DEFINITIVNA AKCIJA - POMOĆ ASMIRI S.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
jasmina popaja

#76 Donacije

Post by jasmina popaja »

Dobro vece Sarajevo,

zovem se Jasmina i pronasla sam ovaj forum jucer. Ja pisem iz SAD-a, iz Ajove i zelim da pomognem sa vasom akcijom. Ovdje u Ajovi sam srela jednu nasu siromasnu samohranu majku kojoj pomazem da skupi novac da ode u Bosnu na sahranu suprugu koji je pronaden u masovnoj grobnici jer je ubijen u Kertermu. Putem ovog sam saznala o nasim novinama i radio i TV stanicama po Americi koji joj sada pomazu sa prikupljanjem novca. Stim bi Vam mogla dati te contact info pa da ih upitate da pomognu sa prikupljanjem donacija. Isto tako bi se moglo stupiti u kontakt sa nasom dijasporom po Evropi i Australiji. Ja cu uciniti sto mogu.

jasmina
fixer

Post by fixer »

ja zelim da doniram nesto para! poslao sam poruku na ovaj broj ali nije dostavljena
fixer

Post by fixer »

fixer wrote:ja zelim da doniram nesto para! poslao sam poruku na ovaj broj ali nije dostavljena
napokon dostavljena!!!!!!!!!! :-)
morti

#79 Re: Donacije

Post by morti »

jasmina popaja wrote:Dobro vece Sarajevo,

zovem se Jasmina i pronasla sam ovaj forum jucer. Ja pisem iz SAD-a, iz Ajove i zelim da pomognem sa vasom akcijom. Ovdje u Ajovi sam srela jednu nasu siromasnu samohranu majku kojoj pomazem da skupi novac da ode u Bosnu na sahranu suprugu koji je pronaden u masovnoj grobnici jer je ubijen u Kertermu. Putem ovog sam saznala o nasim novinama i radio i TV stanicama po Americi koji joj sada pomazu sa prikupljanjem novca. Stim bi Vam mogla dati te contact info pa da ih upitate da pomognu sa prikupljanjem donacija. Isto tako bi se moglo stupiti u kontakt sa nasom dijasporom po Evropi i Australiji. Ja cu uciniti sto mogu.

jasmina
Yebi ga, al ja ne kontam... :(
Murisno1

#80 Re: Donacije

Post by Murisno1 »

morti wrote:
jasmina popaja wrote:Dobro vece Sarajevo,

jasmina
Yebi ga, al ja ne kontam... :(
vidiš morti prijatelju ..
tu sada nastane problem ... nije ništa dobro organizovano ..
da li je ona @mircerka glavna što se tiče ovoga ..?
da li se ona uopšte javlja?

i da li ima volje i želje da se ovo malo bolje organizuje u smislu neke "mini" fondacije sarajevo-x institucije , jel , pa da to liči na nešto?
tu nije potrebno mnogo filozofije.Potrebno je prije svega da otvorimo jedan žiro-račun u banci - to barem nije teško. Sva novčana sredstva prikupljati na taj račun za sve akcije koje se ovdje vode i sada i ako Bog da u budućnosti. Svi koji bi eventualno uplatili nešto mogu postavljati npr. datum i mjesto uplate i naravno za koga je i to bi postavljali na recimo neku posebnu temu na ovom podforumu.

Evo , već sam razgovarao sa mortijem , imao sam priliku razgovarati sa dosta njih koji bi pomogli , sa nekoliko firmi koji bi također učestvovali ali ne mogu im ja sad reći idite na čeku i tu će vas čekat jedan momak u crvenoj kapici , jedba djevojka u zelenim štiklama itd :-) ..
dakle moram im konkretno reći gdje,šta i kako !

