DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

kmirsad

#26 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by kmirsad »

Rafael wrote:
dallton wrote:odgovor na ovo s ilijom se vec sprema, samo polako - nastavak slijedi u narednim danima
:lol:
Obavezno i demonstracije pred konzulatom Srbije u BL
:bih:
...provokator...koje ti je kodno ime u KOS-u... :roll:
aze

#27 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by aze »

kmirsad wrote:
Rafael wrote:
dallton wrote:odgovor na ovo s ilijom se vec sprema, samo polako - nastavak slijedi u narednim danima
:lol:
Obavezno i demonstracije pred konzulatom Srbije u BL
:bih:
...provokator...koje ti je kodno ime u KOS-u... :roll:
Ma frajer je upravu.... i treba nas ovako maltretirat kad smo blesav i pasivan narod. :x
osa

#28 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by osa »

presuda je prvostupanjska dakle nije konačna, pitanje je šta država bih može učiniti da zaštiti jurišića, ali zaštiti na zakonski način, dakle da prezentira dokaze koje će pobiti tvrdnje tužiteljstva u srbiji. kad vam ljudi kažu da se politika prema susjedima ne vodi na način kako to čini komšić, vi se svi pjenite, nek sada želja nešto odradi, vjerujem da i hoće, ne.ebaće se on njima majke.
Rafael

#29 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Rafael »

Ma nikog ja ne provociram.To su stvari koje se ulicom jednostavno ne mogu riješiti.Vi isto ko Srbi,malo ćete laprdati,mlatiti,naprđivati par dana i ..... doći će neka nova tema a na ovog nesretnog Iliju više niko neće misliti,sem naravno njegove porodice.E tome se ja smijem :lol:
aze

#30 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by aze »

Rafael wrote:Ma nikog ja ne provociram.To su stvari koje se ulicom jednostavno ne mogu riješiti.Vi isto ko Srbi,malo ćete laprdati,mlatiti,naprđivati par dana i ..... doći će neka nova tema a na ovog nesretnog Iliju više niko neće misliti,sem naravno njegove porodice.E tome se ja smijem :lol:
Ma tako je .... fino sjednes kuci uz kaficu i upalis Pink pa gledas kako 10 glupana sjedi u nekakvoj kuci i prica,kad je malo veselije moze se i ceca poslusat... sta nas treba da boli briga sto hapse ljude koji su nas nekad prije 15 godina spasavali da nas ne pobiju... ko im je kriv sto su glupi bili umjesto da smo svi u njemacku pobjegli .
donBeton

#31 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by donBeton »

Ne treba praviti proteste radi iskazivanja nezadovoljstva zbog presude nego treba izaći sa zahtjevima za reciprocitetnim djelovanjem. Mislim da treba najaviti mirne proteste u okviru zakona za nekoliko dana, ali sutra odmah mislim da je blokada bus linija prema Beogradu najbolja ideja.

Znači zahtjev je reciprocitetno djelovanje, ustvari naša zakasnjela reakcija koja je trebala ići odmah poslije hapšenja gospodina Jurišića, a što se tiče presude, sud je sud i tu ne možemo imati neke zahtjeve, već čekati da presudu odbaci Vrhovni Sud Srbije ili pak onaj u Strazburu.
Mujo.Hrnjica

#32 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Mujo.Hrnjica »

E nek su se pokazali dragi moji Bosnje!

Pa vi opet sutra gledajte da popljujete svog Bosnju da se Vlah ne uvrijedi!!

Ma Ilija, kralju, iako si zaglavio u zatvoru, budala si sto si isao njima na noge, ali smo im zato u ratu pokazali kako Musa dere jarca, zapamtili su nas za 5 koljena!
aze

#33 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by aze »

Mujo.Hrnjica wrote:E nek su se pokazali dragi moji Bosnje!

Ma Ilija, kralju, iako si zaglavio u zatvoru, budala si sto si isao njima na noge, ali smo im zato u ratu pokazali kako Musa dere jarca, zapamtili su nas za 5 koljena!
Ajde i ti ne valjaj gluposti.... mi nekome pokazali kako se "dere jarac" zato ti je danas bosna cjelovita do kozije cuprije ... Na istom si nivou kao i oni koji su nas pokusavali pobiti.
Mujo.Hrnjica

#34 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Mujo.Hrnjica »

aze wrote:
Mujo.Hrnjica wrote:E nek su se pokazali dragi moji Bosnje!

