Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
-
spokojan
#1 Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Nije mi milo da u nekim gradovima nase drzave imamo skole u kojima postoje dva nastavna programa, hrvatski i bosanski.
Medjutim, jos su mi nemiliji demagozi koji se jako emotivno snebivaju nad tom pojavom, zgrazaju se i pozivaju na eliminiranje te pojave ...
... ali, pitam se sta je rjesenje??? Ne vidim da rjesenje nude silni demagozi?! Samo se cude i snebivaju.
U multietnickim gradovima za sada jednostavno mora ostati praksa postojanja dva nastavna programa, ako ne zelimo (a nadam se da ne zelimo) ukidati jedan od njih.
Sve dok hrvatski roditelji u mostaru zele da im dijete pohadja skolu po hrvatskom nastavnom programu, a bosnjacki roditelji da im djeca da pohadjaju skolu po bosanskom nastavnom programu ... zasto bi to bilo onemogucavano.
Zato pozivam sve demagoge da se prestanu snebivati o navodnoj "segregaciji" u nekim skolama u BiH.
Ako netko ima bolje rjesenje neka ga predlozi ...
Medjutim, jos su mi nemiliji demagozi koji se jako emotivno snebivaju nad tom pojavom, zgrazaju se i pozivaju na eliminiranje te pojave ...
... ali, pitam se sta je rjesenje??? Ne vidim da rjesenje nude silni demagozi?! Samo se cude i snebivaju.
U multietnickim gradovima za sada jednostavno mora ostati praksa postojanja dva nastavna programa, ako ne zelimo (a nadam se da ne zelimo) ukidati jedan od njih.
Sve dok hrvatski roditelji u mostaru zele da im dijete pohadja skolu po hrvatskom nastavnom programu, a bosnjacki roditelji da im djeca da pohadjaju skolu po bosanskom nastavnom programu ... zasto bi to bilo onemogucavano.
Zato pozivam sve demagoge da se prestanu snebivati o navodnoj "segregaciji" u nekim skolama u BiH.
Ako netko ima bolje rjesenje neka ga predlozi ...
- Mujo.Hrnjica
#2 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Ima rjesenje.
Poceti nazivati stvari pravim imenima.
Uvesti termilogiju kao: "pobunjeni", "secesionisti", "rasisti", "nacisti", "teroristi" i sl.
Npr. kazes lijepo.
"Bivsi pobunjenici i pobornici secesionistickih, fundamentalistickih i rasistickih ideja neosudjenog ratnog zlocina Mate Bobana pogrzavaju segragaciju u skolama, ne dopustaju djeci Bosnjaka koji su se vratili u svoj grad da sa njima koriste skolu samo zbog njihove vjere i politickog uvjerenja."
Sve 100% istina, samo treba imati petlju pa reci to javno i ponavljati do bola, jer to jeste tako.
Naravno, ako kojem Bosnji padne takva glupost na pamet, segragacija, onda i njega ovako opjevati.
Poceti nazivati stvari pravim imenima.
Uvesti termilogiju kao: "pobunjeni", "secesionisti", "rasisti", "nacisti", "teroristi" i sl.
Npr. kazes lijepo.
"Bivsi pobunjenici i pobornici secesionistickih, fundamentalistickih i rasistickih ideja neosudjenog ratnog zlocina Mate Bobana pogrzavaju segragaciju u skolama, ne dopustaju djeci Bosnjaka koji su se vratili u svoj grad da sa njima koriste skolu samo zbog njihove vjere i politickog uvjerenja."
Sve 100% istina, samo treba imati petlju pa reci to javno i ponavljati do bola, jer to jeste tako.
Naravno, ako kojem Bosnji padne takva glupost na pamet, segragacija, onda i njega ovako opjevati.
-
spokojan
#3 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
@mujo
Nisam siguran da se razumijemo. Jesi li ti za to da se ukine mogucnost skolovanja po hrvatskom programu?
Nisam siguran da se razumijemo. Jesi li ti za to da se ukine mogucnost skolovanja po hrvatskom programu?
