Delegati sebi dali beneficirani staž

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#151 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by -LIBERO- »

Hajmo ekipo ustaj!!!

Gdje su oni nasi graficari,dizajneri,nesto poput onih plakata sto smo pravili na forumu kada je ubijen pokojni Denis.

Daj napravite neki univerzalni plakat,koji je jednostavan i precizan,pa da ga svi printamo i lijepimo po svojim naseljima,gradovima,selima.

Daj da barem pocnemo na taj nacin,vrlo brzo bi se poslije te spontane akcije i pojedini mediji ukljucili.

Daj da se pocne ,kasnije cemo se organizovati u hodu.

Mi to mozemo,OTPOR NARODE!!!!
mayab

#152 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by mayab »

Ti koji su to izglasali su "smetljari" najgore vrste, i neće takvi doci pameti dok ne padne krv, njihova!
1gorstak

#153 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by 1gorstak »

zlatiborka wrote:
BarbaDue wrote:Dajte ljudi da se organizujemo, ja vec 1000-ti put pusim :dance:

A sad ozbiljno, postoji li ikakva sansa da se raja po gradovima organizuje da ovu bagru
na neki nacin kompromitujemo i bar za malo zacrvenimo (ako je to ikako moguce) :x
:thumbup: :bih:

ispravan prijedlog, tesko je skupiti narod i krenuti na njih da ih mlatimo govnjivim letvama, maltene nemoguce....

Ovo bi se dalo uraditi brzo i bilo bi efikasno, da polijepimo plakate-naljepnice sa njihovim imenima i stranackoj pripadnosti po gradovima.....

mozda bi ovakvu praksu trebalo forsirati i dalje, narocito pojacano do izbora, mozda koji glas izgube od nekoga ko ih vidi na spisku.....

Jer bice jos njihovih idiotluka sigurno, a na nama je da to plakatiramo i polijepimo....samo da se zna......

Dizajneri, umjetnici javite se i osmislite izgled plakata tako da bude uocljiv i da se slucajni prolaznik makar upita......
Mislim da ovo treba biti napravljeno jednostavno kako bi bilo ko recimo u Gradaccu mogao isprintati 20 primjeraka i polijepiti po gradu. Na primjer, sljedeci tekst stavis u Word i to je to. Plakat treba biti sto jednostavniji da ga moze isprintati bilo ko i bilo gdje u FBiH... na primjer ...

Parlament Federacije BiH
Odluka o povecanju plate poslanika u parlamentu FBiH na 3.250 KM, o skracivanju radnog vijeka beneficiranim stazom i penzijama od 2.100 KM, a koje po njihovoj smrti nasljedjuje njihova porodica.

POSLANICI KOJI SU GLASALI ZA :
Begović Alija (SDA)
Kamber Asim (SDA)
Osmić Muhamed (SDA)
Spahić Besim (SDA)
Tafro Hasan (SDA)
Zlatar Dženana (SDA)
Kananović Senad (SBiH)
Imamović Zaim - Kaze (SBiH)
Imamović Ismet (SBiH)
Serbezovski Muharem (SBiH)
Bilić Dragomir (SDP)
Lonić Mladen (SDP)
Isak Ramo (BPS Sefer Halilovic)
Komšić Ivo (Patriotski blok BOSS - SDU BiH)

POSLANICI KOJI SE NISU BUNILI, NEGO SU SE HINJSKI SUZDRZALI OD GLASANJA
Milavić Snježana (SBiH)
Ljubijankić Mira (SDP)
Rajner Igor (SDP)
Lazović Miro (Patriotski blok BOSS - SDU BiH)

