Hajmo opet...napravit čmolji posla...insomnia78 wrote:Kme, kme. A tebe svako jutro ezan budi. I tako do kraja zivota.
Jel bolji i pravovjerniji ezan od zvona...
Hajmo opet...napravit čmolji posla...insomnia78 wrote:Kme, kme. A tebe svako jutro ezan budi. I tako do kraja zivota.
Bože sačuvaj.......nego da malo pikanterija procitam i naslađujem se mukama drugihkmirsad wrote:Pa... veliš... da ponudiš rame za plakanje...Roccohljup wrote:Ih...ja mislio neki ljubavni jadi u pitanju![]()
![]()
Roccohljup wrote:Bože sačuvaj.......nego da malo pikanterija procitam i naslađujem se mukama drugihkmirsad wrote:Pa... veliš... da ponudiš rame za plakanje...Roccohljup wrote:Ih...ja mislio neki ljubavni jadi u pitanju![]()
![]()
![]()
![]()
Pa, zabranjeno je kritikovanje rada moderacije, sad ce ti spucat’ trajni ban. Sama si zaiskala.realna do boli wrote:Samo neka ne seru o tome da je sada demokratija, i da mozes reci sto zelis, kao, nema cenzure..zivjela sloboda.
A i ja svakog zovem na iftar.
Ništa od toga... paušalna ocjene... ne može se,van svake razumne sumnje dokazati da je govorila o ovom forumu i ovoj moderaciji...Fudo387 wrote:Pa, zabranjeno je kritikovanje rada moderacije, sad ce ti spucat’ trajni ban. Sama si zaiskala.realna do boli wrote:Samo neka ne seru o tome da je sada demokratija, i da mozes reci sto zelis, kao, nema cenzure..zivjela sloboda.
A i ja svakog zovem na iftar.
Prezeto sa Valterove stranice... Tješi je drugarica u komentaru... ne brini ništa... Za koji dan PDA zaiva izborni juftar u Hotelu Tuzla... dobit ćeš pozivnivu od njih...Teško je prihvatiti da se napušta SDA stranka posebno u Tuzli, iako pravi vjernici ne bi smjeli dijeliti svoj narod pogotovu na Ramazanskim praznicima, ali sve je moguće....
Dalje nastavlja naša "Tuzlanka" sa svojim pogledom na to.
Kaže mi prijateljica da se, nakon što je iz SDA prešla u PDA desilo to da između ostalog nije pozvana na iftar koji tuzlanski muftija pravi za žene koje djeluju u gradu, bilo politički ili profesionalno. "Svake godine" kaže ona "unazad osam godina dobijam pozivnicu i e-mail od strane muftijstva..ove godine ni ja niti par žena koje su kao i ja napustile SDA nisu pozvane. Žene iz svih političkih partija budu prisutne kao i mnoge iz NVO. Razmijene se mišljenja, posjedi se i progovori u ugodnoj atmosferi Medrese."
Muftija se obrati prisutnim ženama..ništa to nije spektakularno ali navikla je kaže pa joj neobično.. Osjeća se odbačeno od svoje zajednice. Osjeća diskriminaciju po političkom opredjeljenju.
Naravno, muftija nema ništa s tim nego osobe koje su zadužene da prave listu imena "poželjnih" na takvom skupu."
Dakle..poenta je, možeš biti SDP, možeš i DF ili SBB, BOSS, možeš ne biti politički aktivna, ali ne možeš napustiti SDA..jer onda osobe koje su iz krugova te stranke uvučene u mnoge pore ovog društva "kroje" liste bez tebe.
Kazala sam toj svojoj prijateljici da se ne brine. Svakako ne posti zbog zajedničkih iftara..nek "one" i "oni" drže dok još mogu zadnje uporište stranke koja je na izdisaju.. a poručujem osobi koja je odgovorna za to da neću glasati za nju (mada sam glasala svaki put do sada kad je bivala kandidat na izborima) i da ću svojim prijateljima koji su članovi SDA ispričati ovo i zamoliti ih da glasaju za njenog mentora...pa kad je spremna u po Ramazana zbog njega da radi te male sitne zlobne stvari onda nek mu da i svoje glasove...mada će on svakako na kompenzaciju pa mu nije ni bitno...
" Tuzlanka"
Koji si ti provokator Dezulovicu. Cuj pivom cojeka kupiti za Ramazan.kmirsad wrote:Prezeto sa Valterove stranice... Tješi je drugarica u komentaru... ne brini ništa... Za koji dan PDA zaiva izborni juftar u Hotelu Tuzla... dobit ćeš pozivnivu od njih...Teško je prihvatiti da se napušta SDA stranka posebno u Tuzli, iako pravi vjernici ne bi smjeli dijeliti svoj narod pogotovu na Ramazanskim praznicima, ali sve je moguće....
