Demokratska fronta Željko Komšić
- Ridjobrki
#31001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno, da je Željko Komšić Japanac, do sad bi ne samo trebao počiniti harakiri nego se dvaput prefaširati.
-
hizo ramidovic
#31002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad neko sad spomene df meni je prva asocijacija deponija u buca potoku...
- GeeTnT
#31003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...jeli vrijeme za zastave na pola koplja?
-
palermo
#31004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa možda DF i neće pasti na izborima.
Ko zna, možda će nakon ovih poteza tek početi pravo omasovljenje DF-a. Ljudi su jednostavno praktičnim primjerima pokazali korist od članstva u DF-u. Nema šuplje, odmah akcija i rješavanje bolnih pitanja članstva DF-a. Doduše na pojedinačnoj osnovi ali bogati, sve počinje sa malim koracima
Ko zna, možda će nakon ovih poteza tek početi pravo omasovljenje DF-a. Ljudi su jednostavno praktičnim primjerima pokazali korist od članstva u DF-u. Nema šuplje, odmah akcija i rješavanje bolnih pitanja članstva DF-a. Doduše na pojedinačnoj osnovi ali bogati, sve počinje sa malim koracima
- ilkbahar
#31005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zasto DF nije trazo da karolina and company nakon napustanja stranke crate mandate? To je svojevremeno uradio SDA (ne sjecam.se vise za koga). Lijepo vrati mandat na tvoje mnesto ide kandidat koji je na redu po broju glasova, pa ti prelati koliko hoces! Trazimo od DF a da traze nazad mandate!
-
putokaz1
#31006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema više SDU niti DF
kako će se zvat 2018 ili 2020 ''Crvena stranka'' koja će pomoć SDA ovcima d aostanu u foteljama?
kako će se zvat 2018 ili 2020 ''Crvena stranka'' koja će pomoć SDA ovcima d aostanu u foteljama?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
boli komšu neka stvar što mu odoše ovi sa sda.
- Control panel
#31008 Demokratska fronta Željko Komšić
Mandat pojedincu se ne moze uzeti. Osim ako doticni-a ima bar malo obraza, a nema, da sami vrate mandate.ilkbahar wrote:Zasto DF nije trazo da karolina and company nakon napustanja stranke crate mandate? To je svojevremeno uradio SDA (ne sjecam.se vise za koga). Lijepo vrati mandat na tvoje mnesto ide kandidat koji je na redu po broju glasova, pa ti prelati koliko hoces! Trazimo od DF a da traze nazad mandate!
Pravo pitanje bi bilo zasto tuzilastvo ne istrazuje sve ucestaliju pojavu "nezavisnih" vijecnika-zastupnika koji u pravilu prelaze desnima.
Javna je tajna da su kupljeni.
Do tada mi ih mozemo javno staviti na stub srama jer su zbog svog licnog interesa spremni drzavu prodati.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i to jesu li ili nisu kupljeni upitno...dosta ih istupa zbog loših i nesređenih odnosa unutar sranke, bez cilja i kompasa
evo npr. šta jedan od ovih vijećnika iz Novog Sarajeva kaže o svom izlasku
I normalno je da će svak, ko imalo drži do sebe, bježati od seoskih varalica i pijačarenja
dosta ljudi koji su ušli u DF, ušli su zbog mijenjanja načina na koji se vodi politika u BiH.....sekunda je falila da i sam popušim tu populističku foru kad je osnivan DF...no već i prije samih izbora, ko je gledao svojim očima mogao vidjeti kuda sve ovo vodi na primjeru Hanka and Co u Skupščini KS, a danas je sasvim jasno da je DF samo jedan u nizu DJL klonova bh. poljitićkog teatra.Nakon niza pljuvanja na račun mene i moga istupanja iz Demokratske fronte, hoću i sam da se oglasim i kao samostalni vijećnik obavijestim moje glasačko tijelo i prijatelje o stvarnom stanju.
