Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1 Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by anjusha »

Ne mogu svojim ocima da vjerujem!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.sarajevo.ba - sluzbena stranica Grada Sarajeva
Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu
Sarajevo, 23.1.2009

Na ulicama Sarajeva nikada se nije vršio odstrel pasa i ta nehumana praksa se ne primjenjuje u Sarajevu. Mailovi koji su se pojavili na nekim internet stranicama su falsifikati koji su neistiniti po svom sadržaju, a objavljena fotografija uopće nije snimljena u Sarajevu.

Iako Grad Sarajevo nema izvorne nadležnosti u ovoj oblasti, poduzimaju se aktivnosti na zbrinjavanju pasa lutalica i već je u proceduri izgradnja azila za nezbrinute životinje. Grad Sarajevo je raspisao tender za osiguranje lokacije za izgradnju azila i sa NVO "Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama – SOS Sarajevo" zajednički radi na tom projektu.

Molimo autora neistinitog maila da prestane širiti neistine i nanositi štetu ugledu Sarajeva. Ako želi dobro nezbrinutim životinjama, pozivamo ga da se uključi u aktivnosti koje vodi Grad Sarajevo.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva

Idem da placem, da vristim i najradije bih nekome glavu razbila! Izvinjavam se na rjecniku ali moram da kazem: joooj sto seru!!!! I to objavili na sluzbenoj stranici- kao posljednju vijest! samo se nadam iskreno da ce nova vlast biti mrvu normalnija od ove koja te gleda u oci i - laze! FUJ!!!!!!!!!!!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Sta ima reci Grad na cinjenicu da je Cura (ona smedja zenka sto je spavala ispod cvjecare kod Shopping nebodera) U PO BIJELA DANA UDAVLJENA NA SRED ULICE ZAJEDNO SA SVOJOM BEBOM? Od strane sintora? Sajlom?
Ili je njima to "humano"...
Curu su pazili svi, nikad nikome nije na put stala, cak sam ja pisala na forumu kako sam ulovila Semsu Suljakovic da je hrani u 7 ujutro....ali ne...Cura je smetala i uklonjena je "humano"....
FUJ FUJ FUJ!!!!
Pasiflora

#3 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by Pasiflora »

Pred djecom na Dobrinji - ispred osnovne skole... Kada je djevojcica prisla i rekla da je jedna mala kujica njezina (svi smo je hranili i brinuli se o njoj) sintor je ODGURNUO i psica ubacio u ono grozno prevozno sredstvo....
ajsela

#4 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by ajsela »

UZAS !!! Ovo je za nepovjerovati kako nam je vlast FUJ,. i ona odvratna gradonacelnica koja mrzi prvenstveno sebe pa onda ostale. Cuj ona spasava pse , grad Sarajevo nije nista ucinilo po pitanju jadnih zivotinja, sram ih bilo.
csejla

#5 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by csejla »

Ne mogu da vjerujem koji kreteni zive i vode ovaj grad :( To je tako tuzno... Fuj!!! Cuj mole da ne sirimo dezinformacije... AAAAAA...
Pa kako ih nije stid! Cuj oni poduzimaju brigu o psima i njihovom zbrinjavanj, SRAM IH BILO... :x
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#6 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by anjusha »

Kao rijetko kad u zivotu- posljednjih dana redovno nosim fotoaparat sa sobom. Cisto bih voljela da uhvatim na kameru to sto se kod nas u Sarajevu nikad ne desava i cega nema, pa onda da polijepim na vrata Gradske uprave sa najnovijim datumom u dnu i nekom poznatom zgradom u zaledju....
Kako sam ljuta, kako sam ljuta, nemate pojma... :x :x :x :x
A sto mrzim kad me neko gleda u oci i laze, nemate pojma :x :x :x :x
mIRCerka

#7 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by mIRCerka »

sitno wrote:Pred djecom na Dobrinji - ispred osnovne skole... Kada je djevojcica prisla i rekla da je jedna mala kujica njezina (svi smo je hranili i brinuli se o njoj) sintor je ODGURNUO i psica ubacio u ono grozno prevozno sredstvo....
seku od tog steneta je moje Sunce maznulo i donijelo kuci...ona je sad velika, zove se Kira i prije par mjeseci je postala mama po prvi put...sva sreca, na selu je pa seljaci paze pse...

