Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu

mostarac

Post by mostarac »

Jasho wrote:krivca netreba tražiti u Evropi Već u BiH! Glavni krivci za neuspjeh reformi i svega ostalog su kriminalac i potpuna budala i nesposobnjaković Terzić i kompletno vijeće ministara, kao i oni koji im daju podršku u parlamentu, dalje tu su vlasti Republike srpske, kao i vlasti federacije i vlasti svih 10 kantona i dobrog dijela općina! I naravno nesmijemo zaboraviti njihovog glavnog mentora i jednog od največih četnika i fašista Paddya Ashdowna, koji je sigurno bio mortus pijan, kad je Terzića proglasio najboljim premijerom do sada! Dakle kada ovu gamad, ili bolje rečeno trulež i smradež očistimo i zauvjek im zabranimo bilo kakav javni rad i predstavljanje države vrlo lako i veoma brzo ćemo biti u Evropi! Žalosno je da Jedan debil od Safeta Halilovića za odluku da se SiCG da zeleno svjetlo kaže da je skandalozna, dok se pred njegovim očima djeca razdvajaju u školama na nacionalnoj osnovi, a on ništa nepoduzima niti reauguje, već prešutno odobrava! Kako bi bilo lijepo napraviti jedan veliki skup u nekom velikom objektu gdje bi bile prisutne sve vlade: državna, entitetske i kantonalne i lijepo ih zatvoriti, da ne mogu izaći, a objekat prije toga minirati tako da kad se aktivira eksploziv kompletan objekat se usruši i svi idioti odu u vazduh, a da na okolnim objektima nema nikakve štete i da niko izuzev kriminalnih vlastodržaca ne strada!
ovo potpisujem,
a nisam bas siguran za Alijine ustavne promjene, a ovim iz 2002. godine se njegova stranka jos za njegovog zivota protivila. Dakle i ako je nesto predlagao nije predlagao da bude ostvareno, nego da skupi koji predizborni poen.
SD-6

Post by SD-6 »

umro je mostar wrote:
List wrote:Mostarac, ma neće našim domaćim dušmanima biti dobro ako ostanu u BiH a nastave kočiti njen napredak.

Ako se tvoj scenario obistini Srbija & Hrvatska izazvat će novi "tragičan sukob" i ponovo će pokušati ono što prošli put nisu uspjeli. Sjećaš se da smo prošli put iako uz ogromne gubitke ipak opstali? ( :D )

Nema šanse da se naši domaći dušmani zadovolje dvojnim državljanstvom. Ako SCG i Hrvatska uđu u NATO i EU a BiH ne uđe (a neće ući ( :D ) ) doći će do novog rata.

Mnogi su već zaboravili šta se desilo sa ustavnim promjenama. Podsjetit ću vas da je prijedlog za ustavne promjene Ustavnom Sudu BiH podnio Alija Izetbegović.
Kao što znate Ustavni Sud BiH sačinjava 9 sudija (2 Bošnjaka, 2 Srbina, 2 Hrvata i 3 stranca).
Odluke se donose natpolovičnom većinom. Svaki narod mož biti preglasan. :-) :lol:
Da ne duljim, kad su se sijede glave izjasnjavale o ustavnim promjenama bilo je 5 : 4 u korist Aljinog prijedloga što je bilo dovoljno.
Pogađate, protiv ustavnih promjena bila su oba Srbina i oba Hrvata. Tugo moja. :D
Kasnije su ustavne promjene implementirane samo parcijalno. Do suštinskih ustavnih promjena nije došlo zahvaljujući kompromisu koji su postigle poznate snage. Neću ih imenovati da ne skrenemo s teme. :wink:
Do rata nece doci i Evropa ce sada biti mnogo energicnija jer je to njoj u interesu, a o kakvim to Alijinim ustavnim promjenama govoris? Ja ga drzim direktno odgovornim i glavnim uzrokom ako nam se ovo desi, jer je on svojom stupidnom politikom doveo narod koji je ko fol predstavljao u mogucnost da postanu evropski palestinci ili jos gore doveo je narod koji je ko fol predstavljao u mogucnoast da prozive VARSAVSKI GETO
Image
looOoodilo ,Halaša mi
...jel to ne mere ni smajo proć ?...bijedo
Jasho

