Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#1 Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by skafiskafsnjak »

Cesto mi se desava da mi se kvari slika ... Laptop je pod garancijom, pa haj rekoh da uslikam screenshot pa da im pokazem kada odnesem. Kliknem ja na screenshot, kad tamo nista se ne vidi tj slika je normalna.

Iduci put kad se pojavilo, ja mobitelom uslikam. Posaljem im laptop na servis, sliku pokazem ... i kao oni testirali nijednom im se nije pojavilo. Meni dosao laptop kuci nazad, cim sam upalio odmah mi se prikaze . Ne znam sta bih ccc

Image
Walther

#2 Re: Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by Walther »

skafiskafsnjak wrote:Cesto mi se desava da mi se kvari slika ... Laptop je pod garancijom, pa haj rekoh da uslikam screenshot pa da im pokazem kada odnesem. Kliknem ja na screenshot, kad tamo nista se ne vidi tj slika je normalna.

Iduci put kad se pojavilo, ja mobitelom uslikam. Posaljem im laptop na servis, sliku pokazem ... i kao oni testirali nijednom im se nije pojavilo. Meni dosao laptop kuci nazad, cim sam upalio odmah mi se prikaze . Ne znam sta bih ccc

Image
pokreni fanspeed ili slican program i prekopiraj temperature, u pozadini pokreni neki graficki intenzivan program... u svakom slucaju je ovdje je vjerovatno GPU otisao papa
FAP mashina

#3 Re: Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by FAP mashina »

Suhi zglob (pukotine u lemu). Kad je laptop hladan sve jo ok cim se ugrije ta pukotina u lemu se prosiri i ti dobijes tu pikselizaciju.
skafiskafsnjak

#4 Re: Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by skafiskafsnjak »

Mislim da grafa nije...upravo zbog toga sto mi je ok slika bila kad sam radio screenshot . Da je do grafe ne bi tako bilo.

Ovo se pojavi nekad i kad tek laptop upalim, nema veze sa pregrijavanjem.

Mislim da je displej... Snimicu par slika ovoga i pravac servis opet.
nedims

#5 Re: Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by nedims »

skafiskafsnjak wrote:Mislim da grafa nije...upravo zbog toga sto mi je ok slika bila kad sam radio screenshot . Da je do grafe ne bi tako bilo.

Ovo se pojavi nekad i kad tek laptop upalim, nema veze sa pregrijavanjem.

Mislim da je displej... Snimicu par slika ovoga i pravac servis opet.
Kolega @skafiskafsnjak
Lijepo bi bilo da napises sta si napravio u servisu i kakav je to kvar bio...jako me zanima...
skafiskafsnjak

#6 Re: Dell Inspiron 15R 5520 - displej problem

Post by skafiskafsnjak »

Covjek mi rekao da mu se nije pojavljivalo dok je on testirao . Cim sam laptop preuzeo, kuci upalio , pojavilo mi se.

Onda mi rekao da snimim kad se to desi pa da mu posaljem...ja isto uradio . Rekao da je narucio displej, pa kaad dodje javice mi da zamjene ...
Post Reply