Demokratija na HDZ-ov nacin

Post Reply
Hipatija

#151 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by Hipatija »

JBT wrote:Drzite se teme i ignorisite one koji hoce upropastiti temu zachatavanjem. Na prvom mjestu ovoga Almelisa ili kako se zove.
Odnekud zalutalo u moju privatnu poštu (možda je kriv onaj nekakav Wilkins) ne znam čije je, pa ako vi znate:
- Jarane, zaustavljaj ovu Platformu kako znaš i umiješ!
- Koju platformu, naftnu platformu...
- Ma nije ta (jebla te ona, ne trgujem naftom), već ova SDP-ova!
- Ma ko je j...! Šta ti ona smeta?
- Mogu, budale, donijeti ovaj zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine.
- Kakve to ima veze s tobom?
- Nikakve, ja pošteno radio i zaradio, ali ima s tobom. Možda ti neću moći poslati ona obećana 3 miliona...
- A, to mi nikako ne možeš uraditi. Ne dam ja svog obraza. Data obećanja moram, bre, izvršiti.
-----
Glede Platforme... riješeno do daljnjeg. Neće SDP biti u prilici ni da predloži taj zakon. Ništa ne brinite! Pokrivaju nas ovi prijatelji izvana.
Gandalf

#152 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by Gandalf »

Što više razmišljam o HDZ-u jedna stvar mi je sve više jasna - HDZ je pun negativne energije i zato iz HDZ-a treba istjerati zlo a utjerat mu dobro.
rijeka oz

#153 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by rijeka oz »

Almerisa je napisao/la:
Prije svega u Bosni su "muslimani"..A "Bosnjaci" nikada nisu priznati kao narod ..Ako se ne varam 1994 godine je par ljudi iskoristilo simpatije svijeta i donijelo odluku da su u Bosni i Hercegovini -----BOSNJACI...
Ja ne spadam u tu kategoriju.....Ja sam Muslimanka i moj je muz Hrvat..tamam da smo iz Bangladesa!
Da recimo "bosnjaci" zele BiH kao drzavu onda bi svim silama nastojali da se koliko toliko ti zlocini ne potenciraju
Pa i Silajdzicu je bilo zabranjeno da svjetski priznatu RS ne smije zvati genocidnom...Naslo bi se i rjesenje za Fatu i isto kao i za BABU!
Sa ovim iz SDP samo se mogu dijeliti njive u Srnicama!
Lijep pozdrav!
kakavi ludjaci setaju ovim svijetom ....prvo u ludnicu pa onda u zatvor te treba staviti :evil:
Hipatija

#154 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by Hipatija »

Gandalf wrote:Što više razmišljam o HDZ-u jedna stvar mi je sve više jasna - HDZ je pun negativne energije i zato iz HDZ-a treba istjerati zlo a utjerat mu dobro.
Da, ali to treba da urade sami "kamuflirani"/"nekamuflirani" Hrvati ( da ne bi HDZ - dobio triper, ili sifilis). Bolesnik nikom nije od pomoći (već njemu treba maksimalna NJEGA).
elSaik

#155 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by elSaik »

Alfons Kauders wrote:
dragg wrote:
Mozda bi to bila stvar intelekta da je BiH istinski građanska država a SDP istinski liberalna građanska stranka na čijem se čelu ne bi nalazio jedan te isti čovjek cijelu vječnost, koji k tome sjedi na čelu nečega što se zove Bošnjački institut!?
zlaji se stosta moze prigovoriti, ali ovo je smijesno...

znaci covjek ne smije biti na celu kulturno-naucne institucije jer je clan sdp-a?

smije li se uopste izjasniti kao bosnjak, srbin ili hrvat? ili katolik, jevrej, pravoslavac?

bas smijesno...
To ti je ono, ako iz SDPa izjave da su svi oni, dakle članovi SDPa, Bosanci onda se govori o unitarnoj BiH i asimiliranju Hrvata i Srba pod Bosance ne bi li tako hinjski do izražajao došao većinski bošnjački element, pa samim tim SDP ne može nikako biti građanska stranka; a ukoliko bi, pak, ovi iz SDPa se svi izjašnjavali po tropartitnoj matrici, onda se ističe kako je očito da je toliki broj ljudi dijelom SDPa bošnjačkog korpusa da je očito da je SDP bošnjačka, a nikako multietnička stranka.
veiz

#156 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by veiz »

Ovako govori HDZ-eov demokrata:

Čović najavljuje: Idemo u opoziciju, u FBiH će biti užas!

