Hrvatska ce zajedno uz OGROMNU pomoc Austrije uci skorijih dana u EU, a nama ce dolaziti ova BABETINA da drzi govore o tome kako ce svi biti uhapseni, i kako mi treba da ih hapsimo......POSEREM TI SE NA HAŠKU PRAVDU....
Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu
-
baka
#1 Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu
Jos jednom je medjunarodna zajednica pokazala svu svoju licemjernost u nekim odlukama, i dotičnoj gospodji bi trebalo trajno zabraniti ulazak u BiH. Skidajući krivicu sa ledja Hrvatske i prebacivanje na ledja BiH, je čin ravan terorističkom napadu. Danima nakon njene izjave svjedoci smo zgrazavanja ono malo Evrope i sveta sto ima časti i poštenja, da nešto progovore, čak i visoki dužnosnici u Hagu se ogradjuju od nje i pljuju po njoj. KO JE USTVARI OVA BABETINA??? TUŽITELJICA ILI POLITIČAR??? OBICNI PIJUN U RUKAMA MOCNIKA???
Hrvatska ce zajedno uz OGROMNU pomoc Austrije uci skorijih dana u EU, a nama ce dolaziti ova BABETINA da drzi govore o tome kako ce svi biti uhapseni, i kako mi treba da ih hapsimo......POSEREM TI SE NA HAŠKU PRAVDU....
-
baka
Skinuto sa neta ---
IZNENADNI preokret u stavu Carle del Ponte oko suradnje Hrvatske s Haškim sudom izazvao je snažne reakcije širom Europe. Neki utjecajni britanski i engleski mediji otvoreno su optužili glavnu hašku tužiteljicu za postupanje u maniri političarke, a ne tužiteljice.
Svoje argumente baziraju na dosadašnjim tvrdnjama Carle del Ponte, a posebice ocjeni koju je prošlog petka iznijela u Zagrebu, pri čemu je ustvrdila da je "jako razočarana" činjenicom da je odbjegli general Ante Gotovina još uvijek na slobodi.
No, valja reći da del Ponte u Zagrebu u petak nije eksplicite rekla da ne postoji puna suradnja Hrvatske s Haškim sudom. S druge strane, ton njezine izjave nije Hrvatskoj davao previše nade, malo tko se u tom trenutku nadao da će tužiteljičino izvješće pred Radnom skupinom EU biti toliko pozitivno za Hrvatsku.
IZNENADNI preokret u stavu Carle del Ponte oko suradnje Hrvatske s Haškim sudom izazvao je snažne reakcije širom Europe. Neki utjecajni britanski i engleski mediji otvoreno su optužili glavnu hašku tužiteljicu za postupanje u maniri političarke, a ne tužiteljice.
Svoje argumente baziraju na dosadašnjim tvrdnjama Carle del Ponte, a posebice ocjeni koju je prošlog petka iznijela u Zagrebu, pri čemu je ustvrdila da je "jako razočarana" činjenicom da je odbjegli general Ante Gotovina još uvijek na slobodi.
No, valja reći da del Ponte u Zagrebu u petak nije eksplicite rekla da ne postoji puna suradnja Hrvatske s Haškim sudom. S druge strane, ton njezine izjave nije Hrvatskoj davao previše nade, malo tko se u tom trenutku nadao da će tužiteljičino izvješće pred Radnom skupinom EU biti toliko pozitivno za Hrvatsku.
-
Panasonic
#4 Re: Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu
Nece Hrvatska jos nigdje uci.
Ne znam, ali sve vise imam averziju prema EU. Nije ni Svicarska u EU pa joj je standard zivota odmah poslije Luksemburga.
Ne znam, ali sve vise imam averziju prema EU. Nije ni Svicarska u EU pa joj je standard zivota odmah poslije Luksemburga.
-
Tomo82
I mi smo imali averziju dok nas nisu htjeli, a sad kad nas oce opet euroforija.
Inace, dobro jutro da se Carla bavi politikom.
