Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
mikasa

#251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mikasa »

jedan od razloga napuštanja Komšića je i diletantski potez Zlatka i raskd jedine moguće koalicije poslije ovih izbora..
Razlozi napustanja su sasvim drugaciji. Prilikom izbora koalicije izmedju SDA i SBB, Damir, Zeljko, Marin... su bili za SBB a ostali Niksic, Suljagic, Reuf.... su bili za SDA. Zlatko se priklonio ovoj drugoj struji.
Procijenjujem da ce 2014 DF za SDP biti isto sto je 2010 SBB bio za SDA.
vivaldi

#252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

udrch wrote:ja nemam nikako profil na FB, jednostavno ga mrzim..on nije mjerilo, ali nakon 7.aprila vidjećeš o čemu ti pričam..
SDP će napustiti vrlo važni ljudi..a sa njima i glasači..Tuzlu gube sigurno..
tu su i ljudi koji žele bilo kakve promjene, tako da ja inače mislim da će dostići možda i 200 hiljada..
SDA neće imati manje od 250, iako neće biti iznenađenje ako ponove lokalne, znači 300..
mislim da je Bakir zajebo debelo što nije mogao smiriti ženine ambicije..
mah..nije to bas sigurno. i fahro je napravio dobar rezultat, svi su poceli otpisivati sda, ali nije bas bilo masovnog egzodusa.

kad je rijec o sdp-u mnogi su, a najvise bas ta tuzla srali zbog koalicija sa sda, ali niko tada ne ode iz stranke - ipak se interes stavio ispred principa.

to sto raja "masovovno" prica o necemu ne znaci da je to bas tako kad dodje vrijeme odluke
dustaban

#253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

mikasa wrote:...
Procijenjujem da ce 2014 DF za SDP biti isto sto je 2010 SBB bio za SDA.
2014 ce SDP biti za SDP isto ono sto je 2010 SBiH bio za SBiH.

Dakle, ne treba im niko, sami sebe sjebali!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

mikasa wrote:
-LIBERO- wrote:Zvanicna FB stranica Demokratske fronte.

Za nesto manje od 24 sata od pokretanja FB profila, oko 7000 clanova.

http://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
Libero prijatelju, mogu li te nesto zamoliti.
Ako si odlucio da svoj glas das DF, da to zadrzis samo za sebe i nekome ne govoris, jer za koju si partiju "navijao" ona nas je razocarala. Zato neka za 2014, tvoj izbor bude SDA: ;-)
:D :D :D :D :D

Dobar, dobar.... :lol: :thumbup:

'ta ce Zeljko :zzzz: 8-) ;-)
udrch

#255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:
mikasa wrote:
-LIBERO- wrote:Zvanicna FB stranica Demokratske fronte.

Za nesto manje od 24 sata od pokretanja FB profila, oko 7000 clanova.

http://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
Libero prijatelju, mogu li te nesto zamoliti.
Ako si odlucio da svoj glas das DF, da to zadrzis samo za sebe i nekome ne govoris, jer za koju si partiju "navijao" ona nas je razocarala. Zato neka za 2014, tvoj izbor bude SDA: ;-)
:D :D :D :D :D

Dobar, dobar.... :lol: :thumbup:

'ta ce Zeljko :zzzz: 8-) ;-)
zaboravio sam lajkati na ovo..
molim te neka i Sabina bude uz tebe, a i Lud i Ponosan..
Platformas

#256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Platformas »

11 tisuća za nesto vise od 24 sata :bih:
slucajni prolaznik

#257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Platformas wrote:11 tisuća za nesto vise od 24 sata :bih:
Zetra ce biti krcata 7. aprila :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Hebi ga, ovo je bas pretjerivanje. :D
udrch

#259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:
Hebi ga, ovo je bas pretjerivanje. :D
ma pola ih nikada nisu izašli na izbore, a trećina neće ni na sljedeće..nešto kao glasači NS-a sa foruma..uostalom većina njih je i lajkala i za ove, da se ne lažemo, jel tako?
oldschool

#260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oldschool »

Ne znam šta će nam Drug Libero, nastankom DF nestaje NS, minimalno pola glasova će izgubiti. :D
azdralovic

#261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by azdralovic »

raskoljnikov06 wrote:Imovinski karton iz 2005: plata plus nadoknada na osnovu priznanja zlatni ljiljan-19.187KM
Imovinski karton iz 2006: plata bez nadoknade na osnovu priznanja zlatni ljiljan-24.000KM
Imovinski karton iz 2010: plata plus nadoknada na osnovu priznanja zlatni ljiljan-67.302KM