Ajde i ti ne valjaj gluposti.... mi nekome pokazali kako se "dere jarac" zato ti je danas bosna cjelovita do kozije cuprije ... Na istom si nivou kao i oni koji su nas pokusavali pobiti.
Ma samo naprijed

popljuj ti mene

to je najbolje

nek oni vide da ti se ne slazes sa mnom

za nagradu ce te klati ostrim nozem a mene ce tupim

samo sto ja znam ko su i sta su, mene mogu samo povuci kao sto su i 1992.
The Silent Man

#35 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by The Silent Man »

kijameta wrote:
The Silent Man wrote:Pa da date dovoljan povod beogradskim fasitima da demoliraju ono malo bosanske ambasade i ugrozite nase ljude tamo kontra-"demonstracijama" ... neka hvala!

protesti da,pred ambasadom Srbije ne-losa ideja!
Smijesno, uposlenici BiH ambasade u Beogradu su u sluzbi drzave BiH i placeni su da budu tamo,za njihovu sigurnost je odgovorna srbijanska vlast,kao i za stetu koja se pricini na ambasadi. Oni nisu i ne mogu biti opravdanje nizasta,ni za cinjenje ,ni za necinjenje.
Demonstracije bi valjale ali da bi imale ikakvoga efekta,moraju biti zestoke inace h nece niko ni registrovati da su bile,mada ja u to ne vjerujem.Mi Bosanci nemamo ni hrabrosti,ni volje,ni kicme,ni obraza za ista ozbiljno.
Valjalo bi i neki trgovinske mjere protiv njih ali smijesno je to sta ocekivati.Svakom Bosnji je prepun stan i frizider srbijanskih proizvoda a na ekranu mobitela M-tel.
Nedostatak nacionalne svijesti.Jad i cemer od ljudi.
ne bi volio da se nadjes u tom gradu u momentu kada se desavaju srbi i rjesavaju nacionalna pitanja...
zlo se osjeti u vazduhu i one snimke sa skorpionima ti na neki cudan nacin budu jasne ... ako su ti besmislene kada ih gledas kod kuce...

A mi bosnjaci i bosanci imamo kicme kad treba suditi svojima ,kad treba "cistit ispred svoga praga"
E pa momcine,vrli novinari i pametnjakovici "iscistili" ste sve sto je bilo i opet niste uspjeli izjednaciti ...
da nije Ilija osudjen u Bg nasli bi se neki novinari ovdje koji bi mu presudili vrseci svoju duznost "ciscenja ispred svoga praga" ...
Dobra vjest za vas je da ne morate to vise raditi ... sipa proradila po Dodikovom uzusu u BiH,a Srbija ima specijalne organe za relativizaciju zlocina ... mozete ponove o vrticima i nekoj novoj Semihi...
stochar

#36 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by stochar »

ja kont'o nesto konkretno, kad ono standardno presipanje iz supljeg u prazno... najmilije nam je kenjat' u prazno, a nista ne uciniti...

sjecam se, slicno je bilo i pšred pocetak rata, kad je pocelo u bosanskom brodu. navecer na tv-u gledamo snimke kako raruju neki tamo likovi sa beretkama i nekim cudnim grbovima s natpisom pl bih i pod komandom armina pohare, a ujutro suplja po mahali:

sta je ono ba? ko su oni? budale nekak'e... ma, nece to do sarajeva, nema sanse...

pa onda gledamo ubijanje po zvorniku, bijeljini, puno prije toga sravnjeno selo ravno, a raja sere li sere, svi kenjaju, a niko nista. onda, posto sam zivio na samom kraju grada, raja vide nesto ne valja, pa poceli negdje krajem februara-pocetkom maja ici na straze, a dio raje koji je isao jos na posao im se smij'o. sjecam se da je mom starom komsija govorio: jesi to is'o u lov na zeceve? pocelo granatiranje sarajeva, a ljudi u vogosci idu na pos'o, udarilo po vogosci, ljudi u kalinoviku idu na pos'o i rade k'o da ce njih rat zaobici, pa tako do juna 92. kad su ih masu pobili...