Ona je oruđe sa razno-razne pritiske.
Inace, kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani
Cuo sam da dosta ljudi u Cazinskoj krajini ima HR drzavljanstvo, jel to istina?
Inace, kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani
-
zlata
Da su pametni svi bi izvad'li domovnice...pa vjecno s*ebali HDZ!Tomo82 wrote:I mi smo imali averziju dok nas nisu htjeli, a sad kad nas oce opet euroforija.
Inace, kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani![]()
- sekiracija
Nemojte mi reci da je sad i Karla kriva sto po Bosni i Hercegovini jos uvijek slobodni hodaju koljaci i ubice ,ratni zlocinci
Ko sebi ne pomogne Bog je tu nemocan
Ko sebi ne pomogne Bog je tu nemocan
-
Panasonic
Kakvo Hr drzavljanstvo? Vi ste ovdje zapravo nacionalna manjina ali vam mi jos uvijek dopustamo da se petljate u drzavu.Tomo82 wrote:I mi smo imali averziju dok nas nisu htjeli, a sad kad nas oce opet euroforija.
Inace, kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani![]()
Koliko sam ja cuo, Hrvatska ce morati nesto regulisati sa ovim Hrvatima ovdje.
Pojasni mi ovo:
Za drugi dio recenice ti mogu reci da EU nije drzava pa da mozes biti EU drzavljanin, a prvi dio recenice mi sam objasni molim te.kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani
-
Tomo82
Kad jednog dana budes isao u inozemstvo doci ces i do vanjske granice EU.
Onda ces vidjeti traku na kojoj pise EU CITIZENTS, i traku na kojoj pise NON EU CITIZENTS.
Kad su to Hrvati u BiH postali nacionalna manjina?
I neznam sta ti nije jasno u prvom dijelu recenice. Ulazimo u Eu između
2008-2010.
Hrvati u BiH su tvoji sugradjani, ne moji
Onda ces vidjeti traku na kojoj pise EU CITIZENTS, i traku na kojoj pise NON EU CITIZENTS.
2008-2010.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#11 Re: Del Ponte oslobodila Hrvatsku, a zarobila Bosnu
Svasta ovaj forum mozhe podnijetibaka wrote:Jos jednom je medjunarodna zajednica pokazala svu svoju licemjernost u nekim odlukama, i dotičnoj gospodji bi trebalo trajno zabraniti ulazak u BiH. Skidajući krivicu sa ledja Hrvatske i prebacivanje na ledja BiH, je čin ravan terorističkom napadu. Danima nakon njene izjave svjedoci smo zgrazavanja ono malo Evrope i sveta sto ima časti i poštenja, da nešto progovore, čak i visoki dužnosnici u Hagu se ogradjuju od nje i pljuju po njoj. KO JE USTVARI OVA BABETINA??? TUŽITELJICA ILI POLITIČAR??? OBICNI PIJUN U RUKAMA MOCNIKA???
- manijak1
-
MedoX
Kao sto je i danas stajalo u Avazu, vrlo lahko se moze desiti da nacionalne manjine pokupe pasose susjednih zemalja,a da jedino Bošnjaci ostanu na margini desavanja...
Sto se tice Karle del Ponte, to je druga prica...Neshvatljiv je obrt događanja, da se desilo u Bosni,reko bi da su joj dali kucu na Jablanickom jezeru,al posto nije, nemam objasnjenja...
Draze mi je da Srbija uđe u EU,ako ce predati Mladic zbog tog cilja jer njegovo suđenje će pokopati Rs kao genocidnu tvorevinu...
Sto se tice Karle del Ponte, to je druga prica...Neshvatljiv je obrt događanja, da se desilo u Bosni,reko bi da su joj dali kucu na Jablanickom jezeru,al posto nije, nemam objasnjenja...
Draze mi je da Srbija uđe u EU,ako ce predati Mladic zbog tog cilja jer njegovo suđenje će pokopati Rs kao genocidnu tvorevinu...
