između ostalih i ja iako me za bih ne veže ništa posebno, ali jebiga bio mi je to posao, azšat bi mi iz hrvatske imali sve vama zahvaliti unazad 500 godina ali bila bi to prevelika hvala, uzgred svi ti momci koje si nabrojao su tvoji.halo_ba wrote:Svi navedeni "gradovi" su pustare i sela sa tri kuce u dva reda, prema tome, kakve gradove ti NAMA spocitavas?osa wrote:Maslenica, zaleđe dubrovnika, miljevački plato,medački džep, nisu veliki zalogaji ali su dobro poslužili kao priprema za veće akcije. Možda da vas podsjetim da od kraja 91 svaki sudar hv s srbima nije dobro završio po njih ( osim akcije una 95), od 92 -95 hv je je stalno jačala u svakom pogledu i organizacijski i materijalno, vršena je obuka u svim segmentima a uz to i politička priprema za 95-u, kako je završilo vidjeli smo. Recite bar hvala.halo_ba wrote: dobro, domoljube, kako to da ta slavna HV sastavljena od samih hrvatskih nadljudi nije oslobodila nista do 1995? I do tada je bila ista ta vojska i isti poglavnik.
Vjerujem i da se sudari sa Srbima nisu dobro zavrsili, oni su naime od polovine 1991 drzali ono sto su smatrali njihovim.
Da je HV jacala materijalno, to vjerujem, nije bila u okruzenju kao Bosna.
I da: hvala!
Hvala za onaj dio pomoci i oruzja koji ste ostavljali za sebe, hvala za Karadjordjevo, hvala za Dretelj, hvala za "dzokere", Tutu i Stelu.
I hvala svim postenim Hrvatima koji su se iskreno borili za BiH.
Dejtonski sporazum = Ruski rulet = ko pogrijesi Upucan!
- osa
-
halo_ba
Eto, trebao si se i ti osvetiti Turcima poslije 500 godina kao djeneral Mladic.osa wrote:između ostalih i ja iako me za bih ne veže ništa posebno, ali jebiga bio mi je to posao, azšat bi mi iz hrvatske imali sve vama zahvaliti unazad 500 godina ali bila bi to prevelika hvala, uzgred svi ti momci koje si nabrojao su tvoji.halo_ba wrote:Svi navedeni "gradovi" su pustare i sela sa tri kuce u dva reda, prema tome, kakve gradove ti NAMA spocitavas?osa wrote: Maslenica, zaleđe dubrovnika, miljevački plato,medački džep, nisu veliki zalogaji ali su dobro poslužili kao priprema za veće akcije. Možda da vas podsjetim da od kraja 91 svaki sudar hv s srbima nije dobro završio po njih ( osim akcije una 95), od 92 -95 hv je je stalno jačala u svakom pogledu i organizacijski i materijalno, vršena je obuka u svim segmentima a uz to i politička priprema za 95-u, kako je završilo vidjeli smo. Recite bar hvala.
Vjerujem i da se sudari sa Srbima nisu dobro zavrsili, oni su naime od polovine 1991 drzali ono sto su smatrali njihovim.
Da je HV jacala materijalno, to vjerujem, nije bila u okruzenju kao Bosna.
I da: hvala!
Hvala za onaj dio pomoci i oruzja koji ste ostavljali za sebe, hvala za Karadjordjevo, hvala za Dretelj, hvala za "dzokere", Tutu i Stelu.
I hvala svim postenim Hrvatima koji su se iskreno borili za BiH.
A koliko su ovi momci moji...vjerovatno onoliko kao i VRS. Dok su nasim susjedima trebali, bili su dobri. Kada su proglaseni ratnim zlocincima, postali su moji.
Manimo zacatavanja, imas svoje misljenje, postujem ali se ne slazem.
- Citizen-X
'aj ovako - provalio sam te da dises - velikohrvatski - namirisem ja takve "tolerantne" i "spremne za dogovor" na km!osa wrote:Maslenica, zaleđe dubrovnika, miljevački plato,medački džep, nisu veliki zalogaji ali su dobro poslužili kao priprema za veće akcije. Možda da vas podsjetim da od kraja 91 svaki sudar hv s srbima nije dobro završio po njih ( osim akcije una 95), od 92 -95 hv je je stalno jačala u svakom pogledu i organizacijski i materijalno, vršena je obuka u svim segmentima a uz to i politička priprema za 95-u, kako je završilo vidjeli smo. Recite bar hvala.halo_ba wrote:dobro, domoljube, kako to da ta slavna HV sastavljena od samih hrvatskih nadljudi nije oslobodila nista do 1995? I do tada je bila ista ta vojska i isti poglavnik.osa wrote:Cesta ova , brdo ono, selo ovo ljudi nije to poanta ratovanja već potpuna pobjeda zauzimanje većih gradova, koliko sam se samo puta naslušao priča mogli smo ali politika nije htjela, zar u to netko vjeruje, politika bi bila sretna da se moglo i učinilo, jer bi joj bilo puno lakše pregovarati i postavljati uvjete, gleda se samo faktično stanje na terenu, a toga su itekako bili svjesni i bošnjački političari.
A zahvaljujem ti za gladnu 93-94, za pomaganje cetnicima artiljerijom, naftoma i slicno, fala ti za srusen Mostar, fala ti sto si nam "oslobodio" Bihac, i na poslijetku "fala" ti sto si prod'o Posavinu i gurnuo hiljade ljudi u bjekstvo u zapadne zemlje, i da rezimiram nek ti zahvale Hrvati iz BIH sto ih je ostalo skoro ni 10 posto od cjelokupnog zivlja!
Jest balije su krive, mi smo ih protjerali i pobili, nase ljude "f"ataju po Spaniji, nase ubojice su u bjekstvu i pomazemo im po kafanama da se sakriju!
Odj**i u skokovima!