jugoistocnjak wrote:To koliko ce se ljudi vratiti u svoja prijeratna boravista ostavimo sad po strani i vremenu koje je pred nama.liberal wrote:izvini gdje sam ja to spomenuo srebrenicuseiko22 wrote: ako neko postoji ko bi se trebao posluziti ovom boldiranom rijecju, onda je to autor gore citiranog teksta!! Ko to tebi daje za pravo da odredjujes nekome da li ce se boriti za svoja prava ili ne!! cetnicka rs i treba ovakve "mudrace", koji se ubise "palamuditi" (da primijenim tvoj izraz) po forumima :"kako ne trebaju Srebrenicani traziti autonomiju, kako im je dosta Srebrenice, kako su im "uprljali" Sarajevo, kako hoce da "iznude" stanove u Sa, kako.....kako....." a u svemu odradjuju posao upravo za cetnicku rs - GENOCIDNU TVOREVINU!!!!
slab si ti "liberal"" !!
,
jesam ranije komentarisao da se sa srebrenicanima manipulise radi trenutnih i licnih razloga od 92 ali ne na ovoj temi.
sa druge strane pricate nesto o ukidanju i kreiranju demokratske drzave. oni koje ste izabrali pocev od prvih izbora pa do dana danasnjeg rade da rs ostane i opstane . a ko ih bira ....ma nisam ja ni ti ni ovi forumasi..."tamo neki biraju a mi jadni nemozemo nista da uradimo......da mi imamo vlast odmah bi sve to preokrenuli"
aha kad bi se lagali![]()
pa onda novi izbori dodju pa lepi hare, lepi mica, lepi tihi ...i da nenabrajam samo zamjene stolice i udri mile do nemile
a vi forumasi i dalje palamudite .....i cekajte obecane zlatne kasike
ja ostajem pri svome komentaru sve da se i rs ukine nece biti velikog povratka ni sa jedne strane. pa pogledajete federaciju ....kakvi problemi ispadaju po mostaru, stocu, srednjoj bosni....sto se povratak nije desio izmedju bosnjaka i hrvata u vecem broju?
ko je zato kriv ? pa medjunarodna zajednica treba da ide u mostar da formira kantonalnu vladu ....sta ti je ljubav izmedju naroda
Radi se o tome da se vlast RS-a ne slaze sa punom konstitutivnoscu naroda na cijeloj teritoriji BiH. Ja zelim da mogu sa svojom porodicom otici na izlet na Tjentiste. Sad to ne mogu napraviti jer vrlo lako mogu imati problema kad me dijete zovne "babo". Ovo nije neopravdani strah vec nesto sto sam vec dozivljavao u recimo Foci. Takvi slucajevi se ne sankcionisu jer velokosrbi zele pokazati da je RS entitet samo jednog naroda i da je najbolje da se ostali kupe iz njega.
Kad budu sva tri naroda ravnopravna na cijelom teritoriju BiH onda se nek svak odlucuje gdje ce zivjeti i gdje mu je bolje. Sve dok bar priblizno ne bude tako mi cemo svi skupa trositi energiju na ove stvari umjesto da se fokusiramo na, recimo auto-put ili druge projekte.
Nije odsustvo povratka osnovni razlog zbog koga bi trebalo smanjiti ovlasti entitetima (neko kaze ukinuti RS) vec cinjenica da je to sada de facto samo entitet jednog naroda. Da ne pominjem masovne zlocine, genocid, permanentne prijetnje ocjepljenjem...
Izvini ali ja se ne slazem kad ti izjednacavas ovu trojicu "ljepotana".
Jedan od njih trojice na svakom koraku pljuje po mojoj domovini. Ne znam zasto to radi, ali vjerujem da to nije neophodno raditi da bi narod kojem on pripada osjecao sigurnije i komotnije u ovoj zemlji.
posteno. fino receno bez nekih velikih rijeci
sto se tice ljepotana tu mozemo da pricamo.