DEMOKRATI ZA PROGRES

Post Reply
Fair Life

#1 DEMOKRATI ZA PROGRES

Post by Fair Life »

"Jedna od kazni za one koji ne zele da budu aktivni u politickom zivotu je ta da ce im na vlasti biti oni koji su inferiorniji."
(Platon - 385 g. prije nase ere)

Image
ImageImage
digger

#2 Re: DEMOKRATI ZA PROGRES

Post by digger »

Fair Life wrote:"Jedna od kazni za one koji ne zele da budu aktivni u politickom zivotu je ta da ce im na vlasti biti oni koji su inferiorniji."
I dan danas tacno!

I ako bi mi svi mogli da manje naglabamo oko religije ili "inferiornih" nacionalnosti drugih, ovaj putokaz bio bi jedna od vodilja iz nase danasnje mucnine.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Naši političari se dijele na ljevičare, i desničare.
Na osnovu toga, koja im polovina mozga ne funkcioniše!
margareta

Post by margareta »

....
Last edited by margareta on 15/01/2005 09:52, edited 1 time in total.
digger

#5 Re: DEMOKRATI ZA PROGRES

Post by digger »

Fair Life wrote:"Jedna od kazni za one koji ne zele da budu aktivni u politickom zivotu je ta da ce im na vlasti biti oni koji su inferiorniji."
Postovana Gospodo

Primio sam putem svoje web stranice http://www.republikabih.net poziv od nekog od vasih clanova da posjetim stranicu DemPro. Poziv je uslijedio nakon objavljivana naseg clanka:
"Transformacija najvecih terorista u patriote i spasioce"
(http://www.republikabih.net/content/Transformacija.htm ).

Jedan od vasih clanova, a mozda i simpatizer (sto nije bitno) nam je poslao slijedecu poruku:

"'Transformacija najvecih terorista u patriote i spasioce'. U vezi gornjeg, ne bi bilo lose da citaoci posjete http://www.ulbih.netfirms.com gdje se nude konkretnije solucije. Mr Ashdown je poceo "revoluciju" u decembru 2004. Ista mora da se zavrsi u 2005 godini, mirno i uz zajednicku pomoc svih gradjana BiH."

Ja sam procitao vas program i smatram da se u mnogo cemu poklapa sa
uredjivackom politikom Republikabih.net. Jedino sto mi smeta je jedna odredba koja u sebi sadrzi kontradiktornost, a to je da se stariji od 28 godina ne mogu birati u rukovodstvo buduce stranke DEMPRO. Ne zamjerite mi na vlastitom misljenju, ali zivim u demokratiji vec skoro 10 godina i znam zasigurno da rijec demokratija i diskriminacija ne idu jedno sa drugim.

Ma kako jaki razlozi bili, u sta ne ulazim, jednom kada se ubaci samo jedna diskriminacija, ta stranka se ne moze smatrati demokratskom, a logikom zivota, kada se prekrsi jedan demokratski princip, krsenje ostalih slijedi automatski.

S toga bih vas molio da preispitate tu vasu odluku. Za slucaj da se slozite
sa mnom, posmatrao bih vas kao istinsku demokratsku organizaciju (buducu stranku) sa veoma dobrim programom, sto znaci da bih bio spreman da vam otvorim stranice portala Republikabih.net da promovisete svoj program.

S postovanjem

[email protected]

ODGOVOR DEMPRO-a

Hvala na misljenju:

Isto stoji: ili je demokratija ili nije.

Medjutim, solucija sa partijama u BH ne postoji. Takvih ima i previse i to nece nista promjeniti. A po svemu sudeci (tj. po navodima mladih sa odziva i raznih foruma), oni misle da su "stari" sve zauzeli--sto je i tacno.

Ako je ici po pravilu "na mladjima svijet ostaje," mozda je vrijeme da mladi pocnu nesto gdje "stari" nece moci da imaju uticaj.

Ako se mladi skupe i zapocnu nesto, onda im aferim na svakoj promjeni koju zele napraviti. To je njihova buducnost.

Zato cemo za sada ostaviti kako jeste pa neka oni mijenjaju ako smatraju da treba. Ja cu im prenijeti vasu poruku.

Hvala na umjesnom komentaru,

Primjedba republikabih.net je dobronamjerna. Ja i dalje vjerujem da mladi treba da imaju solidniju polaznu tacku koja drugima moze da izgleda nedemokratska i diskriminatorna.
Molim sve one koji ovo procitaju da daju svoj iskren komentar.
margareta

Post by margareta »

PROGRES Bosne i Hercegovine

Bez preyudiciranja preporucujem svim posjetiocima ovoga foruma da pazljivo pregledaju web site u donjem textu.
___________________________________________________________________________________________

"'Transformacija najvecih terorista u patriote i spasioce'. U vezi gornjeg, ne bi bilo lose da citaoci posjete http://www.ulbih.netfirms.com gdje se nude konkretnije solucije. Mr Ashdown je poceo "revoluciju" u decembru 2004. Ista mora da se zavrsi u 2005 godini, mirno i uz zajednicku pomoc svih gradjana BiH."

Pasivan odnos prema drustvu u kome zivite, bez obzira koliko vjerujete da jeste dobar, nikada nemojte zaboraviti da uvijek moze, treba i mora biti jos bolji od boljih........ i bolji .....Sve je do NARODA bez obzira
na bilo koju "razlicitost". To je to.
arnaut

Post by arnaut »

Vrlo impresivno Fair, vrlo impresivno.
Post Reply