Prije svega, moj postupak je rezultat loših odnosa unutar kluba vijećnika DF-a Novo Sarajevo, kojem sam pripadao, loše i nezdrave komunikacije i suradnje, te činjenice da sam se kao mlada i politički aktivna osoba unutar Demokratske fronte osjetio više puta sabotiran, na ovaj ili onaj način.
Sve navedeno dovelo je u konačnici do moje odluke, koju sam danas na sjednici Vijeća i iznio i iza koje čvrsto stojim, jednako kao što stojim iza svoga stava, kojeg sam izrekao pri istupanju iz DF-a ( a koji nije prenesen, očito da bi me se ocrnilo i etiketiralo), a to je da ću naredne četiri godine BITI NA USLUZI SVOJIM KOMŠIJAMA, NOVOSARAJLIJAMA, ODNOSNO GRAĐANIMA I LOKALNOJ ZAJEDNICI KOJA MI JE UKAZALA NAVEDENO POVJERENJE.
RAD NA DOBROBITI LOKALNE ZAJEDNICE I NJENIH STANOVNIKA JE SVRHA MOG POLITIČKOG DJELOVANJA.
I normalno je da će svak, ko imalo drži do sebe, bježati od seoskih varalica i pijačarenja
- Control panel
#31010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemam ja nista protiv sto napustise stranku. Svakako je sranje od stranke. Ali otici sa SDA e to im ne moze biti oprosteno. Mogli su otici u NS, SDP, GS.JoseMujica wrote:i to jesu li ili nisu kupljeni upitno...dosta ih istupa zbog loših i nesređenih odnosa unutar sranke, bez cilja i kompasa![]()
dosta ljudi koji su ušli u DF, ušli su zbog mijenjanja načina na koji se vodi politika u BiH.....sekunda je falila da i sam popušim tu populističku foru kad je osnivan DF...no već i prije samih izbora, ko je gledao svojim očima mogao vidjeti kuda sve ovo vodi na primjeru Hanka and Co u Skupščini KS, a danas je sasvim jasno da je DF samo jedan u nizu DJL klonova bh. poljitićkog teatra.Nakon niza pljuvanja na račun mene i moga istupanja iz Demokratske fronte, hoću i sam da se oglasim i kao samostalni vijećnik obavijestim moje glasačko tijelo i prijatelje o stvarnom stanju.
Prije svega, moj postupak je rezultat loših odnosa unutar kluba vijećnika DF-a Novo Sarajevo, kojem sam pripadao, loše i nezdrave komunikacije i suradnje, te činjenice da sam se kao mlada i politički aktivna osoba unutar Demokratske fronte osjetio više puta sabotiran, na ovaj ili onaj način.
Sve navedeno dovelo je u konačnici do moje odluke, koju sam danas na sjednici Vijeća i iznio i iza koje čvrsto stojim, jednako kao što stojim iza svoga stava, kojeg sam izrekao pri istupanju iz DF-a ( a koji nije prenesen, očito da bi me se ocrnilo i etiketiralo), a to je da ću naredne četiri godine BITI NA USLUZI SVOJIM KOMŠIJAMA, NOVOSARAJLIJAMA, ODNOSNO GRAĐANIMA I LOKALNOJ ZAJEDNICI KOJA MI JE UKAZALA NAVEDENO POVJERENJE.
RAD NA DOBROBITI LOKALNE ZAJEDNICE I NJENIH STANOVNIKA JE SVRHA MOG POLITIČKOG DJELOVANJA.
Ne, oni se prodali SDA za radna mjesta, pare, pozicije...
- JoseMujica
#31011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne kontam po čemu su otišli sa SDA?
-
VjecitiStudent
#31012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozak mu navodno proradio tek nakon što je izabran za vijećnika.JoseMujica wrote:i to jesu li ili nisu kupljeni upitno...dosta ih istupa zbog loših i nesređenih odnosa unutar sranke, bez cilja i kompasa![]()
- ilkbahar
#31013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve.ok, al zašto nije istupio iz dfa prije izbora ako se vise puta osjetio uvrozen, zasto se nije kandidovao kao nezavisni? Dobio je glasove na.osnovu DF A a ne na osnovu svoje glave na posteru!JoseMujica wrote:i to jesu li ili nisu kupljeni upitno...dosta ih istupa zbog loših i nesređenih odnosa unutar sranke, bez cilja i kompasa![]()
-
VjecitiStudent
#31014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nezavisan od Koldžinog novčanika.
