Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
jao_situacije

#1 Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pokre ... /150104047
Zanima me šta kaže dijaspora o ovom pitanju da li su strahovi u Njemačkoj opravdani, da li je to samo mržnja bez utemeljenog razloga ili nešto treće ?
kakonako

#3 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by kakonako »

Bosanska dijaspora misli da se to njih ne tice.Ja onako,neformalno,u malo pripitom drustvu rekao da ce se sutra(ponedeljak,5.1.? pogasiti svjetla na Kelnskoj katedrali u znak solidarnosti sa strancima,da ce neke kulturne ustanove pogasiti svjetla,pa shodno tome da i mi tu noc ne palimo svjetlo.Naravno,docekan sam sa nevidjenom sprdnjom:jebi ga,gdje ce Bosnjo bez Pinka i zvezdi Granda...!A i pred Bozic je pa Bijeljina "daje puno muzike"-
SkyLimit

#4 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

Ja predlažam da organizujemo kontraproteste protiv kršćanskih fašista.

Kad nam oni koji se nađu uvrijeđeni kažu da nisu svi oni fašisti, a i da mnogi nisu čak ni neki kršćani, mi ćemo reći da ni mi nismo svi teroristi, a mnogi i nismo neki muslimani, ali to vas ne spriječava da protestujete protiv nas.

Svakako da bilo koga ko potiče iz islamskog kulturnog naslijeđa ovi protesti neće obradovati, ma koliko ih organizatori pokušali predstaviti kao protiv "islamizacije" a ne muslimana, šta god to značilo.
animals

#5 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:Ja predlažam da organizujemo kontraproteste protiv kršćanskih fašista.

Kad nam oni koji se nađu uvrijeđeni kažu da nisu svi oni fašisti, a i da mnogi nisu čak ni neki kršćani, mi ćemo reći da ni mi nismo svi teroristi, a mnogi i nismo neki muslimani, ali to vas ne spriječava da protestujete protiv nas, jer svakako da bilo kome koji potiče iz islamskog kulturnog naslijeđa ovi protesti neće obradovati, ma koliko ih organizatori pokušali predstaviti kao protiv "islamizacije" a ne muslimana, šta god to značilo.
Pa daj bjezi, niko ne protestuje protiv Bosanaca..
vec jenostavno useljenika je previse..
a muslimani iz arapski zemalja se isticu u svemu..
pa najlakse je njih istaci kao prijetnju..
u stvari to je bunt protiv nekontrolisanog useljavanja..
SkyLimit

#6 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

animals wrote: Pa daj bjezi, niko ne protestuje protiv Bosanaca..
Kad neko protestuje protiv muslimana, onda protestuje i protiv Bošnjaka.
animals

#7 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:
animals wrote: Pa daj bjezi, niko ne protestuje protiv Bosanaca..
Kad neko protestuje protiv muslimana, onda protestuje i protiv Bošnjaka.
To je tvoj licni stav, nisi ni ti bolji od njih..
SkyLimit

#8 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

animals wrote:
To što kažem da su Bošnjaci također muslimanski narod, i da kad neko protestvuje protiv muslimana to znači da protestvuje i protiv Bošnjaka, me čini fašistom? Ne kontam.
animals

#9 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:
animals wrote:
To što kažem da su Bošnjaci također muslimanski narod, i da kad neko protestvuje protiv muslimana to znači da protestvuje i protiv Bošnjaka, me čini fašistom? Ne kontam.
Ne protestuje niko protiv Bosnjaka..vec useljenika,a neki kao vehabije,
nanose medvjedzu uslugu muslimanima..
a ako je za tebe Bosnjak jednako musliman, onda imas veliki problem..
SkyLimit

#10 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

animals wrote:
Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.

Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.

Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.

Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
Last edited by SkyLimit on 04/01/2015 23:38, edited 2 times in total.
animals

#11 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:
animals wrote:
Momak ti si izgleda zaluto ovdje.

Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.

Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.

Reko ti ja da ti imas problem..reci ti iiskreno sta tebi smeta..
bogoljub

#12 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by bogoljub »

ovaj video daje odgovore na mnoga pitanja:
https://www.youtube.com/watch?v=G3kLuFE5MmE
SkyLimit

#13 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

animals wrote:
Uglavnom neuki ljudi koji nisu u stanju ni obrazložiti svoj stav ali zauzimaju gard kao da su popili svu pamet svijeta.
hazbi

#14 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by hazbi »

mislim da Švabe u svojoj zemlji mogu apsolutno raditi šta i kako hoće...pa tako more biti jednog jutra i da zamole pojedine da se vrate kući....ne vidim razloga da se neko pravda u svojoj zemlji....ne vole strance i tacka....danas muslimane sutra neke druge ko god je od švaba ocekivao nesto vise i bolje-zezno se
Danguba