-
Panasonic
Vise od pola zivota sam zivio u inostranstvu, dosta blizu granice prema Francuskoj. Imao sam priliku biti u oko 80% zemalja EU. Ne osjecam neku preveliku duznost da ti ovo spominjem, ali eto.Tomo82 wrote:Kad jednog dana budes isao u inozemstvo doci ces i do vanjske granice EU.
2008-2010.
Kao drugo, rijec 'citizen' se prevodi kao 'gradjanin','varosanin'. Ne mozes biti DRZAVLJANIN (ti si rekao drzavljanin) drzave koja ne postoji (EU nije drzava).
Kao trece, u prvom dijelu recenice mi nije jasno sljedece:"kad hrvatska udje u EU pol drzave ce vam bit EU drzavljani". Cije pola drzave, kako, koje. Mislis broj Hrvata u BiH? On je daleko ispod 50%, tacnije, ispod 10%.
Nisu jos postali nacionalna manjina, ali imaju sve preduslove. Ali do toga nece doci, ne brini se.
Nije tacno, Hrvati u Hrvatskoj su moji sugradjani, a ne Hrvati u BiH. Moji gradjani su, pak, svi oni koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svoju domovinom, dakle daleko od Hrvata i Srba.
Mislim da ova arogancija prelazi svaku mjeru.
-
mostarac
Mene je samo strah jednog horor scenarija po Bosnu, a on je sljedeci i sudeci po evropskom raspolozenju vrlo moguc:
Nacionalista nisam i to sam dokazao hiljadu puta na ovom forumu, ali Evropa ima ogromnu kolicinu islamofobije kroz ciju prizmu posmatra i bosanske muslimane. Da se ne zavaravamo, Turska ima probleme sa ulaskom u EU samo zato jer su muslimani, a ne radi ljudskih prava. Jebote ne zahtjevaju od Srbije da prizna genocid koji ja napravila juche, a od Turske zahtjevaju da prizna genocid prije 100 godina. Dakle tu nesto smrdi, a znamo i sta. Nije problem turska drzava nego to sto su muslimani, jer mislim da Rumunija naprimjer ima mnogo vecih problema u svakom pogledu nego turska pa opet gura ka EU. Tako je i sa ostalim drzavama. jednostavno se Turskoj trazi dlaka u jajetu, jer su muslimani, a ja se bojim tog scenarija i za bosanske muslimane i da ovo sa Srbijom i Hrvatskom nije doslo slucajno, a iz razloga jer oni BH muslimane gledaju isto kao i one teroriste iz pojedinih zemalja bliskog istoka. Njima je to sve isto, jer ne zaboravimo da se nivo opsteg pbrazovanja prosjecnog gradjanina EU ne moze ni blizu porediti sa nivoom opsteg obrazovanja gradjanina BiH, sto govori da oni na sve nas gledaju isto i sa ovim hoce da naprave izolaciju BH muslimana kao potencijalnih terorista. Bosanski Srbi i Hrvati ce imati drzavljanstva "matica" i moci ce se slobodno kretati po EU i uzivati njene blagodeti, a bosanski muslimani ce ostati izolovani i getoizirani sa BH pasosima sa kojima nece moci nigdje, a bosanskiSrbi i Hrvati nikakvog interesa nece imati da poprave stanje u BiH, jer ce njima biti dobro, pogotovo jer ce od EU imati samo koristi, ali ne i stete, jer nece zivjeti u "maticama". Na taj nacin ce odrzavati stanje u BiH ovakvim kakvo jeste godinama i decenijama, cekajuci da bosanski muslimani mirno kleknu i nestanu. To je jedan od mogucih scenarija koji je vrlo izvjestan, a pravi naziv mu je GETOIZACIJA BOSANSKIH MUSLIMANA.