Kaže mi prijateljica da se, nakon što je iz SDA prešla u PDA desilo to da između ostalog nije pozvana na iftar koji tuzlanski muftija pravi za žene koje djeluju u gradu, bilo politički ili profesionalno. "Svake godine" kaže ona "unazad osam godina dobijam pozivnicu i e-mail od strane muftijstva..ove godine ni ja niti par žena koje su kao i ja napustile SDA nisu pozvane. Žene iz svih političkih partija budu prisutne kao i mnoge iz NVO. Razmijene se mišljenja, posjedi se i progovori u ugodnoj atmosferi Medrese."
Muftija se obrati prisutnim ženama..ništa to nije spektakularno ali navikla je kaže pa joj neobično.. Osjeća se odbačeno od svoje zajednice. Osjeća diskriminaciju po političkom opredjeljenju.
Naravno, muftija nema ništa s tim nego osobe koje su zadužene da prave listu imena "poželjnih" na takvom skupu."
Dakle..poenta je, možeš biti SDP, možeš i DF ili SBB, BOSS, možeš ne biti politički aktivna, ali ne možeš napustiti SDA..jer onda osobe koje su iz krugova te stranke uvučene u mnoge pore ovog društva "kroje" liste bez tebe.
Kazala sam toj svojoj prijateljici da se ne brine. Svakako ne posti zbog zajedničkih iftara..nek "one" i "oni" drže dok još mogu zadnje uporište stranke koja je na izdisaju.. a poručujem osobi koja je odgovorna za to da neću glasati za nju (mada sam glasala svaki put do sada kad je bivala kandidat na izborima) i da ću svojim prijateljima koji su članovi SDA ispričati ovo i zamoliti ih da glasaju za njenog mentora...pa kad je spremna u po Ramazana zbog njega da radi te male sitne zlobne stvari onda nek mu da i svoje glasove...mada će on svakako na kompenzaciju pa mu nije ni bitno...
" Tuzlanka"
Prave se kadrovske liste i za juftare...
Nešto kontam, kad bih otišao na taj juftar bez pozivnice ili maila,,... bil me izbacivać Bajro izbacio napolje...doduše Bajru moš kupit za pivu...
Bezalkoholnom...furlan wrote:Koji si ti provokator Dezulovicu. Cuj pivom cojeka kupiti za Ramazan.kmirsad wrote:Prezeto sa Valterove stranice... Tješi je drugarica u komentaru... ne brini ništa... Za koji dan PDA zaiva izborni juftar u Hotelu Tuzla... dobit ćeš pozivnivu od njih...Teško je prihvatiti da se napušta SDA stranka posebno u Tuzli, iako pravi vjernici ne bi smjeli dijeliti svoj narod pogotovu na Ramazanskim praznicima, ali sve je moguće....
" Tuzlanka"
Nešto kontam, kad bih otišao na taj juftar bez pozivnice ili maila,,... bil me izbacivać Bajro izbacio napolje...doduše Bajru moš kupit za pivu...
Jest... možda si u pravu... doduše... možda je za sveti mjesec digo cijenu...il probat Bezalkoholnom...kmirsad wrote:Koji si ti provokator Dezulovicu. Cuj pivom cojeka kupiti za Ramazan.furlan wrote:Prezeto sa Valterove stranice... Tješi je drugarica u komentaru... ne brini ništa... Za koji dan PDA zaiva izborni juftar u Hotelu Tuzla... dobit ćeš pozivnivu od njih...Teško je prihvatiti da se napušta SDA stranka posebno u Tuzli, iako pravi vjernici ne bi smjeli dijeliti svoj narod pogotovu na Ramazanskim praznicima, ali sve je moguće....
" Tuzlanka"
asker wrote:Francuz bi pomeo ekipu sa Sirije, stovaoce Dzeke, kriticare Izraela................i sve Srbe
Ostvario bi se san Velikog vode da napokon Bosnjaci dobiju fildzan forum...ovaj drzavu?mO k3 wrote:asker wrote:Francuz bi pomeo ekipu sa Sirije, stovaoce Dzeke, kriticare Izraela................i sve Srbe![]()
![]()
daj meni moderaciju na 1 sat
negoBloo wrote:Ostvario bi se san Velikog vode da napokon Bosnjaci dobiju fildzan forum...ovaj drzavu?mO k3 wrote:asker wrote:Francuz bi pomeo ekipu sa Sirije, stovaoce Dzeke, kriticare Izraela................i sve Srbe![]()
![]()
daj meni moderaciju na 1 sat
Fildzan po fildzan, dernekmO k3 wrote: negoprema tome tezimo fildzan drzavi , ako neznas za salu popusti ....

Ima onaj vic kad se pop žalio hodži pa mu kazao,kmirsad wrote:Hajmo opet...napravit čmolji posla...insomnia78 wrote:Kme, kme. A tebe svako jutro ezan budi. I tako do kraja zivota.![]()
Jel bolji i pravovjerniji ezan od zvona...
triconja wrote:Kad smo vec kod objedovanja kad sejtani pocmu salazit sneba, znaci prebrojo sam 2.25k mjesta (za stolovima za juftar) u zenici, samo najebali su, eto kisa, a drveni stolovi i stolice
Kakvi to, da vidis omladinki u sorcu, znaci boze. Milina zagledat malokmirsad wrote:![]()
Đe li je omladina zaštekala votku...