Podcjenjuješ "fašiste"SkyLimit wrote:Sad već vidim da je uzaludno, ali probati ću zadnji put: Nije problem u tome jesu li njih dvojica na istim talasnim dužinama, već što su oni za jednog fašistu obojica jednostavno samo muslimani, ništa više ništa manje.animals wrote: Ako je za tebe, Alen iz gornjeg Vakufa, na istoj ideoloskoj liniji kao Zeir iz Alzira..
onda se povlacim, iz diskusije sa tobom..
Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- Joe McCarthy
#376 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
- SkyLimit
#377 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ja ću ponoviti još jednom: Neki ovdje govore kako su demonstracije opravdane, jer su protiv "vjerskih fanatika Arapa koji imaju 10 djece i žive na socijali" a ne protiv svih muslimana(iako samo ime pokreta govori da se radi o općim antimuslimanskim demonstracijama, oni ne govore o naseljenicima u globalu, već samo o muslimanima).
Isto tako, u početku su i nacisti govorili da su njihovi neprijatelji ekstremni Židovi koji upravljaju bankama i svijetom i žele da unište njemačku kulturu, pa su se vjerovatno oni Židovi koji su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu, djeci davali njemačka imena i praktično nisu ni upražnjavali židovsku religiju osjećali sigurnim, a znamo da su na kraju svi završili u koncentracionim logorima.
Danas su muslimani najlakša meta, protiv njih smije ustati svakakva mraka, ako izađeš na ulice i uzvikuješ parole protiv crnaca onda si rasista, ako izađeš na ulice i uzvikuješ parole protiv Židova onda si antisemit, ali ako 20 000 izađe na ulice i uzvikuje parole protiv muslimana, onda su oni samo normalni zabrinuti građani.
Ali sami muslimani su velikim dijelom krivi za to što im se dešava, dok Zapad šalje rakete po drugim planetama, oni se kolju zbog toga je li uredu što je Alija bio četvrti po redu halifa, ili je jedino pravedno da je bio prvi. I Zapad je prošao kroz sve to, protestanti i katolici se klali do istrijebljenja pa skontali da su budale, upravo ta Njemačka je najviše stradala u tim sukobima, ali zar islamski svijet nije mogao naučiti iz tuđih grešaka, već to sve moraju i oni proživjeti i tek kad stradaju miloni da skontaju koliko su naivni ispali.
Isto tako, u početku su i nacisti govorili da su njihovi neprijatelji ekstremni Židovi koji upravljaju bankama i svijetom i žele da unište njemačku kulturu, pa su se vjerovatno oni Židovi koji su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu, djeci davali njemačka imena i praktično nisu ni upražnjavali židovsku religiju osjećali sigurnim, a znamo da su na kraju svi završili u koncentracionim logorima.
Danas su muslimani najlakša meta, protiv njih smije ustati svakakva mraka, ako izađeš na ulice i uzvikuješ parole protiv crnaca onda si rasista, ako izađeš na ulice i uzvikuješ parole protiv Židova onda si antisemit, ali ako 20 000 izađe na ulice i uzvikuje parole protiv muslimana, onda su oni samo normalni zabrinuti građani.
Ali sami muslimani su velikim dijelom krivi za to što im se dešava, dok Zapad šalje rakete po drugim planetama, oni se kolju zbog toga je li uredu što je Alija bio četvrti po redu halifa, ili je jedino pravedno da je bio prvi. I Zapad je prošao kroz sve to, protestanti i katolici se klali do istrijebljenja pa skontali da su budale, upravo ta Njemačka je najviše stradala u tim sukobima, ali zar islamski svijet nije mogao naučiti iz tuđih grešaka, već to sve moraju i oni proživjeti i tek kad stradaju miloni da skontaju koliko su naivni ispali.
- Cherry-Cherry
#378 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Bojim se da neće nikad ni skontati...Ali sami muslimani su velikim dijelom krivi za to što im se dešava, dok Zapad šalje rakete po drugim planetama, oni se kolju zbog toga je li uredu što je Alija bio četvrti po redu halifa, ili je jedino pravedno da je bio prvi. I Zapad je prošao kroz sve to, protestanti i katolici se klali do istrijebljenja pa skontali da su budale, upravo ta Njemačka je najviše stradala u tim sukobima, ali zar islamski svijet nije mogao naučiti iz tuđih grešaka, već to sve moraju i oni proživjeti i tek kad stradaju miloni da skontaju koliko su naivni ispali.
- Joe McCarthy
#379 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Hjoj pametnice mojaCherry-Cherry wrote:Samo im treba ukinuti socijalu i sami će se početi vraćati u svoje rupe.
