Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#32126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Vidi nam DF prvaka, rodila ih majka.

Matanović za samo osam mjeseci mandata potrošio 42.586 KM na službena putovanja

Image

Bivši ministar saobraćaja i komunikacija BiH Slavko Matanović potrošio je za samo osam mjeseci mandata, koliko je obnašao dužnost 42.586,95 KM na službena putovanja.

Nakon razrješenja, bivši ministar je iskoristio pravo produženog radnopravnog statusa, tkz. ''bijeli hljeb'' po osnovu kojeg mu je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH isplatilo 52.400,27 KM.

Prema ranijim podacima iz Vijeća ministara BiH, Matanović je tokom obnašanja dužnosti imao neto plaću u iznosu od oko 4.366 KM što znači da su mu je na tom osnovu ukupno isplaćeno 34.928 KM za samo osam mjeseci mandata.

Kada se saberu svi rashodi bivšeg ministra dođe se do zaključka da su građani BiH plaćali mjesečno 16.239,25 KM angažman Matanovića.
drug_profi

#32127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:Sindikat je pokusavao u proslim godinama da za 1.maj okupi ispred doma sindikata ljude na mirne proteste. uvijek je bilo dovoljno razloga.
Pojave se samo predstavnici ogranaka po sluzbenoj duznosti. na kraju i oni skontali da zrtvuju vrijeme sa porodicom za nista, pa prestali dolaziti.
Proleteri u ovoj zemlji cekaju da im neko servira gotovo rjesenje, dok su oni na prvomajskom rostilju.
To nije tačno.
Nije do proletera, već do sindikata. Naši sindikati, pogotovo njihove vođe, su produžena ruka vlasti i posao im je da ne talasaju. Da sad izađu vođe granskih sindikata i pozovu i organiziraju svoje radnike na Prvomajski uranak, na proteste, pa makar samo na grah, vidio bi koliko bi ih došlo.
Eto nek ne idu na proteste i nek ne dižu bune, kad si, poslije rata, vidio Prvomajsku paradu, pleh muziku, radnike, karanfile, grah, druženje? Nikad, nigdje. Možda nešto malo u Zenici, ne znam kako je zadnjih godina. A sve to i dalje imaš u svim zemljama Evrope i regiona, samo kod nas nema jer je lopovska vlast, u strahu od deset radnika zajedno na jednom mjestu, sve ugasila, kupila sindikate i proglasila prvomajske proslave ''komunjarskim dernekom''.
Naši radnici jesu šutljiva, osiromašena, pa tako i lako potkupljiva masa, ali ološ su sindikati i njihove vođe, na njih treba uprijeti prstom.
E pa jeste tacno. Direktno sam bio ukljucen u organizacije prvomajskih okupljanja. Dođu samo ovi koje sam pomenuo, dok nam svi prijatelji i porodice odu negdje na izlet. NIKOGA TO NE ZANIMA.
Banksy

#32128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ma nisi u pravu, nikako, ali da ne dužim.

Evo, nakon praznika čujemo se da prokomentiramo ovogodišnje okupljanje. Gdje će ono biti?
drug_profi

#32129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote:Ma nisi u pravu, nikako, ali da ne dužim.

Evo, nakon praznika čujemo se da prokomentiramo ovogodišnje okupljanje. Gdje će ono biti?
Ma u pravu sam jer znam da sam ko budala 2-3 praznika ostajao u Sarajevu jer kao clan odbora trebam prisustvovati protestima. Nekad ne dodju ni svi clanovi odbora, a kamoli clanstvo.
Pojede se grah, lamentira se nad stanjem svijesti i razidje se.
Koliko vidim po pisanju štampe, okupljanja ove godine nema. Ja se već 5-6 godina ne bavim sindikatom, cak nisam ni kod istog poslodavca. Generalno mi se zgadilo. Ne zato što rukovodstvo sindikata ne valja. On je uvijek bio samo mjesto gdje pojedinci žele napraviti karijeru. Sada ne valja članstvo jer niko ne vjeruje u sindikalnu borbu, povjerenici nisu edukovani o načinima sindikalne borbe, ne razumiju zakone i prava, dozvole sebi da budu ucjenjeni od poslodavca perfidnim metodama, itd...
Novak20

#32131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Presipanje iz šupljeg u prazno. :D

+ jadno opravdanje saradnje lažne ljevice sa SDA.