CASNI POSLANICI KOJI SU GLASALI PROTIV :
Čaušević Sead (SDP)
Jurić Mira (SDP)
Magazinović Saša (SDP)
Papo Edina (SDP)
Pudarić Svetozar (SDP)
Simić Nikola (SDP)
Vidović Tomo (SDP)
Frašto Emir (SDP)
Imamović Besim (SBiH)
Tvica Zijad (SBiH)
Pindžo Mirsad (SBiH)
Čevra Omer (SDA)
Hozan Edin (SDA)
Skopljak Fahrudin (SDA)
Tufekčić Jasenko (SDA)
Zvizdić Denis (SDA)
Bosnolog

#154 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Bosnolog »

BarbaDue wrote:
Luisa wrote:

A sad ozbiljno, postoji li ikakva sansa da se raja po gradovima organizuje da ovu bagru
na neki nacin kompromitujemo i bar za malo zacrvenimo (ako je to ikako moguce) :x
Treba napraviti plan!
Treba ga napraviti, kako neko rece dal kontrolisani il' nekontrolisani bunt? Ja sam za ovaj prvi...puno je efikasniji, (neka to budu aktivnosti koje nece nanositi puno stete ali da ih zaboli)...drugo, iz takvih aktivnosti mozes izaci kao pobjednik.

Dakle dajte prijedloge kako skontati raju po gradovima.
Potrebna je neka koordinacija.
Baraba Due imas moj prijedlog kako da se organizuje gradanski bunt na predhodnom postu,....treba te kordinacije odnosno stabove uvezati izmedu gradova,preko opstinskih ili regionalnih stabova sistemom piramide...
baxus

#155 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by baxus »

pOZz wrote:Samo da čestitam ovim momcima. Izglasati ovaj zakon možda i nije čudno, ali ga izglasati 6 mjeseci prije izbora... moraju se imati muda za to. :)
baxus wrote:Sta ste se uspalili bezveze, kad ovo sve mora proci jos predstavnicki dom parlamenta,
nema nikakve sanse da narodni poslanici ovo prihvate
8-)
pa da, narodni, njih smo direktno izabrali mi, imenom i prezimenom
a ovi iz doma naroda su tu po stranackoj liniji

treba i direktore 100tinjak javnih preduzeca stavit na letke i plakate, oni imaju platu, duplo vecu, u projseku, od poslanicke
samo da se zna
BARESI

#156 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by BARESI »

Fakat je ovo prelilo čašu,ove gnjide od ljudi nemaju granicu :x
zlatiborka

#157 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

baxus wrote:Sta ste se uspalili bezveze, kad ovo sve mora proci jos predstavnicki dom parlamenta,

Cuj nema sanse da narodni poslanici ovo prihvate..... :x

Ima sanse, i te kako, samo pricekajte i gledajte..... :D

A u medjuvremenu ce Dodik nesto opet krahnuti, lepi Hare ce "mu viknuti", Dodik opet srati, SDA pomirljivo izdati saopstenje, neka nova afera ce isplivati da zabavlja vesele narodne mase......

Ako to ne bude dovoljno, eksplodirace bomba na povratnickom imanju, ili gluho bilo bomba u vjerskom objektu...ili na necijem mezarju....

Za to vrijeme ce ovi govnari u vlasti sebi donijeti zakone kojim se bogate i podmiruju i svoje potomke....
don vito

#158 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by don vito »

U prijasnjem postu izrazio sam sumnju da ce Kantonalna TV bilo sta govoriti o ovoj temi jer je medju poslanicima koji su glasali za zakon i Dzenana Zlatar, majka njihovog direktora i osoba koja ih cesto brani na Kantonalnoj skupstini. Za divno cudo, napravili su prilog, ali kakav! :x

Dali su priliku Dzenani Zlatar da popljuje "opoziciju" zato sto "glasaju protiv zakona" a jadnica "nikad nije cula da su odbili uzeti vece plate". :x :x :x
baxus

#159 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by baxus »

zlatiborka wrote:

Cuj nema sanse da narodni poslanici ovo prihvate..... :x

Ima sanse, i te kako, samo pricekajte i gledajte..... :D

A u medjuvremenu ce Dodik nesto opet krahnuti, lepi Hare ce "mu viknuti", Dodik opet srati, SDA pomirljivo izdati saopstenje, neka nova afera ce isplivati da zabavlja vesele narodne mase......

