Demolirana vozila u Dubrovniku?
-
NicaZe_
#126 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
A zamislite da se slicno desilo u Sarajevu/Zenici/Tuzli/ sa autima hr. tablica, i da je neko na njih napisao ustase.. Pa to bi brujalo i vrvilo po medijima 10 dana, emisije bi se posebne pravile o ugrozenosti i o svemu, i u nasim i u hr medijima.. A kad to neko uradi bosancima/hercegovcima, onda su to neodgovorni maloljetni huligani, i nadje se opravdanje neko za to, tipa trebinjci su sve krivi.. 
-
klixober
#127 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Cudi me to za Dubrovnik obzirom da u gradu zivi nekoliko hiljada Bosnjaka,muslimana.Nadam se samo da nece nekoj budali pasti na pamet ovdje da razlupa auto iz Hrvatske.
- JohnnyS
#128 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Znam da mi nitko neće vjerovati, ali ljudi u Gradu (Dubrovniku) su zgroženi ovim nemilim događajem koji je svakako bez ikakva opravdanja i uvjeravam vas da bi veeeeeeeelika većina Dubrovčana dala po pički takvim idiotima...
- savrseni krug
#129 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
daJohnnyS wrote:Znam da mi nitko neće vjerovati, ali ljudi u Gradu (Dubrovniku) su zgroženi ovim nemilim događajem koji je svakako bez ikakva opravdanja i uvjeravam vas da bi veeeeeeeelika većina Dubrovčana dala po pički takvim idiotima...
vjerovatno i roditelji tih maloljetnika pocinioca
samo me zanima odkud i ta zelja da "balijama"naprave sranje...
vjerovatno smo mi u bosni krivi
- JohnnyS
#130 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Nemam ti pojma, meni je to totalno nepojmljivo. Pa u Dubrovniku ima 4-5 tisuća Bošnjaka, moj najbolji prijatelj se zove Haris, okle je sve ovo došlo nemam pojma. Bio sam preneražen kad sam čuo
- Frane-x
#131 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Za incident je uvijek dovoljna JEDNA budala, između 50 000 normalnih ljudi.JohnnyS wrote:Nemam ti pojma, meni je to totalno nepojmljivo. Pa u Dubrovniku ima 4-5 tisuća Bošnjaka, moj najbolji prijatelj se zove Haris, okle je sve ovo došlo nemam pojma. Bio sam preneražen kad sam čuo
Iz ovog incidenta ne mogu se izvlačiti nikakvi generalizirani zaključci, tim više što ljudi u Dubrovniku zaista nemaju negativan već dapače pozitivan odnos prema Bošnjacima (prema Srbima je već druga priča).
To znaju vjerojatno svi koji imaju nekakvih veza s tim gradom.
-
The 51st State
#132 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Jebes Dubrovnik, precjenjeno sranje, od onih ciji su preci naplacivali ulazak u grad kamenjem nista me ne iznenadjuje.
- bijelo_dugme
#133 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
-
signature
#134 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
zato upamet se balije pa kad idete u Dubrovnik obavezno napisite na registraciju flomasterom bosanski balija da vas vise ne zamjenjuju sa Srbima.Bosanac in Lederhosen wrote:To nije prvi put. Koliko znam to se i prije desavalo sa autima bosanskih tablica u Dubrovniku.Za vrijeme rata u Hrvatskoj je JNA iz Trebinja bombardovala Dubrovnik. Poznate su slike iz televizije koje su kruzile svijetom (Malo ljudi poznaje cinjenicu, da je rat u BiH poceo u selu Ravno kod Trebinja a ne u Sarajevu). Jos za vrijeme rata u Sloveniji su tada crnogorski/srbski rezervisti JNA u Trebinju pjevali cetnicke pjesme o velikoj Srbiji. Tada je vec poceo prvi exodus trebinsjkih Bosnjaka a nije ni poceo rat u BiH. U Trebinju je prije rata stanovalo odprilike 18% Bosnjaka. Svake godine u Julu/Augustu je Dubrovnik pun trebinjskih Bosnjaka koji provedu odmor rade u Dubrovniku nego u Trebinju. Cudime da je poruka "BALIJAMA" !Ali to je vise bilo namjereno Trebinjcima, to jest tacnije bosanskim srbima iz Trebinja i Bilece.