- Mujo.Hrnjica
#4 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Nisam ni z akakavo ukidanje ili ukidanje bilo kome bilo cegaspokojan wrote:@mujo
a da se razumijemo, prvo i na prvom mjesu nisam z ato da se meni sta ukida ili mojoj djeci!!!
Dalje, nek se sjedu i dogovore, lijepo u Federalnom Ministarstvu udzbenike, na parlament i to je to sta naprave i svi koji to nece znaci da su pobunjenici i secesionisti.
Dalje, ta bagra po Capljini i Stocu je najgora ljudska gamad, ako se pocnem izrazavati o njima mislice ko da vrijedjam Hrvate i katolike, a to nikad ne bih.
-
spokojan
#5 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
ne razumijem, please pomozi mi
U stocu imamo jednu zgradu skole i u njoj dva nastavna programa, bosanski i hrvatski, je li tako? Hrvati djecu upisuju na hrvatski program, bosnjaci na bosanski.
I pored najbolje volje ne vidim kako se to moze objediniti u jedan program, a da netko ne izgubi pravo da djecu skoluje po programu kojem zeli. Zato sam i otvorio ovu temu, jer ne vidim rjesenja osim statusa quo na dulje vrijeme?
U stocu imamo jednu zgradu skole i u njoj dva nastavna programa, bosanski i hrvatski, je li tako? Hrvati djecu upisuju na hrvatski program, bosnjaci na bosanski.
I pored najbolje volje ne vidim kako se to moze objediniti u jedan program, a da netko ne izgubi pravo da djecu skoluje po programu kojem zeli. Zato sam i otvorio ovu temu, jer ne vidim rjesenja osim statusa quo na dulje vrijeme?
- Mujo.Hrnjica
#6 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
kad bi mi svako uvodili svoje zakone i po tome trazili od drzave onda bi se to zvalo demokratija a ne anarhijaspokojan wrote:ne razumijem, please pomozi mi
trenutno imamo demokratiju i to znaci, vecina tlaci ostale
znaci, sjedu u ministarstvu i naprave udzbenike i to je to, sve osim toga je ilegalo a oni kojima ne godi (bice ih vazda, mi smo takav narod) nek se zali Upravi vodovoda ili Visokom predstavniku
jesam li jasniji?
Koliko god sam protiv komunizma, ipak mislim da je za nase podneblje to jedino funkcionalno, ali ne Titov jer je za mekusce, nama odgovara Staljinov ali onaj iz 37. i 38. godine. Inace pocne svaka susa da se buni i da trazi neka svoja prava, a ovako stoka suti i radi sto im se kaze.
De otidji ti u Hrvatsku i reci da neces ti njihove udzbenike jer je njihov kralj Tomislav izmisljen, sto je 100% istina, pa ces vidjeti eUropsku (sa velikim U) demokraciju na djelu.
-
Silkwood
#7 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Kakvo federalno ministarstvo?Mujo.Hrnjica wrote: Dalje, nek se sjedu i dogovore, lijepo u Federalnom Ministarstvu udzbenike
Federalno ministarstvo ne može donijet ni jedan zakon u vezi obrazovanja, a pogotovo ne propisivat udžbenike.
- Mujo.Hrnjica
#8 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Ne volim negativnostSilkwood wrote:Kakvo federalno ministarstvo?Mujo.Hrnjica wrote: Dalje, nek se sjedu i dogovore, lijepo u Federalnom Ministarstvu udzbenike
Federalno ministarstvo ne može donijet ni jedan zakon u vezi obrazovanja, a pogotovo ne propisivat udžbenike.
ne volim laganje i izvrtanje cinjenica
a najvise ne volim kad se to dvoje mijesa
Postovani gospodine,
pogledajte rad Vlade i vidite ko se buni
Isto kao i za koridor 5C, hem su uzeli zemljiste pa da zarade, hem ne daju prema Nemu hem hoce da ono sto se Bosnjaka odbranilo u Hercegovini da im kroz imanja put prodje
e nema od tog nista, zna se ko je za sta kriv i izvoli se obratiti
i nemoj ti na osnovu njihovog bezobrazluka da krivis nas kao narod, sve ti se nudi, samo pogledaj i nek te ne bude strah nazvati stvari pravim imenom i nemoj pljuvati samo po svom Bosnji, slobodno popljuj i ostale kad ga ufatis u lopovluku ili lazi.