Post by Jasho »

Rekao sam da su vlasti krive, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi! jer nacionalističke vlasti nameću podjelu i manipulišu djecom i njihovim roditeljima! Jedini nastavni plan i program koji se može izučavati je Bosansko i Hercegovački, nikakav Hrvatski niti Srpski! Izučavanje bi se vršilo na tri jezika Bosanskom, Hrvatskom i Srpskom i udžbenici za sve predmete bi bili u jednakom broju štampani na sva tri jezika! pa ko hoće da uči na Hrvatskom ili Srpskom, kupiće udžbenik na tom jeziku ili ako neko hoće na čirilici, kupiće udžbenik na čirilici, ali nastavni plan i program u svim udžbenicima će biti indentičan dakle Bosansko i Hercegovački program!
Last edited by Jasho on 06/10/2005 01:38, edited 1 time in total.
List

Post by List »

umro je mostar wrote:ovo potpisujem,
a nisam bas siguran za Alijine ustavne promjene, a ovim iz 2002. godine se njegova stranka jos za njegovog zivota protivila. Dakle i ako je nesto predlagao nije predlagao da bude ostvareno, nego da skupi koji predizborni poen.
Griješiš. Alija je predložio ustavne promjene koje je Ustavni Sud BiH prihvatio. A kasnije se Alija protivio relativizaciji i ublažavanju ustavnih promjena 2002. godine. Tada su predstavnici SDA napustili pregovore kad su shvatili da će Zlatko & bratija potpisati da Bošnjak i Hrvat iu predsjedništvu RS-a budu samo ikebane. To Alijin prijedlog nije predviđao. Kao ni to da Bošnjaci i Hrvati imaju samo 13 poslanika u parlamentu RS-a. I da imaju samo 8 ministarskih mjesta tamo.
List

Post by List »

Jasho wrote:Rekao sam da su vlasti krive, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi! jer nacionalističke vlasti nameću podjelu i manipulišu djecom i njihovim roditeljima! Jedini nastavni plan i program koji se može izučavati je Bosansko i Hercegovački, nikakav Hrvatski niti Srpski! Izučavanje bi se vršilo na tri jezika Bosanskom, Hrvatskom i Srpskom i udžbenici za sve predmete bi bili u jednakom broju štampani na sva tri jezika! pa ko hoće da uči na Hrvatskom ili Srpskom, kupiće udžbenik na tom jeziku ili ako neko hoće na čirilici, kupiće udžbenik na čirilici, ali nastavni plan i program u svim udžbenicima će biti indentičan dakle Bosansko i Hercegovački program!
A ja sam rekao da Sayo Halilović nema ništa s tim što Hrvati ne žele s Bošnjacima u školu. To je problem koji Hrvati imaju sami sa sobom.
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:
umro je mostar wrote:ovo potpisujem,
Griješiš. Alija je predložio ustavne promjene koje je Ustavni Sud BiH prihvatio. A kasnije se Alija protivio relativizaciji i ublažavanju ustavnih promjena 2002. godine. Tada su predstavnici SDA napustili pregovore kad su shvatili da će Zlatko & bratija potpisati da Bošnjak i Hrvat iu predsjedništvu RS-a budu samo ikebane. To Alijin prijedlog nije predviđao. Kao ni to da Bošnjaci i Hrvati imaju samo 13 poslanika u parlamentu RS-a. I da imaju samo 8 ministarskih mjesta tamo.
mislim da si smjesan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a hadzihafizbeogvic je bas tad pisao da Lagumdziji i bratiji smeta sto postoji teritorij gdje se samo Mujo pita, pa hoce da omoguce i srbima i hrvatima da se tu pitaju, a hadzihafizbegovic je u to vrijeme bio jedan od funkcionera Alijine SDA. malo si mi smjesan sa tim izjavama, a da ne govorim o tome da Alija nije uspio ostvariti ni to sto je uspio Zlatko, a kamoli da uspije vise.
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:
Jasho wrote:Rekao sam da su vlasti krive, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi! jer nacionalističke vlasti nameću podjelu i manipulišu djecom i njihovim roditeljima! Jedini nastavni plan i program koji se može izučavati je Bosansko i Hercegovački, nikakav Hrvatski niti Srpski! Izučavanje bi se vršilo na tri jezika Bosanskom, Hrvatskom i Srpskom i udžbenici za sve predmete bi bili u jednakom broju štampani na sva tri jezika! pa ko hoće da uči na Hrvatskom ili Srpskom, kupiće udžbenik na tom jeziku ili ako neko hoće na čirilici, kupiće udžbenik na čirilici, ali nastavni plan i program u svim udžbenicima će biti indentičan dakle Bosansko i Hercegovački program!
A ja sam rekao da Sayo Halilović nema ništa s tim što Hrvati ne žele s Bošnjacima u školu. To je problem koji Hrvati imaju sami sa sobom.
a to je logika da je Sajo ministar samo Bosnjacima. Divna logika :D
Dakle Federalni ministar je ministar sam jednom narodu u Federaciji :D

