šta mislite ??

nema republike holbrukove i nekog čobana da može nesmetano i nekažnjeno da laje iz te "svoje" avlijewebby-x wrote:I koje je ovdje poboljšanje u odnosu na danas?
Pa što onmah nisi rekao.Bali-beg Malkoč wrote:nema republike holbrukove i nekog čobana da može nesmetano i nekažnjeno da laje iz te "svoje" avlije
isto onako kao što je i holbruk šupak stvoriowebby-x wrote:Pa što onmah nisi rekao.Bali-beg Malkoč wrote:nema republike holbrukove i nekog čobana da može nesmetano i nekažnjeno da laje iz te "svoje" avlije
Znači rekonstrukcija u svrhu razbijanja RS-a.
I kako misliš ostvariti ovaj cilj?
webby-x wrote:Pa što onmah nisi rekao.Bali-beg Malkoč wrote:nema republike holbrukove i nekog čobana da može nesmetano i nekažnjeno da laje iz te "svoje" avlije

Evo da ti ja kazem. Ta fasisticka tvorevina se treba ukinuti mirnim putem, ako to ne moze tako, onda onim putem kojim je potrebno to ukinuti i to ne samo formalno, nego svakako i na terenu, ponistiti sve fasisticko sto je fasizmom stvoreno. Ako se ne mogu vratiti oni pobijeni koje je srpski fasizam pobio, mogu se barem ukinuti recimo fasisticka imena, ulica, trgova i gradova, moze se barem protjerani narod vratit, ma u kom obimu i mogu se zlocinci ukloniti sa ceste i onda nakon toga gradit zdravu, pravednu, civiliziranu bazu, sa ljudskim pravima koja ce biti jedna od najvecih u Europi, drugim rijecima, Jovo nanovo.webby-x wrote:
Pa što onmah nisi rekao.
Ma ja ba, uvijek sistemi koji su imali "ravnopravne" i one "ravnopravnije", su bili "efektni i dobri" sistemi?Skijaš wrote:Dva entiteta, tri naroda, to je dobar okvir jer ustvari tjera na odbranu multietničkog koncepta. Samo neka nije djeljivo, a ostalo će se prije ili kasnije uskladiti sa ustavnim okvirom.
Ta teza ce imati efekta kad BIH hrvati budu imali politicke poglede na BIH, kao sto to ima vecina bosnjaka...MEDJUTIM dok se doceka to vrijeme"veliku cijenu ce platiti BIH hrvati",a bosnjaci stvaranjem nove realnosti nece imati bas interes za ovakvim rs-om.....Skijaš wrote:Dva entiteta, tri naroda, to je dobar okvir jer ustvari tjera na odbranu multietničkog koncepta. Samo neka nije djeljivo, a ostalo će se prije ili kasnije uskladiti sa ustavnim okvirom.
nije je holbruk stvorio vec alija svojim potpisom.(dabogda mu zemlja kosti izbacila)isto onako kao što je i holbruk šupak stvorioBali-beg Malkoč wrote:
doći će amarekinaci i ukinuti onako kako su je i 95 stvorili
alija je bio NATJERAN od strane holbruka i šupakapirpa wrote:nije je holbruk stvorio vec alija svojim potpisom.(dabogda mu zemlja kosti izbacila)Bali-beg Malkoč wrote:
isto onako kao što je i holbruk šupak stvorio
Baš zato što ne postoji svima prihvatljiv model podjele, treba se konačno odreći tih bolesnih ideja razdvajanja naroda a konstitutivnost vezati za institucije.Kolt12 wrote:Ma ja ba, uvijek sistemi koji su imali "ravnopravne" i one "ravnopravnije", su bili "efektni i dobri" sistemi?Skijaš wrote:Dva entiteta, tri naroda, to je dobar okvir jer ustvari tjera na odbranu multietničkog koncepta. Samo neka nije djeljivo, a ostalo će se prije ili kasnije uskladiti sa ustavnim okvirom.
Najveci problem na Balkanu, ne samo u BiH, su ti dupli standardi u glavama mnogih. "Znas daj mom narodu 49% BiH, a neka se druga dva naroda i ostali guzvaju na 51% BiH" i "svi" cemo zivjeti "sretni i zadovoljni" u "miru i "stabilnoj" drzavi.
Prekinite vise zagovarati sisteme u kojem ce vladati dupli standardi, ako zaboga miloga zelite i sebi dobro.
Mozes li pojasniti sta si mislio sa rs .....manji entitet ili srbija...stvara se konfuzija....MuaDib wrote:Treba sačekati prirodno sukobljavanje regionalnih interesa u RS, pa onda otvoriti široku javnu raspravo o ustavnim promjenama.
e ljudi, ovaj "ljud" ima pravo NAZALOSTsabljak wrote:E ljudi,
znate sta sam ja nazalost primjetio u zadnje vrijeme, i to sve cesce...
prije se u medijima nije bas govorilo o BiH kao sada i o RS-u kao sada.
Evo primjer: sve cesce cujem na HRT-u i RTL-u, npr. U RS, sa RS, nas ministar isao u RS,
Na FTV, govore sve vise RS RS RS i federacija...
U medijima je sve vise uocljivo kako je drzava podjeljena, ne znam da li mogu dobro "napisati svoje misljenje"
ali uglavnom ne ide u onom smjeru "BiH" "ukidanje RS-a"... vec bas suprotno![]()
+
"Rata nece biti"armin071 wrote:e ljudi, ovaj "ljud" ima pravo NAZALOSTsabljak wrote:E ljudi,
znate sta sam ja nazalost primjetio u zadnje vrijeme, i to sve cesce...
prije se u medijima nije bas govorilo o BiH kao sada i o RS-u kao sada.
Evo primjer: sve cesce cujem na HRT-u i RTL-u, npr. U RS, sa RS, nas ministar isao u RS,
Na FTV, govore sve vise RS RS RS i federacija...
U medijima je sve vise uocljivo kako je drzava podjeljena, ne znam da li mogu dobro "napisati svoje misljenje"
ali uglavnom ne ide u onom smjeru "BiH" "ukidanje RS-a"... vec bas suprotno![]()
+
. mene je strah

