Demokratska fronta Željko Komšić

mario001

#31976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Toffee karamela wrote:
Novak20 wrote:DF proslavio rođendan pred polupraznom dvoranom, nisu došli ni njihovi zastupnici

https://www.faktor.ba/vijest/df-proslav ... ici-243596

Po facama se vidi da nema razloga za slavlje.
Gledam i ne mogu da vjerujem, kaže text sala blizu zgrade u kojoj Ž. stanuje, pa da su mu komšije htjeli doći popunili bi salu! :shock: Odavno nešto ovako tužno sablasno ne vidjeh.
Izdali ga oni kojima je vjerovao, ali jedini on moze da zaustavi nacionaliste
putokaz1

#31977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

drugi profil wrote:Ne bih ja prekrizio SBB. Mislim da ce zadrzati isti procenat. Tek cekaj da da pocne ispiranje po Avazu i koliko god ti bio svjestan motiva, ono ipak djeluje.
Ma kakav SBB,njihov broj glasova iz 2016 negarantuje mandate u FBIH ili BH,pokoji kanton,da mogu profitirat 2018 neznam kako.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drugi profil wrote:Ne bih ja prekrizio SBB. Mislim da ce zadrzati isti procenat. Tek cekaj da da pocne ispiranje po Avazu i koliko god ti bio svjestan motiva, ono ipak djeluje.
pa sbb sada gradi budžetsko-uhljebsku glasačku bazu koja će im uvijek u budućnosti donijeti određeni broj glasova da budu zakrpa vlasti i da egzistiraju na račun budžeta.

i oni su i svjesni toga i to sve svjesno i čine.

i kako sada stvari stoje, ja lično bi prije glasao za takav sbb koji je oličenje kleptomanije, nego za ovaj trolični i podmukli df koji iza kulisa svojim ručicama izglasava budžete kriminalcima kao što su koldžo i ajnadžić. samo me interesuje koliko vrijedi taj njihov glas i koliko je komšić svjestan tog koketiranja i prodavanja njegovih vijećnika i kakvu budućnost nam nudi opozicija koja podrži sda kada god im je potrebno. :lol: :lol:
putokaz1

#31979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

U momentu kad je koalicija SDA+DF postala javna ,tj nakon izbora 2014,ja sam stao uz SBB,međutim sad je jesno da su oni veće ''Kukavičije jaje''.
Dvoumio sam se da glasam za DF 2016,srećom nisam.
Ova stranka DF je 2016 bila loša a 2018 bit će gora i ako bude postojala i smaostalno nastupila može dobiti 1,5%,rodbina i prijatelji te prolaz u BPK.
Koja Crvena budala će glasat za DF sad?
Crveni će glasat za SDP,gdje postoje GS I NS za njih,i za Novu stranku Ko se ''Zaleti'',kao nekad za Harisom ili Fahrom.
Treba priznat da postoji Oaza,tj Lukavačaki DF koji se još uvjek drži uz SDP.
Samostalan nastup je smrt za DF.
Pokušaj koalicje s SDP ,NS,GS....,Jedan kandidat za člana Predsjedništva je jedini spas.
Ali takva stranka i ne treba da se spasi.
Zamislite na listi zajedno kandidati SDP i DF,a birački odbori SDA pišu dodatne glasove DFovcima,a birački odbori SDP dodatne glasove SDP ovcima.
Npr Zajednički nastup ove 4 stranke može donijeti njima mandat iz izborne jedinice USK+K10 za BH parlament.
DF nemože proći samostalno prag u Kantonu Sarajevu ali ako ide u koaliciji bar sa SDU,USD,SDF,SP/U možda može.
Neću glasati za Željka Komšića kao člana Predsjedništva.
mario001

#31980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Fronta se budi...
IMT25

