Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Uvijek je samo jedan covjek koji mijenja sve.

Samo sto su ljudi kod nas u stanju blage depresije.
Ne bih bas rekao da se radi o blagom stanju, prije je ovo kod naseg naroda opsta depresija i apatija.
Ima tu dosta i do toga sto se namjerno i siri ta prica "..ma svi su oni isti, svi su lopovi".
Naravno, dobrim dijelom i jesu..ali svakako to ne opravdava stav koji tezi da narod "sam zakljuci" da mu nema pomoci.

Ljudi moraju shvatiti da stvari moraju uzeti u svoje ruke, a ne poput kurbana se prepustiti ovim dosadasnjim, kvazi politickim elitama.

Ja se duboko nadam da pojava ZK i DF ce biti inicijalna kapisla koja bi mogla u dosta pojedinaca, onako u njima samima, pokrenuti tu neku pozitivnu pricu, i razbiti apatiju. Da ce se, naravno kasnije, to kao jedna oveca lavina :D pokrenuti u masu.

Da istina je, nemamo sta izgubiti...kako god okrenes ne moze biti gori od ovih dosadasnjih. To je jednostavo nemoguce.
madner

#627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naravno, to je zato sto nema gradiranja kritike.

Ovaj potez je los, ovaj je dobar, ovaj dio je dobar itd...
udrch

#628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

ja ću glasati za DF ako Libero glasa za SDP..
ne bih da budem u stranci koja će propasti zbog njegovog baksuzluka..
madner

#629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Predlazem da svi glasate za DF. Ne zbog promjena, nego zbog Cortovog izraza lica :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

udrch wrote:ja ću glasati za DF ako Libero glasa za SDP..
ne bih da budem u stranci koja će propasti zbog njegovog baksuzluka..
Nista onda drugar, drzi se ti SDA :D
madner wrote:Predlazem da svi glasate za DF. Ne zbog promjena, nego zbog Cortovog izraza lica :D
Iscekivanje raspleta ovoga duela je zaista veliko.... :mrgreen: :dance: :mrgreen:
Corto Maltese

#631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Glasajte, glasajte. Radoje Domanović je ovu situaciju davno opisao:
http://www.scribd.com/doc/967200/VODJA-RADOJE-DOMANOVIC
seln

#632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Corto Maltese wrote:Glasajte, glasajte. Radoje Domanović je ovu situaciju davno opisao:
http://www.scribd.com/doc/967200/VODJA-RADOJE-DOMANOVIC
I ti si ga slijedio dok nisi upao u jarak, tj, zakinut za dio tala.
Krushna mrva

#633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

Zeljki sretno zelim! :thumbup:
Gavijalov

#634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Gavijalov »

Željko ima jak vjetar u leđa kroz simpatije ljudi u BiH. Sve će zavisiti od toga hoće li znati voditi kadrovsku politiku jer hulje nekako najlakše nalaze put do vrha. Osim toga, ako predoči dobar ekonomski program koji bi se npr. ogledao u smanjenju javne potrošnje i svođenje u neke realne okvire (koliko ekonomija pravi a ne koliko se kredita uzme) i ako ušteđeno preusmjeri u privredu što bi dovelo do zapošljavanja, ima da sve konkurente ubjedljivo pomete na izborima pa mu koalicije i taj vid kompromitiranja (sem na državnom nivou) neće biti ni potreban.

Inače sam član jedne druge stranke, ali uvijek bih glasao za dobre ideje, a sa svoje starne radim koliko mogu na tom u okvirima svoje starnke, a može se zasada, istini za volju, veoma malo.
shiljak

#635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Šta facebook naslovnice govore
1 BiH :bih:
2 Bošnjaci
3 ?
4 Srbi
5 Hrvati
6 Hrvati

Image
heckler

#636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

Ljudi ne palite se previse na FB brojeve

Image
shiljak

#637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

DF će imati sigurno više glasova nego facebook lajkova :bih:

Nisam postavljao slike radi broja lajkova, nego šta stoji na naslovnici kao slika :wink:
dijaliza

#638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dijaliza »

Demokratska Fronta: Više pitanja nego odgovora

Za otprilike dvije sedmice Željko Komšić će javnosti predstaviti svoje najbliže saradnike, one koji su zajedno s njim učestvovali u kreiranju nove političke snage u BiH.

