Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
e moram ti reci nesto vrlo smijesno glede hercegovine...
prije par dana odem u pocitelj i autobus stane kod one ploce na kojoj pise nesto bla bla o hrvatskoj herojskoj vojsci koja je oslobodila tisucljetnu hrvatsku zemlju a svega 10 metara dalje iza krivine se ukazuje pocitelj koji svjedoci necemu sasvim drugom od toga sto svjedoci ta ploca...
takav kontrast, uglancani mermer postavljen prije desetak godina koji tvrdi jedno a iza coska grubim kamenom napravljen grad prije ko zna koliko stotina godina koji kaze nesto sasvim drugo... smijesno.
Kad već to spominješ, bilo bi još smješnije da ispričaš kako je Počitelj izgledao prije tih stotina godina i čiji je bio i tko ga je napravio, prije nego su ga okupirali i izmjenili Turci.
Ne počinje povijest prije 500 godina.
A bilo bi NAJSMIJEŠNIJE da nam ti tomo ispričaš priču kako je počitelj izgledao prije nego što ćete vi hrvati iz irana doći ovdje u "stoljeću osmom"
NE počinje "povijest" prije 1200 godina
d2 wrote:
ej ba meni je kao laiku samo smijesan kontrast te ploce i onog grada 10 metara dalje bolan... pa dovoljno je pogledati onaj grad da ti sve bude jasno...
Nije baš dovoljno samo pogledati. Treba malo i dublje proučiti. Odgovoriti na pitanja poput:
Tko je sagradio grad i zašto?
Tko ga je okupirao i promijenio mu izgled?
Tko je tijekom višestoljetne okupacije smio graditi kako hoće, a tko nije smio? Tko je vladao, a tko slušao?
Izgled Počitelja je rezultat agresije i okupacije strane vojne sile Turske. Neka stoji danas kao spomenik kulture, to je ok, ali samo na osnovu njegovog izgleda zaključivati da sam ja ovdje možda stranac, a Turčin valjda autohton nije ok.
Boze dragi
Umjesto Pocitelj ukucaj Sibenik , Zadar . Split , Zagreb .....umjesto Turska utipkaj Austrija , Hunagary , Italija , Mletacka Republika , Venecija , Rimsko carstvo ( Dioklecijanova palaca ) samo nisam cuo nikada nekoga ko kaze da bi to trebalo srusiti .Dapace .Meni su crkve i katedrale lijepe .
tomislave mo priča ti je stvarno šuplja
ti bi da nas ubijediš da ustaše jesu činili zločin ali da nisu bili fašisti
kako bi ti odgovaralo da se u srbiji prodaje rakija sa etiketom-slikom srušenog vukovara ili ovčare
(paradigma na lik musolinija na flaši vina)
d2 wrote:
ej ba meni je kao laiku samo smijesan kontrast te ploce i onog grada 10 metara dalje bolan... pa dovoljno je pogledati onaj grad da ti sve bude jasno...
Nije baš dovoljno samo pogledati. Treba malo i dublje proučiti. Odgovoriti na pitanja poput:
Tko je sagradio grad i zašto?
Tko ga je okupirao i promijenio mu izgled?
Tko je tijekom višestoljetne okupacije smio graditi kako hoće, a tko nije smio? Tko je vladao, a tko slušao?
Izgled Počitelja je rezultat agresije i okupacije strane vojne sile Turske. Neka stoji danas kao spomenik kulture, to je ok, ali samo na osnovu njegovog izgleda zaključivati da sam ja ovdje možda stranac, a Turčin valjda autohton nije ok.
Boze dragi
Umjesto Pocitelj ukucaj Sibenik , Zadar . Split , Zagreb .....umjesto Turska utipkaj Austrija , Hunagary , Italija , Mletacka Republika , Venecija , Rimsko carstvo ( Dioklecijanova palaca ) samo nisam cuo nikada nekoga ko kaze da bi to trebalo srusiti .Dapace .Meni su crkve i katedrale lijepe .
E buraz moj to ne važi za njih,oni su došli u stoljeću "osmom"(što im pjeva thompson antifašista),i sve su sami napravili,kakav ba rim i dioklecijan,kakva austro-ugarska kakvi bakrači,to ti je ba tisućljetna hrvatska država koja postoji još od doba jure pa ovamo(tako je jura stublić dobio ime )
Prvo, svojim vandalskim činom su se jako provalili jer misle da Bosnu čine samo Bošnjaci.
Znači ne znaju da ovdje živi više naroda i da ne idu samo Bošnjaci u Dubrovnik.
Drugo, da smo mi jedinstven narod mi bismo iz inata bojkotovali da idemo na ljetovanje na hrvatsku obalu sve dok njihove vlasti ne upute javno izvinjenje za takav vandalski cin.
Trece, nacionalista je bilo i bice. Znaci, nek nas ne cudi previse sto se to dogodilo.
Mnogi iz 1992. koji su bili zadojeni nacionalizmom dole jos uvijek zive i mrze sve sto dodje iz Bosne.
Srecom, ima izuzetaka.
Cetvrto, ne znamo tacno jesu li auta demolirali Dubrovcani, dakle Hrvati ili neki drugi koji su se dole zadesili, a mrze bosansko prisustvo. Mogli su to biti razne pridoslice u Dubrovnik.
Toliko o teorijama, a najvise sam bojkotujemo ljetovanje u Dubrovniku do javnog izvinjenja.