#31981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

mario001 wrote:Fronta se budi...
Mario, Mario,.. c,c,c.. :mrgreen:
Vipsilon

#31982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vipsilon »

putokaz1 wrote:U momentu kad je koalicija SDA+DF postala javna ,tj nakon izbora 2014,ja sam stao uz SBB,međutim sad je jesno da su oni veće ''Kukavičije jaje''.
Dvoumio sam se da glasam za DF 2016,srećom nisam.
Ova stranka DF je 2016 bila loša a 2018 bit će gora i ako bude postojala i smaostalno nastupila može dobiti 1,5%,rodbina i prijatelji te prolaz u BPK.
Koja Crvena budala će glasat za DF sad?
Crveni će glasat za SDP,gdje postoje GS I NS za njih,i za Novu stranku Ko se ''Zaleti'',kao nekad za Harisom ili Fahrom.
Treba priznat da postoji Oaza,tj Lukavačaki DF koji se još uvjek drži uz SDP.
Samostalan nastup je smrt za DF.
Pokušaj koalicje s SDP ,NS,GS....,Jedan kandidat za člana Predsjedništva je jedini spas.
Ali takva stranka i ne treba da se spasi.
Zamislite na listi zajedno kandidati SDP i DF,a birački odbori SDA pišu dodatne glasove DFovcima,a birački odbori SDP dodatne glasove SDP ovcima.
Npr Zajednički nastup ove 4 stranke može donijeti njima mandat iz izborne jedinice USK+K10 za BH parlament.
DF nemože proći samostalno prag u Kantonu Sarajevu ali ako ide u koaliciji bar sa SDU,USD,SDF,SP/U možda može.
Neću glasati za Željka Komšića kao člana Predsjedništva.
Stati uz SBB znači stati na stranu velikosrba i velikohrvata. Ne kažem da treba stati na stranu SDA. Ali Radončić otvoreno u svakom do sada intervju kaže da Hrvatima treba obezbjediti "mehanizam" da biraju "svog" predstavnika. Drugim riječima, on bi Hrvatima odmah dao treći entitet. Pa toliki velikočetnici nisu ni SDS-ovci kojih pretjerano ne zanima hrvatsko pitanje ali su protiv daljeg prekrajanja i pravljenja granica (žele da očuvaju postojeće stanje).

Mene fascinira njegova smjelost. Doći u drugu zemlju, sebe predstavljati lažno kao Bošnjaka i surađivati otvoreno sa neprijateljima te zemlje. Da se razumijemo, Bošnjaka ima dosta u Sandžaku, Crnoj Gori, ali Radončić nije Bošnjak nego je dodikovskočovicevski trojanski konj.
drug_profi

#31983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mene zanima zašto se stavlja jednakost između trećeg entiteta i ustavnog prava Hrvata da izaberu svog predstavnika?
Na osnovu čega je Čovićev prijedlog za tri izobrne jedinice za predsjedništvo iz FBiH gdje bi pobjedjivali oni koji imaju vecinu u A+B i C+B opasan za drzavu?
Stalno se provlači to izjednačavanje, a to je po meni niđe veze kombinatorika. Kantoni ostaju kako jeste, sve ostaje kako jeste, samo kad se bira clan predsjednistva broji se na drugaciji nacin.
Time se rjesava i pitanje S-F jer pobjednik u tim izbornim jedinicama ne mora nuzno biti Bosnjak ili Hrvat, vec moze biti i neko od ostalih.
Jel to onda znaci i da su Ostali dobili svoj entitet?
IMT25

#31984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Novak20

#31985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

drugi profil wrote:Mene zanima zašto se stavlja jednakost između trećeg entiteta i ustavnog prava Hrvata da izaberu svog predstavnika?
Na osnovu čega je Čovićev prijedlog za tri izobrne jedinice za predsjedništvo iz FBiH gdje bi pobjedjivali oni koji imaju vecinu u A+B i C+B opasan za drzavu?
Stalno se provlači to izjednačavanje, a to je po meni niđe veze kombinatorika. Kantoni ostaju kako jeste, sve ostaje kako jeste, samo kad se bira clan predsjednistva broji se na drugaciji nacin.
Time se rjesava i pitanje S-F jer pobjednik u tim izbornim jedinicama ne mora nuzno biti Bosnjak ili Hrvat, vec moze biti i neko od ostalih.
Ubo si u žicu. Samo na krivoj temi. :D
Novak20

#31986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Još jedan poraz DF ali i dokaz da se vladajuće stranke ne libe ničega. Jbt demokratija i pravo i pravda ako se "izabrani" ne drže Ustava.

https://www.youtube.com/watch?v=xgxuJeO1Xqw

http://fronta.ba/?p=6684

DF: SMJENA DRAŽENKE SUBAŠIĆ – JOŠ JEDNA DEMONSTRACIJA SILE VLADAJUĆIH!