-
Tomislav MO
#9 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Ipak nije istina. Djeca Bošnjaka bilo gdje mogu upisati školu po hrvatskom nastavnom planu i ići zajedno bez ikakve segregacije. Segregacija Bošnjaka nastaje dragovoljno, jer NE ŽELE ići zajedno sa Hrvatima.Mujo.Hrnjica wrote: Npr. kazes lijepo.
-
Tomislav MO
#10 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Sasvim si jasan ali ti to ne pomaže puno. Obrazovanje je na nivou kantona i tu kantoni vode glavnu riječ.Mujo.Hrnjica wrote:kad bi mi svako uvodili svoje zakone i po tome trazili od drzave onda bi se to zvalo demokratija a ne anarhijaspokojan wrote:ne razumijem, please pomozi mi
trenutno imamo demokratiju i to znaci, vecina tlaci ostale
znaci, sjedu u ministarstvu i naprave udzbenike i to je to, sve osim toga je ilegalo a oni kojima ne godi (bice ih vazda, mi smo takav narod) nek se zali Upravi vodovoda ili Visokom predstavniku
jesam li jasniji?
Federalno ministarstvo obrazovanja je ionako samo protuustavna kategorija.
- osa
#11 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
zanimljiva tema, ali neće dugo, neki dan otvorih jednu o multietničnosti na bošnjački način i ista nesta netragom tijekom noći, ni dan danas ne znam šta je s njom.
-
dallton
#12 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
nema potrebe buniti se protiv segregacije u skolama, tako hoce mz, hrvati to podrzavaju, svaka primjedba bi bila pracena komentarima "eto bosnjaci namecu neku svoju multi ovo ono"..pusti ljude nek uce djecu da im je hrvatska maticna drzava (kao sto valjda i jeste), nek se spremaju da budu produktivni gradjani te zemlje, valja studirati u zagrebu, kupovati stanove i tako to a bez obrazovanja to ne ide...
-
Agic Nurija
#13 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Razumijemo se mi i te kako, samo se ti praviš da ne znaš uzroke i povode ovom bosanskom ludilu:spokojan wrote:@mujo
Izmišljeni narodi u Bosni su u stvari TRI vjerske skupine IZ JEDNOG NARODA, koje stogodina dugo politički zloupotrebljavaju evropski centri zla i zločina, kako bi diobom JEDNOG naroda ukinuli JEDNU bosansku državu, zemlju JEDINOG bosanskog naroda, koji do okupacije od strane Osmanlija nije poznavao nikakvu okupatorsku vjersku instituciju, još manje neku državnu (imperijalnu) vjeru.
U Bosni je Bog uvijek bio samo jedan i uvijek bio na nebu, a na tlu samo i jedino ljudi koji su se brinuli o svojoj djedovini!
Rješenje je: hrvatske škole u Hrvatsku, bosanske u Bosnu, srpske u Srbiju isto kao i parlamenti, skupštine, sabori i sve ostalo što je vezano uz državnu organizaciju jedne zemlje i jednog naroda, dakle i ljudi koji se smatraju pripadnicima dotičnih naroda!!!!
Sve drugo je besmisleno i opasno prolongiranje međuljudske mržnje na južnoslavenskim prostorima srpsko-hrvatsko-bosanskog govornog područja!
-
dallton
#14 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
nameces hrvatima tudji identitet, nije to ok....pusti ljude neka sebi birajuAgic Nurija wrote:Razumijemo se mi i te kako, samo se ti praviš da ne znaš uzroke i povode ovom bosanskom ludilu:spokojan wrote:@mujo
Izmišljeni narodi u Bosni su u stvari TRI vjerske skupine IZ JEDNOG NARODA, koje stogodina dugo politički zloupotrebljavaju evropski centri zla i zločina, kako bi diobom JEDNOG naroda ukinuli JEDNU bosansku državu, zemlju JEDINOG bosanskog naroda, koji do okupacije od strane Osmanlija nije poznavao nikakvu okupatorsku vjersku instituciju, još manje neku državnu (imperijalnu) vjeru.