- Joe McCarthy
#380 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
jao_situacije wrote:hej hej hej ja ponovo napominjem kao papagaj, nemojte mi rasizma i ksenofobije (PRIJALJIVAĆU POSTOVE) MY TAO IMAŠ ŽUTI KARTON, NEĆU RASIZMA OVDJE. AKO NE RAZUMIJEŠ TVOJI STAVOVI IMAJU IZRAŽEN RASISTIČKI TON ARAPI BOLESNICI BIJELA RASA JEDNA NACIJA, OVO NIJE SKUP HITLEROVE OMLADINE. SMIRI DOŽIVLJAJ ILI PRIJAVLJUJEM.

- Joe McCarthy
#381 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
JohnnyS wrote: Tako je u današnjoj Europi. Pitanje je samo kako će sutrašnja Europa izgledati budu li doseljenici pokušavali formirati IS po Njemačkoj ili Beneluxu
Mislim da je film Children of Men najbolje dočarao tu situaciju kad se Middle East preseli u Mitteleuropa i kad napredni Arapi upoznaju nazadne Europljane sa svim berićetom šerijeta
-
kecher II
#382 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
radio sam za jednu firmu i nasao se tako u dubaiju i pri izlasku sa aerodroma i tranzitu do hotela upozore nas da smo u UAE i da moramo da postujemo pravila i zakone te zemlje, drzanje za ruku sa zenom, nedajboze ljubljenje, pijan na ulici..... znaci asimiliraj se u sredinu gdje si dosao, jos dubaji turisticki centar svijeta ali ne ponasaj se na ulici kako hoces i mozes u svojoj zemlji.
- SkyLimit
#383 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
To jeste, ja sam u jednoj muslimanskoj državi zapalio cigaru na ulici tokom ramazana, elegantno sam zamoljen od snaga reda da tokom ramazana oni koji žele jesti, piti ili pušiti, ne smiju to raditi javnokecher II wrote:radio sam za jednu firmu i nasao se tako u dubaiju i pri izlasku sa aerodroma i tranzitu do hotela upozore nas da smo u UAE i da moramo da postujemo pravila i zakone te zemlje, drzanje za ruku sa zenom, nedajboze ljubljenje, pijan na ulici..... znaci asimiliraj se u sredinu gdje si dosao, jos dubaji turisticki centar svijeta ali ne ponasaj se na ulici kako hoces i mozes u svojoj zemlji.
Mada i kod njih ima svega, alkohol se prodaje na crnom tržištu, a vjerujem da u npr. specijalnim prilikama kao što je sad rukometno SP u Kataru da će vlasti zatvoriti jedno oko na prodaju i konzumaciju alkohola.
Last edited by SkyLimit on 06/01/2015 18:10, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#384 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ironija?Joe McCarthy wrote:Hjoj pametnice mojaCherry-Cherry wrote:Samo im treba ukinuti socijalu i sami će se početi vraćati u svoje rupe.
- Cherry-Cherry
#385 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Pa naravno. Poštuj domaćina.SkyLimit wrote:To jeste, ja sam u jednoj muslimanskoj državi zapalio cigaru tokom ramazana, elegantno sam zamoljen od snaga reda da tokom ramazana oni koji žele jesti, piti ili pušiti, ne smiju to raditi javnokecher II wrote:radio sam za jednu firmu i nasao se tako u dubaiju i pri izlasku sa aerodroma i tranzitu do hotela upozore nas da smo u UAE i da moramo da postujemo pravila i zakone te zemlje, drzanje za ruku sa zenom, nedajboze ljubljenje, pijan na ulici..... znaci asimiliraj se u sredinu gdje si dosao, jos dubaji turisticki centar svijeta ali ne ponasaj se na ulici kako hoces i mozes u svojoj zemlji.
Zamisli dođeš u goste kod nekog i nećeš da se izuješ, a kod njeg se u kući izuva. I onda mu još tražiš para. Zapravo, očekuješ da on mora da ti da pare, koje je zaradio. I onda mu počneš nametati svoja pravila ponašanja. Sve to u njegovoj kući.
-
Umalo popisivac
#386 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Al sta je tu dvolicno i jos veci problem ja da ti ljudi ne daju nikakva prava drugima u svojim zemljama. Ti tamo moras zivjeti kao mis. To je jedan cisti bezobrazluk i nista vise.
