popajic wrote:Ne mogu s tobom raspravljati o baliluku.To bi bilo isto kao sa balijom raspravljati o velikosrbima i cetnicima.Jednostrano i neproduktivno.@florida decko
U suncanoj Floridi sipaju sve ,sta platis to ti i sipaju.Nij edo pica moj Popaje ,vec do mozga i do ociju svojih.Ono sto ocima svojim vidim to i jezikom govorim.Prvo ja nisam Srbin.Niti imam ikakve veze sa Sarajevom,niti sa Palama.A ako Sarajevo zoves pravim gradom,e onda moj drugar ti nikad nisi vidio pravi grad.Sarajevo je bio i ostao jedna carsija osmanskog tipa.U to sam se uvjerio jos davnih 76-81 godine,mahale i baliluk najvece vrste.Veci su gradovi bili Tuzla Banja Luka,neg Sarajevo.
Ja sam veliki pobornik ciscenja ponajprije u svom dvoristu ( tu spada i baliluk)...ne ispustam metlu iz ruku !
Cekam da neko iz RS-A pocne mesti devijantno velikosrpstvo i povampireno cetnistvo.
E, sa takvim cu biti na istoj talasnoj duzini.
Mali savjet:
najvise ces pomoci i sebi i drugima ako se prihvatis metle po pocnes udarati tamo gdje je najpotrebnije.U vlastitom dvoristu.
Sve ostalo je suplja !!! Kamufliranje vlastitog smrada tudjim.
A smrad je smrad...nijedan ne mirise !
Dejton II
- vaca
#226 Re: Dejton II
-
Abacija
#227 Re: Dejton II
Interesantno da je od svi petokolonaskih snaga na teritoriji bivse Juge u WW2 najvise bilo ubijeno srpskih fasista. Vise i od ustasa i handzarovaca i ostalih grupacija po Makedoniji, Sloveniji itd.FloridaBoy wrote:Non stop se u Bosnjackom korpusu,pominje jedna te ista recenica.
"Republika Srpska nastala je na genocidu i etnickom ciscenju"
Recenica izbacena iz usta Bosnjackog politickog estabilismenta,prihvacena kod Bosnjaka i vazi za Ad tempus vitae i da se ne moze promjeniti,jer je tako bilo i tacka,mi smo to rekli i nema druge,samo nasa istina je istina.
Ok,hajmo se vratiti unazad.
Zemlja Jugoslavija u koju smo se svi zaklinjali,sastavljena od sest republika,stvorena 1918 godine ,nastala je na krvi preko miliona Srba.Srbi su je stvorili.Za sve narode juznih slavena i slovence i muslimane i hrvate i makedonce i albance i crnogorce.I u drugom svjetskom ratu najvise je proliveno krvi srpskih antifasista.
Za tu konstataciju se zahvali Dodiku, Slavuju, Rajku Vasicu - TurcinuFloridaBoy wrote:Bila zemlja 70 godina i raspala se,bila i nema je vise.Kao da nikad postojala nije.
Danas zemlja Bosna i Hercegovina sastavljena od dva ravnopravna entiteta,trebalo bi da su samo administratvne jedinice ali konstantnim negiranjem jednog naroda drugim,dolazi do "samosvijesti " i revolta drugog ,koji kaze i mi smo ginuli i mi smo protjerivani i mi smo ubijani na spavanj i nama su glave odsjecane i nase zene su silovane,zasto da se i o nasoj patnji nezna.
Majka je majka ,dobro su stari Latini rekli Bella matribus detestata.
Majke mrze ratove,kako je nekoj srpskoj majci slusati non stop trubljenje sa jedne strane kako joj je sin cetnik i ubica a njemu glava otsjecena na Vozucoj,a imao samo 19 godina.
Kako je slusati svaki dan stanovniku rs ,da su svi srbi cetnici ubice i koljaci.
Mene stvarno interesuje zasto se Srbi ne bore za BiH kad je ostali rasturaju. Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH. Kad ce Srbi pokazati da su iskreni i moralni ljudi?!FloridaBoy wrote:Braco Bosnjaci zelite li drzavu Bosnu i Hercegovinu,utuvite sebi u glavu da je nema bez srba,ma koliko to Haris Silajdzic volio,nema je bez srba.
