Jeste, sama arogancija, dogmatizam, sreća pa ne odvode neistomšljenike na Goli Otok. Ljevica je tako skrhana, sasrana, kompromitovana, da će trebati puuuuuuuuno više od "ma hajte molim vas" načina polemike, da se povrati na zdrave noge.Dr Arsla wrote:Maystore ti si pohlupo lončiće. Kad ti se podastru podaci ti reaguješ tako što nemaš namjeru polemisat. Stvarno dubokoumno nema šta. Al si potvrdio da ne vidiš dalje od Kozje ćuprije i Marin dvora. Trebao bi znati da je Tk uvijek bila bastion ljevice a sada su tu razbijeni. U drugim kantonima još su slabiji. A niti ja niti moji ne vladamo. Ako si mislio da sam zeleni onda si se za...o žestoko
Demokratska fronta Željko Komšić
-
IMT25
#31751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- cvrčak_na_hedonizmu
#31752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja je nemoguća, jer SDA ima cirka 150.000 sigurnih glasova što od dzabojeda il' preko džamija i pričama o našim i njihovim.drugi profil wrote:Rješenje za naš problem i jeste stalna smjena vlasti. Time će se sve stranke ozdraviti.
Logično i realno rješenje je smanjenje javne potrošnje za cirka 30% i korištenje tog novca za otvaranje novih radnih mjesta odnosno stvaranja klime za ulaganje i poslovanje. Također je potrebno skroz ukinuti ili na minimum svesti plaćanje u cashu da se mogu pratiti tokovi novca i maksimalno ojačati raznorazne inspekcije koje bi radile u interesu drzave i poslodavaca/radnika.
Strane investicije, različite stope PDV-a, stvaranje novih vrijednosti, planski državni poticaji, razvoj infrastrukture, obrazovanje, znanje i svizac koji je zamotao čokoladu.
Vladavina prava je, naravno, osnovni postulat svega.
Realno, jebali smo ježa u leđa, a biće i gore. Oko toga nemam ni trunku dileme.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali ako Faraon preuzme osnovne postulate sa pocetka posta , stvari se osjetno mijenjaju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Koja je nemoguća, jer SDA ima cirka 150.000 sigurnih glasova što od dzabojeda il' preko džamija i pričama o našim i njihovim.drugi profil wrote:Rješenje za naš problem i jeste stalna smjena vlasti. Time će se sve stranke ozdraviti.
Logično i realno rješenje je smanjenje javne potrošnje za cirka 30% i korištenje tog novca za otvaranje novih radnih mjesta odnosno stvaranja klime za ulaganje i poslovanje. Također je potrebno skroz ukinuti ili na minimum svesti plaćanje u cashu da se mogu pratiti tokovi novca i maksimalno ojačati raznorazne inspekcije koje bi radile u interesu drzave i poslodavaca/radnika.
Strane investicije, različite stope PDV-a, stvaranje novih vrijednosti, planski državni poticaji, razvoj infrastrukture, obrazovanje, znanje i svizac koji je zamotao čokoladu.
Vladavina prava je, naravno, osnovni postulat svega.
Realno, jebali smo ježa u leđa, a biće i gore. Oko toga nemam ni trunku dileme.
Faraon je toliko drzak da je u stanju da "brani"lik i djelo Alije Izetbegovica od Bakira Izetbegovica i ostatka SDA.
Faraon je toliko drzak da je jedini organizovao ozbiljne proteste protiv vlasti iako je sam vlast u tom trenutku.
Da se razumijemo i njegove vodonose i dvorjani nisu nista manje zeljni funkcija , moci , love , nepotizma...
Da se razumijemo tu ce biti na hiljade na desetine hiljada "preletaca" iz maticne stranke...
Ali on je nazalost potreban kako bi SDA konkretno izgubila mjesto policijskog komesara , kako bi se polako ali sigurno uz pomoc NJEGOVIH borackih organizacija PREUZELA VLAST.
Da krenemo od pocetka pa dokle stignemo. Sada smo predaleko od pocetka i tonemo u rupi Alise iz zemlje cuda.
Dobro jutro
Pozdrav.