Nema mi nista gore nego kad mi neko kaze: "alija je bio natjeran "Bali-beg Malkoč wrote:NATJERAN od strane holbruka i šupakapirpa wrote:nije je holbruk stvorio vec alija svojim potpisom.(dabogda mu zemlja kosti izbacila)Bali-beg Malkoč wrote:
isto onako kao što je i holbruk šupak stvorio
čitaj odličnu realnu, nepristrasnu knjigu "Snrt jugoslavije" koja govori o tim pregovorim u Dejtonu knjiga
mene iznenadila rečenica miloševića koju je rekao silajdžiću:
"Vi zaslužujete Sarajevo jer ste iskopali tunel i ulazili i izlazili iz njega kao lisice. Ali, vi ste se za njeg i borili, a one KUKAVICE su vas ubijale s brda"
jesil pročitao dio knjige??pirpa wrote:čitaj odličnu realnu, nepristrasnu knjigu "Snrt jugoslavije" koja govori o tim pregovorim u Dejtonu knjiga
mene iznenadila rečenica miloševića koju je rekao silajdžiću:
"Vi zaslužujete Sarajevo jer ste iskopali tunel i ulazili i izlazili iz njega kao lisice. Ali, vi ste se za njeg i borili, a one KUKAVICE su vas ubijale s brda"
Nema mi nista gore nego kad mi neko kaze: "alija je bio natjeran "
ili kad mi neko kaze "da nije alije ne bi bilo bosne"
pusti ti jarane suplju i price za malu djecu, alija je bio u poziciji da uradi sta god mu je dusa htjela posle genocida u srebrenici.
a to sto se slomio od umora i nespavanja to je druga stvar.
đe li ti živiš, vjerovatno u dijasporibowie wrote:Djeca se nacionalno izjasnjavaju pri upisu u skolu? Al' smo zaostali........
Fašističke nazive gradova i ulica?!Kolt12 wrote:Evo da ti ja kazem. Ta fasisticka tvorevina se treba ukinuti mirnim putem, ako to ne moze tako, onda onim putem kojim je potrebno to ukinuti i to ne samo formalno, nego svakako i na terenu, ponistiti sve fasisticko sto je fasizmom stvoreno. Ako se ne mogu vratiti oni pobijeni koje je srpski fasizam pobio, mogu se barem ukinuti recimo fasisticka imena, ulica, trgova i gradova, moze se barem protjerani narod vratit, ma u kom obimu i mogu se zlocinci ukloniti sa ceste i onda nakon toga gradit zdravu, pravednu, civiliziranu bazu, sa ljudskim pravima koja ce biti jedna od najvecih u Europi, drugim rijecima, Jovo nanovo.webby-x wrote:
Pa što onmah nisi rekao.
Naravno mnogi ne shvataju, da je to prvi preduslov za bilo kakav napredak u BiH, bez obzira kakvo je misljenje konstitutivnih, dok god postoji jedna takva fasisticka tvorevina koja daje jednom narodu 49% eksluzivno teritorije, u BiH tamo gdje je nikad u historiji nije imao, bez obzira bilo to u vidu kantona ili entiteta, a posebno u toj tvorevini nece biti napretka, nego ce se cak ici u rikverc.
Znaci za napredak i zaustavljanje nazadovanja, treba se promijeniti baza, pogotovo teritorijalna zlocinacka i daytonska baza. Srbi ni po kojem osnovu ne smiju kontrolisati eksluzivno 49% BiH teritorije, jer to nisu nikad u historiji.
Znaci prilikom svake nove reforme, podjele, bila ona entitetska ili kantonalna ili bilo kakva drugo, odnos treba biti 31% Srbima, 17% Hrvatima i ostatak teritorija Bosnjacima i ostalima.
Moze biti 25 Daytona, dok se to ne napravi tako, uzalud vam trud i vrijeme sviraci, pravac ce biti u rikverc, ka jos vecem dnu Europe, generalno, entitetski, kantonalno, opcinski i pojedinacno.