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona danas je održana press konferencija na kojoj su prisustvovali članovi kolegija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona: Draženka Subašić, Midhat Delić i Munib Husejnagić. Tom prilikom su upoznali novinare sa trenutnom političkom situacijom u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, odnosno da je jučer prekinuta sjednica kolegija Skupštine na kojem je trebala biti zakazana 40. sjednica Skupštine, jer predloženi dnevni red nije dobio podršku na Kolegiju od strane trenutne skupštinske većine (SDA, SBB, HDZ). Nakon prekida, aktuelni zamjenici predsjedavajuće (Jasmin Duvnjak-SDA i Ivo Tadić-HDZ) su održali sastanak i donijeli odluku o tome da Draženka Subašić (DF) više nije predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, te tom prilikom imenovali Jasmina Duvnjaka za novog predsjedavajućeg najvišeg zakonodavnog tijela Zeničko-dobojskog kantona!

Možda ništa u ovome i ne bi bilo čudno – da je ovaj sastanak i odluka koja je donesena na sastanku ustavna i zakonita. Međutim, odluka koju su donijeli Jasmin Duvnjak i Ivo Tadić nije u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine, Ustavom Zeničko-dobojskog kantona, ali i poslovnikom o radu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. O tome da je riječ o neustavnoj i nezakonitoj odluci upozoreni su i od sekretara Skupštine koji je sačinio zapisnik sa ove sjednice, a nakon što ga je Ivo Tadić upitao da li ima šta da doda, gospodin Avdagić, sekretar Skupštine je rekao :“…. da je dužan da u ime Stručne službe Skupštine da mišljenje koje treba da uđe u zapisnik, pošto navedeni čin može proizvesti neke postupke pred sudom, napominjući da on smatra da navedeni čin promjene predsjedavajuće Skupštine nije u skladu sa Ustavom Federacije, Ustavom Kantona i Poslovnikom Skupštine i da smatra da mora biti saglasnost sva tri kandidata da bi se ta odluka donijela.“

Na današnjem pressu prisutni članovi Kolegija Skupštine ZE-DO Kantona su naglasili da je za klubove stranaka kojima pripadaju, ova Odluka apsolutno nelegalna i nelegitimna, te da ovakvo donošenje odluka predstavlja grubo kršenje i ustava i zakona ove države na svim nivoima vlasti, naglašavajući da je ovo jedini kanton koji u ovom sazivu ima 39 održanih sjednica, te da ih je Draženka Subašić organizovala i vodila, apsolutno u skladu sa Ustavom Zeničko-dobojskog kantona i Poslovnikom o radu Skupštine.

Na pressu je naglašeno da na ovaj način vladajuća većina smjenjuje i jedinu ženu sa političke funkcije na vlasti u Zeničko-dobojskog kantonu, te narušavaju i nacionalni senzibilitet u smislu da premijer Kantona i predsjedavajući Skupštine Kantona budu iz reda različitih naroda i različitih političkih opcija.

Ovim povodom će i Kantonalni odbor Demokratske fronte ZE-DO Kantona održati konferenciju za medije u ponedeljak, 17.04,2017.u 10,00 sati
putokaz1

#31987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Nakon Popisa iz 2013 SDA i HDZ po Mišljenju Ministra Pravde koji je iz HDZ,provode Nacionalnu zastupljenost po novom Popisu,i Dejtonska odredba o Popisu iz 1991 po njima ne važi.
Po novome svaka teritorijalna jedinica u kojoj živi više od 80% jednog naroda nemora primjenjivati Dejton ,Ustav,popis iz 91' već može, bez ikakvih promjena,ustava ,zakona i statuta, imati iz istog naroda Najvišeg predstavnika izvršne i Zakonodavne vlaste
Po Mišljenju Ministra pravde iz HDZ
-Načelnik općine i Predsjedavjući OV mogu biti i istog Naroda,ili oba iz reda ostalih ako ta Općina ima više od 80% Pripadnika jednog naroda
-Premijer i Predsjednik skupštine mogu biti iz reda istog naroda ili oba iz reda ostalih ako na tom kantonu ima više od 80% pripdnika jednog naroda
Ostali narodi ,bili Konstutitivni ili Ne,nemoraju imati predstavnike u Rukovodstvo OV ili Kantonalne skupštine.
Prema HDZ Ministru Popis iz 2013 ima Prednost nad Dejtonom,Ustavom ,Zakonima i Statutima.
I SDA je praksu Nacionalne rotacije u Gradu Sarajevu zamijenila Skakom(Pobjednikom nad anti fašizmom),tu je SDA imala Pomagača a to je DF.
IMT25