- JThomas
#31754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
na jedan način, fahro je veća sda i od same sda. on u većoj mjeri i od bakira živi rahmetlijinu misao i ideale - do podne i od podne, podobni a ne sposobni i tako dalje. a on ima i mnogo veću notu divljaštva i osvetoljubivosti nego familija. on ne može u koš sa ovim ostalim, ni sa ovima iz naslova koliki god diletanti bili.
- Alfons Kauders
#31755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je u TK, narocito u Tuzli, od osnivanja u neformalnoj koalciji sa SDA, samo kako bi sjebali SDP.Dr Arsla wrote:Maystore ako si i ti od onih što im je BIH od Kozje ćuprije do Marin dvora ili KS da je država onda je Df solidan politički subjekt ali patriotama kojima je BIH od Une do Drine i od Save do mora su bitni podaci i sa ostalih područja a mimo KS. U tome kontekstu treba i posmatrati Df, tj. kako su prošli u čitavoj FBIH jer ih nažalost ima vrlo malo ili nikako u PC entitetu.Maystor wrote:DF, ako se posmatra kao pokušaj Komšića da napravi pitu od govana, je propao. DF, ako se posmatra kao ideja da može postojati alternativa SDA drugačija od Lagumdžijine vizije, je živ. Na ovom forumu se stvara lažna slika, da je to gotova priča, a tema (poslije Sirije, naravno) najčitanija na Politici. Apsolutno ne ulazeći u rasprave sa pojedinim likovima, koji se dan-noć satraše da nam objasne da je DF mrtav, osvrnuću se na rezultate posljednjih lokalnih izbora
iz kojih se jasno vidi da je DF druga najjača stranka u Kantonu Sarajevo. U poređenju sa 2014.g., izgubili su "samo" 6 hiljada glasova, koje je odnio novoformirani GS. Suprotno onome što nam se pokušava prodati, SDP nije zabilježio nikakav rast, a SBB klizi u sunovrat. NS je porasla za 5 hiljada glasova. Kad se sabere sve ovo što se zove "ljevicom" imaju manje od SDA, na području KS.
Evo tabele koju sam uradio sa podacima izbora za Tk iz 2014 i 2016 godine gdje se jasno vidi potop stranke ŽK.
Jasno se vidi pad Df od 15 hiljada glasova a istovremeno porast glasova sdp za 16 hiljada. Znači razočareni Df-ovci samo se vratili sdp-u. SBB pao za 9600 a sda narasla za 7 hiljada, vjerovatno najveći dio razočaranih Šćepinih glasao za zelene. Zanimljivo je kako jerlagićevci imaju konstantu i razlika je samo od nekih 370 glasova![]()
Zaključak: Proteće dosta vode Sprečom dok crveni uzmu Tk. Koalicija sda-sbb-szbih preko 110 hiljada glasova dok sdp-df svega 53 hiljade
Sarajlijama haman niko nije objasnio da ce ih to kostati glasova, ali jebiga sta se moze kada vecina i ne zna gdje je Tuzla, kamoli sta drugo.
Ali zato DF ima prolaza kod raje u Titi, sto je vaznije od Tuzle i TK.
- Corto Maltese
#31756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto se tema o pokojnoj stranci vodi na podofrumu Politika, umjesto na Nekrofiliji, gdje i spada?
Pitam za komšiju.
Pitam za komšiju.
- Dr. Kuca
#31757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je najgora, ali ovi drugi su jos gori. Ovakva ce situacija u drzavi bit jos jako dugo. Ljudi se bave politikom ne iz ideologije ili sto zele stvarno nesto promjeniti vec da rijese svoju egistenciju i svojim ljudima oko sebe.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:SDA je najgora, ali ovi drugi su jos gori. Ovakva ce situacija u drzavi bit jos jako dugo. Ljudi se bave politikom ne iz ideologije ili sto zele stvarno nesto promjeniti vec da rijese svoju egistenciju i svojim ljudima oko sebe.