- savrseni krug
#135 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
- max_power
#136 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Meni ovo ne lici na Dubrovnik, porijeklom sam od tamo i imam jos uvijek familije u gradu, svi Bosnjaci. Nikad ja ili oni nismo imali nekih problema. Sto ne znaci da nema pojedinaca koji mrze ali takvih ima svugdje, pa i medju nama. Ne stvarajte probleme tamo gdje ih nema. Dubrovnik je vazda bio poseban grad i malo kontra ostalih gradova na Jadranu, u pozitivnom smislu.
Ali je8at ga, takva su vremena dosla da treba biti oprezan gdje god ides, medju "svoje" ili medju "tudje"
Ali je8at ga, takva su vremena dosla da treba biti oprezan gdje god ides, medju "svoje" ili medju "tudje"
-
skorpija1S
#137 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Kome se ne svidja neka ne ide,ja u Hrvatskoj nikad nista ruzno nisam dozivjela,ljudi kulturniji hiljadu puta od nasih.savrseni krug wrote:a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
-
signature
#139 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
e nek' su vala priopcili da ih cijeli svijet razumije sta se desilo u Dubrovniku.Fair Life wrote:
-
signature
#140 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Turska i Maroko al' ne u izbjeglistvo nego u kvasenje guze.evo ni Srbi nece u Hrvatsku,radije idu u Tursku,a kazu da su nesto prema Turcima sentimentalniji,historija,sta li...!!??skorpija1S wrote:Kome se ne svidja neka ne ide,ja u Hrvatskoj nikad nista ruzno nisam dozivjela,ljudi kulturniji hiljadu puta od nasih.savrseni krug wrote:a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
-
signature
#141 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
a sta je tek pisalo na staroj zagrebackoj dzamiji,onoj Pavelicevoj sto je podigao svom "hrvatskom cvijecu"savrseni krug wrote:a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
- IBM
#142 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
signatur: a i ti si balija huh?
-
signature
#143 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
ja jesam i ne bjezim od toga,naljepnica je naljepnica i tesko se majstore odguljuje.ja sam poznat po tometi ,mogu biti fin,kulturan,mogu biti i veoma,veoma zajeban gdje treba.kad mi neko stane na zulj,odmah mu jebem majku i u sred Zagreba i u sred Beograda.e,gledaj sad 2000 -hiljadite dolazim u Amsterdan sa avio kompanijom KLM,sve fino super posluga u avionu na visokom nivou i presjedam u Croatia Airline za Zagreb,dolazi stjuardesa i pita sta zelim popiti,ja kao Bosanac kazem;moze jedna kafa,a ona ce meni:sluzimo samo "kavu" rekoh,pa dobro donesite mi onda kaHvu,ustaskinja ce na ove moje rijeci,ne to uopce nemamo na meniju.uh,onda sam joj slozio sve na hrpu,joj kakva je gungula nastala u avionu da sam nakon dolaska na aerodrom imao posla i sa ustaskom policijom.ali sve se zavrsilo OK!!!IBM wrote:signatur: a i ti si balija huh?
brale nedam pardona nikom na svijetu kad hoce da me uvrijedi na bilo kojoj osnovi.
-
Ins0mnlaC
- IBM
#145 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Ja cesto ljetujem u Dubrovniku i znaju da sam Bosnjak-musliman i nikad nisam imao problema, a imamo dolje i Bosnjaka koji zivi, rade i nekoliko desetina je poginulo u odbrani Dubrovnika.
Zato mislim da je ovo uradila neka stoka iz tzv. herceg-bosne ili neki drugi krajeva Hrvatske.
Zato mislim da je ovo uradila neka stoka iz tzv. herceg-bosne ili neki drugi krajeva Hrvatske.