Ako je bez srba onda nece se Bosnom i Hercegovinom zvati.
Srbi su ovce lako ih je premuntati u miru.Sa hrvatima ce ici teze.U dva rata su Bosnjaci bili protiv srba,jednom sa AustroUgarskom drugi put sa Ustasama,i srbi su oprostili Bosnjacima ,nastavili su zivjeti zajedno zbog drzave Jugoslavije,da bi ona opstala trebalo je zakopati sve jame i sve Jasenovce.Ali nije mogla dugo ipak jer srbi su se malo preracunali ,prije raspada Jugoslavije ,govorili su "Ovo je nasa jedina domovina ,ko ne voli Jugoslaviju ,nek ide iz nje"
I odose,a l i zemlju odnesose
I zato ako Bosnjaci budu previse potencirali na "Jedino Bosnjaci vole Bosnu i Hercegovinu"
Nece ni od ove zemlje ostati nista.
Zajedno,ne zaboraviti sta se desilo ali zbog buducnosti nase djece oprost dati korpusu ali ne i pojedincu,onaj koji je zlocin cinio suditi mu najstrozim sudom.
Jedino tako Bosna i Hercegovina moze opstati,nece je sacuvati ni NAto ni OHR.
-
Abacija
#228 Re: Dejton II
To smo raspravili davnih dana a ja evo vec tri dana uzastopno ponavljam (cak i u postu iznad).vaca wrote:
Zašto onda dozvoljavaš da se na ovom forumu Srbi nazivaju svim mogućim i nemogućim pogrdnim imenima?
Kad Rajko Vasic - Turcin moze Srbe nazivati pogrdnim imenima (a oni ga i biraju) zasto onda ostali to isto ne mogu uraditi? Zasto bh Srbi dozvoljavaju da ih Rajko Vasic - Turcin naziva srpskom dijasporom? Da li to znaci da politicari iz Srbije i pc-a br Srbima pripremaju novu "Oluju"?!
-
popajic
#229 Re: Dejton II
Evo ja zabranjujem da se svi Srbi nazivaju pogrdnim imenima ,ALI i svi Bosnjaci i svi Hrvati i svi mi "ostali"!@vaca
Zašto onda dozvoljavaš da se na ovom forumu Srbi nazivaju svim mogućim i nemogućim pogrdnim imenima?
I problem rijesen
Fatajte se ljudi metli ,pa na radnu akciju !Ima svako svoju prciju da uglanca - onda mi se javite
-
blackepeace
#230 Re: Dejton II
BiH ili dio BiH ?Abacija wrote:Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH.
Neka malobosnjaci pokusaju da islamiziraju RS pa ćeš viditi borbe.
- nokia6170
#231 Re: Dejton II
blackepeace wrote:BiH ili dio BiH ?Abacija wrote:Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH.
Dolazimo do jednog vrlo jednostavnog pitanja za Srbe u BiH:
Da li im je bolje imati radikalizirane muslimane "pored sebe" ili "neradikalizirane "medju" sobom?
-
Abacija
#232 Re: Dejton II
E taj film neces gledati, jer dok se velikosrbi i malobosnjaci svadjaju u parlamentu, vladi i na TV-u oni ti tako lijepo saradjuju iza zatvorenih vrata. Nista velikosrbi (Dodik i partija mu) nisu bolji od malobosnjaka, njima malobosnjaci i odgovaraju. Pa prvi Dodik je izjavio kako je Ceric najbolji i kako ga nebi mijenjao ni za sta. Vise Dodik voli Cerica nego bilo kojeg svog vladiku.blackepeace wrote:BiH ili dio BiH ?Abacija wrote:Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH.
-
blackepeace
#233 Re: Dejton II
Jesi li ti prespavao 1992-1995. ?nokia6170 wrote:Da li im je bolje imati radikalizirane muslimane "pored sebe" ili "neradikalizirane "medju" sobom?
Abacija wrote:E taj film neces gledati, jer dok se velikosrbi i malobosnjaci svadjaju u parlamentu, vladi i na TV-u oni ti tako lijepo saradjuju iza zatvorenih vrata. Nista velikosrbi (Dodik i partija mu) nisu bolji od malobosnjaka, njima malobosnjaci i odgovaraju. Pa prvi Dodik je izjavio kako je Ceric najbolji i kako ga nebi mijenjao ni za sta. Vise Dodik voli Cerica nego bilo kojeg svog vladiku.
