Demografija Bošnjaka u svijetu.
-
Bijeli Labud
#1 Demografija Bošnjaka u svijetu.
Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
- Sanjarko
#2 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Populacija BiH-a 2090 ako ne bude rata novog.Bijeli Labud wrote:Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
Bošnjaka oko 1.000.000
Hrvata oko 130.000
Srba oko 500.000-600,000
total oko 1.800.000 polulacija BiH-a
-
Bijeli Labud
#3 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Znači broj Bošnjaka će se smanjiti u BiH za najmanje 50% i doći će sigurno do novog rata, uračunajmo ljudsku glupost u budućnost.Vizionar 1985 wrote:Populacija BiH-a 2090 ako ne bude rata novog.Bijeli Labud wrote:Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
Bošnjaka oko 1.000.000
Hrvata oko 130.000
Srba oko 500.000-600,000
- cyprus
#4 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
To ti je školski projekt ili se samo nako zanimaš? 
- Sanjarko
#5 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Pa svi se iz BiH-a iseljavamo i Bošnjaci, i Hrvati i Srbi.Bijeli Labud wrote:Znači broj Bošnjaka će se smanjiti u BiH za najmanje 50% i doći će sigurno do novog rata, uračunajmo ljudsku glupost u budućnost.Vizionar 1985 wrote:Populacija BiH-a 2090 ako ne bude rata novog.Bijeli Labud wrote:Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
Bošnjaka oko 1.000.000
Hrvata oko 130.000
Srba oko 500.000-600,000
Glupo bi bilo očekivati da če populacija ostati ista.
Srbija i Hrvatska na negativnom priraštaju i iseljavanju gube svako 10 godina od 200.000-500.000 stanovnika.
-
Bijeli Labud
#6 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
cyprus wrote:To ti je školski projekt ili se samo nako zanimaš?
Samo me interesuje.
-
Bijeli Labud
#7 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Pa svi se iz BiH-a iseljavamo i Bošnjaci, i Hrvati i Srbi.
Srbija i Hrvatska na negativnom priraštaju i iseljavanju gube svako 10 godina od 200.000-500.000 stanovnika.[/quote]
Hoće li se populacija opet doseliti za BiH kad bude imala penziju ili će ostati zauvijek van nje?
Srbija i Hrvatska na negativnom priraštaju i iseljavanju gube svako 10 godina od 200.000-500.000 stanovnika.[/quote]
Hoće li se populacija opet doseliti za BiH kad bude imala penziju ili će ostati zauvijek van nje?
-
Haman
#8 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Ja mislim da ce se uskoro Bosnjaci najvise iseljavati jer se drukcije BiH ne moze podijeliti izmedju Srba i Hrvata. Bosnjaci imaju veliku dijsporu. Medjunarodna zajednica ce dozvoliti da svako dovede svoje najblize i tako dolazimo do one narodne " mirna Bosna, Srbi i Hrvati zadovoljni a i Bosnjacima nece biti plaho krivo".

- insomnia78
#9 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.

Nemoj, nemoj vise misliti
Ljubi te brat
- Ridjobrki
#10 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Moje kašike su svezane, pišite ponovo sa potpunim podacima.Bijeli Labud wrote:Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
- Sanjarko
#11 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Predvidžanje po nečemu što sam smislio po KOP-u i podatcima statističkim koliko se ljudi godišnje iseli i negativni priraštaj.Bijeli Labud wrote: Hoće li se populacija opet doseliti za BiH kad bude imala penziju ili će ostati zauvijek van nje?
KOP svima nizak jedva Bošnjaci stabilnu populaciju mogu održati.
KOP treba biti najmanje 1,00 da ne pada populacija drastično 1,20 da bude stabilna i blago da raste
Bošnjaci 1,07
Hrvati 0,60
Srbi 0,78
- ilkbahar
#12 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
nedavno upoznah jednu familiju kazu da su bosnjaci, rodjeni i zive u svedskoj, al su ustvari makedonci turskog porijekla i nazivaju se bosnjacima. Pricaju tecni bosanski jezik sa naglaskom istocne bosne. Ljudi preko sezdeset godina sa komplet potomcima djecom, zetovima, unucima, smatraju se bosnjacima. Zene su im pokrivene i izgledaju kao seljancice, muski otprilike se furaju na baketa sa bradicom.
Ja nekoontam nista!
Ja nekoontam nista!
- gospodja profiterka
#13 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Ja ne kontam ovaj tvoj post.ilkbahar wrote:nedavno upoznah jednu familiju kazu da su bosnjaci, rodjeni i zive u svedskoj, al su ustvari makedonci turskog porijekla i nazivaju se bosnjacima. Pricaju tecni bosanski jezik sa naglaskom istocne bosne. Ljudi preko sezdeset godina sa komplet potomcima djecom, zetovima, unucima, smatraju se bosnjacima. Zene su im pokrivene i izgledaju kao seljancice, muski otprilike se furaju na baketa sa bradicom.