MOra da su ispraznili federalnu kasu(pošto su godinama držali Ministarstvo finansija) pa znaju šta slijedi.
Samo ,hoće li ispaštati samo bošnjaci lili ......
Konačno bi hrvatski narod trebao da vidi pravo lice Čovića i LJubića
Jeli ovo prijetnja i svim onim hrvatima koji se nalaze izvan ova tri kantona gdje vladaju HDZ-eovi.
emirbey_7

#157 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by emirbey_7 »

Ja samo ne znam sta MZ ceka... Gdje su svi silni "papiri" protiv Covica&Co...
veiz

#158 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by veiz »

Današnji potez HDZ-eovaca na čelu sa Borjanom Krišto (predaja mandata)ukazuje na činjenicu da je i HDZ svjestan da bi Ustavni sud BiH mogao svojom odlukom razotkriti njihove laži (što se tiče zakonitosti izbora članova vlade federacije da onije u skladu sa ustavom-konstituisanja Doma Naroda).
Dobro bi bilo da i pored povlačenja zahtjeva za ocjenu ustavnosti od strane Borjane Krišto Ustavni sud BiH donese odluku,kako nebi u budućnosti HDZ-eovi manipulirari ovim pitanjem te kako bi se pozvali odgovorni za pogrešno tumačenja Ustava.Posebice se to mora razjasniti ,kako bi Hrvatski narod znao ko je lagao ovih 5 mjeseci.
Napokon će g-đa Krišto ako i nije znala g-dina Budimira(njenog nasljednika) upoznati makar i preko TV ekrana.
kiky

#159 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by kiky »

parlamentarni izbori su jedno ...
popis nešto drugo ...
u ustavu su hrvati, ne hdz ...
a hrvati su itekako zatupljeni na svim nivoima vlasti ...
splavar šime

#160 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by splavar šime »

Umijesto pisanja evo jedan članak:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/eksk ... 44452.aspx
kiky

#161 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by kiky »

splavar šime wrote:Umijesto pisanja evo jedan članak:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/eksk ... 44452.aspx
:thumbup:
Hipatija

#162 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by Hipatija »