-
saim_adka
#31015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by saim_adka on 15/01/2017 15:48, edited 1 time in total.
-
sabanss
#31016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Molim te mi navedi primjer gdje ljudi ulaze u stranke radi ideologije osim ako nije slucaj o djeci ili totalnim naivcinama (koji obicno ne prodju nikad nigdje).saim_adka wrote: Eto da je sve i u pravu to sto kaze da je losa organizacija, lose ponasanje, ignorisanje i ne znam ti ni ja sta unutar DF - mogu uzeti kao istinu i stav. Ali uci u tu stranku sa ideologijom i sa stavovima koji su priblizno isti kao stavovi SDP, NS, GS, SDU i ne znam ti nija vise koja ljevica i onda izaci iz nje i dici ruku i stvoriti vecinu sa desnicom, nema ama bas nikakvog opravdanja. Ta prica za gradjane, stanovnike i pozitivnu pricu je jos jedan samar njihovim glasacima upravo iz razloga jer je za mjesec dana promjenjena ideologija. To je kao da kazes da se ne slazes sa Upravom Zelje i da neces vise ici na utakmice dok se ne promjeni uprava, ali i dalje volis Zelju, navijas za Zelju. Ovo je kao e sad vise ne navijam za Zelju, sad navijam za Sarajevo.
Stranke u BiH su udruzenja koja je najbolje opisao Bakir I. u svom obracanju Sepicu, ni DF, SDP (stavi stranku po zelji) nisu razliciti.
-
saim_adka
#31017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by saim_adka on 15/01/2017 15:48, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#31018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
samo priča da se radi o stranci ljevice je laž, a to nije slučaj samo sa DF-om, jer i SDP odavno nije ljevica već klasična neoliberalna sranka bez mirisa i okusa, dok je DF klasična građanska desnica, ali DESNICA!
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibe
to više govori o glasačkom tijelu koje puši ta sranja nego o šibicarima koji uzimaju levate lopatom
Mnogi popuše to...i ljudi koji su uletiti u DF i ljudi koji su glasali za DF... i ko za svakog pijanca otriježnjenje je pitanje vremena...nekom treba više a nekome manje
samo priča da se radi o stranci ljevice je laž, a to nije slučaj samo sa DF-om, jer i SDP odavno nije ljevica već klasična neoliberalna sranka bez mirisa i okusa, dok je DF klasična građanska desnica, ali DESNICA!
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibe
Mnogi popuše to...i ljudi koji su uletiti u DF i ljudi koji su glasali za DF... i ko za svakog pijanca otriježnjenje je pitanje vremena...nekom treba više a nekome manje
- ilkbahar
#31019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da uravo tako, potpisujem. MisliM da se u DF dosta procistili clanstvo,ostali su dosta mladi i perspektini ljudi, tako da i dalje dajem podrsku bez obzira sto su naivno iskoristeni. Znam sve sta se desavalo i u sustini koliko se sama baza u DFu bunila za umetanje ovih glavonja na liste i to preko reda. Uglavnom sad ih je vecina sama napistila DF pa cemo vodjeti sta i kako dalje. Ovi svakako nikad nisi bili licno moji favoriti. Na listj opstine centar nisam glasala npr. Za Gđ. Karolini, jednostavno nije moj tip a i nekakva je tunjava, ne zna da prica i djeluje sva zbunjena.Bezveze su je forsirali, nikakav politicar! Likovi zbog kojih jos vjerujem u DF su Donlagic, Dunovic, Chalnedzer, Kovacevic i jos masa mladog obrazovanog kadra. Tek dolazi vrijeme za DF!saim_adka wrote:Izvinićeš, ali ja sam ideološki vezan bio za SDP a onda kad je krenulo nizbrdo, kao glasač sam ih kaznio i dao glas DF. Nakon što je DF koalirao sa SDA, odlučio sam na ovim izborima dati glas kao stranci NS