Zbog toga je od izuzetne vaznosti i za BiH i za njen najbrojniji narod da sve sto ima makar malo ugleda u svijetu trazi, moli i zahtjeva da uslov ulaska SiCG i Hrvatske u EU bude uzimanje drzavljanstava njihovim bosanskim "sunarodnjacima". U pitanju je opstanak Bosne i Hercegovine i to je jedno od vitalnih pitanja i situacija je vrlo vrlo vrlo ozbiljna i nije ni najmanje bezazlena.
Nacionalista nisam i to sam dokazao hiljadu puta na ovom forumu, ali Evropa ima ogromnu kolicinu islamofobije kroz ciju prizmu posmatra i bosanske muslimane. Da se ne zavaravamo, Turska ima probleme sa ulaskom u EU samo zato jer su muslimani, a ne radi ljudskih prava. Jebote ne zahtjevaju od Srbije da prizna genocid koji ja napravila juche, a od Turske zahtjevaju da prizna genocid prije 100 godina. Dakle tu nesto smrdi, a znamo i sta. Nije problem turska drzava nego to sto su muslimani, jer mislim da Rumunija naprimjer ima mnogo vecih problema u svakom pogledu nego turska pa opet gura ka EU. Tako je i sa ostalim drzavama. jednostavno se Turskoj trazi dlaka u jajetu, jer su muslimani, a ja se bojim tog scenarija i za bosanske muslimane i da ovo sa Srbijom i Hrvatskom nije doslo slucajno, a iz razloga jer oni BH muslimane gledaju isto kao i one teroriste iz pojedinih zemalja bliskog istoka. Njima je to sve isto, jer ne zaboravimo da se nivo opsteg pbrazovanja prosjecnog gradjanina EU ne moze ni blizu porediti sa nivoom opsteg obrazovanja gradjanina BiH, sto govori da oni na sve nas gledaju isto i sa ovim hoce da naprave izolaciju BH muslimana kao potencijalnih terorista. Bosanski Srbi i Hrvati ce imati drzavljanstva "matica" i moci ce se slobodno kretati po EU i uzivati njene blagodeti, a bosanski muslimani ce ostati izolovani i getoizirani sa BH pasosima sa kojima nece moci nigdje, a bosanskiSrbi i Hrvati nikakvog interesa nece imati da poprave stanje u BiH, jer ce njima biti dobro, pogotovo jer ce od EU imati samo koristi, ali ne i stete, jer nece zivjeti u "maticama". Na taj nacin ce odrzavati stanje u BiH ovakvim kakvo jeste godinama i decenijama, cekajuci da bosanski muslimani mirno kleknu i nestanu. To je jedan od mogucih scenarija koji je vrlo izvjestan, a pravi naziv mu je GETOIZACIJA BOSANSKIH MUSLIMANA.
Zbog toga je od izuzetne vaznosti i za BiH i za njen najbrojniji narod da sve sto ima makar malo ugleda u svijetu trazi, moli i zahtjeva da uslov ulaska SiCG i Hrvatske u EU bude uzimanje drzavljanstava njihovim bosanskim "sunarodnjacima". U pitanju je opstanak Bosne i Hercegovine i to je jedno od vitalnih pitanja i situacija je vrlo vrlo vrlo ozbiljna i nije ni najmanje bezazlena.
- Zox
@mostar: hm, ja ti mogu reci da sam odugovlacio sve do sad uzimanje papira susjednih nam drzava, iz nekog patriotizma, ljubavi prema BiH, ali sad sam konacno shvatio da ne zelim vise biti niciji taoc.
Trenutno smo u BiH svi skupa taoci ocajnih politicara, prevaranata, muljatora i mafijasa. JA ih nisam izabrao.
Da li sam ja kriv sto je, sudeci po izborima, ogromna vecina bosanaca i hercegovaca nacionalisticki obojena?
Svi glasaju za svoje nacionalne interese, zasto onda ja ne bih imao pravo boriti se za svoje LICNE interese, pravo na posao i egzistenciju tako sto cu uzeti papire sa kojima ce mi zivot biti puno laksi, izmedju ostalog i zbog toga sto je politicarima u susjednim zemljama malo vise stalo do prosperiteta gradjana nego ovim nasim, koji ce svakako doci na vlast jer zastupaju nacionalne interese.