Vjerujte mi ima materijala i ima volje da se to radi, da se pomogne sa nekim novcem .. ovo ja naravno pričam o onome što ja znam i iz moje okoline i na što bi eventualno mogao uticati.

sve ovo što sam razbaco ovako po postu mislim da se može razumijeti .. da smo ovo riješili ne bi drugarica jasmina sada pitala gdje,šta i kako .. nego bi vidjela gdje šta i kako i vjerovatno to učina kao i mnogi , vjerujem , koji obilaze ovaj forum.

eh eto neću više dosađivat :-)

Pozdrav!
jasmina popaja

Post by jasmina popaja »

ola,

eh nisam bas htjela biti toliko zabunjujuca. nego samo pitam da li bi se mogla napisati mala prica o Asmiri i ovoj akciji tako da se uruci nasim novinama, radio i TV stanicama po dijaspori tako da ljudi imaju priliku pomoci.

jasmina
morti

Post by morti »

jasmina popaja wrote:ola,

eh nisam bas htjela biti toliko zabunjujuca. nego samo pitam da li bi se mogla napisati mala prica o Asmiri i ovoj akciji tako da se uruci nasim novinama, radio i TV stanicama po dijaspori tako da ljudi imaju priliku pomoci.

jasmina
Priča se nalazi na sadake.org!

Njihov centar, koliko sam skontao je u Njemačkoj...Postoji par žiroračuna, ali ni jedan za BiH već samo za zapadne zemlje...e sad ne znam koje...

Ja sa njima nemam ništa osim što im trebam iskeširati ovo skupljeno...i to vrlo brzo!

A Murisno1, kralju, ova ideja ti je super, ali ja tu uglavnom ne mogu ništa uraditi...
Moderatori su tu da temu naprave relevantnom...npr, temu o osnivanju jednistvenog SaX žiro računa(ne znam dal se piše ovako;)

Recimo da je neko "respektabilniji" pokrenuo ovu akciju ona bi bila puno uspješnija!
Skupismo jedva 300-350KM...i to za mjesec dana...
A Bog mi je svjedok da sam ovu temu stalno podizao na forumu i ubio se od slanja PP-ova...

Al jbg...

Imam da se nađem sa još jednim likom ili plafon dvojicom i to je to...

Moj mob. je svima dostupan...znate šta sa njim...

:D
vjestica

#83 pomoć - asmira

Post by vjestica »

Zakasnila sam, odnosno nisam znala za nedjelju.

KAD JE SLJEDEĆE OKUPLJANJE ILI KAKO I KOME DA DAM NOVAC?
morti

#84 Re: pomoć - asmira

Post by morti »

vjestica wrote:Zakasnila sam, odnosno nisam znala za nedjelju.

E nema togaaaaa... :-)

Nazoveš na ovaj "namba" 061/552-711, javim ti se ja i onda se zdogovorimo kad se nalazimo...

A sinoć su me zvali sa BHT-a...željeli bi napraviti neku pričicu na nekoj od njihovih humanitarnih emisija o Asmiri S.
Ja sam im obajsnio sve i rekao gdje da traže dalje(sadake.org) jer sam ja samo "skupljač" 8-)

Aj živjeli;)
Murisno1

#85 Re: pomoć - asmira

Post by Murisno1 »

morti wrote:

Nazoveš na ovaj "namba" 061/552-711, javim ti se ja i onda se zdogovorimo kad se nalazimo...

A sinoć su me zvali sa BHT-a...željeli bi napraviti neku pričicu na nekoj od njihovih humanitarnih emisija o Asmiri S.
Ja sam im obajsnio sve i rekao gdje da traže dalje(sadake.org) jer sam ja samo "skupljač" 8-)

Aj živjeli;)
pozdrav za druga mortija :)

.. kakvo je stanje , jeste li uspjeli još nešto skupiti .
a ovo za emisiju , pa sumnjam da bi asmira bila oduševljena time ..
mislim,pročitao sam prije u nekom od saopštenja onih iz sadake da su tražili da se asmiri ne postavljaju pitanja na nekim eventualnim sastanicima,da se ne fotografiše itd .. pa mislim da njoj ne bi bilo ni malo drago .. ali opet ne znam ..