ne zazivam rat, ne d'o bog, nego samo me ovo supljiranje potsjeti na taj mentalitet tripovanja. nisam ni za nasilne demonstracije, ali mislim da bi bio red mirno se okupiti pred ambasadom i poruciti im da ne mogu raditi to sto rade!
osa

#37 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by osa »

stochar wrote:ja kont'o nesto konkretno, kad ono standardno presipanje iz supljeg u prazno... najmilije nam je kenjat' u prazno, a nista ne uciniti...

sjecam se, slicno je bilo i pšred pocetak rata, kad je pocelo u bosanskom brodu. navecer na tv-u gledamo snimke kako raruju neki tamo likovi sa beretkama i nekim cudnim grbovima s natpisom pl bih i pod komandom armina pohare, a ujutro suplja po mahali:

sta je ono ba? ko su oni? budale nekak'e... ma, nece to do sarajeva, nema sanse...

pa onda gledamo ubijanje po zvorniku, bijeljini, puno prije toga sravnjeno selo ravno, a raja sere li sere, svi kenjaju, a niko nista. onda, posto sam zivio na samom kraju grada, raja vide nesto ne valja, pa poceli negdje krajem februara-pocetkom maja ici na straze, a dio raje koji je isao jos na posao im se smij'o. sjecam se da je mom starom komsija govorio: jesi to is'o u lov na zeceve? pocelo granatiranje sarajeva, a ljudi u vogosci idu na pos'o, udarilo po vogosci, ljudi u kalinoviku idu na pos'o i rade k'o da ce njih rat zaobici, pa tako do juna 92. kad su ih masu pobili...

ne zazivam rat, ne d'o bog, nego samo me ovo supljiranje potsjeti na taj mentalitet tripovanja. nisam ni za nasilne demonstracije, ali mislim da bi bio red mirno se okupiti pred ambasadom i poruciti im da ne mogu raditi to sto rade!
ajde da netko iskreno opiše ponašanje dobrog dijela ljudi u bih početkom rata.
Troll_Happens

#38 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Troll_Happens »

osa wrote:presuda je prvostupanjska dakle nije konačna, pitanje je šta država bih može učiniti da zaštiti jurišića, ali zaštiti na zakonski način, dakle da prezentira dokaze koje će pobiti tvrdnje tužiteljstva u srbiji. kad vam ljudi kažu da se politika prema susjedima ne vodi na način kako to čini komšić, vi se svi pjenite, nek sada želja nešto odradi, vjerujem da i hoće, ne.ebaće se on njima majke.
Ma ne moze nista drzava uraditi da moze ne bi doslo do ovoga sto je doslo. Moze samo gledati i impotentno dahtati i komsic i silajdzic evo sta pise
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić "najoštrije osuđuje politički proces srbijanskog režima protiv Ilije Jurišića i današnju skandaloznu presudu beogradskog suda u ovom slučaju", saopštio je Silajdžićev ured.

Ova presuda potvrđuje da je osnovni cilj političkog rukovodstva Srbije da izjednači ulogu Srbije i drugih zemalja u regiji koje su na svojim teritorijama vodile odbrambenu borbu od srbijanske agresije. Šta više, hapšenje Ilije Jurišića, njegov zatvorski tretman u neljudskim uslovima, tok suđenja i izrečena kazna potvrđuju kontinuitet politike Srbije prema Bosni i Hercegovini koju je započeo Slobodan Milošević. Podsjećam da je Biljana Plavšić, koja je priznala svoju ulogu u najgorim zločinima u Evropi od Drugog svjetskog rata, osuđena na kraću kaznu nego onu koju je srbijanski sud izrekao Iliji Jurišiću, čiju neumiješanost u bilo kakve zločine su potvrdili svi svjedoci", kaže se u Silajdžićevom saopštenju i poziva "sve nadležne organe Bosne i Hercegovine, uključujući MVP BiH, Ministarstvo pravde BiH, te Ministarstvo sigurnosti BiH, da pruže svu neophodnu pomoć Jurišiću te da udvostruče napore usmjerene ka zaštiti interesa svih drugih bh. građana koji su učestvovali u odbrani od agresije".

