Demokratska fronta Željko Komšić

GeeTnT

#30776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Image
ilkbahar

#30777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ilkbahar »

Ovo sto rade obi ljudi je katastrofa, Df treba da ih tuži! Ovakva prodaja mandata nije demokratski princip, ljudi koji su im dali glasove su vjerovali u Df a ne u ove palamudane izdajnicke! Klasicna kradja, ovo je protuustavno! Ne kontam kako ne postoji neki pravilnik kojim bi se sprijecile ove zloupotrebe! Clan koji je napustio stranku ili je izbacen treba automatski da gubi mandat!
Al u ostalom ovo troje su katastrofa svakako, ova Karolina ne da ne zna da prica on je ljudi mutava, bog je ni zasta nije dao, usporena i vazda ko pospana, mislim da se necim puca opasno. U neku veliku karijeru Tope u DF-u nisam ni vjerovala, ukljucio se u Df godinu prije opcinskih izbora, sasvim jasan motiv!
Ma otislo je ovo sve u picku materinu!
Jedina su mi nada Df podmladak i da ce izrasti u nesto veliko!
ultima_palabra

#30778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

ilkbahar wrote:Clan koji je napustio stranku ili je izbacen treba automatski da gubi mandat!
Stani malo, kako je ono ime teme?

Treba isključiti aparate ovom Frankensteinu.
JThomas

#30779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

mixone1995 wrote:Jedno pitanje, moze li se Komsic 2018. godine kandidovati za clana predsjednistva, s obzirom da je vec imao dva mandata? Hvala :)
mislim da je umjesnije i zanimljivije pitanje može li topa trajno i besplatno dobiti opštinski poslovni prostor + oprost višedecenijskog duga za kiriju... :-D
Ridjobrki

#30780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

ilkbahar wrote:Jedina su mi nada Df podmladak i da ce izrasti u nesto veliko!
Ovaj... i ja mislim da će izrasti u nešto veliko, iako bismo se vjerojatno razišli oko toga u šta.
GeeTnT

#30781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Ridjobrki wrote:
ilkbahar wrote:Jedina su mi nada Df podmladak i da ce izrasti u nesto veliko!
Ovaj... i ja mislim da će izrasti u nešto veliko, iako bismo se vjerojatno razišli oko toga u šta.
:lol: :lol:
JThomas

#30782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:Demokratska fronta isključila članove jer nemaju isto mišljenje kao i predsjednik stranke ?!

Pa ovo je divno.
ovo jeste izigravanje volje birača, da se ne lažemo. onaj ko je htio glasati za SDA, i glasao je, nije glasao za druge opcije. e sad, koga god da je neko zaokružio na listi DF, pogurao je i ove. a oni odmah poslije izbora postaju ruke za SDA (i državotvornu viziju raspičkavanja još pet-šest preostalih atraktivnih lokacija za gradnju od crnog vrha do SCC), bez ili sa formalnog prelaska u stranku, potpuno je svejedno.

legalno jeste. ali ko misli da je legitimno, selektivno je shvatio materiju...
zippoo87

#30783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

ovu stranku stvarno treba ugasiti
zeljko da fino kaze da je pokusao,nije uspio i to je to
zakljucaj i gotovo

inace ja nisam nikada ni vidio smisao ove stranke niti svrhu njenog postojanja a ponajmanje ne vidim svrhu i smisao Zeljka u politici

znaci lik je cijeli svoj zivot u politici a kao da nije ni jednog jedinog dana...eto sta je ostavio iza sebe u amanet
NISTA

a jos su mi gori ljudi koji zele da NISTA postigne nesto
evo dokazi i cinjenice koji su dometi i DFa i ZK

zeljko ugasi stranku,budi insan
GeeTnT

#30784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Mene zanima da li DF ima interni dokument o naplati odstete od svojih clanova, slican onome koji je teretio ZK u vijednosti 250k kada je odlazio iz SDP-a.
O'zone
Globalni moderator

#30785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

E sad dilema u mene. Jesu ovo troje mimo znanja vrhuške stranke odnosno Željke him self pravili dogovor sa SDA-SBB ili je ovo odrađeno stranačkim dogovorom pa sad kao isključeni iz stranke da se ne ofiraju pred rajom koja je DF-u dala glasove?