Čović i Ljubić su spremni još koji mjesec razgovarati o formiranju vlasti ( samo da se vlast što kasnije formira i kako bi se SDP - stopirao, tj vratio na početak pregovora):
Izrazili su spremnost da nastave razgovore oko uspostave vlasti vođene u Uredu visokog predstavnika, istovremeno pokazujući vjerodostojnost ispunjenjem vlastitih obaveze i izbora izaslanika u kantonima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ove i sljedeće sedmice.
Dobra je ona naša narodna poslovica (moram je ponoviti): "Ne čeka vojska da se kobila ispiša!" Valja ići naprijed, nema se vremena za čekanje da "dvojcu" pamet dođe u centralni nervni organ"!
Razgovori su završeni (sami ste to kazali), obećali ste da idete u opoziciju i sretno vam. Dosta vas je " dotužili ste i bogu i narodu"!
Pustite da rade oni koji žele i mogu BiH izvući iz "užasnog stanja":
Čović najavljuje: Idemo u opoziciju, u FBiH će biti užas!
Takvih se i Jaca u Hrvatskoj mora oslobađati ( nema više divljanja i lopovluka, varanja i marifetluka!)!
Nema velikih i malih Hrvata
Sastanku je nazočio i Stanko Primorac-Ćane koji je potvrdio da on i njegove kolege neće trgovati hrvatskim nacionalnim interesima kao što to nisu činili ni boreći se u ratu te da će on osobno kroz rad u parlamentu posvetiti posebnu pozornost rješavanju pitanja braniteljske populacije, ali da neće dijeliti Hrvate «na veće i manje».
Ante Jerković, jedan od osnivača HVO Sarajevo pokrenuo je pitanje velikosrpske politike koja je do danas suštinski najveći problem Hrvata u BiH, a čiji je najveći uspjeh izazivanje nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata, što se pokušava uraditi i danas i u čemu prednjači politika aktualnog vodstva Republike Srpske.
Inače, Živko Budmir je najavio da će ubuduće zakazivati sastanak koordinacije hrvatskih dužnosnika svakog mjeseca, te da se neće ponavljati situacije kao iz prošlog razdoblja kada su stranke koje se navodno zalažu za Hrvate nisu prstom mrdnule da se uposle sarajevski Hrvati na ona mjesta koja pripadaju hrvatskom narodu i čije popunjavanje nitko ne spori – primjerice samo u federalnom ministarstvu za pitanja branitelja za četiri godine ostalo je upražnjeno 12 radnih mjesta za Hrvate s višom i srednjom stručnom spremom, na koja nisu primljeni hrvatski kadrovi isključivo zbog potpunog odsustva zanimanja hrvatskih dužnosnika, koji su upravo na račun svoje navodne brige za prava Hrvata dobili veliki broj glasova na izborima.
Sram te bilo Čoviću:
Dakle, HDZ se ljuti što u vlasti nema njihovih zastupnika, a ne žele ih izabrati, dok zastupnicimaa ostalih hrvatskih i drugih stranaka ne priznaju da su Hrvati, i govore da se formirala vlast bez Hrvata, što je potpuna laž. (Ovime HDZ dokazuje da je laž da se bori za Hrvate, istina je da se bori za članove HDZ-a, a da je čak neprijetelj Hrvatima izvan te stranke).
Nikako da Čović kaže da je nakon velike HDZ-ove pobjede u BiH i dolaska na vlast najmanje osipanje Hrvata bilo tamo gdje su na vlasti bili Lagumdžijini “Hrvatožderi”, u Tuzlanskom kantonu, a tamo gdje su Čović i njegovi prethodnici vladali kao “svoji na svome”, broj Hrvata je gotovo prepolovljen, i taj se proces ne samo nastavlja, nego se u posljednje vrijeme i ubrzava. Niti govori da to što je takav Ustav nije kriv SDP, nego njegov HDZ koji ga je usvojio, a nije ništa poduzeo da ga kasnije izmijeni. Sram te bilo, Čoviću, i za riječi koje tako besramno izgovaraš, a pogotovu za djela, za raseljavanje i osiromašenje i ovo malo Hrvata, osim tebe i onih koji su u tvojoj blizini. Sram te bilo što si ti, kao i tvoji prethodnici, podijelio Hrvate na “prave”, iz Hercegovine, i “izdajice”, iz Bosne. Što ste zavadili prvo Hrvate i Srbe, vežući sa Muslimanima zastave u čvor, a onda zavadili Hrvate i Muslimane zabadajući nož u leđa Muslimanima, sada se uvlačeći Dodiku u prkno. Narodna poslovica kaže da pametan čovjek i od neprijatelja napravi prijatelja, a budala i od prijatelja napravi neprijatelja. Vi od prijatelja napravite neprijatelja, a od neprijatelja napravite onoga ko vas počinje malo manje mrziti, ali vas zato počinje smatrati glupima i ljudima bez časti, nakon čega će vas još više mrzjeti.

I na kraju, poruka HDZ-ovima: Molim vas, pomozite Hrvatima, spasite nas! Idite što prije i što dalje od nas! To je svakako neminovan korak za vas, a spas za Hrvate.
BHCluster

#163 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by BHCluster »

Krive Ameruku za sve a sada traze pomoc od pomoćnika američke državne tajnice Thomasom Countrymanom da iskoristi svoj utjecaj i da pomogne doći do uspostave vlasti u Federaciji BiH na zakonit način. A na drugu stranu nedaju da Ustavni Sud FBiH kaze svoje misljenja jer ovako mogu da i dalje manipulisu narodom.
djido_mova

#164 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by djido_mova »