U Bosni je Bog uvijek bio samo jedan i uvijek bio na nebu, a na tlu samo i jedino ljudi koji su se brinuli o svojoj djedovini!
Rješenje je: hrvatske škole u Hrvatsku, bosanske u Bosnu, srpske u Srbiju isto kao i parlamenti, skupštine, sabori i sve ostalo što je vezano uz državnu organizaciju jedne zemlje i jednog naroda, dakle i ljudi koji se smatraju pripadnicima dotičnih naroda!!!!
Sve drugo je besmisleno i opasno prolongiranje međuljudske mržnje na južnoslavenskim prostorima srpsko-hrvatsko-bosanskog govornog područja!
Last edited by dallton on 30/09/2009 08:45, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
... greška edit
-
Agic Nurija
#16 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Opstanak srpskog i hrvatskog (konstitutivnog) elementa u Bosni dugoročno je uslovljen nestankom svega što je vezano za termin Bosna!dallton wrote:nameces hrvatima tudji identitet, nije to ok....pusti ljude neka sebi birajuAgic Nurija wrote:Razumijemo se mi i te kako, samo se ti praviš da ne znaš uzroke i povode ovom bosanskom ludilu:spokojan wrote:@mujo
Zato je golema razlika biti Hrvat ili Srbin u Bosni i biti to isto u nekoj, bilo kojoj drugoj državi na svijetu!
Bosna se samo bosanstvom kao državotvornom kategorijom može odbraniti i opstati cjelovita!
-
dallton
#17 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
opet ti isto, ne mozes ti nikome nametati nista, pusti ljude nek se odrede kako zele, sta tu ima puno da se prica...
- Junuz Djipalo
#18 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Ma taj nameće iz Švedske, valjda je frustriran što mora učit švedski.dallton wrote:nameces hrvatima tudji identitet, nije to ok....pusti ljude neka sebi birajuAgic Nurija wrote:Razumijemo se mi i te kako, samo se ti praviš da ne znaš uzroke i povode ovom bosanskom ludilu:spokojan wrote:@mujo
Gdje smo stali, treba doći do evolucije ne revolucije, ne staljinizma, ima i drugih metoda kojima se to da lijepo riješit a da se dobije što se hoće, svi bi kao nešto nametali...
Ako su u Federaciji ravnopravni Bošnjaci i Hrvati, znači da bi trebalo bit podjednako i jedno i drugo u školama, Bošnjaci općenito tu ravnopravnost Hrvata u svakom pogledu izvrću, negiraju i sl. No da ne bi bilo sve to baš otvoreno puno toga se provlači kroz bosansko (kao zajedničko) a što je zapravo sinonim za bošnjačko, dok Bosanci ne očiste Bošnjake iz svojih redova tako će bit.
Pod tom ravnopravnosti treba bit škola sa bošnjačkim nastavnim programom i sa hrvatskim. U svim mjestima gdje ima značajan broj Bošnjaka postoje bošnjački nastavni programa. U svim mjestima gdje ima značajan broj Hrvata nema škola sa hrvatskim programom. Gradovi Zenica, Travnik, Sarajevo nemaju niti jednu državnu školu sa hrvatskim programom. Postoje KŠC-i kojima se doskočilo problemu ali oni nisu državni.
Ako je tu neko neravnopravan onda su to Hrvati...
Što je rješenje? Rješenje je doista imat bh program (zajednički), bošnjački i hrvatski.
Dakle ako se mene pita ja bih uveo i treću kategoriju.
Pa ćemo birat za svaku školu nek se roditelji učenika izjasne demokratski, po kojem programu od ta tri žele ići, i to je amen.
Ali nema što onda ako se odluči u Stocu da je hrvatski program da se iko buni.
Ovako ispada, kao i u svemu drugome, gdje su Bošnjaci u većini tu treba bit bošnjački (bosanski sinonim za isto) gdje su u manjini tu opet treba bit bošnjački.