Uglavnom smiju Vam se raja iz Mehmeda Spahe....

Sljedeće koliko vidim na redu N. Sarajevo treba samo jedan zastupnik jer već imaju 15 ruku.

Bosnom behar probeharao, mene život razočarao.......

s mob'tela
Crvene_brigade

#30786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

I tek je danas Predsjedništvo Demokratske fronte reagovalo i isključilo iz svojih redova troje "kupljenih" novoizabranih vijećnika od strane korumpirane SDA?!

Ali, bolje i danas da su ih izbrisali iz evidencije članstva nego kad budu (eventualno) izabrani u Gradsko vijeće Grada Sarajevo i trgovali i u izboru novog gradonačelnika.

Dževad Bečirević (bivši SDP i DF-ovac) i njegovi "papci" pokazali su da politika za njih podrazumijeva klasičnu trgovinu i klijentelizam (čitaj- korupciju) najgore vrste.
JThomas

#30787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

O'zone wrote:E sad dilema u mene. Jesu ovo troje mimo znanja vrhuške stranke odnosno Željke him self pravili dogovor sa SDA-SBB ili je ovo odrađeno stranačkim dogovorom pa sad kao isključeni iz stranke da se ne ofiraju pred rajom koja je DF-u dala glasove?

Sljedeće koliko vidim na redu N. Sarajevo treba samo jedan zastupnik jer već imaju 15 ruku.

s mob'tela
sa ovim ljudima, mislim prije to prvo. topi je jedino i isključivo bitan "njegov" poslovni prostor. ali realno - nebitna stvar je li vođstvo stranke prodano, ili do te mjere ne zna i ne može da je kao i da je prodano...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#30788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

sad kao željko, koji je 20 godina u politici i koji se nagledao svega, nije znao kakvi su topa i srna kada ih je primao u stranku i kada je lićno on insistirao da budu visoko kotirani na listi. :lol: :lol:

karolina je bila prva potpredsjednica stranke, koliko se sjećam, pa je poslije osnivačke skupštine, na prvom kongresu ubačena u glavni odbor i u predjsedništvo stranke od strane željka komšića (iako je od delegata dobila jako mali broj glasova), pa onda je kao totalno nekompetentni kadar postavljena za ministricu rada i socijalne politike, pa druga na listi za federalni parlament, pa druga na listi za vijeće i na kraju mu ga zavali do grkljanja. ona je samo jedna u nizu, uključujući i ovu dvojicu koji su zajebali komšića ko malo dijete i sa pravom mogu reći da je komšić najveći politički diletant i najgori političar i politički autoritet u bosni i hercegovini, a i šire.

a df kao stranka je slika i prilika društva i sistema u kojem se nalazimo. par ljudi, interesno vezanih odlučuju sve, na bitne funkcije se postavljaju ljudi koji provode vrijeme sa komšićem u kafani ili su njegovi prijatelji (pa ga poslije svi naguze), a onda se situacija popravlja tako što se ti isti ljudi, koje je komšić postavio, izbace iz stranke :lol: :lol: klasična kriminalna stranka sa velikim primjesama nepotizma...

ps postoje indicije da su dotični viječnici sami napustili df i da se u kampanji znalo da će oni napustiti df odmah nakon završetka izbora.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Je li to ista Karolina koja je bila parlamentarka iz stranke Lijanovica? Kako god, ocigledno, Zeljku HR nije jaca strana i upropastio je povijesnu demokratsku sansu da ovu zemlju malo popravi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#30790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

KatarinaKosaca wrote:Je li to ista Karolina koja je bila parlamentarka iz stranke Lijanovica? Kako god, ocigledno, Zeljku HR nije jaca strana i upropastio je povijesnu demokratsku sansu da ovu zemlju malo popravi.
ne, to je karolina pavlović.
ultima_palabra

#30791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Kad se osnivala stranka, pisao sam da čitav projekat ima budućnost isključivo ako iza stranke stoji par ozbiljnih umova koji će osmisliti ciljeve, strategije i taktike, a da Željko bude samo mamac sa svojom popularnošću kod običnih ljudi. Znalo se i tad kao i sad da on nema kapacitet da organizuje jebačinu u javnoj kući, a kamoli političku stranku.
malakh