Silajdžić, također, još jednom poziva bh. građane da se suzdrže od bilo kakvih putovanja u Srbiju te ih poziva da u ovim teškim trenucima pruže solidarnost Jurišićevoj familiji.

Eto on predlaze da se ne ide nikuda valjda zato sto polazi od sebe.. jeb.. se srbiji sto on nije dosao ni on ni komsho... Samo mogu lajati i nista karavani ce i dalje prolaziti kako prolaze jadnooo :( :-)
donBeton

#39 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by donBeton »

@stochar, mislim da mi nemamo šta tražiti pred ambasadom Srbije, jer mikao građani BiH možemo tražiti djelovanje samo od organa naše države. Svi smo izrevoltirani presudom, ali na nju direktno ne možemo djelovati. Ono što se po meni mora tražiti jeste izdavanje potjernica za svim licima koja su nosila bilo kakve funkcije u VRS i JNA u proteklom ratu.
Last edited by donBeton on 28/09/2009 20:38, edited 1 time in total.
The Silent Man

#40 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by The Silent Man »

Ma ko se javlja,yebo to druze Stocar,hajmo mi spasavati sarajevo od posasti islamskog bankarstva ... hajmo mi o vrticima,peppa d pig-ovima... Srbija je Srbija ... radi svoj posao i bez nas...
aze

#41 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by aze »

Da se razumijemo,mi mozemo pisati po forumima milione postova i pricati u prazno - to nasu blentavu vlast nece pokrenuti ni da prstom makne... nasa vlast radi na principu kada se fotelje uzdrmaju onda idemo nesto uraditi.Sutra ili prekosutra kada bi izaslo na ulicu 10 000 ljudi i pokazalo srbijancima da mi nismo stoka koju mogu maltretirat 20 godina i kada bi narod zahtijevao od svoje vlasti da ucini nesto ,kada bi se napravila medijska kampanja da se bojkotuju srbijanski proizvodi,kada bi nevladine organizacije pocele vrsiti pritisak na vladu onda mi i postojala sansa da se nesto uradi... a ovako razmisljanje tipa "ma sta cemo mi protestvovati ne ide to tako - ajmo mi se praviti pametni po forumima to ce natjerati nase politicare da reaguju" nas nece odvesti nikamo.

Jos gori su ovi instant veliki vjernici koji ovo koriste da opravdaju neke svoje ideje .
The Silent Man

#42 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by The Silent Man »

stotine stranica samo na ovom forumu je napisano o tome imal pive u bbi ... hocel bit vjeronauKA u vrticima, o ovome ce vrh 5-6... moje stanoviste je nebitno,govorim o mentalitetu...
Ne kontam sto zamjerite sada tuzilastvu Srbije...to je prirodno...
kijameta

#43 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by kijameta »

The Silent Man wrote:
kijameta wrote:
The Silent Man wrote:Pa da date dovoljan povod beogradskim fasitima da demoliraju ono malo bosanske ambasade i ugrozite nase ljude tamo kontra-"demonstracijama" ... neka hvala!

Smijesno, uposlenici BiH ambasade u Beogradu su u sluzbi drzave BiH i placeni su da budu tamo,za njihovu sigurnost je odgovorna srbijanska vlast,kao i za stetu koja se pricini na ambasadi. Oni nisu i ne mogu biti opravdanje nizasta,ni za cinjenje ,ni za necinjenje.
Demonstracije bi valjale ali da bi imale ikakvoga efekta,moraju biti zestoke inace h nece niko ni registrovati da su bile,mada ja u to ne vjerujem.Mi Bosanci nemamo ni hrabrosti,ni volje,ni kicme,ni obraza za ista ozbiljno.
Valjalo bi i neki trgovinske mjere protiv njih ali smijesno je to sta ocekivati.Svakom Bosnji je prepun stan i frizider srbijanskih proizvoda a na ekranu mobitela M-tel.
ne bi volio da se nadjes u tom gradu u momentu kada se desavaju srbi i rjesavaju nacionalna pitanja...
zlo se osjeti u vazduhu i one snimke sa skorpionima ti na neki cudan nacin budu jasne ... ako su ti besmislene kada ih gledas kod kuce...