Stalo mi je do opstanka BiH, ali zasto da trpim zatucanost vecine mojih sugradjana?
Trenutno smo u BiH svi skupa taoci ocajnih politicara, prevaranata, muljatora i mafijasa. JA ih nisam izabrao.
Da li sam ja kriv sto je, sudeci po izborima, ogromna vecina bosanaca i hercegovaca nacionalisticki obojena?
Svi glasaju za svoje nacionalne interese, zasto onda ja ne bih imao pravo boriti se za svoje LICNE interese, pravo na posao i egzistenciju tako sto cu uzeti papire sa kojima ce mi zivot biti puno laksi, izmedju ostalog i zbog toga sto je politicarima u susjednim zemljama malo vise stalo do prosperiteta gradjana nego ovim nasim, koji ce svakako doci na vlast jer zastupaju nacionalne interese.
Stalo mi je do opstanka BiH, ali zasto da trpim zatucanost vecine mojih sugradjana?
-
List
Mostarac, ma neće našim domaćim dušmanima biti dobro ako ostanu u BiH a nastave kočiti njen napredak.
Ako se tvoj scenario obistini Srbija & Hrvatska izazvat će novi "tragičan sukob" i ponovo će pokušati ono što prošli put nisu uspjeli. Sjećaš se da smo prošli put iako uz ogromne gubitke ipak opstali? (
)
Nema šanse da se naši domaći dušmani zadovolje dvojnim državljanstvom. Ako SCG i Hrvatska uđu u NATO i EU a BiH ne uđe (a neće ući (
) ) doći će do novog rata.
Mnogi su već zaboravili šta se desilo sa ustavnim promjenama. Podsjetit ću vas da je prijedlog za ustavne promjene Ustavnom Sudu BiH podnio Alija Izetbegović.
Kao što znate Ustavni Sud BiH sačinjava 9 sudija (2 Bošnjaka, 2 Srbina, 2 Hrvata i 3 stranca).
Odluke se donose natpolovičnom većinom. Svaki narod mož biti preglasan.
Da ne duljim, kad su se sijede glave izjasnjavale o ustavnim promjenama bilo je 5 : 4 u korist Aljinog prijedloga što je bilo dovoljno.
Pogađate, protiv ustavnih promjena bila su oba Srbina i oba Hrvata. Tugo moja.
Kasnije su ustavne promjene implementirane samo parcijalno. Do suštinskih ustavnih promjena nije došlo zahvaljujući kompromisu koji su postigle poznate snage. Neću ih imenovati da ne skrenemo s teme.
Ako se tvoj scenario obistini Srbija & Hrvatska izazvat će novi "tragičan sukob" i ponovo će pokušati ono što prošli put nisu uspjeli. Sjećaš se da smo prošli put iako uz ogromne gubitke ipak opstali? (
Nema šanse da se naši domaći dušmani zadovolje dvojnim državljanstvom. Ako SCG i Hrvatska uđu u NATO i EU a BiH ne uđe (a neće ući (
Mnogi su već zaboravili šta se desilo sa ustavnim promjenama. Podsjetit ću vas da je prijedlog za ustavne promjene Ustavnom Sudu BiH podnio Alija Izetbegović.
Kao što znate Ustavni Sud BiH sačinjava 9 sudija (2 Bošnjaka, 2 Srbina, 2 Hrvata i 3 stranca).
Odluke se donose natpolovičnom većinom. Svaki narod mož biti preglasan.
Da ne duljim, kad su se sijede glave izjasnjavale o ustavnim promjenama bilo je 5 : 4 u korist Aljinog prijedloga što je bilo dovoljno.
Pogađate, protiv ustavnih promjena bila su oba Srbina i oba Hrvata. Tugo moja.