Ako to ne bude dovoljno, eksplodirace bomba na povratnickom imanju, ili gluho bilo bomba u vjerskom objektu...ili na necijem mezarju....

Za to vrijeme ce ovi govnari u vlasti sebi donijeti zakone kojim se bogate i podmiruju i svoje potomke....
ah, mislim da je vec kasno, vec su se namirili
mogu ti nabrojati 10ak kategorija pri vladajucoj oligarhiji koja se vec 15 godina namiruje
pokusali i ovi federalni parlamentarci da ulove sta pred kraj mandata, al nece im proci 100%
u utorak je sjednica predstavnickog doma parlamenta federacije, taj dom mora glasati
ja ti garantujem da ce biti jednoglasno protiv, nema tu nikakve zavjere, samo glupost i bezobrazluk
lazni penzioner

#160 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by lazni penzioner »

zlatiborka wrote:A u medjuvremenu ce Dodik nesto opet krahnuti, lepi Hare ce "mu viknuti", Dodik opet srati, SDA pomirljivo izdati saopstenje, neka nova afera ce isplivati da zabavlja vesele narodne mase......

I rat 92-95 bio je samo predizborna kampanja i da se pokradu pare, namjesten rat, ko nas bre zavadi, jel tako "zlatiborko"? :lol:
bingov buraz

#161 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by bingov buraz »

Vidim narod gundja...sve u redu dizi plate :mrgreen:

Poruka glasacke baze svojim poslanicima

Image

:lol:
sarajevo63

#162 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by sarajevo63 »

Malo bosanskog humora nije na odmet (divi sličice)

Ali ovdje više nema mjesta odavno za humor.

@1gorstak: spisak bi trebao biti potpun...

Letak je dobar, al ovdje se mora uraditi više od letka, a vremena je do utorka kada se zakon stavlja u pogon!
bingov buraz

#163 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by bingov buraz »

sarajevo63 wrote:Malo bosanskog humora nije na odmet (divi sličice)

Ali ovdje više nema mjesta odavno za humor.
Ima ima...sve vicemo njam njam... :mrgreen: uglavnom ko nas hebe u nacijama koje drze do sebe za ovakve poteze bi se klatili na banderama.
zlatiborka

#164 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

-LIBERO- wrote:Hajmo ekipo ustaj!!!

Gdje su oni nasi graficari,dizajneri,nesto poput onih plakata sto smo pravili na forumu kada je ubijen pokojni Denis.

Daj napravite neki univerzalni plakat,koji je jednostavan i precizan,pa da ga svi printamo i lijepimo po svojim naseljima,gradovima,selima.

Daj da barem pocnemo na taj nacin,vrlo brzo bi se poslije te spontane akcije i pojedini mediji ukljucili.

Daj da se pocne ,kasnije cemo se organizovati u hodu.

Mi to mozemo,OTPOR NARODE!!!!

Tako je, krenimo forumaski narode.....

To bar mozemo uraditi za pocetak, dajte da se vide nase akcije....

Put od 1000 milja pocinje prvim korakom, napravimo ga..... :sax:
spreca

#165 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
_BaD_BoY wrote:SDP-ova podrska i onako nije bila vazna..ovim zakonom su i oni dobili isto sto i ostali..sto neko rece sto nisu izasli i javno rekli da se odricu ovih beneficija..al ovaj potez svakako nije za osudu i podrzavam ovaj potez SDP-a svaka im cast..ostavili su dobar dojam i ako nista bar su se rijesili smrada koji je iskljucen :D
mi pricamo o onom istom sdp-u koji je u tuzli zaposlio 300 suvisnih radnika u opstini i podijelio im 447 hiljada maraka regresa prosle godine, :D pa nedavno kukali kako nemaju para da ciste snijeg... jer je kriza... :D

oni ne mogu ni naklanjat te pare, uh uh uh, valja im traziti prave poslove... :D ono, gdje se radi za platu... citali su o tome na faksu, nek probaju malo... :D

komsija iznenadujes me ovom izjavom :D na kom faksu? :x pa bolan cobani ne idu na faks :lol: :lol: :lol: sjebace te meze :lol: :lol: :lol:

Oni samo kupuju diplome jer imaju dobre plate a mnogi nisu ni prosli pokraj faksa
Bosnolog

#166 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Bosnolog »

Plakati su samo obavjestajno informativni materijal,nema promjena bez konkretnih organizovano osmisljenih i kordiniranih akcjija,.ili dok narod ne ogladni i dok mu ne padne mrak na oci,odnosno klapne ne poklope sve vidike i izgube strpljenje ,.....
jasko_ba

#167 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by jasko_ba »

svak cast momci, al ja bih to jos malo podigao, malo mi nekako samo 3000, moze makar 3.500
20 godina takodjer, nije to to
al nema brige, biramo vas ponovo za 6 mjeseci, samo uzivajte
:x :x :x
Maraschino

#168 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Maraschino »

1gorstak wrote: Mislim da ovo treba biti napravljeno jednostavno kako bi bilo ko recimo u Gradaccu mogao isprintati 20 primjeraka i polijepiti po gradu. Na primjer, sljedeci tekst stavis u Word i to je to. Plakat treba biti sto jednostavniji da ga moze isprintati bilo ko i bilo gdje u FBiH... na primjer ...

Parlament Federacije BiH
Odluka o povecanju plate poslanika u parlamentu FBiH na 3.250 KM, o skracivanju radnog vijeka beneficiranim stazom i penzijama od 2.100 KM, a koje po njihovoj smrti nasljedjuje njihova porodica.

Begović Alija (SDA)
Kamber Asim (SDA)
Osmić Muhamed (SDA)
Spahić Besim (SDA)
Tafro Hasan (SDA)
Zlatar Dženana (SDA)
Kananović Senad (SBiH)
Imamović Ismet (SBiH)
Bilić Dragomir (SDP)
Lonić Mladen (SDP)

Milavić Snježana (SBiH)
Ljubijankić Mira (SDP)
Rajner Igor (SDP)

Čaušević Sead (SDP)
Jurić Mira (SDP)
Magazinović Saša (SDP)
Papo Edina (SDP)
Pudarić Svetozar (SDP)
Simić Nikola (SDP)
Vidović Tomo (SDP)
Frašto Emir (SDP)
Imamović Besim (SBiH)
Tvica Zijad (SBiH)
Pindžo Mirsad (SBiH)
Čevra Omer (SDA)
Hozan Edin (SDA)
Skopljak Fahrudin (SDA)
Tufekčić Jasenko (SDA)
Zvizdić Denis (SDA)
kakav je ovo spisak...
zlatiborka

#169 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

lazni penzioner wrote:
zlatiborka wrote:A u medjuvremenu ce Dodik nesto opet krahnuti, lepi Hare ce "mu viknuti", Dodik opet srati, SDA pomirljivo izdati saopstenje, neka nova afera ce isplivati da zabavlja vesele narodne mase......

I rat 92-95 bio je samo predizborna kampanja i da se pokradu pare, namjesten rat, ko nas bre zavadi, jel tako "zlatiborko"? :lol:
Vidi, vidi sta to kazes, pa ja to ne smjedoh reci ni u bunilu!

Ja samo znam da sam u kuci Alije Izetbegovica puno puta boravila i sa njegovom kcerkom zajedno ispite spremala. A bilo je to vrijeme prije i poslije Alijinog boravka u zatvoru. Aliju znam i sa predizbornih aktivnosti 1991 godine i samog formiranja stranke SDA!