-
dallton
#234 Re: Dejton II
kakve borbe, u pcu sad ima vise dzamija nego prije rata, dzaba im sto pale (ne znaju ni to organizovati kako treba) ...blackepeace wrote:BiH ili dio BiH ?Abacija wrote:Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH.
-
blackepeace
#235 Re: Dejton II
Tebi je džamija simbol za negativnu islamizaciju o kojoj Abacija govori ? Dobro te je Radovan naučio.dallton wrote:kakve borbe, u pcu sad ima vise dzamija nego prije rata, dzaba im sto pale (ne znaju ni to organizovati kako treba) ...blackepeace wrote:BiH ili dio BiH ?Abacija wrote:Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH.
Provozaj se po južnoj Srbiji pa ćeš viditi da džamija ima ko u Bosni. Jel to i Srbija islamizirana ?
-
dallton
#236 Re: Dejton II
jel tu mislis i na kosovo?blackepeace wrote: Tebi je džamija simbol za negativnu islamizaciju o kojoj Abacija govori ? Dobro te je Radovan naučio.
Provozaj se po južnoj Srbiji pa ćeš viditi da džamija ima ko u Bosni. Jel to i Srbija islamizirana ?
- nokia6170
#237 Re: Dejton II
da sam bogdom prespavao.blackepeace wrote:Jesi li ti prespavao 1992-1995. ?nokia6170 wrote:Da li im je bolje imati radikalizirane muslimane "pored sebe" ili "neradikalizirane "medju" sobom?
pitanje je vrlo konkretno i vrlo smisleno, iako se tebi cini mozda smijesnim i bespredmetnim...razmisli malo dugorocnije...barem eto 5 godina dugorocnije, posto je to za bosnu dugorocna strategija.
- vaca
#238 Re: Dejton II
Sorry, pomješah te sa nekim od moderatora foruma.popajic wrote:Evo ja zabranjujem da se svi Srbi nazivaju pogrdnim imenima ,ALI i svi Bosnjaci i svi Hrvati i svi mi "ostali"!@vaca
I problem rijesen![]()
![]()
Fatajte se ljudi metli ,pa na radnu akciju !Ima svako svoju prciju da uglanca - onda mi se javite
- vaca
#239 Re: Dejton II
Ne znam šta ste to raspravili? Da je ok cijeli jedan narod nazivati pogrdnim imenima?Abacija wrote:To smo raspravili davnih dana a ja evo vec tri dana uzastopno ponavljam (cak i u postu iznad).vaca wrote:
![]()
Kad Rajko Vasic - Turcin moze Srbe nazivati pogrdnim imenima (a oni ga i biraju) zasto onda ostali to isto ne mogu uraditi? Zasto bh Srbi dozvoljavaju da ih Rajko Vasic - Turcin naziva srpskom dijasporom? Da li to znaci da politicari iz Srbije i pc-a br Srbima pripremaju novu "Oluju"?!Sta tebi covjek treba dokazati da shvatis da svi ti koje ti branis u stvari rade protiv tebe? Kad ce ti doci iz guJice u vugla? To mi reci!
Pokaži mi taj post da vidim koga ja to branim?
Ja živim u Federaciji, u Sarajevu i nemoj mi molim te ti govoriti ko radi za mene a ko protiv mene, fakat je glupo!
-
blackepeace
#240 Re: Dejton II
Ti razmišljaš šta bi Srbima bilo bolje a Srbi su 1992. odlučili da žele radikalne muslimane pored sebe.nokia6170 wrote:da sam bogdom prespavao.blackepeace wrote:Jesi li ti prespavao 1992-1995. ?nokia6170 wrote:Da li im je bolje imati radikalizirane muslimane "pored sebe" ili "neradikalizirane "medju" sobom?
pitanje je vrlo konkretno i vrlo smisleno, iako se tebi cini mozda smijesnim i bespredmetnim...razmisli malo dugorocnije...barem eto 5 godina dugorocnije, posto je to za bosnu dugorocna strategija.
