Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#31176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat mi nije jasno kako vam se da svakodnevno baviti DF-om.
Pa i clanovi pricaju o stranci u proslom vremenu, a vi ih se ufatili kao da su u najmanju ruku vodeca stranka.
Pa i clanovi pricaju o stranci u proslom vremenu, a vi ih se ufatili kao da su u najmanju ruku vodeca stranka.
- Ridjobrki
#31177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebiga, kad ti lik iz DF lomi većinu u vijeću i sa nekolicinom kriminalaca i - otvoreno ću reći - dvojicom četnika blokira razvoj općine onda ti nije svejedno. U prošlom sazivu vijeća ta dvojica su blokirali vijeće zbog inicijative za podizanje spomenika petrovačkim velikanima - Skenderu Kulenoviću, Ahmetu Hromadžiću, Jovanu Bijeliću i Mersadu Berberu. Likovi tražili nacionalni balans, htjeli u to trpati Branka Ćopića koji je iz Krupe, onda htjeli neke partizane trpati među umjetnike, na kraju čak i Marinka Rokvića! Eto sa kakvim čobanima sada stoji DF, da se čovjeku smuči.Alfons Kauders wrote:Fakat mi nije jasno kako vam se da svakodnevno baviti DF-om.
- Bosanski_kralj
#31178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF u B. Krupi ima 4 vijećnika a ne jednoga, tako da su njihove ruke za opoziv načelnika ključne.Ridjobrki wrote:Za pokretanje inicijative za opoziv načelnika potrebna je dvotrećinska većina, trebaće i taj i još poneki. Koliko ja razumijem objašnjenje koje je dao @BosanskiKralj ovaj iz DF se dobrovoljno svrstao na stranu SDA i ASDA zbog animoziteta prema načelniku, nije da su ga oni premuntali.El_comadante wrote: vidim da SDA/ASDA u krupi imaju 13 viječnika opozicija 12. što če im onda ovaj 1 od DF-a?
Ako uspiju pokrenuti inicijativu za opoziv Halitovića, ona bi možda i mogla proći na izjašnjavanju građana jer on nije imao neku ubjedljivu većinu na izborima. Ako se svi udruže protiv njega mogli bi ga lako i oboriti. Naravno, to je sve samo gubljenje vremena na štetu općine i naroda u njoj, tim prije jer Halitović radi prilično dobar posao.
Halitović je na izborima osvoji preko 51% glasova, dakle više nego svi ostali kandidati zajedno. Po mom nekom sudu ne vjerujem da bi građani bili za opoziv, ali kao što kažeš kad se svi udruže protiv njega sve je moguće.
-
El_comadante
#31179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vas dvojicu je vrlo interesantno čitati svaka čast.Bosanski_kralj wrote:DF u B. Krupi ima 4 vijećnika a ne jednoga, tako da su njihove ruke za opoziv načelnika ključne.Ridjobrki wrote:Za pokretanje inicijative za opoziv načelnika potrebna je dvotrećinska većina, trebaće i taj i još poneki. Koliko ja razumijem objašnjenje koje je dao @BosanskiKralj ovaj iz DF se dobrovoljno svrstao na stranu SDA i ASDA zbog animoziteta prema načelniku, nije da su ga oni premuntali.El_comadante wrote: vidim da SDA/ASDA u krupi imaju 13 viječnika opozicija 12. što če im onda ovaj 1 od DF-a?
Ako uspiju pokrenuti inicijativu za opoziv Halitovića, ona bi možda i mogla proći na izjašnjavanju građana jer on nije imao neku ubjedljivu većinu na izborima. Ako se svi udruže protiv njega mogli bi ga lako i oboriti. Naravno, to je sve samo gubljenje vremena na štetu općine i naroda u njoj, tim prije jer Halitović radi prilično dobar posao.
Halitović je na izborima osvoji preko 51% glasova, dakle više nego svi ostali kandidati zajedno. Po mom nekom sudu ne vjerujem da bi građani bili za opoziv, ali kao što kažeš kad se svi udruže protiv njega sve je moguće.
ja sam spoemnuo da df u petrovcu ima 1 viječnika pa mi nije bilo jasno zbog čega če im on. u Krupi imaju 4 što je sa SDA-ASDA ukupno 17 viječnika od 25. ko je predsjenik OV? jeli Šemso koji prošao kao nacionalna manjina?