ps. morti , jesil izganjo fax ... kako ide .. :-)
morti

#86 Re: pomoć - asmira

Post by morti »

Murisno1 wrote:
morti wrote:

Aj živjeli;)
pozdrav za druga mortija :)

.. kakvo je stanje , jeste li uspjeli još nešto skupiti .
a ovo za emisiju , pa sumnjam da bi asmira bila oduševljena time ..
mislim,pročitao sam prije u nekom od saopštenja onih iz sadake da su tražili da se asmiri ne postavljaju pitanja na nekim eventualnim sastanicima,da se ne fotografiše itd .. pa mislim da njoj ne bi bilo ni malo drago .. ali opet ne znam ..

ps. morti , jesil izganjo fax ... kako ide .. :-)
A čuj...nisam ja BHT... :D ...i ja sumnjam da će išta moći uraditi, al et..

Skupljene su još pokoje parice...a biće ih i još...

Fax...bio prijemni...trajao je(ne lažem) PUNIH 9 SATI!!!
Nisam sunca vidio :D

Aj živjeli!
morti

Post by morti »

Saopštenje za Građanstvo - X...

Pare i ulogu koordinatora sam proslijedio @zeni!

Kome nešto nije jasno i dalje će mu biti...

Još uvijek nije kasno dati tu pišljivu MARKU!!!

!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#88 Re: Donacije

Post by mIRCerka »

Murisno1 wrote: da li je ona @mircerka glavna što se tiče ovoga ..?
ONA ce ti samar spucat kad te vidi...eto nako :D
ja nisam GLAVNA sto se tice humanitarnih akcija, vec da pratim da se teme ne zachatavaju i da se brishu chat komentari koji se znaju javiti..
Murisno1 wrote: i da li ima volje i želje da se ovo malo bolje organizuje u smislu neke "mini" fondacije sarajevo-x institucije , jel , pa da to liči na nešto?
tu nije potrebno mnogo filozofije.Potrebno je prije svega da otvorimo jedan žiro-račun u banci - to barem nije teško. Sva novčana sredstva prikupljati na taj račun za sve akcije koje se ovdje vode i sada i ako Bog da u budućnosti. Svi koji bi eventualno uplatili nešto mogu postavljati npr. datum i mjesto uplate i naravno za koga je i to bi postavljali na recimo neku posebnu temu na ovom podforumu.
Jos kod akcije KUHINJA TETKA ZILHE - HOSE MARKETI smo razmisljali o tim stvarima, ali je to nemoguce...prvo, sa-x ne moze imati humanitarni racun, obzirom da je FORUM samo dio portala...
drugo, ne moras registrovati sa-x fondaciju, vec preko saxa mozes naci par istomisljenika i ljudi raspolozenih za registraciju i napraviti nesto SVOJE...
trece, prebicu vas sve redom (al bukvalno) jer uvijek cekate da NEKO drugi potegne ko "glavni"...
morti, bio si s nama u hose akciji, znas i sam kako stvari idu :D
CETVRTO, Murisno...ako je potrebna pomoc oko necega, postoji PP, mail, telefonski poziv...jer ja ne mogu biti na saxu 24h dnevno prateci sve teme i ucestvujuci u svakoj akciji...
MORTI, obrati se FindingNemo, jer su akciju oko Zepe svi zaboravili...mislim da je bilo jos donacija za Dedine kcerke, pa vidi jel se moze sta od tih stvari dati asmiri (u pitanju je odjeca bila cini mi se)...
eto...
mIRCerka

