DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
-
bihac-x
#1 DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
Kako može Dekan saobracajnog fakulteta u Sarajevu Sefkija Cekic [ujedno visoki dužnosnik Stranke demokratske akcije (SDA)] dozvoliti sebi da od rijeci do rijeci plagira knjigu svog kolege sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof.dr. Ratka Zelenike (230 stranica) na nju nalijepiti svoje ime i prezime i takvu je prodavati pod svojim imenom, nekaznjeno ...
Šta reći na ovo, što je jako interesanto, a može promaći ljudima, inače riječ je o čovjeku koji se usuđuje svima redom dijeliti moralne lekcije o svemu i svačemu .....
Šta reći na ovo, što je jako interesanto, a može promaći ljudima, inače riječ je o čovjeku koji se usuđuje svima redom dijeliti moralne lekcije o svemu i svačemu .....
-
radeljas
sda mocnik iz sjene, koji je toliko beskrupolozan da prepise rad, ali i da zaposjedne bh telecom, gdje je instalirao uzu i siru familiju. tesko da ce ga iko optuziti ili baviti se njime, kad covjek ima milione kojima moze kupiti sta zeli, od tuzioca pa dalje ...Edit wrote:Cini mi se da je tema bila prije par godina... nije valjda da je sve skupa samo - prekrio snijeg i sas...? Prodaje li taj profesor i dalje "svoju" knjigu, predaje li na fakultetu...?
-
Edit
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20041 ... dana01.asp
2004-ta...
Zanima me da li je Univerzitet ikada ocjenjivao njegovu podobnost da predaje na fakultetu? Da li je ova prica ikada dobila sudski epilog?
2004-ta...
Zanima me da li je Univerzitet ikada ocjenjivao njegovu podobnost da predaje na fakultetu? Da li je ova prica ikada dobila sudski epilog?
-
radeljas
previse ocekujes od univerziteta kojim vlada politika i u kome je 70% profesora po politickoj liniji, podobnih, a vrlo malo sposobnih. jos jedna slika drustva. takav primitivac i bivsi profesor marksizma da postane neko ko se pita u ovoj zemlji od telekomunikacija pa do saobracaja. tuzno. a kad se pogleda prijedlog sastava federalne vlade jos tuznije. dno dna.Edit wrote:http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20041 ... dana01.asp
2004-ta...
- ahmed&nedzad
Pogledajte ovo:
http://www.gusinje-plav.com/rightframe.html
meni je sad puno toga jasnije, kad sam vidio odakle je.

http://www.gusinje-plav.com/rightframe.html
meni je sad puno toga jasnije, kad sam vidio odakle je.
Šefkija Čekić - naučnik Evrope 2006. godine (17.novembar 2006)
Konferencija saobraćajnih nauka Evrope proglasila je dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu Šefkiju Čekica naučnikom Evrope u oblasti saobraćaja i komunikacija za 2006. godinu. Ovo je još jedno u nizu priznanja ovom stručnjaku u razvoju saobraćanjih nauka, a dodijeljeno mu je u okviru dvodnevnog naučnog sipozijuma koji je u Sarajevu, krajem prošlog mjeseca, okupio 60 profesora BiH te Austrije, Češke, Hrvatske, Letonije, Latvije, Madjarske, Poljske, Slovenije i Slovačke. Inače, Šefkija Čekić je rodjen 1935. god u Gusinju. Doktorirao je na Ekonomski fakultet u Skoplju. Dosad je objavio više od 100 naučnih radova. Član je Senata Univerziteta u Sarajevu. Sva javna glasila iz Sarajeva objavile su ovu vijest (kliknite na slike ispod), a slušaoci radija SEVDAH u New Yorku, mogu u subotu, 18. nov, više čuti o ovom dogadjaju.