Hebi ga... Zanimljivo da se u RS isti Bošnjaci ne bune protiv segregacije nego im je čak poželjna. Dvostuki aršini?!
Smrdi na pokušaj asimilacije i hegemoniju.
Ali niko neće javno i otvoreno to da kaže...
U svakom slučaju ono što se odmah može napravit je ujedinit barem administraciju u tim školama, za sve programe, nema potrebe da imamo dva direktora, dvije tajnice, čistačice i sl.
Nemamo mi para za to...
-
dallton
#19 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
djipalo je dobar nick za tebe...lupas gluposti kao i obicnoJunuz Djipalo wrote:dallton wrote:
Ma taj nameće iz Švedske, valjda je frustriran što mora učit švedski.
Gdje smo stali, treba doći do evolucije ne revolucije, ne staljinizma, ima i drugih metoda kojima se to da lijepo riješit a da se dobije što se hoće, svi bi kao nešto nametali...
Ako su u Federaciji ravnopravni Bošnjaci i Hrvati, znači da bi trebalo bit podjednako i jedno i drugo u školama, Bošnjaci općenito tu ravnopravnost Hrvata u svakom pogledu izvrću, negiraju i sl. No da ne bi bilo sve to baš otvoreno puno toga se provlači kroz bosansko (kao zajedničko) a što je zapravo sinonim za bošnjačko, dok Bosanci ne očiste Bošnjake iz svojih redova tako će bit.
Pod tom ravnopravnosti treba bit škola sa bošnjačkim nastavnim programom i sa hrvatskim. U svim mjestima gdje ima značajan broj Bošnjaka postoje bošnjački nastavni programa. U svim mjestima gdje ima značajan broj Hrvata nema škola sa hrvatskim programom. Gradovi Zenica, Travnik, Sarajevo nemaju niti jednu državnu školu sa hrvatskim programom. Postoje KŠC-i kojima se doskočilo problemu ali oni nisu državni.
Ako je tu neko neravnopravan onda su to Hrvati...
Što je rješenje? Rješenje je doista imat bh program (zajednički), bošnjački i hrvatski.
Dakle ako se mene pita ja bih uveo i treću kategoriju.
Pa ćemo birat za svaku školu nek se roditelji učenika izjasne demokratski, po kojem programu od ta tri žele ići, i to je amen.
Ali nema što onda ako se odluči u Stocu da je hrvatski program da se iko buni.
Ovako ispada, kao i u svemu drugome, gdje su Bošnjaci u većini tu treba bit bošnjački (bosanski sinonim za isto) gdje su u manjini tu opet treba bit bošnjački.
Hebi ga... Zanimljivo da se u RS isti Bošnjaci ne bune protiv segregacije nego im je čak poželjna. Dvostuki aršini?!
Smrdi na pokušaj asimilacije i hegemoniju.
Ali niko neće javno i otvoreno to da kaže...
U svakom slučaju ono što se odmah može napravit je ujedinit barem administraciju u tim školama, za sve programe, nema potrebe da imamo dva direktora, dvije tajnice, čistačice i sl.
Nemamo mi para za to...
-
patrius
#20 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Bilo je to nekidan,a ti ni dan-danas!!! ne znaš što je s njomosa wrote:zanimljiva tema, ali neće dugo, neki dan otvorih jednu o multietničnosti na bošnjački način i ista nesta netragom tijekom noći, ni dan danas ne znam šta je s njom.
Btw,razumije se da nijedan etnos nije sam po sebi multietničan.Dapače,da bi se harmonizovalo multietničko društvo,kao što je to u BIH neminovno,valja se izdići ponad skučenih,rekao bih samodopadljivih i "samozadovoljavajućih",etničkih budalaština.Multietničko društvo podrazumijeva društveno-političku zrelost sastavnih etnosa koji su dovoljno svjesni sebe i samopouzdani da bi mogli stupati u nadgradnju tih plemenskih koegzistencija.
Međutim,u nas je priča obrnuta.I ono malo pojedinačnih svijetlih primjera nastoji se razbiti,raslojiti,ponovo svesti na niži stupanj društvenog života.