A danas, ta ista Alijina kcerka me ne poznaje na ulici, nisam se tako promijenila da me ne prepozna....no ja sam kokuz i kjafir, a ona .....babo joj kupio dozivotni mandat direktorice.....

Sto se tice rata, samo cu da reknem: "Nekom rat, nekom brat"!

Kolika se fukara obogatila, vidi se na svakom koraku.....

Ovo jeste sve predizborna kampanja da se pokradu pare, ako treba napravice oni i rat u dogovoru sa Dodikom!
Last edited by zlatiborka on 27/03/2010 07:55, edited 1 time in total.
aNTropocentrio

#170 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by aNTropocentrio »

1gorstak wrote:
zlatiborka wrote:

ispravan prijedlog, tesko je skupiti narod i krenuti na njih da ih mlatimo govnjivim letvama, maltene nemoguce....

Ovo bi se dalo uraditi brzo i bilo bi efikasno, da polijepimo plakate-naljepnice sa njihovim imenima i stranackoj pripadnosti po gradovima.....

mozda bi ovakvu praksu trebalo forsirati i dalje, narocito pojacano do izbora, mozda koji glas izgube od nekoga ko ih vidi na spisku.....

Jer bice jos njihovih idiotluka sigurno, a na nama je da to plakatiramo i polijepimo....samo da se zna......

Dizajneri, umjetnici javite se i osmislite izgled plakata tako da bude uocljiv i da se slucajni prolaznik makar upita......
Mislim da ovo treba biti napravljeno jednostavno kako bi bilo ko recimo u Gradaccu mogao isprintati 20 primjeraka i polijepiti po gradu. Na primjer, sljedeci tekst stavis u Word i to je to. Plakat treba biti sto jednostavniji da ga moze isprintati bilo ko i bilo gdje u FBiH... na primjer ...

Parlament Federacije BiH

Begović Alija (SDA)
Kamber Asim (SDA)
Osmić Muhamed (SDA)
Spahić Besim (SDA)
Tafro Hasan (SDA)
Zlatar Dženana (SDA)
Kananović Senad (SBiH)
Imamović Ismet (SBiH)
Bilić Dragomir (SDP)
Lonić Mladen (SDP)

Milavić Snježana (SBiH)
Ljubijankić Mira (SDP)
Rajner Igor (SDP)

Čaušević Sead (SDP)
Jurić Mira (SDP)
Magazinović Saša (SDP)
Papo Edina (SDP)
Pudarić Svetozar (SDP)
Simić Nikola (SDP)
Vidović Tomo (SDP)
Frašto Emir (SDP)
Imamović Besim (SBiH)
Tvica Zijad (SBiH)
Pindžo Mirsad (SBiH)
Čevra Omer (SDA)
Hozan Edin (SDA)
Skopljak Fahrudin (SDA)
Tufekčić Jasenko (SDA)
Zvizdić Denis (SDA)
Nisam dizajner/umjetnik, ali sklepao sam nešto na brzinu:
http://www.fileden.com/files/2008/12/4/ ... plakat.pdf
_BaD_BoY

#171 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by _BaD_BoY »

samo si trebao malo prostije srocit ovaj uvod na vrhu..nesto tipa dragi narode ova prva kolona su oni koji su opljackali drzavu druga je kolona zahvalna prvoj sto ce imati privilegije a unekoliko su sacuvali obraz a ova treba ne ucestvuje u kradji :D jer vec zamisljam neki djedo il nepismen lik ( a kod nas ih bar ima dosta :D )cita ovo "Odluka o povećanju plate poslanika u parlamentu FBiH na 3.250
KM, o skraćivanju radnog vijeka beneficiranim stažom i penzijama
od 2.100 KM, a koje po njihovoj smrti nasljeđuje njihova porodica." :D treba ovcama sve nacrtati...i ideja je sjajna svaka cast predlagacu bice ispritnat koji primjerak pa polijepit u kasne sate :D
boki86