Kao clan predsjednistva od novembra 2006. do juna 2010. godine ukupno zaradio 193.400KM (prema podacima Ministarstva finansija i trezora BiH)
ili da preformulisemo, da je na zadnjim izborima umjesto da glasa za njega, svako otisao i uplatio mu 1KM na racun, imao bi 50% vise :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

oldschool wrote:Ne znam šta će nam Drug Libero, nastankom DF nestaje NS, minimalno pola glasova će izgubiti. :D
Do 2014. znat' ce se sve... :D
oldschool

#263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oldschool »

-LIBERO- wrote:
oldschool wrote:Ne znam šta će nam Drug Libero, nastankom DF nestaje NS, minimalno pola glasova će izgubiti. :D
Do 2014. znat' ce se sve... :D
Sve osim gradonačelnika Sarajeva. :mrgreen:
Corto Maltese

#264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one ‎"Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130325083
madner

#265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dakle dolazimo do zakljucka da su svi sposobni ljudi povezani sa kriminalom, korupcijom, ratnim zločinima i drugim bezakonjem.
heckler

#266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

FB ne mora nista da znaci. Stranka kokuza ima 52k+ like-ova. Ali neupitna je velika pozitivna energija koja se oko ove stranke stvara.

Nikakve predikcije ne mogu dati osim samo reci daj boze da se pametno iskoristi.
shiljak

#267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

naravno da ne znači, SDA ima samo 10.000 pa je imala 300.000 glasova? Možda znači da su većinom njihovi informatički nepismeni :D

Evo ga DF: 13.000 okruglo :bih:
Kaćunak

#268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kaćunak »

jedina dobra stvar oko ove nove komične stranke i njenog još komičnijeg osnivača, jeste to što će odvući veći dio glasača SDP-a...
ovo je ujedno i konačni pad crvenih kmera
It_is_a_Leclerc

#269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaćunak wrote:jedina dobra stvar oko ove nove komične stranke i njenog još komičnijeg osnivača, jeste to što će odvući veći dio glasača SDP-a...
:lol:

Polako, druže. Ovaj put crveni kmeri, a slijedeći put na groblje šaljemo najveće postdejtonsko zlo u Bošnjaka - SDA i njihove koalicione partnere Šešeljeve radikale.
zateznistub

#270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

:thumbup:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kaćunak wrote:jedina dobra stvar oko ove nove komične stranke i njenog još komičnijeg osnivača, jeste to što će odvući veći dio glasača SDP-a...

Polako, druže. Ovaj put crveni kmeri, a slijedeći put na groblje šaljemo najveće postdejtonsko zlo u Bošnjaka - SDA i njihove koalicione partnere Šešeljeve radikale.
dustaban

#271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Animozitet prema Lagumdziji i SDP-u je toliki da bi Zeljki Komsicu sad samo trebalo da sjedne, ne radi nista i ispija kafu do sljedecih izbora!
theTruePath

#272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

dustaban wrote:Animozitet prema Lagumdziji i SDP-u je toliki da bi Zeljki Komsicu sad samo trebalo da sjedne, ne radi nista i ispija kafu do sljedecih izbora!

A i SDA moze da se raduje na ove podjele SDP-ovaca,dobro ce im doci

ja mislim da zeljko racuna na koaliciju s SDA cim je na to pitanje rekao "vidjet cemo poslije izbora"
Kaćunak

#273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kaćunak »

It_is_a_Leclerc wrote:

SDA mogu na groblje poslati samo Bosnjaci.Dosad nisu.Ne postoje naznake ni da ce se to desiti u bliskoj buducnosti.
Štaviše, mislim da će ovo uticati na način da će u SDA samo zbiti i poravnati safove...glasaci naravno.
Kako god, ovoj novoj smijuriji od stranke predviđam manji uspjeh od fahrove isto šega stranke kad su prvi put izasli na izbore.
Nisrin

#274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nisrin »

Mene samo zanima, kako se biraju clanovi nove stranke, po kojem sablonu? Koga biraju, ko ce biti celni ljudi??

Ne ocekujem previse, jer ni Zeljko nije ukljucio vise omladinu, a pricati o nekim vlastitim interesima je presmijesno- normalno da se svako bavi aktivno politikom kako bi ostvario vlastitu dobit...
dustaban

#275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ja bih vam predlozio da se ne zamajavate sa padom SDA i ostalih nacionalnih stranaka. To je beton.
Pitanje je samo na kojem ce se pragu zaustaviti, ali ce od sada pa nadalje i ubuduce, nacionalne stranke zauzeti stabilnu i spokojnu poziciju. Hvala vam gosp. Lagumdzija!

E sad je pitanje ovog medjuprostora, ovog sto bi smo nazvalu FUGA izmedju nacionalnih ploca. Ta fuga ce uvjek biti u boji vecinske ploce, ali i takva je dobra dok je fuga, tj. dok ima svojstvo ljepljenja.

Bosanska je tuga pregolema, ploce ruzne, fuga premalena!
Last edited by dustaban on 26/03/2013 11:47, edited 1 time in total.
Post Reply