A mi bosnjaci i bosanci imamo kicme kad treba suditi svojima ,kad treba "cistit ispred svoga praga"
E pa momcine,vrli novinari i pametnjakovici "iscistili" ste sve sto je bilo i opet niste uspjeli izjednaciti ...
da nije Ilija osudjen u Bg nasli bi se neki novinari ovdje koji bi mu presudili vrseci svoju duznost "ciscenja ispred svoga praga" ...
Dobra vjest za vas je da ne morate to vise raditi ... sipa proradila po Dodikovom uzusu u BiH,a Srbija ima specijalne organe za relativizaciju zlocina ... mozete ponove o vrticima i nekoj novoj Semihi...
Ako se meni obracas,samo da ti kazem da sam ja bio u Sarajevu,kada su ovdje Srbi rjesavali nacionalna pitanja i uprkos svom naoruzanju,nisu me bas impresionirali.Jednostavno ih se ne bojim nimalo,mada sam oprezan uvijek,jer im je podmuklost udarna osobina. Ee sad i ti uposlenici ambasade su placeni da rade svoj posao,bilo lako ili tesko,svaka prica o njima je suvisna.
Vidite ove reakcije BiH politicara i partija,niko od njih nije pozvao na ove demonstracije,niko nije ponudio konkretan odgovor,konkretan potez. Zato sto ne znaju sta da urade.BiH snage su u jednoj totalnoj defanzivi i to ne u nekoj organizovanoj smislenoj odbrani,nego u panici i rasulu.Ovoj zemlji i narodu treba jedan politicki pokret koji zna sta hoce koji ima cilj,pa makar i nerealan ali cilj i smisao.Dok se sve ozbiljne bosanske politicke partije,ukljucujuci i SDP kojeg sam clan bave samo borbom za vlast,koji opet koriste samo za licnu korist-citaj pljacku.Zaboravljajuci pri tome glavno a to je koliko god napljackali,kada dodze bre,sve ce im to otici za dan,racunajuci i glavu i cast.
donBeton

#44 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by donBeton »

@aze, baš zato mi nemamo tražiti ništa pred ambasadom Srbije. I ne ulaziti u pitanje presude. Opet kažem, sud je sud, i uzdat se ako ne u Vrhovni Sud Srbije onda u Strazburški. Mi smo morali reagovati već kod hapšenja Jurišića i tražiti hapšenje mase ljudi u BiH.
Troll_Happens

#45 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Troll_Happens »

kijameta wrote:
kijameta wrote:

Ako se meni obracas,samo da ti kazem da sam ja bio u Sarajevu,kada su ovdje Srbi rjesavali nacionalna pitanja i uprkos svom naoruzanju,nisu me bas impresionirali.Jednostavno ih se ne bojim nimalo,mada sam oprezan uvijek,jer im je podmuklost udarna osobina. Ee sad i ti uposlenici ambasade su placeni da rade svoj posao,bilo lako ili tesko,svaka prica o njima je suvisna.
Vidite ove reakcije BiH politicara i partija,niko od njih nije pozvao na ove demonstracije,niko nije ponudio konkretan odgovor,konkretan potez. Zato sto ne znaju sta da urade.BiH snage su u jednoj totalnoj defanzivi i to ne u nekoj organizovanoj smislenoj odbrani,nego u panici i rasulu.Ovoj zemlji i narodu treba jedan politicki pokret koji zna sta hoce koji ima cilj,pa makar i nerealan ali cilj i smisao.Dok se sve ozbiljne bosanske politicke partije,ukljucujuci i SDP kojeg sam clan bave samo borbom za vlast,koji opet koriste samo za licnu korist-citaj pljacku.Zaboravljajuci pri tome glavno a to je koliko god napljackali,kada dodze bre,sve ce im to otici za dan,racunajuci i glavu i cast.[/quote]

Jeb. se politicara njima je dobro 5000 plata minimum fotelje provodi ljepota... sta je njih briga za nekog iliju jurisica ili narod obican.. oni su izolovani od toga ko da su na pustom ostrvu samo odlete kad zagusti... pare su vec na racunu a vi se svi jeb... /mislim na narod/ tako oni razmisljaju..
Frankyee

#46 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Frankyee »