- DeNiro
#146 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Interesuje me da li je neko od hrvatskih zvanicnika ili institucija osudio ovaj dogadjaj?Fair Life wrote:
- SaraLe
#147 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
A tebi se svidja, sto mozes vidjeti ovakve nazive po pizzerijamaskorpija1S wrote:Kome se ne svidja neka ne ide,ja u Hrvatskoj nikad nista ruzno nisam dozivjela,ljudi kulturniji hiljadu puta od nasih.savrseni krug wrote:a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
-
feral.tribune
#148 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
pa zar moze nesto biti ruznije od ovih parolaskorpija1S wrote:Kome se ne svidja neka ne ide,ja u Hrvatskoj nikad nista ruzno nisam dozivjela,ljudi kulturniji hiljadu puta od nasih.savrseni krug wrote:a na pizzeriji u baskoj pisalo bosancima i psima ulaz zabranjenbijelo_dugme wrote:U Omisu u starim gradu pisalo Balije muslimanske gonite se u picku materinu 2003. u starom gradu.
-
SmislovS
#149 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
Vidim da su pojedinci prilicno zabrazdili na temi prikazujuci ovaj vandalisticki cin, maltene, medjudrzavnim incidentom, cak sta vise, medjunacionalnim.
Sta bi onda rekli kada pred Pivnicom u Sarajevu od, koliko vec parkiranih automobila, bude razbijeno staklo i opljackano njih nekoliko sa hrvatskom, slovenackom ili nekom drugom ino registracijom. Ili kada poslije prijateljskog sportskog susreta horde zla ili neke druge horde polupaju tramvaje i pokoji automobil, po nesreci ino registracije.
Vandalizam (i uz njega primitivizam) je po svoj prirodi, a u posljednje vrijeme vec provjereno, “sport” globalnih razmjera.
Prema tome takve stvari se desavaju i desavace se jos toliko vremena koliko bude primitivizma (a toga nam ne fali i nikada nije). Koliko cemo dugo (mislim na sve nacionalne skupine) na ovim balkanskim prostorima biti primitivni i necivilizovani prvenstveno zavisi od nas samih.
Jedno je sigurno, necemo nista dobro na civilizacijskom planu postici propagirajuci izolacionizam i netoleranciju (po sistemu tako vam i treba kad ste isli u Dubrovnik, a niste otisli negdje drugdje).
U cijelom ovom slucaju vazno je da nisu nastradali ljudi, a materijalnu stetu cemo nekako vec preboljeti. I sad kada smo stetu sveli na materijalnu (ne zanemarujuci sve ostalo) ostaje onaj famozni naziv balije zbog kojeg su se mnogi na forumu nasli pogodjeni
!?
Da odmah, kako je to obicaj na forumu, za svagda razjasnimo:
balije ni u kom slucaju nisu svi muslimani i Bosnjaci.
Oni jesu cesto iz ovih grupacija, ali nisu pod obavezno muslimani niti Bosnjaci.
Ima balija i medju Hrvatima i Srbima, kao i medju katolicima i pravoslavcima, samo sto “nije eticki” zvati ih balijama kada dolaze iz ovih grupacija (imaju oni svoje nazive za svoje balije).
Dakle balija jeste nesto pogrdno. Nesto sto po svojoj prirodi je kontra svim univerzalnim civilizacijskim vrijednostima. Nesto cega se, kao takvog primitivnog svi grozimo u svoj blizini, bez obzira da li smo muslimani, pravoslavci, katolici, jevreji ili neki peti ili sesti.
Poznavajuci Dubrovcane vjerujem da se i oni groze od ovih svojih “balija” sto svoj primitivizam, neukost, adolescentni sovinizam, nesretno ustrojstvo sistema vrijednosti u porodici ili negdje drugo, iskalise na ovim automobilima, nanijevsi materijalnu stetu obicnim ljudima, pri tom pokusavajuci svoj vandalisticki postupak opravdati svojom pripadnoscu jednom, a pljujuci na drugi nacion. Totalno bez-veze.
Sve ovo je nesto protiv cega se treba boriti u svim, a posebno svojim (domacim) sredinama, ako zelimo ici naprijed, sto bi rekli u EU, odnosno ka visem civilizacijskom nivou od ovog naseg balkanskog.
Sve one kojima je civilizacijski napredak, razvoj dobrosusjedkih odnosa, dijalog, sloboda kretanja u svim pravcima i smjerovima, postivanje tudjeg i drugacijeg, u biti neprihvatljivo , ja bih nazvao svakojakim imenima i spomenuo im i blizu i dalju familiju, obitelj, porodicu i sta sve ne, ali ne mogu da prostacim jer sam malo bolje vaspitan od takvih.
A i vi koji komentarisete ovakve dogadjaje, budite sa svojim komentarima iznad njih ako zelite nesto dobrog uciniti i sebi i drugima, i dati svoj civilizacijski doprinos.
Sta bi onda rekli kada pred Pivnicom u Sarajevu od, koliko vec parkiranih automobila, bude razbijeno staklo i opljackano njih nekoliko sa hrvatskom, slovenackom ili nekom drugom ino registracijom. Ili kada poslije prijateljskog sportskog susreta horde zla ili neke druge horde polupaju tramvaje i pokoji automobil, po nesreci ino registracije.
Vandalizam (i uz njega primitivizam) je po svoj prirodi, a u posljednje vrijeme vec provjereno, “sport” globalnih razmjera.
Prema tome takve stvari se desavaju i desavace se jos toliko vremena koliko bude primitivizma (a toga nam ne fali i nikada nije). Koliko cemo dugo (mislim na sve nacionalne skupine) na ovim balkanskim prostorima biti primitivni i necivilizovani prvenstveno zavisi od nas samih.
Jedno je sigurno, necemo nista dobro na civilizacijskom planu postici propagirajuci izolacionizam i netoleranciju (po sistemu tako vam i treba kad ste isli u Dubrovnik, a niste otisli negdje drugdje).
U cijelom ovom slucaju vazno je da nisu nastradali ljudi, a materijalnu stetu cemo nekako vec preboljeti. I sad kada smo stetu sveli na materijalnu (ne zanemarujuci sve ostalo) ostaje onaj famozni naziv balije zbog kojeg su se mnogi na forumu nasli pogodjeni
Da odmah, kako je to obicaj na forumu, za svagda razjasnimo:
balije ni u kom slucaju nisu svi muslimani i Bosnjaci.
Oni jesu cesto iz ovih grupacija, ali nisu pod obavezno muslimani niti Bosnjaci.
Ima balija i medju Hrvatima i Srbima, kao i medju katolicima i pravoslavcima, samo sto “nije eticki” zvati ih balijama kada dolaze iz ovih grupacija (imaju oni svoje nazive za svoje balije).
Dakle balija jeste nesto pogrdno. Nesto sto po svojoj prirodi je kontra svim univerzalnim civilizacijskim vrijednostima. Nesto cega se, kao takvog primitivnog svi grozimo u svoj blizini, bez obzira da li smo muslimani, pravoslavci, katolici, jevreji ili neki peti ili sesti.
Poznavajuci Dubrovcane vjerujem da se i oni groze od ovih svojih “balija” sto svoj primitivizam, neukost, adolescentni sovinizam, nesretno ustrojstvo sistema vrijednosti u porodici ili negdje drugo, iskalise na ovim automobilima, nanijevsi materijalnu stetu obicnim ljudima, pri tom pokusavajuci svoj vandalisticki postupak opravdati svojom pripadnoscu jednom, a pljujuci na drugi nacion. Totalno bez-veze.
Sve ovo je nesto protiv cega se treba boriti u svim, a posebno svojim (domacim) sredinama, ako zelimo ici naprijed, sto bi rekli u EU, odnosno ka visem civilizacijskom nivou od ovog naseg balkanskog.
Sve one kojima je civilizacijski napredak, razvoj dobrosusjedkih odnosa, dijalog, sloboda kretanja u svim pravcima i smjerovima, postivanje tudjeg i drugacijeg, u biti neprihvatljivo , ja bih nazvao svakojakim imenima i spomenuo im i blizu i dalju familiju, obitelj, porodicu i sta sve ne, ali ne mogu da prostacim jer sam malo bolje vaspitan od takvih.
A i vi koji komentarisete ovakve dogadjaje, budite sa svojim komentarima iznad njih ako zelite nesto dobrog uciniti i sebi i drugima, i dati svoj civilizacijski doprinos.
-
signature
#150 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?
jes' Ljubo Cesic-Rojs!!DeNiro wrote:Interesuje me da li je neko od hrvatskih zvanicnika ili institucija osudio ovaj dogadjaj?Fair Life wrote: