i pravila . Da ne galami , da se ne svadja , da jede rukama , da ne prelazi cestu na crveno . Da uvijek govori bitte i danke i guten tag i guten morgen i ugodan ostatak dana .Da ne pusta glasnu muziku i da otvara prozor auta gdje grmi folk muzika zemlje iz koje dolazis . Neradnici i lopovi , smrdljivci i smutljivci su nepozeljni u njmeackoj i njemci ne vole takve ljude ma koje god vjere bili . Danas niko ne smije prnuti protiv velikih i jakih od Kine do rusije preko izralea . Ja takodje ne volim ni vehabije ni selefije . ne volim ih vidjeti . te brade i te kratke hlace su mi odvratne . ne volim ljude koji sjede na socijali na brste politiku kao da su popili svu pamet svijeta a ne znaju kako se koristi viljuska i noz . Ja to jednostavno ne volim . Religija mi je strana i tim se ne bavim . Zanima me samo posao i porodica . Ali nisam zato da se dizu demnstracije protiv bilo kojih skupina . Svaki covjek je jedinka za sebe . Svaki covjek odgovara za svoje postupke bez obzira bio musliman ili katolik . Njemaci bi trebali svakog pojedinca temeljito ispitati i u skladu sa zakonom postupiti dalje . nikakve demonstracije protiv ovoga ili onoga nece dobro donijeti nikome .Jos jednom kazem , ako su ovi demonstranti iz drezdena dosljedni i principijelni neka u svoj repertoar stvae i borbu protiv ciganizacije njmeacke jer ne vidim nista lijepo u tome .
bez neke reakcije iako znaju biti jako naporni. Pokrivena zena ili nesto slicno i odma opazis okretanje glave i cudne poglede... Sve cesa imena muslimanske djece su kratka&fiktivna zbog napada na djecu.
Last edited by Walther on 05/01/2015 12:22, edited 1 time in total.
- alanx
-
Nomo
#71 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ovo nije tacno .Walther wrote:Zapadnjaku (tipicnom) je i najgori Rumun bolji od muslimana jer njegovo postojanje smatra provokacijom. Ljudi prolaze mimo Rumuna pred AldijemNomo wrote:Ono sto prvo upada u oci svakom covjeku koji je prosao Njemackom je ogroman broj Rumuna od. rumunskih cigana . Dosslovno na svakom cosku sjede i prose . Za njih su vehabije manekeni . Prljavi , obuceni u dronjke , bosi , krvavih otecenih stopala , pokazuju neku bolest ili invaliditet i na taj nacin traze sazaljenje . Iz Rumunije su ponijeli jorgan i jastuk i jednu kesu . Ukrali su kolica iz Aldija i to je njihova imovina i njihova kuca . Ima na hiljade i i desetine hiljada. Spavaju na cesti , spvaju u haustorima , u parkovima , ispored prodavnica gdje su prodaje zlato i dijamnti i skupa garderoba , spavaju u onim predsobljima banke gdje su ATM masine . Spavaju na Banhofu , bolje receno oni tu zive .Bave se kriminalom , provale u kuce su enormno porasle tu je takodje poplava ljudi iz Bugarske , Moladavije , Ukrajine , Rusije , Spanije , te juznoamerickih drzava od Brazila i Argentine do Kolumbije i Veneceule . Argentinci i Brazilci su se sjetili nekih talijnaskih predaka ( izvadili talijanske pasose ) i sada dolaze u EU . Naravno u Njemacku ili Svedsku a niposto se zadrzavaju u zemlji predaka Italiji . Niko od njih ne govori njemacki svi nesto ko fol rade , studiraju a uglavnom su pijani svaki dan . Bucni su , nekulturni , svdajau se tuku se , dovikuju se ....turci su za njih gospoda . turci se radjau vec cetvrtu generaciju ovdje i ova omladina je uzor . Govore perfektno njemacki , mirisu , lijepo se oblace( moderno , jedino sto neke imaju marame ) a nisu skloni alkoholu i drogi sto je pozitivan uticaj vjere i straniskog odgoja u kuci . Hocu reci da jednom prosjecnom njmecu koji realno gleda na stvari vise smeta ovaj rumun iz gornjeg dijela teksta nego mlada Turkinja koja govori njemacki i koja radi kao asistent zubaru .Dakle ovo za islamizaciju je samo paravan jer to mozes javno reci ( takva je klima u svijetu ) ali ne mozes javno reci da si protiv cigana, Rumuna , bugara , Rusa moldavaca , crnaca ...engleza , francuza .Mene niko ne moze ubijediti da taj desnicar iz Drezdena mrzi nekog mungosa a simpatise rumunske cigane . Bolje da ne postavim sliku , da vidite taj horor od ljudi . Prosjecan njmeac ce prihvatiti svakog covjeka