#172 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by boki86 »

_BaD_BoY wrote:
samo si trebao malo prostije srocit ovaj uvod na vrhu..nesto tipa dragi narode ova prva kolona su oni koji su opljackali drzavu druga je kolona zahvalna prvoj sto ce imati privilegije a unekoliko su sacuvali obraz a ova treba ne ucestvuje u kradji :D jer vec zamisljam neki djedo il nepismen lik ( a kod nas ih bar ima dosta :D )cita ovo "Odluka o povećanju plate poslanika u parlamentu FBiH na 3.250
od 2.100 KM, a koje po njihovoj smrti nasljeđuje njihova porodica." :D treba ovcama sve nacrtati...i ideja je sjajna svaka cast predlagacu bice ispritnat koji primjerak pa polijepit u kasne sate :D
Ne ne ne...dragi narode ova lijeva kolona je glasala za sporno povećanje, ali stvarni krivac je SDP jer su glasali protiv. ma sto bi mi vjerovali svojim očima kada ima neko pametniji da gleda umjesto nas :x
Kruler

#173 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Kruler »

Čini mi se da nedostaje imena na spisku. Prema ovome mogao bi neko predpostaviti da ovaj "prijedlog" nije usvojen jer na pdf-u ima vise glasova protiv nego za.
Maraschino

#174 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Maraschino »

boki86 wrote:
_BaD_BoY wrote:
Ne ne ne...dragi narode ova lijeva kolona je glasala za sporno povećanje, ali stvarni krivac je SDP jer su glasali protiv. ma sto bi mi vjerovali svojim očima kada ima neko pametniji da gleda umjesto nas :x
ovdje se sada radi o konkretnim imenima a nikako o strankama jer ih ima i lijevo i desno...
sarajevo63

#175 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by sarajevo63 »

[quote="sarajevo63"]DELEGATI U DOMU NARODA PREMA STRANKAMA (Saziv 2006.-2010.)
Stranka Demokratske Akcije SDA (54,54%)
01 . Begović Alija

04 . Kamber Asim
05 . Osmić Muhamed

07 . Spahić Besim
08 . Tafro Hasan

10 . Zlatar Dženana

Stranka za Bosnu i Hercegovinu SbiH (50%)
01 . Kananović Senad

03 . Imamović Zaim - Kaze
04 . Imamović Ismet

06 . Serbezovski Muharem

Socijaldemokratska partija BiH SDP (16,66%)
01 . Bilić Dragomir

04 . Lonić Mladen

BPS - Sefer Halilović (100%)
01 . Isak Ramo

HDZ – Hrvatska Demokratska Zajednica BiH (85%)
01 . Bradara Lidija
02 . Ćulap Nada
03 . Jukić Pero- Pop
04 . Mikulić Anđelko
05 . Tadić Ivo - Iva

07 . Zovko Ljubo

Hrvatsko Zajedništvo (HDZ 1990 HZ-HSS-HKDU-DEMOKRIŠĆANI) (33,33%)

02 . Budimić Zoran

HSS (50%)
01 . Bilić Anto
02 . Sučić Mislav

HSP Đapić-Jurišić i NHI Koalicija za jednakopravnost (100%)
01 . Asić Željko
02 . Perić Josip

Savez nezavisnih socijaldemokrata SNSD (100%)
01 . Broćeta Vanja
02 . Puzigaća Drago
03 . Rodić Slobodan - Srbo
04 . Zivlak Slobodan - Baća

Patriotski blok BOSS - SDU BiH (50%)
01 . Komšić Ivo

Narodna stranka radom za boljitak (75%)

02 . Lešić Mika
03 . Milović Daliborka
04 . Tomić Slobodan

SVI ZA
Post Reply