#89 Re: Donacije

Post by mIRCerka »

tema up
mIRCerka wrote:
Murisno1 wrote: da li je ona @mircerka glavna što se tiče ovoga ..?
ONA ce ti samar spucat kad te vidi...eto nako :D
ja nisam GLAVNA sto se tice humanitarnih akcija, vec da pratim da se teme ne zachatavaju i da se brishu chat komentari koji se znaju javiti..
Murisno1 wrote: i da li ima volje i želje da se ovo malo bolje organizuje u smislu neke "mini" fondacije sarajevo-x institucije , jel , pa da to liči na nešto?
Jos kod akcije KUHINJA TETKA ZILHE - HOSE MARKETI smo razmisljali o tim stvarima, ali je to nemoguce...prvo, sa-x ne moze imati humanitarni racun, obzirom da je FORUM samo dio portala...
drugo, ne moras registrovati sa-x fondaciju, vec preko saxa mozes naci par istomisljenika i ljudi raspolozenih za registraciju i napraviti nesto SVOJE...
trece, prebicu vas sve redom (al bukvalno) jer uvijek cekate da NEKO drugi potegne ko "glavni"...
morti, bio si s nama u hose akciji, znas i sam kako stvari idu :D
CETVRTO, Murisno...ako je potrebna pomoc oko necega, postoji PP, mail, telefonski poziv...jer ja ne mogu biti na saxu 24h dnevno prateci sve teme i ucestvujuci u svakoj akciji...
MORTI, obrati se FindingNemo, jer su akciju oko Zepe svi zaboravili...mislim da je bilo jos donacija za Dedine kcerke, pa vidi jel se moze sta od tih stvari dati asmiri (u pitanju je odjeca bila cini mi se)...
eto...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

morti wrote:Saopštenje za Građanstvo - X...

!
da se zena prijavi... :)

svaki pp s novcem ili nekom konkretnom pomoci je dobrodosao :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena wrote:
morti wrote:Saopštenje za Građanstvo - X...

!
da se zena prijavi... :)

svaki pp s novcem ili nekom konkretnom pomoci je dobrodosao :)
kontaktiraj FindingNemo i vidi da li ima zenske odjece koja je planiranaa zaZepu za Dedine kcerke, pa sredite da se dio toga da Asmiri...
tema je ZABORAVLJENA ZEPA i bogam' je zaboravishe opet...

ja sam vec davno preko ORCE poslala dosta svoje odjece Dedinim kcerkama, tako da nema potrebe, opet kazem ako ima, da se opet salje njima...a koliko sam shvatila, Asmiri je potrebna pomoc u svim oblicima...

sretno!
buba

#92 re:

Post by buba »

Je*iga profulih sve do sad!
Koliko vidim morti je predao funkciju liku zena. Eh, sad najlakse je dati lovu, ali moglo bi se i jos cega uz to, kad bi znali neke detalje iz njenog zivota, tipa kolika su joj djeca (zbog odjece i to), koje je ona fizicke konstrukcije, pretpostavljam isusena jadnica ko prut, al eto mozda je zena visoka pa joj ne pasu krace stvari.

Licno smatram da je najbolje direktno predavati pomoc i zaobici bilo kakve medijatore tipa organizacija itd..mada oni da bi ostali u igri, onemogucavaju kontakte i pristupe, sto mi je krajnje licemjerno. Ne vjerujem nikakvim ziro racunima ''humanitarnih organizacija'' i najvise volim kad znam kontakt adresu ili licni ziro racun osobe kojoj treba pomoc i da to onda obavim. Evo u ovom slucaju, ipak moze se ova pomoc odraditi preko nekoga od nas, ko bi u nase ime to odnio i predao, sto je ipak mnogo sigurnije.

Dakle, znam da je za mnoge mozda i riskantno, ali sta je recimo sa idejom da jedna osoba ovde otvori jedan racun, na koji bi se ove donacije davale i da onda skupljeni iznos preda. Znam da ono..mozda ce neko poznavati tu osobu, ostali ne, pa ce postojati bojazan da se to nece nikad realizovati, da ce lova ispariti itd..ali ipak mislim da bi vrijedilo, a i puno olaksalo ulaz nekih donacija od raje izvana recimo.