-
tipico2
#387 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ne razumijem...........Dresden je u Istocnoj Njemackoj i imaju nesto protiv stranaca. ( za mene ove demonstracije nisu protiv Islama vec protiv stranaca, u Njemackoj je Turcin=Ausländer, a Talijan nije).
Istocni Njemci su tek 25 godina u Europi (a tim i u Njemackoj) i oni imaju nesto protiv doslji. A oni sami su doslje....Ne kontam.
Istocni Njemci su tek 25 godina u Europi (a tim i u Njemackoj) i oni imaju nesto protiv doslji. A oni sami su doslje....Ne kontam.
- Joe McCarthy
#388 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Bez trunke.Cherry-Cherry wrote:Ironija?Joe McCarthy wrote:Hjoj pametnice mojaCherry-Cherry wrote:Samo im treba ukinuti socijalu i sami će se početi vraćati u svoje rupe.
Da je do mene ti bi iste sekunde zamjenila frau Anđu na poziciji kancelarke
-
kecher II
#389 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
pa naravno, to isto trazi i EU od svojih gostiju tj. useljenika , ne kontam u cemu je problem.Cherry-Cherry wrote:Pa naravno. Poštuj domaćina.SkyLimit wrote:To jeste, ja sam u jednoj muslimanskoj državi zapalio cigaru tokom ramazana, elegantno sam zamoljen od snaga reda da tokom ramazana oni koji žele jesti, piti ili pušiti, ne smiju to raditi javnokecher II wrote:radio sam za jednu firmu i nasao se tako u dubaiju i pri izlasku sa aerodroma i tranzitu do hotela upozore nas da smo u UAE i da moramo da postujemo pravila i zakone te zemlje, drzanje za ruku sa zenom, nedajboze ljubljenje, pijan na ulici..... znaci asimiliraj se u sredinu gdje si dosao, jos dubaji turisticki centar svijeta ali ne ponasaj se na ulici kako hoces i mozes u svojoj zemlji.![]()
Zamisli dođeš u goste kod nekog i nećeš da se izuješ, a kod njeg se u kući izuva. I onda mu još tražiš para. Zapravo, očekuješ da on mora da ti da pare, koje je zaradio. I onda mu počneš nametati svoja pravila ponašanja. Sve to u njegovoj kući.
- Cherry-Cherry
#390 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Joe McCarthy wrote:
Da je do mene ti bi iste sekunde zamjenila frau Anđu na poziciji kancelarke
-
Umalo popisivac
#391 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sta to ne kontas?tipico2 wrote:Ne razumijem...........Dresden je u Istocnoj Njemackoj i imaju nesto protiv stranaca. ( za mene ove demonstracije nisu protiv Islama vec protiv stranaca, u Njemackoj je Turcin=Ausländer, a Talijan nije).
- Cherry-Cherry
#392 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Gostima je problem, jbg.kecher II wrote:pa naravno, to isto trazi i EU od svojih gostiju tj. useljenika , ne kontam u cemu je problem.Cherry-Cherry wrote: Pa naravno. Poštuj domaćina.![]()
Najjače mi je kad imigranti počnu priču o netolerantnoj Evropi. U sred Vatikana može proći žena sa maramom, a ajde junače, okači krst, pa otiđi u njihove zemlje, da vidiš toleranciju na djelu.
-
kecher II
#393 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
razumijemo seCherry-Cherry wrote:Gostima je problem, jbg.kecher II wrote:pa naravno, to isto trazi i EU od svojih gostiju tj. useljenika , ne kontam u cemu je problem.Cherry-Cherry wrote: Pa naravno. Poštuj domaćina.![]()
Zamisli dođeš u goste kod nekog i nećeš da se izuješ, a kod njeg se u kući izuva. I onda mu još tražiš para. Zapravo, očekuješ da on mora da ti da pare, koje je zaradio. I onda mu počneš nametati svoja pravila ponašanja. Sve to u njegovoj kući.![]()
Najjače mi je kad imigranti počnu priču o netolerantnoj Evropi. U sred Vatikana može proći žena sa maramom, a ajde junače, okači krst, pa otiđi u njihove zemlje, da vidiš toleranciju na djelu.![]()
-
Umalo popisivac
- bh.tornjak
#395 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
da su useljenici ( a medju njima i muslimani) "poteski" na uklapanju u drustvo zemlje u koju dodju je istina...
da su mnogi na socijali...isto to stoji....
da se mnogi bave kriminalom....tacno....
ali...ovo sto se desava je proizvod zapadnih medija koji im se sada vraca ko Bumerang i oni se sada kao u transu i shokirani pitaju...sta....kako i zasto...???