Almerisa wrote:
Prije svega u Bosni su "muslimani"..A "Bosnjaci" nikada nisu priznati kao narod ..Ako se ne varam 1994 godine je par ljudi iskoristilo simpatije svijeta i donijelo odluku da su u Bosni i Hercegovini -----BOSNJACI...
Ja ne spadam u tu kategoriju.....Ja sam Muslimanka i moj je muz Hrvat..tamam da smo iz Bangladesa!
Da recimo "bosnjaci" zele BiH kao drzavu onda bi svim silama nastojali da se koliko toliko ti zlocini ne potenciraju
Pa i Silajdzicu je bilo zabranjeno da svjetski priznatu RS ne smije zvati genocidnom...Naslo bi se i rjesenje za Fatu i isto kao i za BABU! Sa ovim iz SDP samo se mogu dijeliti njive u Srnicama!
Lijep pozdrav!

o vid Almerise od kud ti bolan ovdje ? bel dosadu da ubijes :-),a jes mali ovaj virtualni dunjaluk :D
Almerisa nije zenskog roda vec je musko nije ni "muslimanka" kako se predstavlja nit Hrvat vec je Srbin
kad fasuje ban onda se vrati sa proxy-em i laje do iznemoglosti
mali savjet Almerisa " nikad ne koristi isti nick " ako neces da te ljudi skontaju
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#165 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by prljavi Hare »

djido_mova wrote:
Almerisa wrote:
Pa i Silajdzicu je bilo zabranjeno da svjetski priznatu RS ne smije zvati genocidnom...Naslo bi se i rjesenje za Fatu i isto kao i za BABU! Sa ovim iz SDP samo se mogu dijeliti njive u Srnicama!
Lijep pozdrav!

o vid Almerise od kud ti bolan ovdje ? bel dosadu da ubijes :-),a jes mali ovaj virtualni dunjaluk :D
Almerisa nije zenskog roda vec je musko nije ni "muslimanka" kako se predstavlja nit Hrvat vec je Srbin
mali savjet Almerisa " nikad ne koristi isti nick " ako neces da te ljudi skontaju

To su druze stari postovi,mislim da je taj imbecil uklonjen.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#166 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by plain vanilla »

prljavi Hare wrote:
djido_mova wrote:
Almerisa wrote:
Lijep pozdrav!

Jah, vec dugo ga nema, a ja se navikla da otvara teme o meni..sad se osjecam nekako zapostavljeno :roll: :D
djido_mova

#167 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by djido_mova »

plain vanilla wrote:
prljavi Hare wrote:
djido_mova wrote:

Jah, vec dugo ga nema, a ja se navikla da otvara teme o meni..sad se osjecam nekako zapostavljeno :roll: :D
Nisi jedina koja je prosla njegovu torturu taj nista drugo ne radi u zivotu sem maltretiranja postenog svijeta po netu :(
Hipatija

#168 Re: Demokratija na HDZ-ov nacin

Post by Hipatija »

Borjana Predomislić i Dragan Guevara

Borjana Krišto i Dragan Čović: Malo ja, malo ti
Nakon što je predala svoj mandat, bivša predsjednica bosanskohercegovačkog entieta Federacija BiH Borjana Krišto, opet se predomislila i ustvrdila da je ona još uvijek predsjednica Federacije BiH.

Krišto je u objašnjenju uputstava za ovu igru rekla prave razloge zbog kojih je povukla zahtjev za ocjenu ustavnosti ustvrdivši kako u Federaciji BiH vlada pravni haos.

Jedna od stvari koja objašnjava u kakvom je stanju ovaj entitet vjerovatno se da vidjeti i u tome što je Borjana Krišto i nakon isteka mandata zadržala pečat predsjednice Federacije BiH i ne želi ga vratiti.

Titulu zvijezde dana jučer je bilo jako teško dodijeliti jer je i Borjanin nadređeni u stranci HDZ BiH, Dragan Čović imao svoj zvjezdani trenutak kada je u medijima izjavio kako “vlast nije uspostavljena sukladno zakonu” i kako on prema vlasti “nema nikakvu odgovornost”, te da je razaslata depeša o “građanskom neposluhu” novoj vlasti Federacije BiH.
Post Reply