i to će još zadugo biti problem...u suštini ekonomski, da likovi koji ni za čega nisu u profesionalnom smislu lete u politiku da se se skuće
- Dr. Kuca
#31759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:Dr. Kuca wrote:SDA je najgora, ali ovi drugi su jos gori. Ovakva ce situacija u drzavi bit jos jako dugo. Ljudi se bave politikom ne iz ideologije ili sto zele stvarno nesto promjeniti vec da rijese svoju egistenciju i svojim ljudima oko sebe.![]()
i to će još zadugo biti problem...u suštini ekonomski, da likovi koji ni za čega nisu u profesionalnom smislu lete u politiku da se se skuće
Zato je meni smijesno kad s elikovi i likuse svadjaju oko politike itd.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da da daDr. Kuca wrote:JoseMujica wrote:Dr. Kuca wrote:SDA je najgora, ali ovi drugi su jos gori. Ovakva ce situacija u drzavi bit jos jako dugo. Ljudi se bave politikom ne iz ideologije ili sto zele stvarno nesto promjeniti vec da rijese svoju egistenciju i svojim ljudima oko sebe.![]()
Zato je meni smijesno kad s elikovi i likuse svadjaju oko politike itd.![]()
ko ima bolji plan i program. Al eto.
al jebiga svak se u nekom trenutku navuče ko bekan, primi ga
ps
taman naletih na veliku misao apostola

- Dr. Kuca
#31761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da da daJoseMujica wrote:
al jebiga svak se u nekom trenutku navuče ko bekan, primi ga
Brat moj kad skontas da su politicari vani seoske varalice, kriminalci, zamisli kakvi su tek ovi ovdje. Vani zbog zakona se potrudi da sakriju peru pare prkeo fondacija i projekata, ovdje transparentno sve odrade. Druga stvar sto smo mi ko nacija govna, svi bi da zajebemo drzavu a hocemo da nam drzava sve da, nemre jebiga.
- Maystor
#31762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E nek ste se ispričali vas trojica. Programeri forumskog engine-a mogu na vama testirati spam filter: ako ovdje bude radio - radiće vazda 
-
IMT25
#31763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U jednoj davnoj TV debati nekadašnji federalni premijer Adnan Terzić, na opaske drugog učesnika rasprave koji je tada bio "mladi lav" SDP-a, te koji je sebi umislio da može upozoravati goste u studiju, davati primjedbe na njihovo držanje i ponašanje, biti i gost i novinar i urednik, reče : "Pa, vi komunisti stvarno mislite da svakome možete naređivati šta da radi i kako da se ponaša." Terzića nešto posebno nikada nisam cijenio, ali ova mu je bila "u sridu".Maystor wrote:E nek ste se ispričali vas trojica. Programeri forumskog engine-a mogu na vama testirati spam filter: ako ovdje bude radio - radiće vazda
- Maystor
#31764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobrko si likove. To je reko majmunoliki načelnik Ilidže.IMT25 wrote: U jednoj davnoj TV debati nekadašnji federalni premijer Adnan Terzić, na opaske drugog učesnika rasprave koji je tada bio "mladi lav" SDP-a, te koji je sebi umislio da može upozoravati goste u studiju, davati primjedbe na njihovo držanje i ponašanje, biti i gost i novinar i urednik, reče : "Pa, vi komunisti stvarno mislite da svakome možete naređivati šta da radi i kako da se ponaša." Terzića nešto posebno nikada nisam cijenio, ali ova mu je bila "u sridu".
-
IMT25
#31765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobrko sam likove? Ma hajte molim vas.Maystor wrote:Pobrko si likove. To je reko majmunoliki načelnik Ilidže.IMT25 wrote: U jednoj davnoj TV debati nekadašnji federalni premijer Adnan Terzić, na opaske drugog učesnika rasprave koji je tada bio "mladi lav" SDP-a, te koji je sebi umislio da može upozoravati goste u studiju, davati primjedbe na njihovo držanje i ponašanje, biti i gost i novinar i urednik, reče : "Pa, vi komunisti stvarno mislite da svakome možete naređivati šta da radi i kako da se ponaša." Terzića nešto posebno nikada nisam cijenio, ali ova mu je bila "u sridu".