-
Edit
©efkija Èekiæ - nauènik Evrope 2006. godine (17.novembar 2006)
Konferencija saobraæajnih nauka Evrope proglasila je dekana Fakulteta za saobraæaj i komunikacije u Sarajevu ©efkiju Èekica nauènikom Evrope u oblasti saobraæaja i komunikacija za 2006. godinu. Ovo je jo¹ jedno u nizu priznanja ovom struènjaku u razvoju saobraæanjih nauka, a dodijeljeno mu je u okviru dvodnevnog nauènog sipozijuma koji je u Sarajevu, krajem pro¹log mjeseca, okupio 60 profesora BiH te Austrije, Èe¹ke, Hrvatske, Letonije, Latvije, Madjarske, Poljske, Slovenije i Slovaèke. Inaèe, ©efkija Èekiæ je rodjen 1935. god u Gusinju. Doktorirao je na Ekonomski fakultet u Skoplju. Dosad je objavio vi¹e od 100 nauènih radova. Èlan je Senata Univerziteta u Sarajevu. Sva javna glasila iz Sarajeva objavile su ovu vijest (kliknite na slike ispod), a slu¹aoci radija SEVDAH u New Yorku, mogu u subotu, 18. nov, vi¹e èuti o ovom dogadjaju.
Zar je konferencija saobracajnih nauka institucija koja bira naucnika godine? Ili je organizator i domacin konferencije previdio urucenje nekakvog izmisljenog priznanja - sebi, bas na konferenciji?
ublehe...
- Patron of Formello
Nista cudno za Sefkiju.
On i njegovi saradnici se bave prepisivanjem i prodajom tudjih knjiga na saobracajnom fakultetu jos od davne 98 godine.
Koliko su samo studenti saobracajnog fakulteta prepisanih knjiga kupili od uvoda u visu matematiku pa nadalje.
Koliko su samo studenti saobracajnog fakulteta prepisanih knjiga kupili od uvoda u visu matematiku pa nadalje.
- daduli_sa
I za koji uspijeh u saobracaju je dobio tu nagradu? Za skoro pa najvecu stopu smrtnosti po kilometru (auto)puta u BiH? E za to mu fakat treba dati priznanje.Edit wrote:Šefkija Čekić - naučnik Evrope 2006. godine (17.novembar 2006)
Konferencija saobraćajnih nauka Evrope proglasila je dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu Šefkiju Čekica naučnikom Evrope u oblasti saobraćaja i komunikacija za 2006. godinu. Ovo je još jedno u nizu priznanja ovom stručnjaku u razvoju saobraćanjih nauka, a dodijeljeno mu je u okviru dvodnevnog naučnog sipozijuma koji je u Sarajevu, krajem prošlog mjeseca, okupio 60 profesora BiH te Austrije, Češke, Hrvatske, Letonije, Latvije, Madjarske, Poljske, Slovenije i Slovačke. Inače, Šefkija Čekić je rodjen 1935. god u Gusinju. Doktorirao je na Ekonomski fakultet u Skoplju. Dosad je objavio više od 100 naučnih radova. Član je Senata Univerziteta u Sarajevu. Sva javna glasila iz Sarajeva objavile su ovu vijest (kliknite na slike ispod), a slušaoci radija SEVDAH u New Yorku, mogu u subotu, 18. nov, više čuti o ovom dogadjaju.
Zar je konferencija saobracajnih nauka institucija koja bira naucnika godine? Ili je organizator i domacin konferencije previdio urucenje nekakvog izmisljenog priznanja - sebi, bas na konferenciji?
![]()
ublehe...
- dark side of the moon
Ma da...mafijas pravi!Mahalac wrote:Sefkija Cekic?
A da, znam to je stari ilegalac
- daduli_sa
Bojim se da je i ta predpostavka da je prepisao 100 radova netacna jer sumnjam da ih je toliko uopste uspio procitati da bi mogao da prepise (naravno ako se ne racuna literatura potrebna za ispiteEdit wrote:Ispravka netocnog navoda: treba da stoji:Dosad je objavio više od 100 naučnih radova.
Dosad je prepisao više od 100 naučnih radova.
-
allnighter
Dekan kriminalac, a ministar doktor.. Ma ionako je država da Bog sačuva..
- Bl_ManiaC
Nemojte na mog dekana,dobar je on cojek
Ma sta da vam kazem oko profesora na FSK-u
ufurano pravo,narocito sad kad je onaj N.Brankovic postao faca u BH politici
nikad ga nema na faksu--razumljivo
a Sefkija kao da je TITO na tom faksu
wjerujte,ali THAT'S THE WAY IT IS
nesto knjige izdaju,oce u politiku,ovo ono a nemaju web sajt Fakulteta

Ma sta da vam kazem oko profesora na FSK-u
ufurano pravo,narocito sad kad je onaj N.Brankovic postao faca u BH politici
nikad ga nema na faksu--razumljivo
a Sefkija kao da je TITO na tom faksu
nesto knjige izdaju,oce u politiku,ovo ono a nemaju web sajt Fakulteta
- aNTropocentrio
#22 Re: DEKAN ŠEFKIJA ČEKIĆ PREPISAO KNJIGU
Na papiru predaje nekih 5-6 predmeta, ja sam ga vidio na predavanju samo 2-3 puta, kada je sa slajdova na samo njemu svojstven način pročitao neke odlomke iz "svojih" knjiga.
Njegovi polupismeni članovi porodice su odavno doktori i predaju na fakultetu. (drže otprilike 20% predviđenih predavanja).
Jadna nam je budućnost kada svaki idiot sa dobrim vezama može doktorirati. U iole normalnijim zemljama doktorat je plod dugogodišnjeg naučnoistraživačkog rada, a kod nas... Efekat je kumulativan.
Samo se nadam da moja diploma neće doći upitanje zbog ovakvih lopovčina.
Njegovi polupismeni članovi porodice su odavno doktori i predaju na fakultetu. (drže otprilike 20% predviđenih predavanja).
Jadna nam je budućnost kada svaki idiot sa dobrim vezama može doktorirati. U iole normalnijim zemljama doktorat je plod dugogodišnjeg naučnoistraživačkog rada, a kod nas... Efekat je kumulativan.
Samo se nadam da moja diploma neće doći upitanje zbog ovakvih lopovčina.