#31988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Novak20 wrote:
drugi profil wrote:Mene zanima zašto se stavlja jednakost između trećeg entiteta i ustavnog prava Hrvata da izaberu svog predstavnika?
Ubo si u žicu. Samo na krivoj temi. :D
Pa i nije toliko na pogrešnoj, upravo ljevica potencira tu jednakost -izmjene uzbornog zakona =treći entitet, odn. "jednačina" u punom obliku glasi- izmjene uzbornog zakona =treći entitet= disolucija države BiH. Volio bih da objasne kojim bi se slijedom koraka to dešavalo? To bi podrazumijavalo i anektiranje dijela teritorije BiH od strane Hrvatske. I da objasne kako je tako nešto prihvatljivo za EU i NATO, čija je Hrvatska članica?
Last edited by IMT25 on 15/04/2017 15:49, edited 2 times in total.
mario001

#31989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Samo Komsic, jedini se on bori protiv podjele zemlje..
putokaz1

#31990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

mario001 wrote:Samo Komsic, jedini se on bori protiv podjele zemlje..
-Izbori Komšića u Predsjedništvo su ojačali poziciju HDZ u Hercegovini
-Komšić je stavio Stojniće visoko na Listu,Komšić je znao(želio je to), da će njegovi Vijećnici podržati SDA načelnike,te Skaku(pobjeda nad Antifašizmom) za Gradonačelnika
-DF postoji u Gradačcu,Lukavcu(vežu se uz SDP) i još par Općina u BH
-Ideja DF bješe dobra,ali Brak sa SDA 2014 i 2016=Samoubivstvo
-U slučaju Kandidature Komšića za Predsjedništvo HDZ se grupiše i jede Ostatke Hrvatske Opozicije,koja je svakako slaba
-U slučajno kandidature Komšića zbog podjele glasova(ljevice) moguće Predsjedništvo SDA+HDZ(Sebija-Krišto) ili(Novalić-Čović)
-Komšić je Prošlo vrijeme dajmo šansu novim ljudima
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

putokaz1 wrote:
-Komšić je stavio Stojniće visoko na Listu,Komšić je znao(želio je to), da će njegovi Vijećnici podržati SDA načelnike,te Skaku(pobjeda nad Antifašizmom) za Gradonačelnika
-U slučaju Kandidature Komšića za Predsjedništvo HDZ se grupiše i jede Ostatke Hrvatske Opozicije,koja je svakako slaba
-U slučajno kandidature Komšića zbog podjele glasova(ljevice) moguće Predsjedništvo SDA+HDZ(Sebija-Krišto) ili(Novalić-Čović)
2016. nije bio brak sa sda, već isključivo demonstracija sile sda nad dfom gdje su obavještajne službe sda pokazale koliko su jake. :thumbup:
putokaz1

#31992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Pa dobro stavit na listu nekoga tako visoko,znajući za prag 10%,Stojniće i sl
Ali odoše glasači
Dr Arsla

#31993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:
U Gradačcu Df je na izdisaju. Na lokalnim izborima 2016 tek su na 9 mjestu po rezultatima, čak je hdz ispred njih. Jedva su uspjeli prijeći izborni prag sa 3,19 % glasova i imaju jednog Vijećnika. Samo u Lukavcu opstaju ali i tu će 2018 ili spojiti se sa sdp ili nestati. Df 2018 može nešto očekivati u KS i nigdje drugo. Lično bi volio da se Smućko kandiduje za Predsjedništvo i da ga Dragan otrese ko slinu. Bošnjake je dvaput nasanko a neće i treći puta
mario001

#31994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:
On ce nacionaliste da posalje na goli otok...samo Komsic
insomnia78

#31995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by insomnia78 »

Genijalno je danas procitati prvih par stranica ove teme. Kakvi politicki giganti i kakvi struĆnjaci obitavaju na ovom forumu :lol:
putokaz1