Ja nekoontam nista!
Kakve veze ima izgledaju li im žene kao "seljančice" i kakva im je brada kod muževa?
Ako se smatraju Bošnjacima onda su Bošnjaci.
-
stafi
#14 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
hrvati su izgleda debelo zglajzali. Kod njih sex dolazi u obzir jedino za vrijeme kakvog praznika.Vizionar 1985 wrote:Predvidžanje po nečemu što sam smislio po KOP-u i podatcima statističkim koliko se ljudi godišnje iseli i negativni priraštaj.Bijeli Labud wrote: Hoće li se populacija opet doseliti za BiH kad bude imala penziju ili će ostati zauvijek van nje?
KOP treba biti najmanje 1,00 da ne pada populacija drastično 1,20 da bude stabilna i blago da raste
Bošnjaci 1,07
Hrvati 0,60
Srbi 0,78
- Sanjarko
#15 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Ma ne ubilo ih iseljavanje u Hrvatsku,EU,itd. i Bošnjake sada emigracija pomalo nagriza ali još ne katastrofalno.stafi wrote:hrvati su izgleda debelo zglajzali. Kod njih sex dolazi u obzir jedino za vrijeme kakvog praznika.Vizionar 1985 wrote:Predvidžanje po nečemu što sam smislio po KOP-u i podatcima statističkim koliko se ljudi godišnje iseli i negativni priraštaj.Bijeli Labud wrote: Hoće li se populacija opet doseliti za BiH kad bude imala penziju ili će ostati zauvijek van nje?
Bošnjaci 1,07
Hrvati 0,60
Srbi 0,78
- ilkbahar
#16 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
pokusala sam biti slikovita, docarati o kakvoj vrsti mentaliteta se radi.gospodja profiterka wrote:Ja ne kontam ovaj tvoj post.ilkbahar wrote:nedavno upoznah jednu familiju kazu da su bosnjaci, rodjeni i zive u svedskoj, al su ustvari makedonci turskog porijekla i nazivaju se bosnjacima. Pricaju tecni bosanski jezik sa naglaskom istocne bosne. Ljudi preko sezdeset godina sa komplet potomcima djecom, zetovima, unucima, smatraju se bosnjacima. Zene su im pokrivene i izgledaju kao seljancice, muski otprilike se furaju na baketa sa bradicom.
Ja nekoontam nista!
Kakve veze ima izgledaju li im žene kao "seljančice" i kakva im je brada kod muževa?
- gospodja profiterka
#17 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Pa kakve veze ima mentalitet tih ljudi s njihovim osjećajem nacionalne pripadnosti? Ima i kod nas "seljančica", ima i pokrivenih žena, ima i muškaraca s bradama.ilkbahar wrote:pokusala sam biti slikovita, docarati o kakvoj vrsti mentaliteta se radi.gospodja profiterka wrote:Ja ne kontam ovaj tvoj post.ilkbahar wrote:nedavno upoznah jednu familiju kazu da su bosnjaci, rodjeni i zive u svedskoj, al su ustvari makedonci turskog porijekla i nazivaju se bosnjacima. Pricaju tecni bosanski jezik sa naglaskom istocne bosne. Ljudi preko sezdeset godina sa komplet potomcima djecom, zetovima, unucima, smatraju se bosnjacima. Zene su im pokrivene i izgledaju kao seljancice, muski otprilike se furaju na baketa sa bradicom.
Ja nekoontam nista!
-
putokaz1
#18 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Bošnjaci najveća nacionalna manjina na Kosovu!
- gay activist
#19 Re: Demografija Bošnjaka u svijetu.
Broj Bošnjaka u svijetu raste, i to polijepo...Bijeli Labud wrote:Ja bih htio znati povećava li se broj Bošnjaka u svijetu ili opada li njihov broj u ovim regijama zapadnoj evropi, sjevernoj americi, Australiji, Novom Zelandu, Turskoj, BiH kao i Sandžaku? Imam i ovo pitanje na koje bih htio dobiti odgovor jer sam nekad pročitao da će BiH u 2050 godini brojiti samo oko 2000000 stanovnika i gdje tačno će Bošnjaci tada biti u svijetu naseljeni? Ko od vas zna istinu nek je napiše ovdje.
Ali nebošnjaka ima još uvijek više. Tako da nam slijedi rahat patnja još neko vrijeme.
Kad Bošnjaka bude 51% moraće svijet da postane normalnda država. To bi moglo da bude za nekih 800 000 godina, ako se natalitet Bošnjaka bude malo povećao i ako drugi razviju svemirsku tehnologiju i krenu migracije sa zemlje.