#30792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

ultima_palabra wrote:Kad se osnivala stranka, pisao sam da čitav projekat ima budućnost isključivo ako iza stranke stoji par ozbiljnih umova koji će osmisliti ciljeve, strategije i taktike, a da Željko bude samo mamac sa svojom popularnošću kod običnih ljudi. Znalo se i tad kao i sad da on nema kapacitet da organizuje jebačinu u javnoj kući, a kamoli političku stranku.
sjećam se i tada smo spominjali emira i reufa i sada možemo zaključiti da se taj ozbiljni projekat počeo gasiti onoga trenutka kada su njih dvojica izbačeni iz dfa. kakvi god oni bili, ne može im se osporiti znanje zanata.
PM72

#30793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PM72 »

Ko je god bio tokom rata u Sarajevu zna da je Topa ratovao 15 minuta duže od Švrakića i da su to svoje ratovanje itekako dobro naplatitli tj.unovčili poslije rata.Tako da nije kakva šteta za Topu,on bi ionako dizao ruku za penzionisanog kapetana JNA Ajnadžića koji je također unovčio svaku svoju sekundu tokom rata
GeeTnT

#30794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Tako je to u Sarajevu...svi znaju ko je Topa, a opet dobije glasove. Znao je to i ZK zato je to " iz dvojke u dvojku " za esdeaa.
Dr Arsla

#30795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

U Df se smije sve pitati samo finansije su tabooo tema. Ko god se usudi pomenuti finansijski izvještaj odmah bude prekrižen. Čak nekoliko članova GO je tražilo od Bulajića da u dnevni red uvrsti finansijski izvještaj za protekli period ali je on to izignorisao. Naravno da iza njegove odluke je ŽK glavom i bradom a ti što su to tražili su odavno bivši članovi Df
mario001

#30796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

O'zone wrote:E sad dilema u mene. Jesu ovo troje mimo znanja vrhuške stranke odnosno Željke him self pravili dogovor sa SDA-SBB ili je ovo odrađeno stranačkim dogovorom pa sad kao isključeni iz stranke da se ne ofiraju pred rajom koja je DF-u dala glasove?

s mob'tela
Ova dvojica su i dosli iz drugih stranaka, sta ocekujes od njih
mario001

#30797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

KatarinaKosaca wrote:Je li to ista Karolina koja je bila parlamentarka iz stranke Lijanovica? Kako god, ocigledno, Zeljku HR nije jaca strana i upropastio je povijesnu demokratsku sansu da ovu zemlju malo popravi.
Zeljko je SDP, dalje od toga ne treba razmisljati...tamo je Zlatko dozirao njegove gluposti, sada nema ko
Banksy

#30798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

privremeni wrote:
Banksy wrote: Hoće li i Alispahić nazad u SDA...?
Sumnjam da je ikad istinski napustio, malo se otimali oko uticaja i nekih funkcija, ko je jaci...
Karolina Karačić je Alispahićev kadar, možda je u pitanju manevar, možda povratak matici...
homar

#30799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homar »

malakh wrote:
ultima_palabra wrote:Kad se osnivala stranka, pisao sam da čitav projekat ima budućnost isključivo ako iza stranke stoji par ozbiljnih umova koji će osmisliti ciljeve, strategije i taktike, a da Željko bude samo mamac sa svojom popularnošću kod običnih ljudi. Znalo se i tad kao i sad da on nema kapacitet da organizuje jebačinu u javnoj kući, a kamoli političku stranku.
sjećam se i tada smo spominjali emira i reufa i sada možemo zaključiti da se taj ozbiljni projekat počeo gasiti onoga trenutka kada su njih dvojica izbačeni iz dfa. kakvi god oni bili, ne može im se osporiti znanje zanata.
:thumbup:
Maystor

#30800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Citiraću velikog mislioca, filozofa, pjesnika i pravnika, Amira Zukića, koji kaže:

"Život je prekratak da bi čo'jek bio u opoziciji!"

Gumeni vam se smije, kakvi izbori, kak'a demokratija :lol:

SDA je naša sudbina, a od sudbine se ne može pobjeći (pogotovo kad je tu telekom, elektroprivreda, autoputevi i razvojna banka).
Post Reply