Tužno i žalosno,plitko i glupavo
-
Orbini
#21 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Ja bih vrlo rado zivio u Banjaluci koja ima segregaciju u skolama. Koliko god zvucalo negativno - to je premija za one koji moraju prihvatiti samo jedan nacionalni okvir.
Hajmo realno - svijet je pun gradova gdje postoje skole po vjerskom, etnickom principu, segregacija po kvartovima,..
A tako je bilo i kod nas prije komunistickog vremena, nema grada koji prije rata nije imao etnicke kvartove gdje su preovladavali jedni ili drugi.
Dakle - opiranje segregaciji je u neku ruku ostatak nekadasnjih YU standarda.
Svugdje u svijetu ljudi imaju mogucnost privatnog skolovanja, izbor,.. - pa zasto bi to bilo drugaciej kod nas.
Hajmo realno - cak i da nije bilo rata i ovog bremena - nacionalizam je standard i svako najradije bira nesto u svom okviru.
Segregacija na kulturan nacin je pozeljna - ali da za svakog ima mjesta u svakom gradu. Negativna je ako se odnosi na cjelu regiju, pa da na potezu Prijedor-Banjaluka-Doboj,.. ili Tuzla-Sarajevo - nemas niti jednu drugu skolu za "manjine".
Hajmo realno - svijet je pun gradova gdje postoje skole po vjerskom, etnickom principu, segregacija po kvartovima,..
A tako je bilo i kod nas prije komunistickog vremena, nema grada koji prije rata nije imao etnicke kvartove gdje su preovladavali jedni ili drugi.
Svugdje u svijetu ljudi imaju mogucnost privatnog skolovanja, izbor,.. - pa zasto bi to bilo drugaciej kod nas.
Hajmo realno - cak i da nije bilo rata i ovog bremena - nacionalizam je standard i svako najradije bira nesto u svom okviru.
Segregacija na kulturan nacin je pozeljna - ali da za svakog ima mjesta u svakom gradu. Negativna je ako se odnosi na cjelu regiju, pa da na potezu Prijedor-Banjaluka-Doboj,.. ili Tuzla-Sarajevo - nemas niti jednu drugu skolu za "manjine".
-
dallton
#22 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
nema potrebe buniti se protiv segregiranih skola u ovom momentu, tako ljudi zele i nema tu sta puno da se prica...pa za 20-30 godina onda ce se nesto mijenjati, ali sad nema uslova za to
-
Abacija
#23 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Koji oksimoron. Ne postoji segregacija na kulturan nacin, pogotovo na Balkanu.Orbini wrote:Ja bih vrlo rado zivio u Banjaluci koja ima segregaciju u skolama. Koliko god zvucalo negativno - to je premija za one koji moraju prihvatiti samo jedan nacionalni okvir.
I, YU standardi nisu nista novo u istoriji. I prije komunista ljudi su zivjeli normalno i zajedno.
-
patrius
#24 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Čuj ovog vitezadallton wrote:nema potrebe buniti se protiv segregiranih skola u ovom momentu, tako ljudi zele i nema tu sta puno da se prica...pa za 20-30 godina onda ce se nesto mijenjati, ali sad nema uslova za to
Ccc,boga ti poljubim,pa ovaj brblja ko da se nalazi usred Južne Afrike za vrijeme vrhunca aparthejda. Ne treba se buniti.To treba u korijenu sasijecati.
- Junuz Djipalo
#25 Re: Demagogija gorljivih protivnika segregacije u skolama
Slažem se, i mislim da bi sve riješili kad bi Bošnjaci u Federaciji postali Hrvati a u RS Srbi...Abacija wrote:Koji oksimoron. Ne postoji segregacija na kulturan nacin, pogotovo na Balkanu.Orbini wrote:Ja bih vrlo rado zivio u Banjaluci koja ima segregaciju u skolama. Koliko god zvucalo negativno - to je premija za one koji moraju prihvatiti samo jedan nacionalni okvir.
I, YU standardi nisu nista novo u istoriji. I prije komunista ljudi su zivjeli normalno i zajedno.