- Ridjobrki
#31180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uuu, pa to je onda gotova stvar ukoliko se stvarno odluče na taj potez. Imaju dvije trećine jer je 0.66x25=16.5, što znači da 17 vijećnika ruše načelnika glat. Bojao sam se da računaju na tog vijećnika NS sa kojim se ponekad špekulira ali pouzdano znam da je NS implicitno napismeno naložila svakom svom vijećniku pojedinačno da ne učestvuju u igrama SDA i da ne uaze u većinu s njima. Ovo bi bilo grozno sa aspekta buduće saradnje SDP i DF jer ako DF obori SDP-ovog načelnika tu je kraj priče o ujedinjenju ljevice i na mjestu SDP-a ja ne bih htio razgovarati sa Komšićevima već bh lagano čekao da se samoupropaste do temelja. Ionako je u ovakvim okolnostima to ujedinjavanje "ljevice" DF-u pojas za spasavanje od kojeg će konkretnu korist izvući vrh stranke.Bosanski_kralj wrote: DF u B. Krupi ima 4 vijećnika a ne jednoga, tako da su njihove ruke za opoziv načelnika ključne.
Pošto znam da ovo čitaju značajni DF-ovci ja ih iz najbolje namjere pozivam da obrate pažnju na situaciju i ponašanje kako u općinama USK tako i u kantonalnoj skupštini.
Znači u BP vijećnik DF lomi natpolovičnu većinu koja je dovoljna za opstrukcije rada načelnika, što se već uveliko radi i to je SDA dovoljno jer načelnika nema šanse da smijene - niti za to imaju teoretske šanse skupiti 2/3 većinu niti bi načelnik pao na referendumu/izjašnjavanju građana o opozivu. Dovoljno je da je DF tu pa da mogu smanjivati načelniku koeficijent plate, blokirati donošenje budžeta, onemogućiti neka važna imenovanja, zakočiti inicijative... Dakle mogu beskrajno destruktivno djelovati dok god je Rusmir Mujadžić iz DF sa njima. Treba biti pošten pa reći da između njega i načelnika postoji određen istorijat konflikata jer je ovaj nekoliko puta "vagao" oborio neke odluke u prošlom sazivu vijeća zbog čega ga je načelnik javno napadao. Plus pretpostavljam da ga SDA ucjenjuje poslom ili tako nešto ali sve to skupa nije razlog da BUDEŠ SA SDA I SNSD FAKTOR DESTRUKCIJE!El_comadante wrote:vas dvojicu je vrlo interesantno čitati svaka čast.
ja sam spoemnuo da df u petrovcu ima 1 viječnika pa mi nije bilo jasno zbog čega če im on. u Krupi imaju 4 što je sa SDA-ASDA ukupno 17 viječnika od 25. ko je predsjenik OV? jeli Šemso koji prošao kao nacionalna manjina?
U BK je druga situacija, tamo DF lomi 2/3 većinu koja je dovoljna za pokretanje opoziva načelnika i kako čujem izvjesno je da će ta procedura uskoro biti pokrenuta. Vjerovatno računaju da će se onih 49% glasova njegovih protukandidata ujediniti, plus taj neki faktor izlaska na izjašnjavanje gdje je daleko lakše mobilizirati SDA-ovce i ASDA-ovce (naglasak na ovce) da iziđu srušiti Halitovića nego normalan narod da to ne dopusti.
- Bosanski_kralj
#31181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predsjedavajući je Tahir Nuhić (A-SDA) bivši kantonalni ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.El_comadante wrote: vas dvojicu je vrlo interesantno čitati svaka čast.
Šemso je prošao kao nacionalana manjina ali je on tvrdokorni ASDA član i glasa kako mu ta stranka naredi.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-sirok ... /161221098
sada izlazi vijest, a iz dfa izašlo saopćenje 1. decembra da su ovo dvoje izbacili iz stranke.
http://fronta.ba/?p=6115
sada izlazi vijest, a iz dfa izašlo saopćenje 1. decembra da su ovo dvoje izbacili iz stranke.
klix je u službi koje stranke?Zbog kršenja statutarnih obaveza i nepoštovanja instrukcija vezanih za formiranje općinskih/opštinskih vijeća, Predsjedništvo DF-a je iz stranke isključilo Ivana Stankovića, Stipu Ćaletu (Neum), te Srđana Srdića i Adema Olovčića (Novo Sarajevo).
-
mario001
#31183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kome smeta jak DF???malakh wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-sirok ... /161221098
klix je u službi koje stranke?Zbog kršenja statutarnih obaveza i nepoštovanja instrukcija vezanih za formiranje općinskih/opštinskih vijeća, Predsjedništvo DF-a je iz stranke isključilo Ivana Stankovića, Stipu Ćaletu (Neum), te Srđana Srdića i Adema Olovčića (Novo Sarajevo).
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#31184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sifetu poplašenu pođićumario001 wrote:
Kome smeta jak DF???
- Bosanski_kralj
#31185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DFu je najbolje da se ugasi.
- malakh
#31186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bosanski_kralj wrote:DFu je najbolje da se ugasi.