Pitanje koje se namece samo po sebi je ko je ministar za ostatak populacije :D
Jasho

Post by Jasho »

Itekako ima, jer nije poduzeo ništa da bi to zaustavio, a kao ministar je trebao i morao i ima zakonske ovlasti da to uradi! Njemu je ipak draža fotelja i povećanje primanja i jeftina demagogija kojom manipuliše građanima! On je jedan obični SDA otpadak.kao 98% članova SBIH i treba mu zabraniti bilo kakav rad vezan za školstvo i reformu istog!
Last edited by Jasho on 06/10/2005 01:46, edited 1 time in total.
List

Post by List »

umro je mostar wrote:mislim da si smjesan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a hadzihafizbeogvic je bas tad pisao da Lagumdziji i bratiji smeta sto postoji teritorij gdje se samo Mujo pita, pa hoce da omoguce i srbima i hrvatima da se tu pitaju, a hadzihafizbegovic je u to vrijeme bio jedan od funkcionera Alijine SDA. malo si mi smjesan sa tim izjavama, a da ne govorim o tome da Alija nije uspio ostvariti ni to sto je uspio Zlatko, a kamoli da uspije vise.
Dobro. Ali ja samo pričam kako je to bilo tada. Držim se činjenica. A nisam glasač SDA. Glasao sam za SDP 2000. godine. I na opštinskim i na opštim izborima.

Da ponovim, Aljin prijedlog koji je Ustavni Sud usvojio predviđao je da se odluke u predsjedništvu RS-a donose konsenzusom sva tri člana predsjedništva. Predviđao je po 5 ministarskih mjesta za svaki narod u vladi RS-a. Broj poslanika na osnovu popisa iz 1991. godine.
A onda je Zlatko pod pokroviteljstvom Volfganga Petrića razblažio i obezvrijedio te ustavne promjene.
Propuštena je historijska prilika da se nešto promijeni. Proš'o voz.
List

Post by List »

Jasho wrote:Itekako ima, jer nije poduzeo ništa da bi to zaustavio, a kao ministar je trebao i morao i ima zakonske ovlasti da to uradi! Njemu je ipak draža fotelja i povećanje primanja i jeftina demagogija kojom manipuliše građanima! On je jedan obični SDA otpadak.kao 98% članova SBIH i treba mu zabraniti bilo kakav rad vezan za školstvo i reformu istog!
Tvoj način diskusije ide ka tome da Bošnjaci treba da se osjećaju krivima jer najveći dio Hrvata ne želi s njima u školu. Nešto kao....Bošnjaci nisu dovoljno multi-kulti?
mostarac

Post by mostarac »

List wrote:
umro je mostar wrote:mislim da si smjesan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobro. Ali ja samo pričam kako je to bilo tada. Držim se činjenica. A nisam glasač SDA. Glasao sam za SDP 2000. godine. I na opštinskim i na opštim izborima.