- Maystor
#31766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bilo je ljudi, i DFu i u drugim strankama, koji su napravili velike stvari u životu, a doživjeli su isti tretman forumske bagre. Ne može bosanska fukara podnijeti da neko ima, da vrijedi, da iskače; o tome su pisali Meša Selimović, Ivo Adndrić i drugi velikani (vidiš, ja citiram njih, a ti ovog sa slike, al meni moje, a tebi tvoje).JoseMujica wrote: taman naletih na veliku misao apostola
Samo dvije stranice unazad, imate jednog jadu koji vrijeđa profesora Đonlagića, redovnog profesora na ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ili recimo, ovaj megatrol JoseMujica profesoricu Hanku Vajzović, koja je ugledni profesor na UNSA i koja je direktnim glasovima izabrana u državni parlament, naziva "Esed Radeljaš s pičkom". Mislim, na stranu sve, ali da te je Mića Vukašinović odgaj'o - otesaniji bi isp'o.
- ultima_palabra
#31767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
- Dr. Kuca
#31768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo jednog ideologicara
majko draga kakvi parmaci od mozgova.
- Maystor
#31769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj zajebavat, imaš deset emisija na udarnim terminima FTV-a gdje je Đonlagić poder'o morone iz SDA. Što se tiče Hanke, ne volim je ni ja, ali žena je izašla na izbore, imenom i prezimenom, i ušla u državni parlament, što recimo iz iste izborne jedinice, nije pošlo za rukom Zlatku Lagumdžiji. Što se i ti ne izvagaš, umjesto što palamudiš na forumu?ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
-
IMT25
#31770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, i kakav status sada imaju ti mega -kapaciteti u DF-u?Maystor wrote:Bilo je ljudi, i DFu i u drugim strankama, koji su napravili velike stvari u životu, a doživjeli su isti tretman forumske bagre. Ne može bosanska fukara podnijeti da neko ima, da vrijedi, da iskače; o tome su pisali Meša Selimović, Ivo Adndrić i drugi velikani (vidiš, ja citiram njih, a ti ovog sa slike, al meni moje, a tebi tvoje).JoseMujica wrote: taman naletih na veliku misao apostola
Samo dvije stranice unazad, imate jednog jadu koji vrijeđa profesora Đonlagića, redovnog profesora na ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ili recimo, ovaj megatrol JoseMujica profesoricu Hanku Vajzović, koja je ugledni profesor na UNSA i koja je direktnim glasovima izabrana u državni parlament, naziva "Esed Radeljaš s pičkom". Mislim, na stranu sve, ali da te je Mića Vukašinović odgaj'o - otesaniji bi isp'o.
- ultima_palabra
#31771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina.Maystor wrote:Nemoj zajebavat, imaš deset emisija na udarnim terminima FTV-a gdje je Đonlagić poder'o morone iz SDA. Što se tiče Hanke, ne volim je ni ja, ali žena je izašla na izbore, imenom i prezimenom, i ušla u državni parlament, što recimo iz iste izborne jedinice, nije pošlo za rukom Zlatku Lagumdžiji. Što se i ti ne izvagaš, umjesto što palamudiš na forumu?ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
Hanka je ušla u politiku iz istih razloga kao Esed Radeljaš, zato ne vidim zašto se ne bi mogli porediti.
Tema nisam ja, nego DF-ŽK.
- Maystor
#31772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Says who?ultima_palabra wrote:Đonlagić je strogi prosjek, u skladu sa standardima EFSA zadnjih 10-15 godina.Maystor wrote:Nemoj zajebavat, imaš deset emisija na udarnim terminima FTV-a gdje je Đonlagić poder'o morone iz SDA. Što se tiče Hanke, ne volim je ni ja, ali žena je izašla na izbore, imenom i prezimenom, i ušla u državni parlament, što recimo iz iste izborne jedinice, nije pošlo za rukom Zlatku Lagumdžiji. Što se i ti ne izvagaš, umjesto što palamudiš na forumu?ultima_palabra wrote:Da sam Bakir Izetbegović i da mogu birati sebi opoziciju, izabrao bih to dvoje i njima slične.
Hanka je ušla u politiku iz istih razloga kao Esed Radeljaš, zato ne vidim zašto se ne bi mogli porediti.
Tema nisam ja, nego DF-ŽK.