Piše: Esmir MILAVIĆ

Ono što dosad znamo jeste da će se njegova partija zvati Demokratska Fronta i da će predstavljati stranku socijaldemokratske orijentacije. Komšićeva partija je nešto što se očekuje već duže vremena, političari te obični narod su veoma zainteresirani da saznaju više o njegovim političkim planovima i idejama. Ipak od toga je mnogo zanimljivije da saznamo kako će se Komšić odnositi prema svojim nekadašnjim političkim saborcima u SDP-u i s kim će na nivou Federacije odnosno države kreirati koalicije. Prema nekim informacijama Komšić će pod svoje krilo zaštitnički uzeti sve manje partije lijeve ili centar-lijeve orijentacije te da će postat centralna snaga građanskog bloka u zemlji. Iste informacije govore kako su se gotovo svi odbori jedne takve partije u RS-u već odlučili da će nakon 7. Aprila napustiti članstvo i preći kod Komšića. Jučer smo vidjeli i prvi pozitivan potez Komšićevih saradnika, a vezan je uz društvene mreže, ali o tome nešto kasnije.

Trenutni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda je već ranije u svojim medijskim istupima kazao kako nema namjeru se ponovo kandidirati za ovu ili sličnu poziciju na kojoj neće imati utjecaja na dešavanja i konkretno donošenje odluka. To znači da će baciti rukavicu u lice svom nekadašnjem šefu, ali i svim ostalim liderima koji danas zemlju vode u pogrešnom pravcu. Njegova prednost je u tome što je za vrijeme svog načelnikovanja u jednoj od sarajevskih opština imao veliki uspjeh stavljajući tu opštinu među najuspješnije, najuređenije i možda i najbogatije u zemlji. Druga mu je prednost dugogodišnje diplomatsko iskustvo i to u jednoj od najnepogodnijih lokacija, što mu je dalo dobar start za naredne diplomatsko-političke borbe. Trenutno nada je kod većine da će Komšić okupiti jednu mladu snagu koja će se s vremenom nametnuti kao liderska snaga u BiH prekidajući začarani krug nacionalizma i radikalizma na koji smo navikli od 1990-te.

Upravo u tom pravcu se kretala i jučerašnja akcija Komšićevog tima, a koja je vezana u društvene mreže u ovom slučaju uz Facebook. Naime u javnost je puštena i predstavljena zvanična Facebook stranica koja će do osnivanja partije vjerovatno služiti i kao jedino službeno glasilo. U prvih nekoliko sati od kada je postala dostupna počelo ju je slijediti nešto preko 2300 korisnika ove najpopularnije društvene mreže. Mladi ljudi, a i oni iz srednje generacije su vrlo aktivni na ovoj mreži, često sudjelujući u političkim i društvenim raspravama te kreirajući dio javnog mijenja kroz kontakte s medijima. Nadati se da će on i njegov tim uskoro pokrenuti profile i na drugim mrežama te da će na taj način biti mnogo dostupniji javnosti, biračima i svojim potencijalnim članovima. To je i također i u liniji sa onime što danas rade sve veće političke partije, ali i kandidati, pa da ne zaboravim spomenuti da je Barack Obama dobio veliki procenat glasova u obe trke zahvaljujući upravo društvenim mrežama.

