don vito wrote:Uvijek kad se ovako nesto izglasa, javi se gomila nezadovoljnika i pokusava proturiti tezu o "finom postenom narodu kojeg u zdrav mozak j..e nekoliko politicara". Ispada da nema tih politicara iz SDA, SBiH, HDZ 1-2, SNSD, ovdje bi se jelo zlatnim kasikama.
Prava istina je potpuno drugacija i ne znam zbog cega je ne prihvatite? Danasnja ekipa vladajucih bh. politicara su slika i prilika vecine naroda – lijeni, sebicni, bezobrazni, neobrazovani, korumpirani, potkupljivi…
I posto su slika i prilika vecine naroda, logicno da ce dobiti vecinu glasova tog naroda. Pa, nece valjda taj narod glasati za Lamiju Tanovic – pametnu, pismenu, principipijelnu, postenu zenu? Da "neuzubillah" dodje na vlast i pocne provoditi zakone, otpustati neradnike iz drzavne sluzbe, traziti strucne kvalifikacije.
Povika je na politicare, a svaki dan se uvjerim da bi 95 posto naroda bilo jos gramzivije samo kad bi bili u prilici (blizu sahare). Ko ne vjeruje, nek procita diskusije na temi "kako drzavna administracija uziva", kako budzetski korisnici pravdaju to sto su u javnom sektoru duplo vece plate nego u realnom (mada je u normalnom svijetu obratno). Jos ne vjerujete? Pa, ko je predlozio ovaj zakon jucer u skupstini? Neki Srbin iz Lijanoviceve stranke. Otkud on u skupstini: stigao tenkom ili glasovima biraca? Glasovima biraca! A kako? Tako sto su sverceri bukvalno kupovali glasove. Sad je dosao trenutak da Lijanovici i njihova ekipa vrate onih 100 maraka za glas uslikan mobitelom, nema veze da li se radilo samo o obecanju. Narod koji se moze kupiti za "imaginarnih" 100 maraka ne moze imati bolju vlast.
Pogledajte ovog jada iz SDP-a koji je jedini glasao za penzije. Znajuci kakva je politika SDP-a po ovom pitanju, on je apsolutno bio svjestan da ga ceka izbacivanje iz stranke, svjestan da ce na ulici i neki prijatelj okrenuti glavu od njega. Ali, j.bo to, "daj ti da ja osiguram sebe i meni mi familiju za penziju". Tako bi postupilo 95 posto ovog pokvarenog naroda.

I to je to !! Bravo !!