Kasnije su ustavne promjene implementirane samo parcijalno. Do suštinskih ustavnih promjena nije došlo zahvaljujući kompromisu koji su postigle poznate snage. Neću ih imenovati da ne skrenemo s teme.
-
mostarac
covjece i ja isto tako razmisljam osim uzimanja papira iako imam mogucnosti nemam pojma sta da mislim vise. Sve sam ulozio u borbu protiv nacionalizma sto sam mogao, bas sve, ali ova rezija je vrlo izvjesna i mislim da ti i ja jesmo zrtve nacionalista, jer ih mi nismo birali, ali po ovom pitanju se nesto mora uciniti.Zox wrote:@mostar: hm, ja ti mogu reci da sam odugovlacio sve do sad uzimanje papira susjednih nam drzava, iz nekog patriotizma, ljubavi prema BiH, ali sad sam konacno shvatio da ne zelim vise biti niciji taoc.
Last edited by mostarac on 06/10/2005 01:02, edited 1 time in total.
-
mostarac
Do rata nece doci i Evropa ce sada biti mnogo energicnija jer je to njoj u interesu, a o kakvim to Alijinim ustavnim promjenama govoris? Ja ga drzim direktno odgovornim i glavnim uzrokom ako nam se ovo desi, jer je on svojom stupidnom politikom doveo narod koji je ko fol predstavljao u mogucnost da postanu evropski palestinci ili jos gore doveo je narod koji je ko fol predstavljao u mogucnoast da prozive VARSAVSKI GETOList wrote:Mostarac, ma neće našim domaćim dušmanima biti dobro ako ostanu u BiH a nastave kočiti njen napredak.
Ako se tvoj scenario obistini Srbija & Hrvatska izazvat će novi "tragičan sukob" i ponovo će pokušati ono što prošli put nisu uspjeli. Sjećaš se da smo prošli put iako uz ogromne gubitke ipak opstali? ()
Nema šanse da se naši domaći dušmani zadovolje dvojnim državljanstvom. Ako SCG i Hrvatska uđu u NATO i EU a BiH ne uđe (a neće ući () ) doći će do novog rata.
Odluke se donose natpolovičnom većinom. Svaki narod mož biti preglasan.![]()
![]()
Pogađate, protiv ustavnih promjena bila su oba Srbina i oba Hrvata. Tugo moja.![]()
-
List
To je tvoje mišljenje ali to nema veze s onim što se desilo. Aliji se najviše nabija na nos Dejton a u Dejtonu je i odlučeno da ne postanemo Palestinci.umro je mostar wrote:Do rata nece doci i Evropa ce sada biti mnogo energicnija jer je to njoj u interesu, a o kakvim to Alijinim ustavnim promjenama govoris? Ja ga drzim direktno odgovornim i glavnim uzrokom ako nam se ovo desi, jer je on svojom stupidnom politikom doveo narod koji je ko fol predstavljao u mogucnost da postanu evropski palestinci ili jos gore doveo je narod koji je ko fol predstavljao u mogucnoast da prozive VARSAVSKI GETO
Alija je podnio zahtjev za ustavnim promjenama i to je bila velika šansa da se nešto promijeni.
Mislim da nas Evropa neće zaštititi u slučaju novog rata. Koji im je interes da nas zaštite? I prošli put im je bilo u interesu da Bosne nestane.
-
mostarac
kakvim ustavnim promjenama?List wrote:To je tvoje mišljenje ali to nema veze s onim što se desilo. Aliji se najviše nabija na nos Dejton a u Dejtonu je i odlučeno da ne postanemo Palestinci.umro je mostar wrote:Do rata nece doci i Evropa ce sada biti mnogo energicnija jer je to njoj u interesu, a o kakvim to Alijinim ustavnim promjenama govoris? Ja ga drzim direktno odgovornim i glavnim uzrokom ako nam se ovo desi, jer je on svojom stupidnom politikom doveo narod koji je ko fol predstavljao u mogucnost da postanu evropski palestinci ili jos gore doveo je narod koji je ko fol predstavljao u mogucnoast da prozive VARSAVSKI GETO
Alija je podnio zahtjev za ustavnim promjenama i to je bila velika šansa da se nešto promijeni.