Negativni po Komišića i DF mogu biti tzv. “prebjezi” koji će svojim prethodnim političkim balastom prevagnuti, javnost više okupirati pričom o njihovom prethodnom djelovanju nego li o onome što DF planira uraditi u budućnosti. Ja očekujem da će takvih u DF-u biti jedan ne baš zavidan broj, ali sigurno vidljiv. Koaliranje s pogrešnim političkim partnerima poput recimo stranaka sadašnje matematičke koalcije bi mogla opet negativno uticat na Komšićeve šanse da nešto promijene na političkoj sceni. Nekako mi se čini da bi im najbolji partneri bili ljudi iz sadašnje opozicije odnosno Čavić i Ivanić koji su kada su upravljali RS-om i bh. diplomacijom imali pa mogao bi reći mnogo pozitivnije učinke nego li sadašnji lideri. Kad je u pitanju Federacija mislim da bi DF-u najbolje došlo da premoćno pobijede na svim nivoima i u svim kantonima pa da ne moraju praviti s bilo kim koaliciju, ali nažalost morat će ići u koaliciju sa nekom od hrvatskih partija.

Uglavnom do 7. Aprila i konačnih detalja o njegovoj partiji možemo samo špekulisat, ali sa sigurnošću možemo ustvrditi da će bh. političko ljeto, a i zima na ulasku u izbornu godinu biti veoma vreli, turbulentni te zanimljiviji nego inače.
seln

#639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Oj, koja nepismenost, kruh te rodio :shock:
Ovaj Milavic kao da radi za Face TV.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

seln wrote:Oj, koja nepismenost, kruh te rodio :shock:
Ovaj Milavic kao da radi za Face TV.
Nepismenost je nažalost postala standard ali ne sekiram se jer avaj, imamo sjajne privatne fakultete....(ps kako se tamo piše - ne znam) :thumbup:

Oprostite na off-topicu.
It_is_a_Leclerc

#641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Krenuo sam čitati tekst i onda sam primjetio da autor "nije školuvala"...

Bože dragi, svako se danas novinarstva hvata... :-) :D
shiljak

#642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

:bih:
udrch

#643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

Nekako mi se čini da bi im najbolji partneri bili ljudi iz sadašnje opozicije odnosno Čavić i Ivanić koji su kada su upravljali RS-om i bh. diplomacijom imali pa mogao bi reći mnogo pozitivnije učinke nego li sadašnji lideri. Kad je u pitanju Federacija mislim da bi DF-u najbolje došlo da premoćno pobijede na svim nivoima i u svim kantonima pa da ne moraju praviti s bilo kim koaliciju, ali nažalost morat će ići u koaliciju sa nekom od hrvatskih partija.
pa ja sam za ovog analitičar na kvadrat..
o čemu ba ovaj piše..jesam li ja dobro skontao ili on misli da će DF pomesti totalno na svim nivoima, entitetima, kantonima?
kosac23

#644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kosac23 »

joj ovih skepticara,citaj crvenih trenerki i zelenih sebi-ja...
POSLIJE 7.-OG NISTA VISE NECE BITI ISTO U BOSNI I HERCEGOVINI! VJERUJTE!!!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
shiljak

#645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

28.03.2013
Premotaj na: 08:40

nastavak
Only1

#646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Only1 »

Jos jedna stranka poput Nase Stranke za koju ce samo Bosnjaci glasati. Jos jedna podvala Bosnjacima.
nemampojmakad

#647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojmakad »

Only1 wrote:Jos jedna stranka poput Nase Stranke za koju ce samo Bosnjaci glasati. Jos jedna podvala Bosnjacima.
potpis.

:thumbup:
Canton

#648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

Only1 wrote:Jos jedna stranka poput Nase Stranke za koju ce samo Bosnjaci glasati. Jos jedna podvala Bosnjacima.
Podvala Bošnjacima?

Kako vam ne dosadi pisati takve gluposti?
nemampojmakad

#649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojmakad »

Canton wrote:
Podvala Bošnjacima?

Kako vam ne dosadi pisati takve gluposti?
nego šta je nego podvala? opet rasipanje glasova, a u Hrvata (kojima Komšić pripada) samo dvije stranke...
Canton

#650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

nemampojmakad wrote: nego šta je nego podvala? opet rasipanje glasova, a u Hrvata (kojima Komšić pripada) samo dvije stranke...
ja znam 20ak stranaka sa hrvatskim predznakom u BiH. Tvoja konstatacija ne stoji.
Post Reply