a za načelnika DF jer ga poznajem u NG. Sad ako budu koalirali skupa za 2018, daću glas SDP-NS jer su pokazali principijelnost i nije ih niko napustio. E to ti se zove ideologija, a sama činjenica da niko iz tih stranki nije prešao u neovisne znači da ipak ima i onih koji su tu ideološki vezani a ne samo interesno.sabanss wrote:Molim te mi navedi primjer gdje ljudi ulaze u stranke radi ideologije osim ako nije slucaj o djeci ili totalnim naivcinama (koji obicno ne prodju nikad nigdje).saim_adka wrote: Eto da je sve i u pravu to sto kaze da je losa organizacija, lose ponasanje, ignorisanje i ne znam ti ni ja sta unutar DF - mogu uzeti kao istinu i stav. Ali uci u tu stranku sa ideologijom i sa stavovima koji su priblizno isti kao stavovi SDP, NS, GS, SDU i ne znam ti nija vise koja ljevica i onda izaci iz nje i dici ruku i stvoriti vecinu sa desnicom, nema ama bas nikakvog opravdanja. Ta prica za gradjane, stanovnike i pozitivnu pricu je jos jedan samar njihovim glasacima upravo iz razloga jer je za mjesec dana promjenjena ideologija. To je kao da kazes da se ne slazes sa Upravom Zelje i da neces vise ici na utakmice dok se ne promjeni uprava, ali i dalje volis Zelju, navijas za Zelju. Ovo je kao e sad vise ne navijam za Zelju, sad navijam za Sarajevo.
Stranke u BiH su udruzenja koja je najbolje opisao Bakir I. u svom obracanju Sepicu, ni DF, SDP (stavi stranku po zelji) nisu razliciti.
- ilkbahar
#31020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znas li ti uopste sta znaci ljevica a sta desnica jadan? U datom momentu niije bitno ko je ljevica o ko desnica nego koje ideje zastupa!JoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibeto više govori o glasačkom tijelu koje puši ta sranja nego o šibicarima koji uzimaju levate lopatom
- JoseMujica
#31021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ilkbahar wrote:Znas li ti uopste sta znaci ljevica a sta desnica jadan? U datom momentu niije bitno ko je ljevica o ko desnica nego koje ideje zastupa!JoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibeto više govori o glasačkom tijelu koje puši ta sranja nego o šibicarima koji uzimaju levate lopatom
pošto sam malo neupućen zamolio bih da mi izložite ideje koje zastupa DF, a posebno nabrojte zakone za koje je glasao DF
- Banksy
#31022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno. S tim da oni koji su nakon svega, jesenas glasali za DF, i zaslužuju da ih ovi ismiju...JoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
- Banksy
#31023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
VjecitiStudent wrote: Mozak mu navodno proradio tek nakon što je izabran za vijećnika.
-
putokaz1
#31024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam se troumio SDP DF I NS
iazbrao sma NS
sada se dvoumim SDP ili NS
iz jednostavnog razloga kod mene NS ne prelazi prag,ali mnogo bolja po kvalitetu
iazbrao sma NS
sada se dvoumim SDP ili NS
iz jednostavnog razloga kod mene NS ne prelazi prag,ali mnogo bolja po kvalitetu
- ilkbahar
#31025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto bi df glasao za prijedloge zakona koje neko drugi kroji po svojoj mjeri. Df ce da donosi zakone za koje ce te vi glasat uskoro.JoseMujica wrote:ilkbahar wrote:Znas li ti uopste sta znaci ljevica a sta desnica jadan? U datom momentu niije bitno ko je ljevica o ko desnica nego koje ideje zastupa!JoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
pošto sam malo neupućen zamolio bih da mi izložite ideje koje zastupa DF, a posebno nabrojte zakone za koje je glasao DF