Ivo Lola wrote:da i ovde napisem da mislim da su demonstracije u tuzli glupost
nista se nece postici osim sto ce se otezavati zivot ljudima
ako vec hocemo nesto u tuzli
fino na autobusku stanicu i blokirati sve autobuse koji voze za srbiju
takodje sve srpske kamione blokirati
dnevno preko bih prodje stotine srpskih autobusai kamiona, zamislite situaciju da svi oni nemogu odraditi poso
to bi bio direktan udar na njihovu privredu
isto to da se uradi u svakom gradu, imalo bi efekta
autobusi su samo primjer, ima milion drugih nacina

a od obicnih demonstracija nema nista osim sto cemo jedni drugima smetati
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Frankyee

#47 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Frankyee »

osa wrote:presuda je prvostupanjska dakle nije konačna, pitanje je šta država bih može učiniti da zaštiti jurišića, ali zaštiti na zakonski način, dakle da prezentira dokaze koje će pobiti tvrdnje tužiteljstva u srbiji. kad vam ljudi kažu da se politika prema susjedima ne vodi na način kako to čini komšić, vi se svi pjenite, nek sada želja nešto odradi, vjerujem da i hoće, ne.ebaće se on njima majke.
Osa, ti kao stari drot (bez uvrede) imas i neku dobru. Ova dobra i jos dodati da je trebalo pomoci porodicu Ilije i platiti jak tim advokata. To je sramota i Tuzle i drzave. Komsiceve izjave ovde ne pomazu.
Lug

#48 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by Lug »

Srbija mrzi Hrvatsku koliko i BiH, ako ne i vise.. Medjutim, oni Hrvatima cine upola, ako ne i manje, zla kojeg cine BiH. Prije 130 god, cjeli Sandjak, zatima 6 nahija uz Drinu, izlaz u boko-kotorski zaljev, sadasnji entitet RS (pola sadasnje BiH),...... sve su nam to uzeli u zadnje, novije vrijeme. Genocidi, pljacke .. bog sami zna, koji po redu Ilija Jurisic...
Eh sad se pitam zasto Hrvatskoj manje zla bude naneseno? Pa upravo zato sto Hrvatska ne suti, ni vlada ni narod. Oni vrate, oko za oko, zub za zub. Bez tog odnosa se ne moze imati ni drzava ni bilo sta. Sutimo vec sto godina, a oni ne znaju stati. Da nema ove Srbije bila bi neka druga. Stvar je u nama, moramo se nauciti drugacije reagovati, jer ocito je da ovakvo ponasanje kao dosad samo vodi u zaborav i nacionalnu depresiju zvanu to je nepravda. Sta mislite da se ovako sto dogodilo u nekoj Francuskoj, Grckoj, Spaniji pa i Rumuniji, Slovackoj pa i samoj Hrvatskoj. Zasto Hrvate ne sude u Srbiji za desavanja u Hrvatskoj? Kod nas jos uvijek vrijedi ona, suti dobro je, dok ima sta jesti i piti.
Bojkotom, demonstracijama, i svim prirodnim sredstvima boriti se za svoje mjesto ispod sunca. To pravo imamo. :idea:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#49 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by -LIBERO- »

Gdje je sada taj SDP. Pa covjek je bio njihov clan,clan nekog parlamenta (gradskog,kantonalnog??) ispred te stranke.

Ne zelim amnestirati vladajucu strukturu na celu sa SDA I SzaBiH,o njima vec svi,ili barem nas veina,sve znamo..oni ce napisati neki proglas ili neku pres konferenciju odrzati,i to je njihov maksimum :oops: :oops:

Mene vise interesuju ovi njegovi stranacki prijatelji ,sta je sa njima...budu li i oni ostali na nekom proglasu ,protesnoj noti,neka se samoubiju.

Recimo,proglas pozivke svih patriota,svih nevladinih organizacija,svih boraca za ljudska prava,svih gradjana ove zemlje da se u subotu skupe ispred srbijanske ambasade..e to bi vec nesto bilo :!:

I to samo za pocetak... :!:
donBeton

#50 Re: DEMONSTRACIJE PRED SRBIJANSKOM AMBASADOM

Post by donBeton »

Ama šta mi imamo tražiti od srpske ambasade? Dajte ljudi, ako će se protestvovati da se izađe sa nekim zahtjevima prema organima naše zemlje.
Post Reply