Ne znam sta mislite o ovome. Ja sam spremna vise povjerovati nekome ovde nego svim ovim organizacijama.
Kwaheri

#93 Re: re:

Post by Kwaheri »

buba wrote:Je*iga profulih sve do sad!
Koliko vidim morti je predao funkciju liku zena. Eh, sad najlakse je dati lovu, ali moglo bi se i jos cega uz to, kad bi znali neke detalje iz njenog zivota, tipa kolika su joj djeca (zbog odjece i to), koje je ona fizicke konstrukcije, pretpostavljam isusena jadnica ko prut, al eto mozda je zena visoka pa joj ne pasu krace stvari.

Licno smatram da je najbolje direktno predavati pomoc i zaobici bilo kakve medijatore tipa organizacija itd..mada oni da bi ostali u igri, onemogucavaju kontakte i pristupe, sto mi je krajnje licemjerno. Ne vjerujem nikakvim ziro racunima ''humanitarnih organizacija'' i najvise volim kad znam kontakt adresu ili licni ziro racun osobe kojoj treba pomoc i da to onda obavim. Evo u ovom slucaju, ipak moze se ova pomoc odraditi preko nekoga od nas, ko bi u nase ime to odnio i predao, sto je ipak mnogo sigurnije.

Dakle, znam da je za mnoge mozda i riskantno, ali sta je recimo sa idejom da jedna osoba ovde otvori jedan racun, na koji bi se ove donacije davale i da onda skupljeni iznos preda. Znam da ono..mozda ce neko poznavati tu osobu, ostali ne, pa ce postojati bojazan da se to nece nikad realizovati, da ce lova ispariti itd..ali ipak mislim da bi vrijedilo, a i puno olaksalo ulaz nekih donacija od raje izvana recimo.

Ne znam sta mislite o ovome. Ja sam spremna vise povjerovati nekome ovde nego svim ovim organizacijama.
@buba, djecu nisam vidjela... Dok smo Morti i ja sjedili s njom, vjeruj mi da mi je zadnje na pameti bilo da je nesto "ispitujem"... Ali Asmira je jedna izuzetno lijepa zena... srednje visine nekih 165 cm , malo punacka...
Ukoliko zelish, posaljem ti svoj ziro-racun na mail ili se mozemo sresti, a ja cu novac proslijediti...
I da...novac nece ispariti, vec ce aBd otici onom kome je namijenjen...Asmiri..
buba

#94 re:

Post by buba »

Posalji racun..

na [email protected] cu ti javiti kad uplatim.
kad imas bebu u kuci nisi bas azuran :D
Pearl

Post by Pearl »

tema up!
morti

Post by morti »

Vozdrica...
Evo ja se tivra sa ovih silnih odsustvovanja!

Kak stvari stoje...Zena, imal te?

Pearl

Post by Pearl »

Beatrice_22 wrote:
Pearl wrote:tema up!
up!
Pearl

Post by Pearl »

Beatrice_22 wrote:
Pearl wrote:tema up!
sadake

#99 Re: re:

Post by sadake »

buba wrote:Je*iga profulih sve do sad!
...

Licno smatram da je najbolje direktno predavati pomoc i zaobici bilo kakve medijatore tipa organizacija itd..mada oni da bi ostali u igri, onemogucavaju kontakte i pristupe, sto mi je krajnje licemjerno. Ne vjerujem nikakvim ziro racunima ''humanitarnih organizacija''
sto ti je krajnje licemjerno :roll:

ma jel bas ?, eeeeeeh cuuuj !!! aaa rane moje!

Nije nego je Odgovorno !
Ako Asmira S. nije dala dozvolu da se objave njezini telefon i adresa, onda je licemjerno pisati da "organizacije" onemogucavaju kontakt.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mislim da nema potrebe da bilo kakvim teskim rijecima, jer smo ovdje svi da pomognemo kako god znamo...
Post Reply