Degutantno...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Edit

#1 Degutantno...

Post by Edit »

Radio 202 je pokrenuo akciju "Pomozite radiju oboljelom od raka". U kampanji koja æe trajati u iduæih nekoliko mjeseci biæe organizovani koncerti, partyji, performansi i uliène akcije u Sarajevu
Sta reci na ovaj naziv za "akciju" koja ce se sastojati od komercijalnih "performansa", koncerata, partija, te ulicnih akcija ... :roll:

Ismijavanje tolikih humanintarnih akcija za djecu oboljelu od raka... sada bih im zbog ovog neprimjerenog istupa u javnosti sa ovakvim uvredljivim nazivom akcije rado odrezala novu kaznu :x

Bas vam treba pomoci ... :x dabogda i umrli od RAK-a...
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Hmm sa jedne strane naziv je vrlo simbolican i orginalan, svi znamo kako je i zasto "obolio", ali sto ti kazes sa druge strane.. to je nekako neopravdano koristenje takvih teskih rijeci, koje obicno vezemo za onu divnu, a nesretnu djecicu, kojoj je potrebna pomoc,,,
prleitihi

Post by prleitihi »

degutantno..kako da ne..ja bih naredio i regulatornoj agenciji da promijeni ime..nakon toga bih zabranio da se koristi naziv - rak za životinje..sve je to..blago rečeno..degutantno!
Edit

Post by Edit »

a da nisi autor ovog genijalnog uradka?

Citava fraza je u pitanju, a ne samo naziv agencije ... tako da ti je .... ta duhovitost malo usiljena ... :zzzz:
penzioner

Post by penzioner »

Edit wrote:a da nisi autor ovog genijalnog uradka?

Citava fraza je u pitanju, a ne samo naziv agencije ... tako da ti je .... ta duhovitost malo usiljena ... :zzzz:
Potpisujem.
prleitihi

Post by prleitihi »

nije usiljena..mozda malo degutantna.. :D:D
Edit

Post by Edit »

prleitihi wrote:nije usiljena..mozda malo degutantna.. :D:D
Vidim da ti se svidio izraz. Slobodno ga upotrijebi, ali pravilno.
Tvoja "duhovitost" nije degutantna, vec ' usiljena i - banalna.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

jeste malo skakljivo..i ako podrzavam 202 u citavoj toj situaciji oko RAK-a,ali mislim da su ipak pretjerali
prleitihi

Post by prleitihi »

Edit wrote:
prleitihi wrote:nije usiljena..mozda malo degutantna.. :D:D
Slobodno ga upotrijebi, ali pravilno.
zahvaljujem na velikodušnosti..
:kravata::kravata: ..pohvalit ću te rak-u.. :D:D:D
in33sa

#10 Re: Degutantno...

Post by in33sa »

Edit wrote:
Radio 202 je pokrenuo akciju "Pomozite radiju oboljelom od raka". U kampanji koja će trajati u idućih nekoliko mjeseci biće organizovani koncerti, partyji, performansi i ulične akcije u Sarajevu
Ismijavanje tolikih humanintarnih akcija za djecu oboljelu od raka... .
A nije ti palo na pamet da mozda ismijavaju RAK?
konyan

Post by konyan »

Naziv je sasvim ok.. :D Vrlo je simbolican i ne mislim da ismijava bilo sta. :D
konyan

Post by konyan »

InfraRedRidinghood wrote:Već pola sata dumam i nemam predstave otkud Edit ideja da se time ismijavaju oboljeli od raka, a naročito djeca :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ma hajde, bitno je biti politicki ispravan.. :D Hjumn rajts aprouch. :D
in33sa

Post by in33sa »

InfraRedRidinghood wrote:Već pola sata dumam i nemam predstave otkud Edit ideja da se time ismijavaju oboljeli od raka, a naročito djeca :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vjerovatno ju je naziv akcije asocirao na pozive za pomoc djeci oboljeloj od raka, slicno zvuci zaista.

Ali mislim da ona ne kuzi bit poruke, koja i jeste malo neprimjerena, ali ja tu ne vidim nikakvo ismijavanje djece oboljele od raka.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

meni je naziv OK.
ne vidim da se iko osim regulatorne ismijava.... ustvari ni njih ne ismijava.... imenuju ih kao bolest
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zili je fino napisala na svom blogu
Zove baba Regulatornu agenciju za komunikacije.

-Halooo!
-Halo?
-Halooo!
-Da izvolite... Halo, baba?
-Halooo, ko je toooo!
-Halo, baba, dobili ste RAK.
Toliko o samom nazivu agencije.

Sto se tice naziva akcije, i meni je zasmetalo prvi put kad sam cula, medjutim, dokle god pice Gacice, Stariji covek itd spotovi u po bijela dana, a smeta KURCEM U CELO i MR POLICEMAN, dotle cemo svi mi bolovati od RAKa.

Fora je samo u tome sto RAK fura svoj posao, i sto smo mi isuvise lijeni da se zalimo i da trazimo da se spanske sapunice pustaju u doba primjereno zreloj publici, jer osim sisa i guzova i zlostavljanja zena, nasa djeca takodjer uce kako spletkariti, kako lako doci do novca pruzanjem protuusluga itd itd...

da zapinje u uhu, zapinje, ali nije bas toliko degutantno draga Edit...fino pisu velikim slovima...