Inače, predsjednik DF-a Željko Komšić pokušao je danas obrazložiti razlog zbog kojeg je ova stranka trenutno u vlasti u Unsko-sanskom kantonu, odnosno u koaliciji sa SDA.

"Mi smo imali mnogo dilema, šta raditi i kako se postaviti. Da li se izvući iz svega toga i pustiti da se stvari dešavaju i dejstvujući samo iz pozicije gdje kritikujete, a ništa ne radite. Iz dobre namjere smo ušli u ovu priču. Da li su ljudi koji vode Vladu USK po našem izboru? Nisu, jer nismo mi za njih glasali. No, alternativa svemu tome ne znam na šta bi izašla", rekao je Komšić, koji se danas u Bosanskoj Krupi sastao sa članovima i simpatizerima stranke.
IMT25

#32132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Novak20 wrote:

Inače, predsjednik DF-a Željko Komšić pokušao je danas obrazložiti razlog zbog kojeg je ova stranka trenutno u vlasti u Unsko-sanskom kantonu, odnosno u koaliciji sa SDA.

"Mi smo imali mnogo dilema, šta raditi i kako se postaviti. Da li se izvući iz svega toga i pustiti da se stvari dešavaju i dejstvujući samo iz pozicije gdje kritikujete, a ništa ne radite. Iz dobre namjere smo ušli u ovu priču. Da li su ljudi koji vode Vladu USK po našem izboru? Nisu, jer nismo mi za njih glasali. No, alternativa svemu tome ne znam na šta bi izašla", rekao je Komšić, koji se danas u Bosanskoj Krupi sastao sa članovima i simpatizerima stranke.
Jao, jao uvijek ista priča! Eto ni nama nije drago, ali moramo u tu vlast, šta da radimo ljudi? Alternativa bi moj Komšiću izašla na rušenje trule vlasti, organiziranje mirnih protesta, stajanje na kiši i snijegu sa obespravljenim radnicima i seljacima, a vi se krećete na relaciji Kabinet-Kuća- Kafana kod "Tite". Kritikovati i djelovati iz opozicije ne znači ne raditi ništa. Ublehašu bezobrazni...
Dr Arsla

#32133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Niti narandžasti šta dobijaju niti crveni išta gube ovim transferom u Bos Krajini. Samo se ljevica još više razjedinjuje. Ovdje je na dobitku samo Sda. A Smućko je odavno pročitan i razotkriven. Završiće na smetljištu političke historije gdje mu i jest mjesto. Alkos obični
putokaz1

#32134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Dr Arsla wrote:Niti narandžasti šta dobijaju niti crveni išta gube ovim transferom u Bos Krajini. Samo se ljevica još više razjedinjuje. Ovdje je na dobitku samo Sda. A Smućko je odavno pročitan i razotkriven. Završiće na smetljištu političke historije gdje mu i jest mjesto. Alkos obični
Ah ta Krajna
Načelnic
2-SDP,2 NEZAVISNI NAČELNICI
po 1:SDA,ASDA,LBH i GS
Pojedinačno najača SDA pa ASDA,što im garantuje po mandat za BH parlament,prije dvije godine DF izmakao za 100 tinjak glasova,proskočio ih HDZ iz Kantona 10,SDP bi po toj logici trebao SDP dobit mandat.
Zanimljiva situacija će biti za kanton zbog većeg broja stranala:SDA ASDA SDP NK SBB LBH eventulni prolaz GS SBIH BPS DNZ i sl,garantuje problem oko formiranja vlade,Fronte nema nigdje
Novak20

#32135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

IMT25 wrote:
Novak20 wrote:

Jao, jao uvijek ista priča! Eto ni nama nije drago, ali moramo u tu vlast, šta da radimo ljudi? Alternativa bi moj Komšiću izašla na rušenje trule vlasti, organiziranje mirnih protesta, stajanje na kiši i snijegu sa obespravljenim radnicima i seljacima, a vi se krećete na relaciji Kabinet-Kuća- Kafana kod "Tite". Kritikovati i djelovati iz opozicije ne znači ne raditi ništa. Ublehašu bezobrazni...

Nažalost, DF je definitivno pokazao da nije vrijedan glasa na izborima. Klasična stranka za uhljebe, ucjenjivače i preletače svake vrste koja živi taman toliko da stranački vrh i podrepne muhe ostvare svoje lične ambicije.

