Demokratska partija - Dragan Cavic

Demokratska partija ce po mojim procjenama osvojiti:

manje od 20000 glasova
11
23%
vise od 20000 glasova
12
25%
40 - 50000 glasova
8
17%
vise od 50000
16
33%
imam svoje misljenje (navedite)
1
2%

Total votes: 48

Socijalista

#1 Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

Imamo danas prvi kongres demokratske partije u Banja Luci, meni je recimo interesantno da ta partija ima vec 16.000 clanova i da vrlo dobro odradjuju prikupljanje novih clanova. Kakvo vi imate misljenje o ovoj stranci? Koliko imaju realno sansi na sljedecim izborima? Koalicija skim?

Licno mislim da je Dragan Cavic realan politicar i da moze parirati Dodiku, razlog tomu je stanje u BiH, ne prihvatanje bilo kakvih dogovora itd. itd. znate vec :)

Idemo...
Last edited by Socijalista on 06/12/2009 19:05, edited 1 time in total.
ragib

#2 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by ragib »

Narodu u RS odgovara takvo stanje da se oko nicega ne dogovorimo jer onda postiji veca mogucnost za referendum.
Socijalista

#3 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

ragib wrote:Narodu u RS odgovara takvo stanje da se oko nicega ne dogovorimo jer onda postiji veca mogucnost za referendum.
Ragibe nije valjda da vjerujes u te gluposti.
ragib

#4 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by ragib »

zbog price o referendumu dodik je postao nr.1 u RS-u.
Last edited by ragib on 06/12/2009 12:17, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#5 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Prpa.ba »

Jos jedna stranka srpske manjine i srbijanske dijaspore. Za mene licno, savrseno nebitno. 8)
zavrzlama

#6 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by zavrzlama »

Ni jedna stranka sa srpskim predznakom ili stranka u kojoj su biracko tijelo srbi nije za BIH i sutra bi glasali za podjelu BIH...medjutim ima ogromna razlika u razmisljanju izmedju Dodika i Cavica u vezi egzistiranja rs-a u okviru BIH...dodik bi secesiju po svaku cijenu i omalovazavao BIH non-stop....dok Cavic je za rs ali nije sklon da omalovazava BIH i pristao bi na podjelu BIH samo demokratskim putem,bez da konstantno pljue po BIH i odvraca srbe od BIH...znaci Cavic je po meni zasad dobro rjesenje jer bi dolaskom na vlast bar zaustavio sraman trend mrznje prema BIH koju forsiraju dodik i mediji u manjem entitetu...cavic je legalista s kojim bi se moglo lakse napraviti kompromis....medjutim sve je u rukama staba iz srbije,jer Cavica je stab i smijenio(natjerao da sam preda vlast Dodiku i prije vremena).

posto je SNSD pokret z anezavisnost a ne stranka,tesko ce bilo ko sebe oznacaiti srpskim izdajnikom i ozbiljnije raditi na rusenju dodika,jer satanizacija srba je davno zavrsena,tako da rusenje dodika je isto sto i rusenje rs-a i izdaja srpstva...DP ce osvojiti jedno 15% glasova i to je to...SDS 15-tak%
...
Socijalista

#7 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

zavrzlama wrote:Ni jedna stranka sa srpskim predznakom ili stranka u kojoj su biracko tijelo srbi nije za BIH i sutra bi glasali za podjelu BIH...medjutim ima ogromna razlika u razmisljanju izmedju Dodika i Cavica u vezi egzistiranja rs-a u okviru BIH...dodik bi secesiju po svaku cijenu i omalovazavao BIH non-stop....dok Cavic je za rs ali nije sklon da omalovazava BIH i pristao bi na podjelu BIH samo demokratskim putem,bez da konstantno pljue po BIH i odvraca srbe od BIH...znaci Cavic je po meni zasad dobro rjesenje jer bi dolaskom na vlast bar zaustavio sraman trend mrznje prema BIH koju forsiraju dodik i mediji u manjem entitetu...cavic je legalista s kojim bi se moglo lakse napraviti kompromis....medjutim sve je u rukama staba iz srbije,jer Cavica je stab i smijenio(natjerao da sam preda vlast Dodiku i prije vremena).

posto je SNSD pokret z anezavisnost a ne stranka,tesko ce bilo ko sebe oznacaiti srpskim izdajnikom i ozbiljnije raditi na rusenju dodika,jer satanizacija srba je davno zavrsena,tako da rusenje dodika je isto sto i rusenje rs-a i izdaja srpstva...DP ce osvojiti jedno 15% glasova i to je to...SDS 15-tak%
...
Ja licno mislim da ce se Dodi predati tuzba negdje pocetkom godine i da ce sve opozicione stranke u RS krenuti na rusenju SNSD-a, sta drugo i preostaje? Koliko ce uspjeti to cemo da vidimo i mislim da vise nece biti puno rijeci o nezavisnosti ovo ono jer je to isfurano, sad ce se stranke unutar RS zabavljati isto kao i u federaciji, ja mislim da ce DP uzeti veliki dio glasova. Ceka se samo jos sta ce uraditi Zdravko Krsmanovic, pretpostavlja se da ce preuzeti nevladine organizacije i pokrete u istocnoj RS (sto ne i u zapadnoj RS?) i da ce tako formirati stranku, ostaje da vidimo. Sve u svemu DP je barem za sporazum ako nista.
cyprus

#8 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by cyprus »

Naprijed legalisti :dance: :bih:

Ne vjerujem da može parirat Dodiku, ali kada bi postali treća stranka u RS-u i kada bi se približili po broju glasova SDS-u mislim da bi im to bio uspjeh. Za prve izbore više nego dovoljno.

Inače, treba biti jasno da se kod nas NIKAD neće postići isti stavovi kod svih političkih subjekata. Ali, zato je vrlo važno da postoji što više opcija sa kojima je moguć razgovor i dogovor.
Socijalista

#9 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

cyprus wrote:Naprijed legalisti :dance: :bih:

Ne vjerujem da može parirat Dodiku, ali kada bi postali treća stranka u RS-u i kada bi se približili po broju glasova SDS-u mislim da bi im to bio uspjeh. Za prve izbore više nego dovoljno.

Inače, treba biti jasno da se kod nas NIKAD neće postići isti stavovi kod svih političkih subjekata. Ali, zato je vrlo važno da postoji što više opcija sa kojima je moguć razgovor i dogovor.
U RS cemo imati tri fronta (koalicije):

SNSD-DNS-SP

PDP-SDS-SRS

DP-Krsmanovici-SDP-NS

pretpostavljam :?
POLICE

#10 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by POLICE »

Socijalista wrote:

SNSD-DNS-SP

PDP-SDS-SRS

DP-Krsmanovici-SDP-NS

Onaj ko bude u koaliciji sa Krsmanovićem potpisao je samoubistvo(političko naravno)
cyprus

#11 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by cyprus »

Socijalista wrote:

SNSD-DNS-SP

PDP-SDS-SRS

DP-Krsmanovici-SDP-NS

PDP-SDS-SRS :? Ne bih baš reko.

Kao što ne bih ni sam DP tako lako vezo uz građanske i lijeve opcije...

PDP i DP mi se čine najpribližniji od svih opcija
vee-jay

#12 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by vee-jay »

Cavic :x
Mile :bih:

:D
Socijalista

#13 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

cyprus wrote:
Socijalista wrote:

SNSD-DNS-SP

PDP-SDS-SRS

DP-Krsmanovici-SDP-NS

Cyprus ljudi neki dan potpisali koalicioni ugovor, ovdje ima ljudi koji ce ti to potvrditi.
šestiverbalnimesija

#14 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by šestiverbalnimesija »

Dragan Čavić je jedini političar u R.S -u, koji je za vrijeme vladavine (kao presjednik R.S-a) ne znam čime izazvan, gostovao na dnevniku rtrs-a, i rekao dana tog i tog, je u Srebrenici na tom i tom mjestu ubijeno toliko i toliko ljudi i da je to bio stravičan zločin ... Njegovo obračanje je bilo vezano za Srebrenicu i za zločine počinjene tamo, i ništa drugo nije rekao sem toga. Nije puno, ali nije ni malo.
kiky

#15 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by kiky »

ja mislim da je sva opozicija zajedno, preslaba da bi oborila dodika ...
dodik je nacional socijalista
cyprus

#16 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by cyprus »

Socijalista wrote:Cyprus ljudi neki dan potpisali koalicioni ugovor, ovdje ima ljudi koji ce ti to potvrditi.
Nisam to upratio. Izvinjavam se ako je tako, ali malo me čudi...
Socijalista

#17 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

cyprus wrote:
Socijalista wrote:Cyprus ljudi neki dan potpisali koalicioni ugovor, ovdje ima ljudi koji ce ti to potvrditi.
Nisam to upratio. Izvinjavam se ako je tako, ali malo me čudi...
I mene je zacudilo, ali ne mora znaciti - da to nesto znaci :-?
felipe kajetano

#18 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by felipe kajetano »

Isti qrac drugo pakovanje...ukratko :zjev:
Banja Luka

#19 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Banja Luka »

Socijalista wrote:

Cyprus ljudi neki dan potpisali koalicioni ugovor, ovdje ima ljudi koji ce ti to potvrditi.[/quote]

Ja koliko znam, potpisana je koalicija za kandidata za clana Predsjednistva i za Predsjednika RS. Nista drugo nije dogovoreno. Cak su rekli da ocekuju da im se pridruzi i Cavic. Cavic je sam blizi ovoj koaliciji nego onoj sa Krsmanovicem i SDP-om. Ali jos veci problem su clanovi nove partije. Koliko vidim to su sve bivsi kadrovi SDS-a i radikala i mislim, da kad se budu donosili nekakvi zakoni na nivou BiH, da ce DP glasati kao i ostale "srpske partije", tako da od toga i nece biti nekakve koristi. Jedina nada bi bila da DP bude jaca od SNSD-a. Medjutim, to je nemoguce. Neko spominje da DP moze do 15%. Nemoguca misija. Bar iz sadasnje perspektive. Nedavno je radjena anketa i DP se trenutno u RS nalazi na 3%. Ostalo je dosta vremena do izbora, ali mislim da je 15% nerealno. Nesto vece sanse dajem Krsmanovicu, ali samo pod uslovom da ubrzo povuce konkretan potez i da pametno iskoristi vrijeme do izbora, da ukazuje na neravnopravan polozaj isocnog dijela RS u odnosu na banjalucku regiju. Iskreno, zao mi je sto u njegovoj novoj stranci nece biti Bojana Bajica, mislim da bi to bio jak prohercegovacki front koji bi u Hercegovini mozda potukao SNSD. Pribize li se u ovom momentu NS i Krsmanoviceva stranka, Krsmanovic nece postici neki rezulat, jer bi njegova stranka izgubila prohercegovacki karakter, predje li Bajic u tu stranku, bila bi mu to poslije SDP-a i NS-a 3. partija i bio bi oznacen kao prevrtljivac. Iskreno, mislim da ce poslije sljedecih izbora vlast ciniti SNSD i DNS, a ne bi me cudilo, bude li im nedostajalo glasova da im se prikljuce SDS ili PDP. Gore pomenuta koalicija nista ne znaci, pogotovo kada je u pitanju srpska SBIH (PDP) koja je od postanka do danas u vlasti, samo sto uvijek godinu dana pred izbore raskidaju koalicije i tako mazu oci biracima.
Sto se tice Krsmanovica, cak i da ne napravi neki rezultat, mislim da je odradio dobar rezultat jer SP Petra Djokica nema sanse da bez hercegovackih odbora predje cenzus. I to je nesto.
vivaldi

#20 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by vivaldi »

Banja Luka wrote:Nesto vece sanse dajem Krsmanovicu, ali samo pod uslovom da ubrzo povuce konkretan potez i da pametno iskoristi vrijeme do izbora, da ukazuje na neravnopravan polozaj isocnog dijela RS u odnosu na banjalucku regiju.
Bice uskoro konkretnih poteza, pregovara se uveliko - trebalo bi biti nekih zanimljivih imena..
hercegovac_pravi

#21 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by hercegovac_pravi »

Banja Luka wrote:
Ja koliko znam, potpisana je koalicija za kandidata za clana Predsjednistva i za Predsjednika RS. Nista drugo nije dogovoreno. Cak su rekli da ocekuju da im se pridruzi i Cavic. Cavic je sam blizi ovoj koaliciji nego onoj sa Krsmanovicem i SDP-om. Ali jos veci problem su clanovi nove partije. Koliko vidim to su sve bivsi kadrovi SDS-a i radikala i mislim, da kad se budu donosili nekakvi zakoni na nivou BiH, da ce DP glasati kao i ostale "srpske partije", tako da od toga i nece biti nekakve koristi. Jedina nada bi bila da DP bude jaca od SNSD-a. Medjutim, to je nemoguce. Neko spominje da DP moze do 15%. Nemoguca misija. Bar iz sadasnje perspektive. Nedavno je radjena anketa i DP se trenutno u RS nalazi na 3%. Ostalo je dosta vremena do izbora, ali mislim da je 15% nerealno. Nesto vece sanse dajem Krsmanovicu, ali samo pod uslovom da ubrzo povuce konkretan potez i da pametno iskoristi vrijeme do izbora, da ukazuje na neravnopravan polozaj isocnog dijela RS u odnosu na banjalucku regiju. Iskreno, zao mi je sto u njegovoj novoj stranci nece biti Bojana Bajica, mislim da bi to bio jak prohercegovacki front koji bi u Hercegovini mozda potukao SNSD. Pribize li se u ovom momentu NS i Krsmanoviceva stranka, Krsmanovic nece postici neki rezulat, jer bi njegova stranka izgubila prohercegovacki karakter, predje li Bajic u tu stranku, bila bi mu to poslije SDP-a i NS-a 3. partija i bio bi oznacen kao prevrtljivac. Iskreno, mislim da ce poslije sljedecih izbora vlast ciniti SNSD i DNS, a ne bi me cudilo, bude li im nedostajalo glasova da im se prikljuce SDS ili PDP. Gore pomenuta koalicija nista ne znaci, pogotovo kada je u pitanju srpska SBIH (PDP) koja je od postanka do danas u vlasti, samo sto uvijek godinu dana pred izbore raskidaju koalicije i tako mazu oci biracima.
Sto se tice Krsmanovica, cak i da ne napravi neki rezultat, mislim da je odradio dobar rezultat jer SP Petra Djokica nema sanse da bez hercegovackih odbora predje cenzus. I to je nesto.
BanjaLuka@,
Možeš li nas informisati zašto se ovo boldirano dešava? Slučajno ili je dio nekog dubljeg plana??? Jer činjenice govore da podrinje i istočna Hercegovina ostaju gotovo prazne.
Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju jer mi to nije cilj, jednostavno mi nije jasno da ove dvije regije ostaju puste a niko ništa konkretno ne poduzima. Hvala unaprijed a ostali učesnici izvinjenje zbog "OT"
Socijalista

