Boze moj dragi,da je meni znati sta si ti ovim postom htio reci.Toliko nebuloza na jednom mjestu boli.zavrzlama wrote:Bjezanje BIH srba od BIH je 90% iz moralnih razloga...ono zbog cega su srbi ginuli i tezili da nestane(BIH) je danas tu kao gorak argument i moralni samar da su dzaba ginuli,sramotili se,zavadili sa komsijama,postali najveci varvari koje evropa pamti i omrzili sami sebi spostveni zavicaj i drzavu...zbog strateskog interesa srbije da se prosiri preko Drine,srbi u BIH ce nastaviti da se udaljavaju od BIH i na kraju ce ponovo se uhvatiti pusaka u nadi da uvjere MZ da njih niko ne moze natjerati da zive u BIH..srbi u BIH znaju da bez MZ se ne mogu odvojiti od BIH ,medjutim MZ je svjesna da srbi u BIH vise nisu sposobni da izazovu duzi rat koji bi destabilizovao siru regiju, pa ta kalkulacija da ce se MZ pripasti srba i radi mirna Balkana njima dati nezavisnost, je losa strateska procjena (vec poznatih i dosad vidjenih srpskih zabluda)...ono sto ostaje srbima je lijecenje frustracija svojatanjem tog entiteta kao ratnog plijena i srpskog eskluziviteta i sluganski odnos prema srbiji u nadi da im srbija u medjunarodnim krugovima izdjestvuje nezavisnost od BIH..
Pojedini srpski politicari pokusavaju da idu sistemom"mi imamo rs i nista nas ne kosta sto je taj rs u drzavi BIH, jer ta BIH nema moci da utice na politicki zivot nas srba u nasem entitetu" opet se i ta ideja razbija od zid, jer BIH da bi usla u EU i NATO mora imati jake drzavne institucije i drzava BIH mora biti nosilac svih medjunarodnih asocijaca,sto automatski konfrontira rs sa MZ i na duge staze pravi od rs-a jednu pobunjenicku teritoriju u drzavi BIH koja zivi na frustracijama ,konstantnim psiholoskim pritiskom da zive u drzavi koju ne vole i drzi srbe u neizvjesnosti da ni sami neznaju ciji su oni gradjni drzave BIH ili srbije ili neke samo njima znane(rs) koju niko nije priznao ali ona zivi u glavama i srcima vecine srba u BIH/rs-u..zakljucak je da su srbi sami sebe stavili u zamku iz koje ne znaju da izadju, a oni koji ih mogu da izvedu(srbija) nema interesa u tome jer i sama srbija preko postojanja rs kao legla fasizma lijeci svoje frustracije prema BIH i MZ-i, zbog neostvarene velike srbije i gubitka Kosova..
Momak "stabilizuj" se malo pa kreni ponovo.Mozda ti i uspije