Da ponovim, Aljin prijedlog koji je Ustavni Sud usvojio predviđao je da se odluke u predsjedništvu RS-a donose konsenzusom sva tri člana predsjedništva. Predviđao je po 5 ministarskih mjesta za svaki narod u vladi RS-a. Broj poslanika na osnovu popisa iz 1991. godine.
A onda je Zlatko pod pokroviteljstvom Volfganga Petrića razblažio i obezvrijedio te ustavne promjene.
Propuštena je historijska prilika da se nešto promijeni. Proš'o voz.
Zlatko je usvojio ono sto je bilo realno u tom momentu. Da je kojim slucajem i srecom po sve nas 2002. godine ovaj narod ponovo izglasao Zlatka umjesto Sulje i partnera mislim da bi danas o RS pricali u perfektu, a ne u prezentu i futuru. Mogu i ja zahtjevati sada da svi gradjani ove zemlje imaju platu po 10.000 KM ali da li to mogu ostvariti je druga prica. Dakle Alija je mogao traziti sta hoce, a Zlatko je znao sta je realno u tom momentu i to i ostvario.
List

Post by List »

umro je mostar wrote:Zlatko je usvojio ono sto je bilo realno u tom momentu. Da je kojim slucajem i srecom po sve nas 2002. godine ovaj narod ponovo izglasao Zlatka umjesto Sulje i partnera mislim da bi danas o RS pricali u perfektu, a ne u prezentu i futuru. Mogu i ja zahtjevati sada da svi gradjani ove zemlje imaju platu po 10.000 KM ali da li to mogu ostvariti je druga prica. Dakle Alija je mogao traziti sta hoce, a Zlatko je znao sta je realno u tom momentu i to i ostvario.
Ne slažem se. Zlatko je tada išao protiv interesa BiH. A nije bio prisiljen da to učini. Mogao je birati, ili da potpiše ili da odbije. Tada je napravio kardinalnu grešku i pao je u mojim očima. Od tad na njega gledam kao na samo još jednog kvazi-bosanca. Izgubljenog u vremenu i prostoru. Valjda mu je bio blam da se solidariše sa SDA pa je potpisao. Ali, to je imalo dalekosežne posljedice za njega i stranku.
Mogao je odbiti. Ako treba ponuditi i ostavku. Učiniti sve ne bi li izborio bolju poziciju u pregovorima. Ali on je postupio kao da za njega glasaju pretežno Srbi i Hrvati. I to oni koji ne vide razliku između Alje, Franje i Slobe. Ili čak više vole ovu drugu dvojicu od prvog. :-D

Sad kusamo njegovu kašu jer ovaj Ustav njegovog je uma djelo.
Last edited by List on 06/10/2005 02:01, edited 1 time in total.
SD-6

Post by SD-6 »

...kazu neke ste koalicije pravili u valsenici,zvorniku,i konjicu sa omrazenima
:-) (ovo glede RS u perfeku)
usput,mimo tene pitanje...vratise li ti braca :oops: onaj zlajin poster sto ti je u domu osto? :D
List

Post by List »

Nebitno. Ovo je tema na kojoj ću ja kao neistomišljenik većine na ovom forumu automatski biti označen kao SDAlijica. :D

A ono s čim se ne slažem je teza da su svi krivi......za ovo zlo koje nas je snašlo. I da sve jednako treba kriviti. To je nešto s čim se nikad neću složiti jer to nije tako. Nikad neću prihvatiti tezu o tome kako su isto krivi Bošnjaci Bugojna i Hrvati Kiseljaka. Bošnjaci Goražda i Srbi Foče. I bilo šta slično tome.