#22 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

hercegovac_pravi wrote:
Banja Luka wrote:
BanjaLuka@,
Možeš li nas informisati zašto se ovo boldirano dešava? Slučajno ili je dio nekog dubljeg plana??? Jer činjenice govore da podrinje i istočna Hercegovina ostaju gotovo prazne.
Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju jer mi to nije cilj, jednostavno mi nije jasno da ove dvije regije ostaju puste a niko ništa konkretno ne poduzima. Hvala unaprijed a ostali učesnici izvinjenje zbog "OT"
Moj Hercegovac, pa stace ljudi raditi u istocnoj Bosni i Hercegovini? Scim da se bave? svima je lakse otici u CG na more raditi i u Beograd, koji im je blizi od BL, jedino sto mogu jeste da se okupe u istocno Sarajevo. Jos jedan dokaz da te dijelove RS treba pripojiti Tuzlanskom, Sarajevskom i Neretvanskom kantonu. Jer ce se s vremenom sve tamo odseliti. Ustvari to je i jedina sansa opstanka bilo koga na tim prostorima.
Pikaso

#23 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Pikaso »

Socijalista wrote:Imamo danas prvi kongres demokratske partije u Banja Luci, meni je recimo interesantno da ta partija ima vec 16.000 clanova i da vrlo dobro odradjuju prikupljanje novih clanova. Kakvo vi imate misljenje o ovoj stranci? Koliko imaju realno sansi na sljedecim izborima? Koalicija skim?

Licno mislim da je Dragan Cavic realan politicar i da moze parirati Dodiku, razlog tomu je stanje u BiH, ne prihvatanje bilo kakvih dogovora itd. itd. znate vec :)

Idemo...
Zlaganje za ocuvanje Karadziceve genocidne zaostavstine nema veze sa demokratijom. Nazalost nije jedini, ni ovi u FBIH nisu nista bolji, ako ne i gori od njega.
ilija cvorovic

#24 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by ilija cvorovic »

vivaldi wrote:
Banja Luka wrote:Nesto vece sanse dajem Krsmanovicu, ali samo pod uslovom da ubrzo povuce konkretan potez i da pametno iskoristi vrijeme do izbora, da ukazuje na neravnopravan polozaj isocnog dijela RS u odnosu na banjalucku regiju.
Bice uskoro konkretnih poteza, pregovara se uveliko - trebalo bi biti nekih zanimljivih imena..
Po pitanju koalicije bilo koga sa Krsmanovićem, trenutno stanje je ovakvo - Krsmanović ima ''svinjski i ptičiji grip zajedno'', pa ti vidi koliko je poželjan kao koalicioni partner. Dva - neko je dobro primjetio, Čavićeva DP je sastavljena od izbačenih, razočaranih i manji broj dobrovoljnih preletača iz SDS-a, radikala i nešto malo PDP-ovaca. Pravac njegovg koaliranja se može odrediti po onoj - stara ljubav zaborava nema ( samo sad košta).
vee-jay

#25 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by vee-jay »

ilija cvorovic wrote:
vivaldi wrote:
Po pitanju koalicije bilo koga sa Krsmanovićem, trenutno stanje je ovakvo - Krsmanović ima ''svinjski i ptičiji grip zajedno'', pa ti vidi koliko je poželjan kao koalicioni partner. Dva - neko je dobro primjetio, Čavićeva DP je sastavljena od izbačenih, razočaranih i manji broj dobrovoljnih preletača iz SDS-a, radikala i nešto malo PDP-ovaca. Pravac njegovg koaliranja se može odrediti po onoj - stara ljubav zaborava nema ( samo sad košta).
nebi Vasic mogao bolje napisati :wink:

dobro nam dosao, veliki mali :D
Post Reply