Jasno mi je da i u DF ima poštenih ljudi koji su obmanuti i koji nisu mogli pretpostaviti šta će se desiti sa preletačima i koalicijama. Takvima bi najbolje bilo da pokušaju svrgnuti Ž.K. i vratiti se nekakvoj ideološkoj matrici ili progutati ponos i vratiti se SDP ili nekoj drugoj stranci "opozicije" ako takve još ima.

Ako ništa da povečaju šanse u borbi protiv pozicije koja snosi odgovornost za stanje kakvo imamo.
IMT25

#32136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

@Novak 20

jeste taman tako, samo hm..svrgavanje Komšića nije realna opcija. Ko onda da bude "frontman" te stranke? To raspadajuće društvo bi se u tom slučaju, vjerujem, doslovno raspalo. Ono je počivalo samo i isključivo na snažnoj karizmi predsjednika stranke. A toj karizmi ili popularnosti vrijeme izgleda prolazi..Ljevica, po mom mišljenju mora napraviti radikalne promjene i na ideološkom i praktičnom planu. Biti neka BiH Syriza ili Podemos. Definitivno raskrstiti sa pravcem lijevog centra, evropskog modela socijademoktarije odn "trećeg puta". Ili ako u ovoj zemlji ta ideja jednostavno više ne prolazi-proglasti kapitulaciju, pa da odabiramo makar najbolju opciju među nacionalnim strankama. Jer postojanje ovakve ljevice, jednotavno nema nikakvog smisla.
mario001

#32137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Kome smeta jaka fronta???
IMT25

#32138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

mario001 wrote:Kome smeta jaka fronta???
:) Jest, jest " za ideju fronte se treba i vrijedi žrtvovati", i poginuti... :izet:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#32139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

IMT25 wrote: :) Jest, jest " za ideju fronte se treba i vrijedi žrtvovati", i poginuti... :izet:
do prije par mjeseci si na ovom forumu branio tu ideju :lol:
IMT25

#32140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

malakh wrote:
IMT25 wrote: :) Jest, jest " za ideju fronte se treba i vrijedi žrtvovati", i poginuti... :izet:

Vrlo neinteligentno od tebe, ako misliš da si mene time nešto diskreditovao! Jesam, naravno, nadao se, vjerovao Komšiću, vjerovao kao u spasitelja, svog idola! Ja i hiljade drugih, prevarenih, poniženih lakovjernih građana Bosne i Hercegovine.
drug_profi

#32141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Meni je moj deda, partizan, nosilac spomenice, brat narodnog heroja, rekao nekih kasnih 80-tih kad se pocela urusavati Juga: "za ideale ginu budale, jedino je tvoja porodica vrijedna tvog zivota. Ne gini i ne ubijaj ni za koga i ne budi clan ni jedne partije jer ces se na kraju kajati".

Poslusao sam ga u dijelu o partijama, a imao sam srece da ne poginem za ideale (multivitaminske BiH).
Nebrojeno puta se sjetim njegovih rijeci... i da, koincidencija je da je to bio jedan porodicni prvomajski rucak uz janjetinu.
Njemu nek je laka zemlja.
Mogu samo da se zamislim sta osjecaju majke, djeca, supruge onih koji su poginuli za multivitaminsku RBiH i kad vide sta su im branitelji nacionalnih interesa danas napravili od drzave, i na sta su svukli jednu uljuđenu, uređenu, civilizovanu drzavu sa vrlo efikasnim pravnim poretkom.
mario001

#32142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

IMT25 wrote:
mario001 wrote:Kome smeta jaka fronta???
:) Jest, jest " za ideju fronte se treba i vrijedi žrtvovati", i poginuti... :izet:
Fronta je svima potrebna
IMT25

#32143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

drugi profil wrote:Meni je moj deda, partizan, nosilac spomenice, brat narodnog heroja, rekao nekih kasnih 80-tih kad se pocela urusavati Juga: "za ideale ginu budale, jedino je tvoja porodica vrijedna tvog zivota. Ne gini i ne ubijaj ni za koga i ne budi clan ni jedne partije jer ces se na kraju kajati".

