Deftones

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
in_my_skin

#1 Deftones

Post by in_my_skin »

Ima li fanova?Koja vam je najbolja pjesma od njih?
Ja ludim za ''Back To School'' i ''Bored''.
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

dobri su deftones......najjaca mi je njihova change(in the house of flies) al super su lucky you,shove it,7 words,back to school,be quiet and drive................. CHINO MORENO IS KING!!!!!!!!!!!
in_my_skin

Post by in_my_skin »

Super da ima bar neko da ih sluša.Moram i ja dodati da mi je Change također među najdražim.Fakat je super!
Nesferatu

Post by Nesferatu »

To je bend koji jos uvijek nije izdao Cd punog kapaciteta. Imaju oni mnogo vise za ponuditi, al' meni se cini da menadzement ih u tome sprijecava.

Samo kad bi moglo, bez vristanja...To mi je jedina zamjerka. Inace zika je cool. Vidjeo sam ih uzivo jednom. Imaju strasnu neku furku, sutka u krug, svi trce u velikom krugu i guraju se, nisam to nigdje vise vidjeo, osim na turneji White Pony-ja.
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

[quote="in_my_skin"]Super da ima bar neko da ih sluša.Moram i ja dodati da mi je Change također među najdražim.Fakat je super![/quo

izvrstan je i spot za tu stvar(change) oni na nekom derneku u kuci.......al stvarno je pjesma sjajna nesto ima u njoj stara je ta pjesma 5 godina preslusao sam je milion puta i jos nikad nije dosadila..................
ima neki neobican "shmek"...........................
jel iko gledao prosle godine mtv icon:the cure gdje su deftones izveli pjesmu if only tonight we could sleep od the cure jebote stvarno su super obradili...................dobra je i lucky you sa matrix reloaded soundtracka u toj pjesmi uopce nema gitara samo elektronika i stvar je toliko mracna i depresivna da te sjebe pravo al ja volim takve stvari.........

sada ce objaviti cd sa obradama drugih izvodjaca:
. Savory [feat. Jawbox]
2. Wax and Wane [Cocteau Twins cover]
3. Change (In the House of Flies) [original]
4. Simple Man [Lynyrd Skynyrd cover???]
5. Sinatra [Helmet cover]
6. No Ordinary Love [Sade cover]
7. Teenager (Idiot Version) [original]
8. Crenshaw Punch / I'll Throw Rocks at You [original]
9. Black Moon [Black Sabath cover???]
10. If Only Tonight We Could Sleep [The Cure cover]
11. Please Please Please Let Me Get What I Want [The Smiths cover]
12. Digital Bath (Acoustic) [original]
13. The Chauffeur [Duran Duran cover]
14. Be Quiet and Drive (Far Away) (Acoustic) [original]

bas me zanima kako ce zvucati not ordinary love u deftones verziji........
prije dvije godine oni su bili na sanitarium turneju po sad zajedno sa metallicom,linkin parkom,limp bizkitom,mudvayneom.....i chino je tada izjavio:metallica na sceni samo stoje i nista ne rade..ma mi cemo ih poderati ko pickice!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.deftonesworld.com
in_my_skin

Post by in_my_skin »

Znam da kasnim s odgovorom,al mi je komp. bio na servisu.
Sigurno će oni super obraditi te stvari,al me fakat zanima šta će sa ''Black Moon'' Black Sabath -a uraditi.npr. System Of A Down je obradio legendarno njihovu ''Snowblind'',stvarno odlično zvuči.Šta li će Deftones uraditi?
''Samo kad bi moglo, bez vristanja...''
Ne može bez vrištanja,to i jest donekle fazon,vrištanjem iskazati sav bijes,bol...!:)
Post Reply