Eto toliko. :D
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:...kazu neke ste koalicije pravili u valsenici,zvorniku,i konjicu sa omrazenima
usput,mimo tene pitanje...vratise li ti braca :oops: onaj zlajin poster sto ti je u domu osto? :D
ostavio sam ga braci da se dive :D

a sto se tice reformi Ustava ja jos jednom kazem Zlatko je tacno znao koliko u datom momentu moze dobiti i to zgrabio sto bi svako pametan i uradio. Bolje sve od pet puta, nego nista odjednom. Alija je isto tako znao da ne moze to dobiti sto on trazi ali je kupovao politicke poene i kao oni ko fol principijelni pa nece da potpisu, a sutra koaliraju sa SDS-om. zlatko je izvukao maksimum od onoga sto je mogao dobiti.
Toozla

Post by Toozla »

List wrote:Nebitno. Ovo je tema na kojoj ću ja kao neistomišljenik većine na ovom forumu automatski biti označen kao SDAlijica. :D
....kako mislis "biti"...... :D :D :D
List

Post by List »

Toozla wrote:
List wrote:Nebitno. Ovo je tema na kojoj ću ja kao neistomišljenik većine na ovom forumu automatski biti označen kao SDAlijica. :D
....kako mislis "biti"...... :D :D :D

:-)

Ove priče o tome kako su Bošnjaci krivi što Hrvati ne žele s nama u školu su priče za budale. Ja jesam budala ali vala tolika budala nisam. :D
A Zlatko nije izvukao maksimum. On je na pregovorima maksimalno popuštao a Stranka ZA BiH sačuvala je ovo malo jada na tim famoznim pregovorima. Kasnije je Zlatko Stranku ZA BiH označio kao glavnog kočničara na pregovorima u OHR-u. :lol: :D :(
Toozla

Post by Toozla »

....stani ba....stani.... :D ....moje pitanje se nije odnosilo na ovu temu.... :D :D :D
List

Post by List »

Toozla wrote:....stani ba....stani.... :D ....moje pitanje se nije odnosilo na ovu temu.... :D :D :D
Stao sam! :D Al stao mi je i mozak. :D Sta si htio pitati? :roll:
Toozla

Post by Toozla »

List wrote:
Toozla wrote:....stani ba....stani.... :D ....moje pitanje se nije odnosilo na ovu temu.... :D :D :D
Stao sam! :D Al stao mi je i mozak. :D Sta si htio pitati? :roll:
....reko, kako si.....nisi se previse javljao u zadnje vrijeme.... :D
SD-6

Post by SD-6 »

umro je mostar wrote:
SD-6 wrote:...kazu neke ste koalicije pravili u valsenici,zvorniku,i konjicu sa omrazenima

a sto se tice reformi Ustava ja jos jednom kazem Zlatko je tacno znao koliko u datom momentu moze dobiti i to zgrabio sto bi svako pametan i uradio. Bolje sve od pet puta, nego nista odjednom. Alija je isto tako znao da ne moze to dobiti sto on trazi ali je kupovao politicke poene i kao oni ko fol principijelni pa nece da potpisu, a sutra koaliraju sa SDS-om. zlatko je izvukao maksimum od onoga sto je mogao dobiti.
kazu :oops: da si fino okrecio za sobom :D :D
List

Post by List »

Toozla wrote:....reko, kako si.....nisi se previse javljao u zadnje vrijeme.... :D
Bio sam na odmoru. :wink: 8-)

Skonto sam šta si htio reći. :roll:
SD-6

Post by SD-6 »

jes' jes' ...malo se do Bali-ja skoknulo :oops: :D
List

Post by List »

SD-6 wrote:jes' jes' ...malo se do Bali-ja skoknulo :oops: :D
Ja putujem samo u kršćanske zemlje. :wink:
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:
umro je mostar wrote:

kazu :oops: da si fino okrecio za sobom :D :D
to ti bacio foru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply