definicija hrabrosti
-
Kwaheri
#1 definicija hrabrosti
hrabar insan ili covjek...je po vasem misljenju...
hajde definirajte..onako odokativno...bez skolskih definicija molim...
?
?
-
edu
nekako sta mi god padne na pamet da bi moglo biti hrabro..pomislim..je li to hrabrost ili ludost?..hrabrost je ostati u drzavi koju napadaju..hrabrost je pomoci ranjenom covjeku kojeg dere pam na socijalnom..hrabrost je kad izlozis svoje guzove da bi spasio tudje!
- Kurt_Kombajn
1. kad se nekome pokakis ispred vrata, a onda zvonis i trazis toalet-papir.
2. hrabrost je umjetnost sakriti strah koji osjecamo.
2. hrabrost je umjetnost sakriti strah koji osjecamo.
- Bosanac sa dna kace
Hos onu definicju da je hrabar onaj ko izvrsi veliku nuzdu komsiji pred vratima i pokuca na vrata i trazi toalet da se obirse!? 
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Spustiti se golom guzicom niz brdo zileta 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Hrabrost je imati na mobitelu kodiranu melodiju Jedna si, jedina i kupovati na nekoj pijaci u Lukavici u momentu dok te neko zove. Ili, melodiju Hava-nagila-hava, a poslije džume te neko zove.
- Fair Life
#19 Re: definicija hrabrosti
Titovo obrazlozenje hrabrosti.MP3. .(3.17 Mb)zena wrote:hrabar insan ili covjek...je po vasem misljenju...
?
-
VanHelsing
Hrabrost je kad se od neceg toliko useres da ti se grlo osusi, dlanovi oznoje a lice problijedi a ti umjesto da se okrenes i pobjegnes, sto ti govore svi tvoji iskonski nagoni za prezivljavanjem, ti stisnes jaja i krenes naprijed.
Hrabrost nije kada huligani tuku strebera ili kada zgodan i bogat muskarac pozove djevojku van.
Ukratko najhrabriji su ujedno i najvece kukavice koje u datom momentu pobijede svoj kukavicluk i urade pravu stvar..ako bi se to izrazilo empirijski onda bi velicina tog junackog djela bila direktno vezana za to kolika je covjek kukavica.
Mislim da je dakle daleko bolje biti lud nago hrabar, jer covjek je hrabar ponekad a kad je lud onda ga boli k...c sve vrijeme
Hrabrost nije kada huligani tuku strebera ili kada zgodan i bogat muskarac pozove djevojku van.
Ukratko najhrabriji su ujedno i najvece kukavice koje u datom momentu pobijede svoj kukavicluk i urade pravu stvar..ako bi se to izrazilo empirijski onda bi velicina tog junackog djela bila direktno vezana za to kolika je covjek kukavica.
Mislim da je dakle daleko bolje biti lud nago hrabar, jer covjek je hrabar ponekad a kad je lud onda ga boli k...c sve vrijeme
- Zox
Ne vjerujem da ovo sto je napisala Angie ima pretjerane veze sa hrabroscu. Po toj logici "lakatati se kroz predrasude" su SVI hendikepirani. Svako a priori stanje kod covjeka (biti muskarac, biti zena, biti hendikepiran, biti LIJEPA zena, biti RUZAN muskarac) donosi sa sobom prednosti i mane. To je nesto sto nismo izabrali, prema tome nema veze sa HRABROSCU vec sa SNAGOM.
Sta znaci da je nosenje sa sijedim dlakama hrabrost? Sta ti drugo preostaje? Osim da ofarbas kosu. U tom slucaju si kukavica?
Mozemo pricati o hrabrosti u vezi odluka, nikako u vezi stanja.
Hrabrost je po meni usko vezana za etiku, ili moral. Donositi odluke u skladu sa sopstvenom idejom dobra i biti koerentan u njima bez obzira na posljedice.
Sta znaci da je nosenje sa sijedim dlakama hrabrost? Sta ti drugo preostaje? Osim da ofarbas kosu. U tom slucaju si kukavica?
Mozemo pricati o hrabrosti u vezi odluka, nikako u vezi stanja.
Hrabrost je po meni usko vezana za etiku, ili moral. Donositi odluke u skladu sa sopstvenom idejom dobra i biti koerentan u njima bez obzira na posljedice.
-
senada
#23 Re: definicija hrabrosti
....u pravilu, biti hrabar je biti gubitnik.....zena wrote:hrabar insan ili covjek...je po vasem misljenju...
?