#15 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

animals wrote:
SkyLimit wrote: To što kažem da su Bošnjaci također muslimanski narod, i da kad neko protestvuje protiv muslimana to znači da protestvuje i protiv Bošnjaka, me čini fašistom? Ne kontam.
je li treba opet gace skidati?
ili su mozda jevreji van njemacke bili postedjeni progona?
animals

#16 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:
animals wrote:
Uglavnom neuki ljudi koji nisu u stanju ni obrazložiti svoj stav ali zauzimaju gard kao da su popili svu pamet svijeta.
Pa kad ti napises u svom postu..ponosni musliman..
onda nema se sta sa tobom dalje diskutovati..
na nivou si onog vehabije protiv kojeg se i protestuje
Da si napisao ponosni Bosnjak, ali tebi je vjera ispred svega..
animals

#17 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Danguba wrote:
animals wrote:
SkyLimit wrote: To što kažem da su Bošnjaci također muslimanski narod, i da kad neko protestvuje protiv muslimana to znači da protestvuje i protiv Bošnjaka, me čini fašistom? Ne kontam.
je li treba opet gace skidati?
ili su mozda jevreji van njemacke bili postedjeni progona?
Cuj, Njemci ne vole nikoga, ko se istice..razumijes li njihovu logiku..
ako se pocnes isticati izna njih, onda su pogani..
Kikibombona

#18 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Kikibombona »

SkyLimit wrote:Ja predlažam da organizujemo kontraproteste protiv kršćanskih fašista.

Kad nam oni koji se nađu uvrijeđeni kažu da nisu svi oni fašisti, a i da mnogi nisu čak ni neki kršćani, mi ćemo reći da ni mi nismo svi teroristi, a mnogi i nismo neki muslimani, ali to vas ne spriječava da protestujete protiv nas.

Svakako da bilo koga ko potiče iz islamskog kulturnog naslijeđa ovi protesti neće obradovati, ma koliko ih organizatori pokušali predstaviti kao protiv "islamizacije" a ne muslimana, šta god to značilo.
A jbg, treba uvaziti cinjenicu da su stranci tamo gosti i da cesto rade protiv drustva u kojem zive.

Kod nas je dosao jedan fin i uljudan par u Gorazde i odmah se digla buka. I ovdje na forumu su sjevale varnice i mnogi su se bunili protiv ljudi koji su dosli da rade i mozda nekome pomognu. Optuzba - protestantski misionari.

E sad zamisli da u Gorazde dodje 1 000 ljudi koji ce biti na grbaci gorazdanske vlasti, koji ce se baviti misionarstvom, koji je osudjivati nacin zivota gorazdanskih gradjana, koji ce ponekad biti agresivni i nasilni, koji ce iz Gorazda sudjelovati u teroristickim organizacijama. Vjeruj da bi mi bili 100 puta netolerantniji u takvoj situaciji. Samo kod nas malo ko ima postenja da realno sagleda i bude nepristrasan kada komentarise neku pojavu.

Bosanski muslimani su primjer dobrih imigranata. Da su svi kao mi ne bi bilo problema.
Danguba

#19 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Danguba »

hazbi wrote:mislim da Švabe u svojoj zemlji mogu apsolutno raditi šta i kako hoće...pa tako more biti jednog jutra i da zamole pojedine da se vrate kući....ne vidim razloga da se neko pravda u svojoj zemlji....ne vole strance i tacka....danas muslimane sutra neke druge ko god je od švaba ocekivao nesto vise i bolje-zezno se
bas bi volio da se probudim u jednoj takvoj njemackoj... :-)
mnoge zemlje bi radile mnogo toga na svoju ruku ali imaju neka pravila kojih se moraju svi pridrzavati. onaj ko igra van tih pravila dobija ''ruznu'' etiketu a nijemci to najmanje zele...bez obzira na pojedince i ekstremne organizacije.

mjesecima i godinama njemacka se suocava sa prilivom imigranata. dugo se muce sa balkanskim zemljama jer ne mogu tako jednostavno da ih protjeraju. morali su promijeniti zakone da mu uzmu ''demokratsko'' pravo na podnosenje zahtjeva za azil, procedura, molba, zalba, prigovor...i to traje mjesecima i godinama...sve drugo je krsenje demokratskih nacela koje su usvojili i mnoge potpisali.
jao_situacije

#20 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by jao_situacije »

SkyLimit wrote:
animals wrote:
Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.

Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
Ja isto mislim da je njih više strah da sutra neko bude doktor, a nije Karl Heinz. Takav problem imaju i u UK sa Indijcima Pakistancima i sl. Okej je da on bude čistač ulica, a zamisli da mu baš on dijete sutra uči njemačkom.
SkyLimit

#21 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by SkyLimit »

animals wrote: Pa kad ti napises u svom postu..ponosni musliman..
Hm, s obzirom da si se ti pozabavio mojom ličnošću, i ja tipujem da si ti neki Bošnjak koji se pomalo stidi toga što potiče iz islamskog civilizacijskog i kulturnog kruga(što važi i za Bošnjake ateiste, jednako kao što i Nijemci ateisti potječu iz kršćanskog).

A to u vezi protiv koga oni demonstriraju, pa i nacisti su u početku govorili da demonstriraju samo protiv Židova zlih bankara i masona koji upravljaju svijetom, svjesno ruše njemačko društvo blabla...pa su na kraju gas osjetili i oni Židovi što su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu i davali djeci njemačka imena.
Last edited by SkyLimit on 04/01/2015 23:49, edited 1 time in total.
HM 2011

#22 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by HM 2011 »

Zanimljiv pokret -

poziv glasi:

1. It advocates for the protection of Germany's Judeo-Christian culture and for tolerance toward assimilated and politically moderate Muslims.
2. It calls Islamism a misogynist and violent ideology.[9][10]
3. PEGIDA believes that war refugees should be welcomed in Germany.
4. It considers the current facilities for the housing of immigrants to be inadequate and partly inhumane.
5. It advocates for a more decentralized distribution of facilities and a fairer allocation of immigrants among the countries of the European Union.
6. It wants to model German immigration policies after those of the Netherlands and Switzerland and wants to facilitate integration of foreigners into German society.[11]
7. Current laws should be strictly enforced, the police should be given additional funding, and criminal refugees and immigrants should be promptly expelled.
8. In addition, PEGIDA opposes constraints on political speech imposed by gender mainstreaming or political correctness.[12]

"1. PEGIDA is FOR the acceptance of asylum seekers from war zones, or those who are subject to political and religious persecution. This is a human duty!"
"2. PEGIDA is FOR amending the Basic Law of the Federal Republic of Germany to include a list of the right and the responsibility for immigrants to integrate."
"9. PEGIDA is FOR a zero-tolerance policy vis-à-vis asylum seekers and migrants who commit crimes in Germany."
"13. PEGIDA is FOR maintaining and protecting our Judeo-Christian Western culture."
"16. PEGIDA is AGAINST the establishment of parallel societies/parallel legal systems in our midst, such as Sharia Law, Sharia Police, and Sharia Courts, etc."
"18. PEGIDA is AGAINST religious radicalism, regardless of whether it is religiously or politically motivated."
"19. PEGIDA is AGAINST hate preachers, regardless of religious affiliation."

http://www.gatestoneinstitute.org/4951/ ... ion-pegida
http://www.i-finger.de/pegida-positionspapier.pdf
sigh

#23 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by sigh »

Sta su ocekivali kad pustaju ljude iz svojih redova da organizuju "serijatsku policiju" po njemackim ulicama! Problem ovih demonstracija je sto okuplja isti sljam samo sa druge strane :)
animals

#24 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

SkyLimit wrote:
animals wrote: Pa kad ti napises u svom postu..ponosni musliman..
Hm, s obzirom da si se ti pozabavio mojom ličnošću, i ja tipujem da si ti neki Bošnjak koji se pomalo stidi toga što potiče iz islamskog civilizacijskog i kulturnog kruga(što važi i za Bošnjake ateiste, jednako kao što i Nijemci ateisti potječu iz kršćanskog).

A to u vezi protiv koga oni demonstriraju, pa i nacisti su u početku govorili da demonstriraju samo protiv Židova zlih bankara i masona koji upravljaju svijetom, svjesno ruše njemačko društvo blabla...pa su na kraju gas osjetili i oni Židovi što su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu i davali djeci njemačka imena.
Jel tebi jasno da npr. jedan Bosnjak u Njemackoj ili Austriji ima ista prava kao i Njemac ili Austrijanac..
I sta bi ti htjeo vise..pusti bolan, one radikale iz arapski zemalja..oni nikome ne donose dobro..
animals

#25 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by animals »

Prvo da razjasnimo da je ta PEGIDA, organizacija desnicara koji su radikalni i protiv stranaca..
ali napisao sam nedavno da one blesave selafije samo nanose medvjedzu uslugu svim muslimanima..
pa se ta organizacija sad okrenula protiv islamiziranja Njemacke..i okuplajaju sve vise pristalica..
ali mislim da normalni ljudi ima vise i da ce to ostati samo na protestima koji ce se vremenom ugasiti..
Post Reply