Mislim da nas Evropa neće zaštititi u slučaju novog rata. Koji im je interes da nas zaštite? I prošli put im je bilo u interesu da Bosne nestane.
-
List
Mostarac, jesi li ti prespavao posljednjih 5-6 godina? Zahtjev za Ustavnim promjenama predviđao je potpunu ravnopravnost svih naroda.umro je mostar wrote:kakvim ustavnim promjenama?
Recimo, 15 entitetskih ministarstava. Po 5 ministarskih mjesta za svaki narod. Broj poslanika u entitetskim parlamentima srazmjeran popisu iz 1991. godine....itd.
Kasnije, te ustavne promjene ublazene su "dogovorom" u OHR-u aprila 2002. godine. Neću te podsjećati ko je tada bio vlast i ko je to potpisao jer to nije tema. Ali tako je bilo.
A scenario si sasvim dobro opisao. Srbija i Hrvatska će ući u NATO i EU i tada neće biti prepreke da nas napadnu ili izazovu novi "tragičan sukob". Primjera radi, Tursku koja je u NATO-u niko nije mogao spriječiti da 1974. godine izvrši vojnu invaziju na Kipar. Ne smije doći do vojnog sukoba unutar NATO-a. A šta neka od članica NATO-a radi u tamo nekoj Bosni njih neće biti briga.
Pogotovo zato što dušmani već kontrolišu preko 70% BiH i sanjaju o otcjepljenju i pripajaju susjednim državama koje im ne izlaze iz glave.
-
Jasho
krivca netreba tražiti u Evropi Već u BiH! Glavni krivci za neuspjeh reformi i svega ostalog su kriminalac i potpuna budala i nesposobnjaković Terzić i kompletno vijeće ministara, kao i oni koji im daju podršku u parlamentu, dalje tu su vlasti Republike srpske, kao i vlasti federacije i vlasti svih 10 kantona i dobrog dijela općina! I naravno nesmijemo zaboraviti njihovog glavnog mentora i jednog od največih četnika i fašista Paddya Ashdowna, koji je sigurno bio mortus pijan, kad je Terzića proglasio najboljim premijerom do sada! Dakle kada ovu gamad, ili bolje rečeno trulež i smradež očistimo i zauvjek im zabranimo bilo kakav javni rad i predstavljanje države vrlo lako i veoma brzo ćemo biti u Evropi! Žalosno je da Jedan debil od Safeta Halilovića za odluku da se SiCG da zeleno svjetlo kaže da je skandalozna, dok se pred njegovim očima djeca razdvajaju u školama na nacionalnoj osnovi, a on ništa nepoduzima niti reauguje, već prešutno odobrava! Kako bi bilo lijepo napraviti jedan veliki skup u nekom velikom objektu gdje bi bile prisutne sve vlade: državna, entitetske i kantonalne i lijepo ih zatvoriti, da ne mogu izaći, a objekat prije toga minirati tako da kad se aktivira eksploziv kompletan objekat se usruši i svi idioti odu u vazduh, a da na okolnim objektima nema nikakve štete i da niko izuzev kriminalnih vlastodržaca ne strada!
Last edited by Jasho on 06/10/2005 01:27, edited 1 time in total.
-
List
Bošnjaci s ovim nemaju ništa. Ako Bošnjaci jesu krivi za nešto za ovo sigurno nisu.Jasho wrote:dok se pred njegovim očima djeca razdvajaju u školama na nacionalnoj osnovi, a on ništa nepoduzima niti reauguje, već prešutno odobrava!
Jedini način da Bošnjaci privole Hrvate u većinskim Hrvatskim područjima da se školuju zajedno s Bošnjacima je da Bošnjaci uče po nastavnom planu i programu susjedne Republike Hrvatske.