-
dallton
#241 Re: Dejton II
pa uglavnom ovdje se izvode iz CINJENICA ZAKLJUCCI...a ja koliko vidim niko se od tog naroda kojeg ti spominjes ne brani DJELIMA nego eventualno samo kazu "sovinisticki je nazivati cjeli jedan narod, to je generalizacija...." - tacno da je generalizacija ali ispravna generalizacija tj. dok se ne vidi da su bas srbi isli da rade na povratku u srebrenicu i ispravljanju ucinjenog (znaci djelom a ne supljom pricom), ne vidim ni jedan razlog zasto bi se s time prestalo...evo ti navedi taj jedan razlog ako ga znas, i samo molim te nemoj supljirati o buducnosti i pomirenju, ili eventualno o "tesko je zivjeti s mrznjom" jer ovo sto se iznosi su cinjenice a ne mrznja, tako da ...vaca wrote:Ne znam šta ste to raspravili? Da je ok cijeli jedan narod nazivati pogrdnim imenima?Abacija wrote:To smo raspravili davnih dana a ja evo vec tri dana uzastopno ponavljam (cak i u postu iznad).vaca wrote:
![]()
Kad Rajko Vasic - Turcin moze Srbe nazivati pogrdnim imenima (a oni ga i biraju) zasto onda ostali to isto ne mogu uraditi? Zasto bh Srbi dozvoljavaju da ih Rajko Vasic - Turcin naziva srpskom dijasporom? Da li to znaci da politicari iz Srbije i pc-a br Srbima pripremaju novu "Oluju"?!Sta tebi covjek treba dokazati da shvatis da svi ti koje ti branis u stvari rade protiv tebe? Kad ce ti doci iz guJice u vugla? To mi reci!
Ja živim u Federaciji, u Sarajevu i nemoj mi molim te ti govoriti ko radi za mene a ko protiv mene, fakat je glupo!
- vee-jay
#242 Re: Dejton II
Maratonci trce pocasni krug... Zahuktalo se ono praaaaavooooo.... Dodo prica sa SDSom iza zatvorenih vratanca, Tihi i Hari prave novu koaliciju a HDZ i 1990 se dogovaraju oko jedinstvenog glasa. OHR pjeva ljubavne pjesme o rastanku a narod gladan klima glavama.... jos u ovoj godini ce se izgleda desiti nesto krupno....
pored vecerasnje pobjede nad Turskom mislim ofkors
pored vecerasnje pobjede nad Turskom mislim ofkors
- vee-jay
#243 Re: Dejton II
hehehehehehe, nene. Srbi su 1992. odlucili da odvedu Bosnjake u nestanakblackepeace wrote:Ti razmišljaš šta bi Srbima bilo bolje a Srbi su 1992. odlučili da žele radikalne muslimane pored sebe.nokia6170 wrote:Jesi li ti prespavao 1992-1995. ?blackepeace wrote: quote="nokia6170" Da li im je bolje imati radikalizirane muslimane "pored sebe" ili "neradikalizirane "medju" sobom?
/quote
da sam bogdom prespavao.
-
Abacija
#244 Re: Dejton II
Malo, malo, cim mi kritikujemo nekog od velikosrba ti skocis da ih branis k'o da si Sanja Vlaisavljevic.vaca wrote:
Ne znam šta ste to raspravili? Da je ok cijeli jedan narod nazivati pogrdnim imenima?
- MuaDib
#245 Re: Dejton II
Ne Srbi već srpska politička elita, na prostorima koje su smatrali srpskim, kroz manipulativnu agresiju nad svojim i oružanu agresiju na druge nesrpske narode u BiH.vee-jay wrote:blackepeace wrote:hehehehehehe, nene. Srbi su 1992. odlucili da odvedu Bosnjake u nestanaknokia6170 wrote:
Ti razmišljaš šta bi Srbima bilo bolje a Srbi su 1992. odlučili da žele radikalne muslimane pored sebe.
- Bosnolog
#246 Re: Dejton II
Deyton II ce se desiti nakon turbolentnih vihora i ratnih oluja u koje nas Dodo vodi svakodnevnim istupima i podgrijavanjem nacionafasisticke klime u BiH te blokadom i paralizacijom iste a sve po nalogu velikosrpskog SANU staba i nalogu oca Ljube adjutanta Zlobice Cosica.Odlazak OHR- je znak da nas cekju olujna vremena na brdovitom Balkanu u nedovrsenoj misiji prekinutoj Deytonom I.Velikosrbi idu do kraja svoje propasti i nece stati dok ne dozive totalni vojni poraz poput njemackog Nacizma.Velikosrpski SRBIZAM je bolest koja je uzela previse duboke korjene da bi se demokratijom mogla izlijeciti.
MZ odlaskom OHR-a dize ruke od demokratskog nacina rijesavanja uredzenja u BiH i tim cinom i oficijelno ce Deytonski sporacum I biti mrtav
.Ocito ce se morati rijesiti pitanje buducnosti BiH krvavim potpisima., Nazalost. 
MZ odlaskom OHR-a dize ruke od demokratskog nacina rijesavanja uredzenja u BiH i tim cinom i oficijelno ce Deytonski sporacum I biti mrtav
- vee-jay
#247 Re: Dejton II
nisam ja generalizovao, drzao sam se jednostavne izjave, kao odgovor/replikuMuaDib wrote:Ne Srbi već srpska politička elita, na prostorima koje su smatrali srpskim, kroz manipulativnu agresiju nad svojim i oružanu agresiju na druge nesrpske narode u BiH.vee-jay wrote:blackepeace wrote: quote="nokia6170"
Ti razmišljaš šta bi Srbima bilo bolje a Srbi su 1992. odlučili da žele radikalne muslimane pored sebe. /quote
hehehehehehe, nene. Srbi su 1992. odlucili da odvedu Bosnjake u nestanakDa budemo precizni...
btw. na prostorima koje su smatrali srpskim ---> dakle rijec je o cijeloj BiH...
-
FloridaBoy
#248 Re: Dejton II
Sta mislis pod pojmom "Boriti se za Bosnu i Hecegovinu"Abacija wrote:Interesantno da je od svi petokolonaskih snaga na teritoriji bivse Juge u WW2 najvise bilo ubijeno srpskih fasista. Vise i od ustasa i handzarovaca i ostalih grupacija po Makedoniji, Sloveniji itd.FloridaBoy wrote:Non stop se u Bosnjackom korpusu,pominje jedna te ista recenica.
Recenica izbacena iz usta Bosnjackog politickog estabilismenta,prihvacena kod Bosnjaka i vazi za Ad tempus vitae i da se ne moze promjeniti,jer je tako bilo i tacka,mi smo to rekli i nema druge,samo nasa istina je istina.
Zemlja Jugoslavija u koju smo se svi zaklinjali,sastavljena od sest republika,stvorena 1918 godine ,nastala je na krvi preko miliona Srba.Srbi su je stvorili.Za sve narode juznih slavena i slovence i muslimane i hrvate i makedonce i albance i crnogorce.I u drugom svjetskom ratu najvise je proliveno krvi srpskih antifasista.
Za tu konstataciju se zahvali Dodiku, Slavuju, Rajku Vasicu - TurcinuFloridaBoy wrote:Bila zemlja 70 godina i raspala se,bila i nema je vise.Kao da nikad postojala nije.
Danas zemlja Bosna i Hercegovina sastavljena od dva ravnopravna entiteta,trebalo bi da su samo administratvne jedinice ali konstantnim negiranjem jednog naroda drugim,dolazi do "samosvijesti " i revolta drugog ,koji kaze i mi smo ginuli i mi smo protjerivani i mi smo ubijani na spavanj i nama su glave odsjecane i nase zene su silovane,zasto da se i o nasoj patnji nezna.
Majke mrze ratove,kako je nekoj srpskoj majci slusati non stop trubljenje sa jedne strane kako joj je sin cetnik i ubica a njemu glava otsjecena na Vozucoj,a imao samo 19 godina.
Kako je slusati svaki dan stanovniku rs ,da su svi srbi cetnici ubice i koljaci., Davidovicu i ostalim misevima koji svoju anksioznost i paranoju lijece u podrzavanju velikosrpske ideologije i cetnickog pokreta.