PS I da, radio jeste drzavni, tj javni, i mislim da je kazna vec placena, pa valjda ovim putem zele nadomjestiti onih 10 hiljada od poreznika...
konyan

Post by konyan »

InfraRedRidinghood wrote:Ja se samo nadam da Edit ZNA šta je RAK :D
Sudeci po prvom postu zna. :D Medjutim, valjda je stvar percepcije. :D
in33sa

Post by in33sa »

Sarafcina wrote:meni je naziv OK.
ne vidim da se iko osim regulatorne ismijava.... ustvari ni njih ne ismijava.... imenuju ih kao bolest
Pa da, RAK nije regulatorna agencija, RAK je dijagnoza.
Jonx

Post by Jonx »

Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.

Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.

UZAS!
in33sa

Post by in33sa »

Pa ako ti je nacin rada dvjestodvojke baljezganje, bujrum Alfa, bujrum OSM, bujrum Pink, imas izbor.
Niko te ne sili da platis bilo sta.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jonx wrote:Osim sto je naziv akcije zaista neumjestan, i sama akcija je takva.

Umjesto da novac po istom principu ide u ruke djeci oboljeloj od raka, oni skupljaju novac da bi NASIM PARAMA pokrili SVOJE BALJEZGANJE, zbog kojeg su bili upozoreni vise puta, a naposljetku i kaznjeni.

UZAS!
s tim da ovaj put ti mozes da biras da li ces dati tih 5 KM ili ne.
Nesto mi nisi bio glasan kad je jedan od bivsih premijera podijelio 600.000 KM oprostajnog bonusa, a to se desilo prije nekih mjesec i po.

A u budzetu nema stavke OPROSTAJNI BONUS....

zar ne bi bilo bolje da je te pare dao Fondu Srce za djecu oboljelu od raka?
Pa da mogu obradovati i druge malishane kao sto si obradovali i Vikija?
nokia6170

Post by nokia6170 »

Mene samo zanima jedna stvar u cijeloj ovoj prici sa radiom 202 i RAK-om.

Njih je RAK kaznio sa 10 000 KM. Ok, jeste ih kaznio. Radio 202 mora platiti kaznu jer zalba protiv takve odluke ne odlaze izvrsenje.

Koliko vidim sad se prave akcije da se skupe te pare i da se plati RAK-u ta kazna.

Sta ce se desiti ukoliko oni uspiju skupiti te pare na ovaj nacin i plate RAK-u, a poslije u toku pravnih postupaka se pokaze da je radio 202 u pravu i da je RAK pogrijesio, te da mora vratiti novac radiu 202.

Sta ce se onda desiti sa tih 10 000KM koje se vrae radiu 202, a koje je radio 202 dobio putem ovih akcija.

Ja predlazem da se taj novac da nekoj organizaciji koja se bavi nezbrinutom djecom ili djeci sa posebnim potrebama.

p.s. jel uopste 202 radio ista radi na pravnoj zastiti svojih prava pred nadleznim organima? da li iko ima tu informaciju...ili su se pomirili da plate 10 000 KM i poviju gavu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nokia6170 wrote:
Ja predlazem da se taj novac da nekoj organizaciji koja se bavi nezbrinutom djecom ili djeci sa posebnim potrebama.
E vidis, tu bi nam trebao pravnik koji bi srocio neko obavjestenje koje bi bilo pravno obavezujuce gdje 20 svecano obecava da ce, u slucaju da RAK izgubi i 202 dobije pare nazad, ISTE TE PARE UPLATITI u Fond Srce za djecu oboljelu od raka.
nokia6170

Post by nokia6170 »

xxxxxx
Last edited by nokia6170 on 15/03/2007 13:59, edited 1 time in total.
nokia6170

Post by nokia6170 »

pravno gledajuci ne mozes se obavezati na takvo sto..mislim takva neka izjava ne bi proizvodila pravno dejstvo, osim neku moralnu obavezu. Jer predmet obaveze, tj njihovo obecanje bi se podvelo pod pravni institut poklona koji je obligacionopravni odnos-ugovor sa bitnim elementima, kojeg cine ugovorne stranke i predmet ugovora (poklon, tj. novac)...ugovor je nistav ukoliko nedostaju bitni elementi..u ovom slucaju to je novac koji se poklanja...jer taj novac jos uvijek ne postoji pravno gledajuci, odnosno ovisi o nekom buducem dogadjaju. ukratko, ne mozes pravno raspolagati sa necim sto nemas. i svako raspolaganje sa necim sto nemas (ne postoji u momentu obavezivanja) ne proizvodi pravno dejstvo.

ovdje pravo ne moze puno pomoci, jedino obraz.

nadam se da je sada malo jasnije:)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nokia6170 wrote:pravno gledajuci ne mozes se obavezati na takvo sto..mislim takva neka izjava ne bi proizvodila pravno dejstvo, osim neku moralnu obavezu. Jer predmet obaveze, tj njihovo obecanje bi se podvelo pod pravni institut poklona koji je obligacionopravni odnos-ugovor sa bitnim elementima, kojeg cine ugovorne stranke i predmet ugovora (poklon, tj. novac)...ugovor je nistav ukoliko nedostaju bitni elementi..u ovom slucaju to je novac koji se poklanja...jer taj novac jos uvijek ne postoji pravno gledajuci, odnosno ovisi o nekom buducem dogadjaju. ukratko, ne mozes pravno raspolagati sa necim sto nemas. i svako raspolaganje sa necim sto nemas (ne postoji u momentu obavezivanja) ne proizvodi pravno dejstvo.

ovdje pravo ne moze puno pomoci, jedino obraz.

nadam se da je sada malo jasnije:)
kontam :D
uostalom, mnogi ne postuju pravno obavezujuce sporazume i dogovore, sto bi neko obecanje....

al mislim da bi im to bio plus sto se obraza tice...
Post Reply