Koliko napisanih nebuloza u samo jednom postu!!!!!!! Prije svega Njemacka i Austrija su u ratu primile ubjedljivo najveci broj izbjeglica koji su opet najvecim brojem bili bosnjaci ili muslimani kako god hoces. Omogucila im je socijalnu pomoc sa kojom su isti ti mesatarili do iznemoglosti i varali Njemacku, omugucila im je da dobiju privremene radne dozvole i lases i to bezobrazno lazes da su radili za hljeb i vodu. Radili su za plate od kojih su mogli najnormalnije zivjeti, ne se kurciti sa parama ali zivjeti da. Isto tako puno tih izbjeglica sa "duldungom" je ostalo u toj istoj Njemackoj da zivi svoj buduci zivot jer im je Njemacka kroz radne vidove uspjela obezbjediti boravisne dozvole tj omoguciti im da dobiju te dozvole boravka. Kad bi samo imao pojma koliko su te iste bosnjacke izbjeglice iskoristavale tu gostoljubivost Njemacke ne bi pisnuo ni jednu jedinu rijec. U Njemackoj ima posla za sve sto je i dokaz da su nedavno objavili da traze bruku kadrova iz inostranstva i zakoni su jako muhanati na neku nacionalnu netrpeljivost i sa takvima se zestoko obracunavaju. Sva ta djeca koja su dosla u Njemacku tokom rata i koja su ostala u Njemackoj su se skolovala i sticala zvanja i znanja potpuno ravnopravno sa njemackim ucenicima i studentima tako da si napisao jos jednu nebulozu radi koje i ne treba da nas niko voli i postuje jer takvi kao ti kaljaju ime svoga naroda i svoje drzave. Svi su protiv jadnih muslimana a to sto su najcesci i najveci prekrsioci zakona u Njemackoj upravo Arapi, Turci (kojih ima oko 3 miliona u zemlji u kojoj kako ti kazes mrze muslimane) i nasi posteni i preposteni Bosnjaci to nema veze jer bitno je reci da te svi mrze bez ikakvog razloga. Da si naveo bilo koju drugu zemlju pa hajde...al Njemacku ili Austriju...tu stvarno moras ima obraz ko djon od cokule!!!!SkyLimit wrote:Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.animals wrote:
Ne protestuje niko protiv Bosnjaka..vec useljenika,a neki kao vehabije,
nanose medvjedzu uslugu muslimanima..
a ako je za tebe Bosnjak jednako musliman, onda imas veliki problem..
Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.
Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.
Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
I sto se tice naziva Bosnjak nisu to izmislili Alija i Bakir ali su zato uzeli ekskluzivno pravo da su Bosnjaci samo muslimani iako su nekada na ovim prostorima zivjeli "dobri Bosnjani" ma koje vjere bili.