koji radi , koji se tusira , koji govori njemacki , koji poznaje normu i stnadard ponasanja . Da govori tiho , da slusa sugovornika , da postuje zakon i pravila . Da ne galami , da se ne svadja , da jede rukama , da ne prelazi cestu na crveno . Da uvijek govori bitte i danke i guten tag i guten morgen i ugodan ostatak dana .Da ne pusta glasnu muziku i da otvara prozor auta gdje grmi folk muzika zemlje iz koje dolazis . Neradnici i lopovi , smrdljivci i smutljivci su nepozeljni u njmeackoj i njemci ne vole takve ljude ma koje god vjere bili . Danas niko ne smije prnuti protiv velikih i jakih od Kine do rusije preko izralea . Ja takodje ne volim ni vehabije ni selefije . ne volim ih vidjeti . te brade i te kratke hlace su mi odvratne . ne volim ljude koji sjede na socijali na brste politiku kao da su popili svu pamet svijeta a ne znaju kako se koristi viljuska i noz . Ja to jednostavno ne volim . Religija mi je strana i tim se ne bavim . Zanima me samo posao i porodica . Ali nisam zato da se dizu demnstracije protiv bilo kojih skupina . Svaki covjek je jedinka za sebe . Svaki covjek odgovara za svoje postupke bez obzira bio musliman ili katolik . Njemaci bi trebali svakog pojedinca temeljito ispitati i u skladu sa zakonom postupiti dalje . nikakve demonstracije protiv ovoga ili onoga nece dobro donijeti nikome .Jos jednom kazem , ako su ovi demonstranti iz drezdena dosljedni i principijelni neka u svoj repertoar stvae i borbu protiv ciganizacije njmeacke jer ne vidim nista lijepo u tome .
bez neke reakcije iako znaju biti jako naporni. Pokrivena zena ili nesto slicno i odma opazis okretanje glave i cudne poglede... Sve cesa imena muslimanske djece su kratka&fiktivna zbog napada na djecu.
-
Walther
#72 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
ovo nije tacno .[/quote]Nomo wrote:Zapadnjaku (tipicnom) je i najgori Rumun bolji od muslimana jer njegovo postojanje smatra provokacijom. Ljudi prolaze mimo Rumuna pred Aldijem bez neke reakcije iako znaju biti jako naporni. Pokrivena zena ili nesto slicno i odma opazis okretanje glave i cudne poglede... Sve cesa imena muslimanske djece su kratka&fiktivna zbog napada na djecu.
Kod nas dosad nije zabiljezen napad na Rumune iako se obicno svi bave cudnim poslovima. Napad na muslimane jeste... Kod nas je prosle sedmice prebijeno dijete u osnovnoj skoli jer je musliman.
-
broj dva
#73 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
----------SkyLimit wrote:Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.animals wrote:
Ne protestuje niko protiv Bosnjaka..vec useljenika,a neki kao vehabije,
nanose medvjedzu uslugu muslimanima..
a ako je za tebe Bosnjak jednako musliman, onda imas veliki problem..
Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.
Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.
Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
Bosnjak a antiteista pa ti gledaj.
Volim BiH prezirem religije. Moze i to vjeruj mi.
Sto se demonstranata tice,na zalost skoro sve evropske zemlje imaju trenutno jaku desnicu i primjetno veci broj neofasista, rasita, zenofoba, islamofoba i protivnika useljavanja. U tolerantnoj svedskoj SD su postali velika politicka partija, u manje tolerantnoj danskon DF isto narastao, u Norveskoj Frp u vladi, u Njemackoj neonacisti i profasisti stalno marsiraju...jebi ga takva politicka klima. Nije mi svejedno ali sve dok se drze svoji demokratski sloboda i samo marsiraju, bez da bacaju bombe ili pucaju, imaju pravo na svoj stav.
-
Walther
#74 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Fasizam/rasizam nije samo stav i kad jednom bombe pocnu padati onda je prekasno... Politicari nece da se zamjeraju desnim biracima kojih ima sve vise zbog krize... Pa onda stvar ide u krug... Kad jednom pukne bice kukanjebroj dva wrote:demokratski sloboda i samo marsiraju, bez da bacaju bombe ili pucaju, imaju pravo na svoj stav.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#75 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ovakvi da ti gase Grand zbog solidarnosti sa useljenicima