Mene stvarno interesuje zasto se Srbi ne bore za BiH kad je ostali rasturaju. Zasto Srbi dozvole malobosnjacima da islamiziraju BiH. Kad ce Srbi pokazati da su iskreni i moralni ljudi?!FloridaBoy wrote:Braco Bosnjaci zelite li drzavu Bosnu i Hercegovinu,utuvite sebi u glavu da je nema bez srba,ma koliko to Haris Silajdzic volio,nema je bez srba.
Srbi su ovce lako ih je premuntati u miru.Sa hrvatima ce ici teze.U dva rata su Bosnjaci bili protiv srba,jednom sa AustroUgarskom drugi put sa Ustasama,i srbi su oprostili Bosnjacima ,nastavili su zivjeti zajedno zbog drzave Jugoslavije,da bi ona opstala trebalo je zakopati sve jame i sve Jasenovce.Ali nije mogla dugo ipak jer srbi su se malo preracunali ,prije raspada Jugoslavije ,govorili su "Ovo je nasa jedina domovina ,ko ne voli Jugoslaviju ,nek ide iz nje"
I zato ako Bosnjaci budu previse potencirali na "Jedino Bosnjaci vole Bosnu i Hercegovinu"
Zajedno,ne zaboraviti sta se desilo ali zbog buducnosti nase djece oprost dati korpusu ali ne i pojedincu,onaj koji je zlocin cinio suditi mu najstrozim sudom.
Onako kako to cini Silajdzic,zena u Turskoj,sin u Engleskoj,on u Sarajevu,Cim zavrsi mandat odlazi jal u Tursku jal u Arabiju.Il ko Mister Brankovic "Ako uzmes lopov si,ako neuzmes levat si"
Ma mani me Borbe dosta nam je bilo borbe,treba malo raditi.Od vikanja "Bosnjaci vole Bosnu" nema nista bratac moj,ekonomija je ono sto ce i Bosnjaka i Srbina natjerati da vole Bosnu.A nama fali do ekonomijebarem jos 20 godina ako se ovako nastavi.
Jos u gornjem postu sam ti napisao sta srbi rekose 1991 pa izgubise drzavu Jugoslaviju.Ako Bosnjaci nastave tako izgubit ce i oni Bosnu.
Buraz samo znaj jedno ni srbima ni hrvatima ni bosnjacima nema zivota u srbiji,hrvtaskoj,turskoj.Nego ovdje na svojoj rodjenoj zemlji.Tu si svoj na svome,sve ostalo je laza i paralaza.
-
dallton
#249 Re: Dejton II
ovo s ekonomijom i da nema bas lagodnog zivota drugdje si pametno rekao, samo brate mani se usporedbi bih i jugoslavije razlike su vise nego ocigledneFloridaBoy wrote:Sta mislis pod pojmom "Boriti se za Bosnu i Hecegovinu"Abacija wrote:Interesantno da je od svi petokolonaskih snaga na teritoriji bivse Juge u WW2 najvise bilo ubijeno srpskih fasista. Vise i od ustasa i handzarovaca i ostalih grupacija po Makedoniji, Sloveniji itd.FloridaBoy wrote:Non stop se u Bosnjackom korpusu,pominje jedna te ista recenica.
Kako je slusati svaki dan stanovniku rs ,da su svi srbi cetnici ubice i koljaci., Davidovicu i ostalim misevima koji svoju anksioznost i paranoju lijece u podrzavanju velikosrpske ideologije i cetnickog pokreta.
Onako kako to cini Silajdzic,zena u Turskoj,sin u Engleskoj,on u Sarajevu,Cim zavrsi mandat odlazi jal u Tursku jal u Arabiju.Il ko Mister Brankovic "Ako uzmes lopov si,ako neuzmes levat si"
Ma mani me Borbe dosta nam je bilo borbe,treba malo raditi.Od vikanja "Bosnjaci vole Bosnu" nema nista bratac moj,ekonomija je ono sto ce i Bosnjaka i Srbina natjerati da vole Bosnu.A nama fali do ekonomijebarem jos 20 godina ako se ovako nastavi.
Jos u gornjem postu sam ti napisao sta srbi rekose 1991 pa izgubise drzavu Jugoslaviju.Ako Bosnjaci nastave tako izgubit ce i oni Bosnu.