- KB9
#31187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
df je spao na taj nivo da ih i sefer moze sprdat kolko su losi i nebitni
- Dr. Kuca
#31188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Historiji politike nije oformljena besmislenija stranka i nije se pojavio besmisleniji i nesposobniji politicar od zeljke komsica. Ko je pratio znao je. Pokemon klasicni.
- Alfons Kauders
#31189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci sad se ide na siru koaliciju? Pored SDA i SNSD, ubacuje se i HDZ u Neumu?
Eto vidite da je DF istinska multikulti stranka - imaju izdajnike iz reda svih naroda.
Eto vidite da je DF istinska multikulti stranka - imaju izdajnike iz reda svih naroda.
-
artime
#31190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sjedila sam do stola dfovaca
i moram nesto zakljuciti. Naime zašto je polovina ovih dfovaca sve neke glavonje, ćelavci itd. Vidis im na faci da su neki zajebani tipovi u potencijalu. Čekaju na red da budu most wanted 
-
El_comadante
#31191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koliko ih je istupilo nakon izbora?! u v. kladuši dvojica neuma 2 pa u sarajevu 5(u dvije opštine), pa onda u drugim opštinama.....
-
putokaz1
#31192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekad je udavača bila
-SBIH
a sad DF
-SBIH
a sad DF
- Bosanski_kralj
#31193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedan isključeni vijećnik DF-a u V. Kladuši odlučio da ipak neće podržavati Fikreta Abdića tako da tamo imamo situaciju da niko nema natpolovični većinu. Trenutni omjer snaga pro i protvi Fikreta je 14:14El_comadante wrote:koliko ih je istupilo nakon izbora?! u v. kladuši dvojica neuma 2 pa u sarajevu 5(u dvije opštine), pa onda u drugim opštinama.....
-
El_comadante
#31194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim da je usvim ostalim opštinama neparan broj viječnika. kako je u ovoj paran da li znas?Bosanski_kralj wrote:Jedan isključeni vijećnik DF-a u V. Kladuši odlučio da ipak neće podržavati Fikreta Abdića tako da tamo imamo situaciju da niko nema natpolovični većinu. Trenutni omjer snaga pro i protvi Fikreta je 14:14El_comadante wrote:koliko ih je istupilo nakon izbora?! u v. kladuši dvojica neuma 2 pa u sarajevu 5(u dvije opštine), pa onda u drugim opštinama.....
- Bosanski_kralj
#31195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije u svim opštinama neparan broj. Recimo samo u USK-a pored Kladuše i Bihać i Cz imaju paran broj vijećnika (30)El_comadante wrote:mislim da je usvim ostalim opštinama neparan broj viječnika. kako je u ovoj paran da li znas?Bosanski_kralj wrote:Jedan isključeni vijećnik DF-a u V. Kladuši odlučio da ipak neće podržavati Fikreta Abdića tako da tamo imamo situaciju da niko nema natpolovični većinu. Trenutni omjer snaga pro i protvi Fikreta je 14:14El_comadante wrote:koliko ih je istupilo nakon izbora?! u v. kladuši dvojica neuma 2 pa u sarajevu 5(u dvije opštine), pa onda u drugim opštinama.....
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#31196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zeljkovi frontasi nisu nista postigli, mali su misevi u odnosu na sbih, to je propast stranka, dno dnaputokaz1 wrote:Nekad je udavača bila
-SBIH
a sad DF
-
putokaz1
#31197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kod mene se vuku uz SDP kao Opozicija
-
IMT25
#31198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav briljatan um zrači iz ove tvoje opservacijeartime wrote:Sjedila sam do stola dfovacai moram nesto zakljuciti. Naime zašto je polovina ovih dfovaca sve neke glavonje, ćelavci itd. Vidis im na faci da su neki zajebani tipovi u potencijalu. Čekaju na red da budu most wanted
-
artime
#31199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam da je povrsna konstatacija, ali da ste vidjeli svojim ocima i ovo bi sami pomislili. Pogledaj prve safove SDA ti im po faci vidis koji je to kalibar... i koliko god bilo ovo beze vjerujem da ova analogija ipak ima smisla. Barem ovde kod nas.IMT25 wrote:Kakav briljatan um zrači iz ove tvoje opservacijeartime wrote:Sjedila sam do stola dfovacai moram nesto zakljuciti. Naime zašto je polovina ovih dfovaca sve neke glavonje, ćelavci itd. Vidis im na faci da su neki zajebani tipovi u potencijalu. Čekaju na red da budu most wanted
-
El_comadante
#31200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
evo prošli su izbor šta je bilo sa DF ilidza i trnovo a nakon izlaska pindze iz ove stranke? nego je pisao da če se rasformirati u tim općinama ova stranka pa eto da li se to i desilo