Poslusao sam ga u dijelu o partijama, a imao sam srece da ne poginem za ideale (multivitaminske BiH).
Nebrojeno puta se sjetim njegovih rijeci... i da, koincidencija je da je to bio jedan porodicni prvomajski rucak uz janjetinu.
Njemu nek je laka zemlja.
Mogu samo da se zamislim sta osjecaju majke, djeca, supruge onih koji su poginuli za multivitaminsku RBiH i kad vide sta su im branitelji nacionalnih interesa danas napravili od drzave, i na sta su svukli jednu uljuđenu, uređenu, civilizovanu drzavu sa vrlo efikasnim pravnim poretkom.
Velika čast i slava tvome dedi, moj doduše nije bio partizan (nije bio niti u jednoj vojsci), a imao je sličnu životnu filozofiju kao tvoj. Samo meni ta logika ima falinku. Ako će ljudi sa pozitivnim, humanističkim, progresivnim svjetonazorom, stalno povijati šiju i bježati od konfrontacije sa onima koji su za "zakon jačeg", tiraniju nad slabijim, kakva nam je onda svima perspektiva? "egalite, fraternite, liberte" ideal je srušio tiraniju feudalne vlastele, pobune robova nošene idejom da rob nije životinja, već ravnopravno ljudsko biće srušile su antička robovlasnička društva...Bojim se da bez "budala koje ginu za ideale" nema napretka civilizacije.
putokaz1

#32144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Moj djed nije bio Partizan,niti domobran,niti ništa slično arekao je:
Djeco moja pravite kuću daleko od vode daleko od puta!
Kada je bio rat svi su pobjegli njemu,jer su stanovali blizu puta,a 2014 opet njegovoj kuci jer su svi bili blizu rijeka.
Fronte nema ljudi moji,jaka fronta''ma hajte molim vas''.
Svi vijećnici ili zastupnici su prošli u Vijeća skupštine na ideji Nečeg pozitivnog ali prije svega na ime ŽK.
Danas to ime ne postoji i niko nezna ko su ti novi vijećnici ili zastupnici SDA.
Ovi koji su DF a nisu prešli u SDA njih je malo nemaju kapacitet da povuku narod za sobom.
Oni se moraju reintegrirat u nešto npr
koalicija
SDP-DF
NS-DF
GS-DF
i sl
Rejting DF je 2% izuzev BPK tu sa 100 glasova prođeš,moguće da prolete i u PK
KS nakon onih blamaža teško da će i jedan ljevičar dat glas Fronti,ako su imali 20000 u Sarajevu sad će imat 4000 neće ni toliko
Tuzla ako su imali oko 3%(oko 5000) sad će imat oko 2000
Bihać to tzv ''pojačanje'' će im donijeti samo štete ako su 2014 imali oko 3% sad oko 1,5 maksimum
Oni sad ostatak DF se veže uz SDP,te SDP pokušava njih zadržat eventualno prelomit Radonija i pokušat oborit vladu prije izbora...
Fronta je imala svoju šansu,sad ne smiju preći prag ako pređe i jedan iz fronte to je 90% SDA,
Izuzetak je dio fronte u Lukavcu dosad niko od vijećnika nije prešao u SDA iako su imali i ponude i ucjene,osim nekih Vijećnika u MZ,koji su nebitni,a glasači DF su sad glasači SDP.Samostalno DF je ništa osim što SDP koristi njihove zastupnike(preostale) u svrhu svog jačanje izvan Sarajeva nprTK i sl
u Sarajevu 15000 DF koji odlaze po 5000 u tri preostale lijeve stranke gdje će GS najviše profitirat preći će prag,a neznam GS ljudi d ali će i oni otići uz SDA ili Reuf bolji bira,jače veže,ne stavlja stojniće
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#32145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

IMT25 wrote:
malakh wrote:

Vrlo neinteligentno od tebe, ako misliš da si mene time nešto diskreditovao! Jesam, naravno, nadao se, vjerovao Komšiću, vjerovao kao u spasitelja, svog idola! Ja i hiljade drugih, prevarenih, poniženih lakovjernih građana Bosne i Hercegovine.
nije isto nadati se i izvisiti za nešto. no međutim, mnogi su se razočarali u taj df, nisi jedini.
IMT25

#32146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

@malakh
ha, dobro, dobro si to smislio. Je li ti sam ili ti je neko pomagao :lol: ?
Dakle prešli smo na ad hominem napad, u nedostatku valjanih argumenta. Dobro da mi nisi rekao da sam izdajnik, neprijatelj Bosne i Hercegovine i za Golog Otoka i/ili strijeljanja :lol:

nego vidi, ti jesi jedini koji brani taj Df na ovom forumu. Možda imaš opipljivih razloga za to, ne znam, isto kao što ne znam ko bi nakon svega što su pokazali sa svojim šefom stranke na čelu, ko bi imao riječi hvale za njih.
Jeste, mnogi su se obični građani razočarali. Pošteni članovi, odani "ideji DF-a" su se razočarali. Bagra što je ih je šef postavio na rukovodeća mjesta u stranci i vrhove listi , i oni su se razočarali, ali momentalno još sisaju kakvu budžetsku sisu ili primaju plaću u kakvoj boljoj firmi, zahvaljujući izbrima iz 2014-te, pa su još tu. Ali napustiće ga i oni, kad im dođe povoljan čas. Ja nemam s kime uživo da pametno i pošteno progovorim na temu ljevice, Df-a, i sl. , članova DF-a i dr. stranaka lično i ne znam , pa dijelim svoje mišljenje sa drugima na ovom forumu. I, u čemu je problem, što bi rekao tvoj šef? Svakako, ne moram tebi i sličnima, objašnjavati svoje motive.
Last edited by IMT25 on 02/05/2017 10:55, edited 2 times in total.
putokaz1

#32147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

IMT25 wrote:@malakh
ha, dobro, dobro si to smislio. Je li ti trebalo dugo :lol: ?

nego vidi, ti jesi jedini koji brani taj Df na ovom forumu. Možda imaš opipljivih razloga za to, ne znam, isto kao što ne znam ko bi nakon svega što su pokazali sa svojim šefom stranke na čelu, ko bi imao riječi hvale za njih.
Jeste, mnogi su se obični građani razočarali. Pošteni članovi, odani "ideji DF-a" su se razočarali. Bagra što je ih je šef postavio na rukovodeća mjesta u stranci i vrhove listi , i oni su se razočarali, ali momentalno još sisaju kakvu budžetsku sisu ili primaju plaću u kakvoj boljoj firmi, zahvaljujući izbrima iz 2014-te, pa su još tu. Ali napustiće ga i oni, kad im dođe povoljan čas. Ja nemam s kime uživo da pametno i pošteno progovorim na temu ljevice, Df-a, i sl. , članova DF-a i dr. stranaka lično i ne znam , pa dijelim svoje mišljenje sa drugima na ovom forumu. I, u čemu je problem, što bi rekao tvoj šef? Svakako, ne moram tebi i sličnima, objašnjavati svoje motive.
Kod mene na selu nama javno reći da si ljevičar,sdp skoro d ai ne postoji,a selo ko selo,nemamo ništa a zato ima SDA 100 godina
Pertini

#32148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

Koalicijom "ljiljan" i "đeneral" do pobjede!
malakh

#32149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

IMT25 wrote:@malakh
ha, dobro, dobro si to smislio. Je li ti sam ili ti je neko pomagao :lol: ?
Dakle prešli smo na ad hominem napad, u nedostatku valjanih argumenta. Dobro da mi nisi rekao da sam izdajnik, neprijatelj Bosne i Hercegovine i za Golog Otoka i/ili strijeljanja :lol:

bravo, svaka čast, otkrio si me. moj jedini zadatak na forumu je da blatim svkoga ko blati df. :lol: :lol:

da ti uručim medalju za pronicljivost?

za razliku od razočaranih glasača, među prvima sam demaskirao df i danonoćno se rapsravljao sa pojedincima zašto NE treba glasati za njih. tebe tu nije bilo da i tebi kažem isto, a sada ti meni ponavljaš ono što su pojedinci govorili 2013. godine.
putokaz1

#32150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Fronta Demokratske Akcije,Fronta za Bolju Budućnost,Fronta za BH,Hrvatska Demokratska Fronta,Srpska Radikalna fronta,Savez nezavisnih Frantaša,Srpska Napredna Fronta,Fronta 1990,A-Fronta 2014(toje nova stranka),...
Šta ćeš Jednu lijepu ideju su pokvarili i dugurali do dna ,pogrešnom praksom.
Šteta
Post Reply