Buraz samo znaj jedno ni srbima ni hrvatima ni bosnjacima nema zivota u srbiji,hrvtaskoj,turskoj.Nego ovdje na svojoj rodjenoj zemlji.Tu si svoj na svome,sve ostalo je laza i paralaza.
-
zavrzlama
#250 Re: Dejton II
Bjezanje BIH srba od BIH je 90% iz moralnih razloga...ono zbog cega su srbi ginuli i tezili da nestane(BIH) je danas tu kao gorak argument i moralni samar da su dzaba ginuli,sramotili se,zavadili sa komsijama,postali najveci varvari koje evropa pamti i omrzili sami sebi spostveni zavicaj i drzavu...zbog strateskog interesa srbije da se prosiri preko Drine,srbi u BIH ce nastaviti da se udaljavaju od BIH i na kraju ce ponovo se uhvatiti pusaka u nadi da uvjere MZ da njih niko ne moze natjerati da zive u BIH..srbi u BIH znaju da bez MZ se ne mogu odvojiti od BIH ,medjutim MZ je svjesna da srbi u BIH vise nisu sposobni da izazovu duzi rat koji bi destabilizovao siru regiju, pa ta kalkulacija da ce se MZ pripasti srba i radi mirna Balkana njima dati nezavisnost, je losa strateska procjena (vec poznatih i dosad vidjenih srpskih zabluda)...ono sto ostaje srbima je lijecenje frustracija svojatanjem tog entiteta kao ratnog plijena i srpskog eskluziviteta i sluganski odnos prema srbiji u nadi da im srbija u medjunarodnim krugovima izdjestvuje nezavisnost od BIH..
Pojedini srpski politicari pokusavaju da idu sistemom"mi imamo rs i nista nas ne kosta sto je taj rs u drzavi BIH, jer ta BIH nema moci da utice na politicki zivot nas srba u nasem entitetu" opet se i ta ideja razbija od zid, jer BIH da bi usla u EU i NATO mora imati jake drzavne institucije i drzava BIH mora biti nosilac svih medjunarodnih asocijaca,sto automatski konfrontira rs sa MZ i na duge staze pravi od rs-a jednu pobunjenicku teritoriju u drzavi BIH koja zivi na frustracijama ,konstantnim psiholoskim pritiskom da zive u drzavi koju ne vole i drzi srbe u neizvjesnosti da ni sami neznaju ciji su oni gradjni drzave BIH ili srbije ili neke samo njima znane(rs) koju niko nije priznao ali ona zivi u glavama i srcima vecine srba u BIH/rs-u..zakljucak je da su srbi sami sebe stavili u zamku iz koje ne znaju da izadju, a oni koji ih mogu da izvedu(srbija) nema interesa u tome jer i sama srbija preko postojanja rs kao legla fasizma lijeci svoje frustracije prema BIH i MZ-i, zbog neostvarene velike srbije i gubitka Kosova..
Pojedini srpski politicari pokusavaju da idu sistemom"mi imamo rs i nista nas ne kosta sto je taj rs u drzavi BIH, jer ta BIH nema moci da utice na politicki zivot nas srba u nasem entitetu" opet se i ta ideja razbija od zid, jer BIH da bi usla u EU i NATO mora imati jake drzavne institucije i drzava BIH mora biti nosilac svih medjunarodnih asocijaca,sto automatski konfrontira rs sa MZ i na duge staze pravi od rs-a jednu pobunjenicku teritoriju u drzavi BIH koja zivi na frustracijama ,konstantnim psiholoskim pritiskom da zive u drzavi koju ne vole i drzi srbe u neizvjesnosti da ni sami neznaju ciji su oni gradjni drzave BIH ili srbije ili neke samo njima znane(rs) koju niko nije priznao ali ona zivi u glavama i srcima vecine srba u BIH/rs-u..zakljucak je da su srbi sami sebe stavili u zamku iz koje ne znaju da izadju, a oni koji ih mogu da izvedu(srbija) nema interesa u tome jer i sama srbija preko postojanja rs kao legla fasizma lijeci svoje frustracije prema BIH i MZ-i, zbog neostvarene velike srbije i gubitka Kosova..