Na osnovu čega se ti smatraš kompetentnim da ocjenjuješ? Da bi ocjenjivao neku kategoriju, moraš bit iznad, ne može se ocjenjivat "odozdo".
Svi, koji su ikad, igdje, ušli u politiku, ušli su s istim motivom: da osvoje vlast. Po tvojoj logici, Angela Merkel je, recimo, Ejup Ganić s pičkom?
-
VjecitiStudent
#31773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lik koji je na javnoj raspravi o jednom regulacionom planu na Ilidži rekao jednom od diskutanata "Ne seri"Maystor wrote:Pobrko si likove. To je reko majmunoliki načelnik Ilidže.IMT25 wrote: U jednoj davnoj TV debati nekadašnji federalni premijer Adnan Terzić, na opaske drugog učesnika rasprave koji je tada bio "mladi lav" SDP-a, te koji je sebi umislio da može upozoravati goste u studiju, davati primjedbe na njihovo držanje i ponašanje, biti i gost i novinar i urednik, reče : "Pa, vi komunisti stvarno mislite da svakome možete naređivati šta da radi i kako da se ponaša." Terzića nešto posebno nikada nisam cijenio, ali ova mu je bila "u sridu".
- Maystor
#31774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama ne mogu na erende kora, mali je učio od Memića, a ne od TerzićaVjecitiStudent wrote:Lik koji je na javnoj raspravi o jednom regulacionom planu na Ilidži rekao jednom od diskutanata "Ne seri"Maystor wrote:Pobrko si likove. To je reko majmunoliki načelnik Ilidže.IMT25 wrote: U jednoj davnoj TV debati nekadašnji federalni premijer Adnan Terzić, na opaske drugog učesnika rasprave koji je tada bio "mladi lav" SDP-a, te koji je sebi umislio da može upozoravati goste u studiju, davati primjedbe na njihovo držanje i ponašanje, biti i gost i novinar i urednik, reče : "Pa, vi komunisti stvarno mislite da svakome možete naređivati šta da radi i kako da se ponaša." Terzića nešto posebno nikada nisam cijenio, ali ova mu je bila "u sridu".
Priča ide ovako: Autoceste (Karić bio direktor) htjele izgraditi moderan priključak (4 trake) mostarskog raskršća sa autoputem u Vlakovu, preko DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA. Majmun Memić tražio reket, kaže "jest zemljište državno, ali ja (poljoprivredna zadruga) sam uložio 300 hiljada maraka u oplemenjivanje istog" pa tražio da mu Autoceste iskeširaju tih 300 hiljada
Kad ga je mlađahni SDP-ov direktor odjebo, Memić došao na dnevnik i rekao istu ovu rečenicu, sa zarezom na istom mjestu, kao forumaš IMT25
Epilog priče je taj da se priključak nije (i nikada više neće) izgradio, a u međuvremenu se autoput otvorio do Tarčina, tako da meni ta petlja više ništa ne znači. Majmum Memić je zakinuo lokalno stanovništvo (tako im i treba kad majmuna biraju za načelnika).
- ultima_palabra
#31775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postulat foruma je da su svi anonimni, i ozbiljnost diskutanta se mjeri isključivo njegovim upisima, a ne nečim što je on postigao (ili tvrdi da je postigao) u životu. Imam sasvim dovoljno kontakta sa frajerom da kažem da je bezveznjak, a tvoje je da mi vjeruješ ili ne.Maystor wrote:
Says who?
Na osnovu čega se ti smatraš kompetentnim da ocjenjuješ? Da bi ocjenjivao neku kategoriju, moraš bit iznad, ne može se ocjenjivat "odozdo".
Svi, koji su ikad, igdje, ušli u politiku, ušli su s istim motivom: da osvoje vlast. Po tvojoj logici, Angela Merkel je, recimo, Ejup Ganić s pičkom?
Drugo, Vajzovićka nije ušla u politiku da osvoji vlast, nego da uzme jedan bijedni mandat koji će joj omogućiti da trguje s njim i ostvaruje benefite za svoju familiju. Znači isti kurac kao i Eso, Topa, Stojnići... samo eto što je ona ugledna profesorica, pa đe ćeš po njoj?