#31996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Zar nije kolega Mario DF iz Gradačca?
a Sarajevski DF koja Budala u Sarajevu će glasat za Njih SAD?
Oni su donijeli pobjedu Skakvacu,i smiješno reći da će neko glasat za DF.
Naš Lukavački zasad se druži sa SDP,jedna osoba mislim nije potkuplija i ostat će u ljevici,drugi vijećnik mi je sumljiv zbog dopisanih glasova od strane biračkih odbora,trećeg neznam.Zastupnica u Federalnom Parlamentu je OK Ljevica.
Ai ovdje su na listama DF bili neki SDA kadar srećom NISKO a izvukao iz je Delić Načelnik Novi kojeg kolega s Foruma kritikuje da je ,time što je svu papirologiju za jednu firmu završio za dan,i objavio,prekršio Zakon.
Zbog rada SDP -a na terenu mislim da će poklopit DF iako ih trenutno mnogo poštuju.
Meni su DF kao i Lijanović ,Neznam šta traže,osim da ojačaju HDZ ,što će ih grupisat u Borbi Protiv Bošnjačkih kandidata za Predsjjedništvo iz Reda Hrvatskog Naroda.
Ipak Komšić nije toliko loš čovjek.
mario001

#31997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

insomnia78 wrote:Genijalno je danas procitati prvih par stranica ove teme. Kakvi politicki giganti i kakvi struĆnjaci obitavaju na ovom forumu :lol:
To je za posebne teme :D
mario001

#31998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:Zar nije kolega Mario DF iz Gradačca?
a Sarajevski DF koja Budala u Sarajevu će glasat za Njih SAD?
Oni su donijeli pobjedu Skakvacu,i smiješno reći da će neko glasat za DF.
Naš Lukavački zasad se druži sa SDP,jedna osoba mislim nije potkuplija i ostat će u ljevici,drugi vijećnik mi je sumljiv zbog dopisanih glasova od strane biračkih odbora,trećeg neznam.Zastupnica u Federalnom Parlamentu je OK Ljevica.
Ai ovdje su na listama DF bili neki SDA kadar srećom NISKO a izvukao iz je Delić Načelnik Novi kojeg kolega s Foruma kritikuje da je ,time što je svu papirologiju za jednu firmu završio za dan,i objavio,prekršio Zakon.
Zbog rada SDP -a na terenu mislim da će poklopit DF iako ih trenutno mnogo poštuju.
Meni su DF kao i Lijanović ,Neznam šta traže,osim da ojačaju HDZ ,što će ih grupisat u Borbi Protiv Bošnjačkih kandidata za Predsjjedništvo iz Reda Hrvatskog Naroda.
Ipak Komšić nije toliko loš čovjek.
U Sarajevi se fronta budi, izaci ce na izbore sa konkretnim programom, sa ili bez ostalih stranaka
putokaz1

#31999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Eh izaći samostalno na izbore kao Lijeva stranka je Pogrešno,osim ondje gdje se očekuje prelaz praga svih lijevih stranaka
Pogotov za viši Nivo vlasti.
Nekad jedan mandat zna biti Važan,vrijedi kao Zlato,a nekad i 5 Mnadata DF vrijedi kao 5 manadta SDA.

SDP ima samo jedan poznat slučaj izdaje to je Miladin,NS niko ne napusti koliko ja znam niti GS,e to su Lijeve stranke.
Treba reći da je pred izbore SDP napustio Berilo i neka je,te Ranije Bećirević neka je,te Čavkun prešao iz Satelita SDA tj SDU(Kladanj) u Glavnu SDA.
U Lukavcu je Jedan iz LDS ''Prešao'' u SDA ali za njega seznalo još od 2008 i prije da radi za njih,te jedan iz SDP(bio član SDP 2008),te jedan iz SBB ali bio SDA ovac ranije te SBIH iz ''Neutralnih'' kako se prozvaše u SDA se Vratiše.

Šta reći o DF više osim da će imati sudbinu Kolicije:sdu/lds/spu/sdu/dnz iz 2014,osim 1 mandata DNZ u USK ostalo NULA.
drug_profi

#32000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

U svakom slucaju, moj je stav, a i mnogih oko mene, da ce glas dobiti samo ujedinjen blok opozicije, a pojedinacne stranke NE, upravo jer ne znamo sta ce nakon izbora raditi i sto je to rasipanje glasova.
SDA mora biti uklonjena.
Post Reply