Istina jeste da je grad tek nedavno krenuo u pomoc oko zemljista za Azil, sto je pokrenuo Animal Sos...
ali ovaj demantij je IDIOTIZAM znajuci sta je bilo sa Adom i njegovim Carlijem kojeg su sintori maznuli Adi iz avlije...

ali neka, narod je ionako glup, vise vjeruje onome sto pise nego sto vide svojim ocima...
Pasiflora

#8 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:
sitno wrote:Pred djecom na Dobrinji - ispred osnovne skole... Kada je djevojcica prisla i rekla da je jedna mala kujica njezina (svi smo je hranili i brinuli se o njoj) sintor je ODGURNUO i psica ubacio u ono grozno prevozno sredstvo....
seku od tog steneta je moje Sunce maznulo i donijelo kuci...ona je sad velika, zove se Kira i prije par mjeseci je postala mama po prvi put...sva sreca, na selu je pa seljaci paze pse...
Nemoj zezati!!!!!!!!!!!!!!!!! Bas si me obradovala!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
csejla

#9 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by csejla »

ajsela wrote:UZAS !!! Ovo je za nepovjerovati kako nam je vlast FUJ,. i ona odvratna gradonacelnica koja mrzi prvenstveno sebe pa onda ostale. Cuj ona spasava pse , grad Sarajevo nije nista ucinilo po pitanju jadnih zivotinja, sram ih bilo.
Napokon novi gradonacelnik: Alija Behmen novi je gradočelnik Sarajeva!
mIRCerka

#10 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by mIRCerka »

sitno wrote:
mIRCerka wrote:
Nemoj zezati!!!!!!!!!!!!!!!!! Bas si me obradovala!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

je li slice?
Pasiflora

#11 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by Pasiflora »

Nije... ne lici niti malo.
To ti je bila jedna mala sarena: sređe, crna, pretpostavljam da je odrasla da ne bi bila bas visoka.
Imala je "bradicu" kao terijeri - pretpostavljam da je imala barem 1/4 terijerske krvi u sebi, a
ostalo... tko zna.
Radnja sa sitnorima se dogadjala pred skolom kod Merkatora, a "zivjela" je jadnica u D3.
Nikada je nisam prezalila.
Uglavnom, drago mi je da je barem taj psic dobro.
ajsela

#12 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by ajsela »

E i nasoj gradonacelnici odzvonilo konacno:

Gradsko vijeće: Alija Behmen novi gradonačelnik Sarajeva

Gradsko vijeće Sarajeva u novom mandatu u kojem participira 28 vijećnika izabrano je danas na konstituiranoj sjednici u Sarajevu. Za predsjedavajućeg Gradskog vijeća je imenovan Marin Ivanišević, dok su njegove zamjenice Tatjana Ljujić-Mijatović i Lejla Somun-Krupalija. Za gradonačelnika Sarajeva u novom mandatu imenovan je Alija Behmen, a njegovi zamjenici su Nenad Marković i Slobodan Nešković.

Novi gradonačelnik Sarajeva rođen je 25. decembra 1940. godine u Splitu. Osnovno i srednje obrazovanje stekao u Mostaru i Sarajevu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Kao privrednik je radio ŽTO-u Sarajevo na odgovornim dužnostima tehnoloških i ekonomskih funkcija kao pomoćnik, zamjenik, te predsjednik poslovodnog odbora SOUR-a, kao i predsjednik poslovodnog odbora radne organizacije Interšped.

Biran je u zvanje docenta na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu 1980. godine. Bio je saradnik na Ekonomskom institutu u Sarajevu. Objavio je više stručnih i naučnih radova učestvujući na međunarodnim naučnim simpozijima.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo bio je od 1998. do 2000. godine, te delegat i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH. Od 2001. do 2003 godine obavljao je dužnost premijera FBiH. Trenutno je zastupnik u Parlamentu FBiH.(comart.ba)
mIRCerka

#13 Re: Demant na optužbe ubijanja pasa u Sarajevu

Post by mIRCerka »

sitno wrote:Nije... ne lici niti malo.
To ti je bila jedna mala sarena: sređe, crna, pretpostavljam da je odrasla da ne bi bila bas visoka.
Imala je "bradicu" kao terijeri - pretpostavljam da je imala barem 1/4 terijerske krvi u sebi, a
ostalo... tko zna.
Radnja sa sitnorima se dogadjala pred skolom kod Merkatora, a "zivjela" je jadnica u D3.
Nikada je nisam prezalila.
Uglavnom, drago mi je da je barem taj psic dobro.
isto mjesto, samo je ovo stene bilo sa D1...
Post Reply