deinstalirati direct x

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irfan2

#1 deinstalirati direct x

Post by irfan2 »

ok, znam da zvuci cudno :D :D
ovako..uzeo sam san andreas i instalirao kod sebe..
al neradi..kontam ne valja cd
i onako iz ocaja instaliram kod buraza na drugom kompu, pentijum trojka
i kod njega radi :?

kod njega sam instalirao direct x...i zahtijevao je nakon instalacije restart
kod mene nije...u najmanju ruku cudno

kod njega radi bez problema iako je losija konfiguracija itd
kod mene nece, tj nakon onog intra samo nestane, izbaci me iz igre
gotovo sa siguran da je do direct x-a..normalno, ako imate nekih ideja slobodno vristite :D :D

dakle, kako ukinuti skroz ovaj postojeci da bi onda fino nanovo instalirao sve kako treba
perke

Post by perke »

a da nije do graficke??

ne rece nam koje su graficke kod tebe i buraza :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

DirectX se inace nemoze DEinstalirati (nazalost). Imas opciju da skines najnoviju verziju DirectX sa neta i reinstaliras (ako te pusti, vecinom dodje upozorenje da je DirectX vec instaliran i dobijes opciju da prekines sve)
Pokreni dxdiag (start -> run i ukucaj dxdiag) sa tom aplikacijom mozes provjeriti sve drajvere i dx mogucnosti tvog pc-a kao i verziju koju koristis.
Takodje postoji mogucnost da su ti losi driveri za video karticu, ili da ista ne podrzava igricu. Meni se slicno desavalo sa Quake 3, ali sam na kraju otkrio da drajveri koje sam imao instalirane ne podrzavaju OpenGL. Skinuo sam fabricke drivere, instalirao i sve je radilo super.

U svakom slucaju provjeri specifikacije igrice, tj koji sistem zahtijeva i usporedi sa svojim sistemom
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Nakon instalacije novih drivera za graficku, pozeljno je i reinstalirati directX... posebno ako nemas najnoviju verziju... Cak i ako imas, pokretanje instalacije bi trebalo provjeriti integritet svih directX drivera... :)
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

probaj sa ovim DirectX Uninstaller ako hoces poslat cu ti ga na mail

pozdrav
irfan2

Post by irfan2 »

hm,..to za graficku...
imal razlike ako je 64 mb integrisana i 64 mb neintegrisana
ovo sto je integrisana, jel to znaci da dio memorije uzima od rama
kod buraza je ta neintegriasana g-force 32 mb, kod mene integrisana 64 mb
a sto se tice tog drectX uninstallera..jel radi pod xp..nesto sam googlo al sam nasao samo par nekih programa koji ne rade pod XP-om
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Sa microsoft.com...

Q How do I uninstall DirectX?
A DirectX 9.0 is a system component and cannot be uninstalled. If there is a problem with the DirectX installation, it can normally be resolved by shutting down all running applications and reinstalling. As mentioned previously, DirectX 9.0 is fully backward-compatible with titles written for previous versions of DirectX. If you are having other problems after installing DirectX 9.0, these can often be resolved by installing updated drivers for your display card, audio card, or input device.

As with most software, users of Windows ME and Windows XP have the option of creating a "System Restore point" before installing. System Restore points allow you to roll back your operating system to a time before the software was installed. If you feel there are special circumstances which may necessitate removal of DirectX. It is recommended that you create a System Restore point. Windows 98, Windows 98 SE, and Windows 2000 do not support the "System Restore" feature.

• Windows Millennium Edition: Microsoft Knowledge Base article 267951

• Windows XP: Microsoft Knowledge Base article 310405

Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

Bobi wrote:Sa microsoft.com...

Q How do I uninstall DirectX?
A DirectX 9.0 is a system component and cannot be uninstalled. If there is a problem with the DirectX installation, it can normally be resolved by shutting down all running applications and reinstalling. As mentioned previously, DirectX 9.0 is fully backward-compatible with titles written for previous versions of DirectX. If you are having other problems after installing DirectX 9.0, these can often be resolved by installing updated drivers for your display card, audio card, or input device.

As with most software, users of Windows ME and Windows XP have the option of creating a "System Restore point" before installing. System Restore points allow you to roll back your operating system to a time before the software was installed. If you feel there are special circumstances which may necessitate removal of DirectX. It is recommended that you create a System Restore point. Windows 98, Windows 98 SE, and Windows 2000 do not support the "System Restore" feature.

• Windows Millennium Edition: Microsoft Knowledge Base article 267951

• Windows XP: Microsoft Knowledge Base article 310405

evo. pa probajte
http://www.dxbuster.de/index_e.html

pozdrav!
irfan2

Post by irfan2 »

hvala na pomoci
nisam ga uspio uninstalirati, necu ni pokusavati
sto se tice ovog linka, i ja sam nasao istu stvar...

This uninstaller uses your original XP or .NET CD to restore your original DirectX 8 files.
Extract these files to C:\DXTEMP! You must extract these files to this directory and run
the UnDx9.bat that uninstalls the DIrectX files in SAFE MODE. Enjoy!

--GxV of #betas
nemam ni .NET ni XP cd...haj nema veze...
samo me jos zanima to za integrisanu graficku...gdje se ocituje razlika
izmedju integrisane i neintegrisane....
Qler

Post by Qler »

razlika je ogromna.
Integrisana korisit RAM memoriju racunara, tj ono imas 512MB RAM-a i int graficku od 32MB. e tih 32MB ti je "oduzeto" od tih 512MB pa ti fakticki imas 480MB RAM-a! I int graficka koristi procesor za rad, i sve druge resurse racunara!
Dok "neintegrisana" koristi svoj ram, procesor, i sve ostale zezancije!

Mislim da int graficka sa 128MB ima losije performanse od standardne sa 64MB!
neko iz mase

Post by neko iz mase »

neintegrisana kartica je spojena na maticnu plocu kroz pci, pcix ili agp slot dok je neintegrisana direktno ugradjena u motherboardu kao chip. I jedna i druga kartica moze koristiti RAM racunara pored RAM-a koji je specijalno ugradjen za taj graficki chip (aperture size u BIOS-u). Znaci razlike u performansi nema, jer i jednu i drugu mozes nastimati kako ti zelis. Jedina razlika je da ces imati vise problema ako ti se integrisana kartica pokvari
Qler

Post by Qler »

nesto nisam siguran da nema razlike, na osnovu licnih iskustava :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Qler wrote:nesto nisam siguran da nema razlike, na osnovu licnih iskustava :roll:
ni ja nisam neki ljubitelj integrisanih kartica i bjezim od njih u svim mogucim situacijama. Jesu dokazane kao losije, pogotovo kod primoranosti izmjene citave maticne ploce pri odredjenim kvarovima.
Post Reply