Ciljana medijska hajka je pogodila u pogresnu metu......sad im je lijeciti ranjenika...
Zapad MORA da uvozi strance da bi "prezivio"....bez tih useljenika i njihovih potomaka vec duze vrijeme bi se suocili sa gubitkom radnosposobnog stanovnistva....
primjer
Mozda (ja npr.) nisam (i nisam) zanimljiv drzavi u kojoj zivim ali su im itekako zanimljiva i potrebna moja djeca...i njihova djeca.....ja sam samo nuzno zlo Koje su morali da uzmu da bi dobili ono sto su htjeli tj. "svjezu krv"
tako je i sa ostalima.....
ali...ovo sto se desava je proizvod zapadnih medija koji im se sada vraca ko Bumerang i oni se sada kao u transu i shokirani pitaju...sta....kako i zasto...???
Ciljana medijska hajka je pogodila u pogresnu metu......sad im je lijeciti ranjenika...
Zapad MORA da uvozi strance da bi "prezivio"....bez tih useljenika i njihovih potomaka vec duze vrijeme bi se suocili sa gubitkom radnosposobnog stanovnistva....
primjer
Mozda (ja npr.) nisam (i nisam) zanimljiv drzavi u kojoj zivim ali su im itekako zanimljiva i potrebna moja djeca...i njihova djeca.....ja sam samo nuzno zlo Koje su morali da uzmu da bi dobili ono sto su htjeli tj. "svjezu krv"
-
Umalo popisivac
#396 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Mozda i je. Zato i je problem sto se ovi ne zele prilagoditi tom drustvu, uciti jezik, obrazovati se. Ako je tako, sta ce im onda. A ovi bi samo socijalu. E jebi ga.
Fasisti kako neki ovdje trkeljaju ocito nisu. Jer takvi sigurno ne bi zeljeli mjesanje s tim imigrantima, bez obzira na cijenu.
Fasisti kako neki ovdje trkeljaju ocito nisu. Jer takvi sigurno ne bi zeljeli mjesanje s tim imigrantima, bez obzira na cijenu.
-
kecher II
#397 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
sve to stoji sto ti kazes, svjeza krv, radna snaga.. ok je to, ali bosnje ovde hoce da EU predstave kao neku netolerantnu sredinu koja je eto ista kao i njemacka 33-45, oni da su tako netolerantni ne bi ti mogao povest zenu i djecu, nego bi dosao sljakat i ajd kuci svakih 4-5 ili ne bitno mjeseci pa opet na sljakanje, al' et bosnjo voli da je ugrozen, 'ebo te ko srbi "ceo svet protiv nas".bh.tornjak wrote:da su useljenici ( a medju njima i muslimani) "poteski" na uklapanju u drustvo zemlje u koju dodju je istina...
primjer
- bh.tornjak
#398 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Kolovodje ovih demonstracija i jesu fasisti i njima smetaju svi stranci odreda....bez obzira odakle su, koje boje koze,vjere bili....ostalih 80-90 posto su oni kojima je "mozak prepran u tri vode" medijskim izvjestavanjem...svega i svacega s nezaobilaznim epitetima...kojima je od muhe predstavljen medvjed....sto su fasisti iskoristili....Umalo popisivac wrote:Mozda i je. Zato i je problem sto se ovi ne zele prilagoditi tom drustvu, uciti jezik, obrazovati se. Ako je tako, sta ce im onda. A ovi bi samo socijalu. E jebi ga.
ovo je "trazili ste ...gledajte"
- bh.tornjak
#399 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....kecher II wrote:sve to stoji sto ti kazes, svjeza krv, radna snaga.. ok je to, ali bosnje ovde hoce da EU predstave kao neku netolerantnu sredinu koja je eto ista kao i njemacka 33-45, oni da su tako netolerantni ne bi ti mogao povest zenu i djecu, nego bi dosao sljakat i ajd kuci svakih 4-5 ili ne bitno mjeseci pa opet na sljakanje, al' et bosnjo voli da je ugrozen, 'ebo te ko srbi "ceo svet protiv nas".bh.tornjak wrote:da su useljenici ( a medju njima i muslimani) "poteski" na uklapanju u drustvo zemlje u koju dodju je istina...
primjer
- Cherry-Cherry
#400 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
A na kraju krajeva, zašto bi i bili tolerantni?bh.tornjak wrote: EU jeste NEtolerantna....porazgovaraj sa obicnim ljudima pa ces da vidis koliki je to visok stepen...ali....ZAKONOM je to ispoljavanje zabranjeno...tako da se stvara osjecaj tolerancije.....