Dedo Meho bi da radi...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
cnermina

#251 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by cnermina »

Dedo Meho imao dva mozdana udara :( :( :(

sad je u bolnici, nepokretan, ne govori, hrane ga na infuziju... kaze nana samo nekad je prepozna i onda samo pocne plakati...

jadna nana ide mu u bolnicu svaki dan (relacija Buca potok- Kosevo) a istovremeno se brine o mineli koja ide u skolu... nakon prvog mozdanog udara bio je kod kuce, i nana ga sve podizala, prevrtala... kaze ruke joj se znale ukociti od bolova

Pa bih vas zamolila ako je neko u mogucnosti da ode do njih, ili da pomogne na neki drugi nacim.. tim ljudima je to stvarno potrebno...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#252 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:Dedo Meho imao dva mozdana udara :( :( :(

sad
:(
Dori

#253 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Dori »

cnermina wrote:Dedo Meho imao dva mozdana udara :( :( :(

sad je u bolnici, nepokretan, ne govori, hrane ga na infuziju... kaze nana samo nekad je prepozna i onda samo pocne plakati...

jadna nana ide mu u bolnicu svaki dan (relacija Buca potok- Kosevo) a istovremeno se brine o mineli koja ide u skolu... nakon prvog mozdanog udara bio je kod kuce, i nana ga sve podizala, prevrtala... kaze ruke joj se znale ukociti od bolova

Pa bih vas zamolila ako je neko u mogucnosti da ode do njih, ili da pomogne na neki drugi nacim.. tim ljudima je to stvarno potrebno...
Imas li kakvu ideju sta da uradimo? Kako bi mogli pomoci? :(
Ja sam tu, posaljite mi pp sa svim prijedlozima......
cnermina

#254 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by cnermina »

Novcana pomoc je svakako dobrodosla.

Pored svega, mala Minela ima trodnevni izlet sa skolom u Mostar, sto takodjer zahtjeva odredjene troskove..

a da ne spominjem i to sto placaju kiriju i sve...

mi ih svakako racunamo kad budemo radili akciju pred soping centrima sad u petak i subotu, tako da cemo im spremiti jedan paket hrane i drugih potrepstina...
Dori

#255 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Dori »

OK....imate moj broj, pa mi se javite kad krenete.....
teAMICA

#256 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by teAMICA »

:( :( :(
Javite i meni kad se bude skupljalo, posaljite pp, rado bih da im pomognem koliko mogu.
ljubav_aha

#257 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by ljubav_aha »

cnermina wrote:Novcana pomoc je svakako dobrodosla.

Pored svega, mala Minela ima trodnevni izlet sa skolom u Mostar, sto takodjer zahtjeva odredjene troskove..

a da ne spominjem i to sto placaju kiriju i sve...

mi ih svakako racunamo kad budemo radili akciju pred soping centrima sad u petak i subotu, tako da cemo im spremiti jedan paket hrane i drugih potrepstina...
sigurna sam da je novac potreban za lijekove,ne samoi dedi mehi ,vec i nani,to su ipak vaznijiprioriteti od trodnevdnog izleta u mostar,koji je u ovom slucjau luksuz

P.P. poslan inicijatoru teme :!:
Dori

#258 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Dori »

Sad mi Nermina poslala sms da je dedo Meho jutros umro :(
ljubav_aha

#259 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by ljubav_aha »

rahmet mu dusu,neka mu je laka crna zemlja,neka se nije dugo patio,tako je nekad bolje ,sve je u Bozijim rukama :sad:
Bumbar

#260 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Bumbar »

rahmet mu dusi :(
SaraLe

#261 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by SaraLe »

dacina_curica

#262 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by dacina_curica »

Dena wrote:Sad mi Nermina poslala sms da je dedo Meho jutros umro :(
:( :( :( rahmet mu dusi :( :( :(

Je li bila dzenaza? Znate li ko je snosio troskove iste? Hajd' ako vam nije mrsko nek mi neko javi kako i kome da dostavim nesto novca da se pomogne nani i Mineli :) ....
Ivy

#263 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Ivy »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
SaraLe

#264 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by SaraLe »

Jel treba nesto maloj Mineli :( rado bi pomogla koliko sam u stanju :)
teAMICA

#265 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by teAMICA »

Žao mi je dede, a kako je sad nani i curici mogu mislit'... :(
I ja sam za da im pomognemo, zna li neko šta im treba, možemo otići ovih dana...
mIRCerka

#266 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by mIRCerka »

Ja dva dana nemam snage ni volje da se javim na ovu temu. :(

Neko mi se od raje javio da je voljan poslati para Mineli i Nani...da li je ko od vas kontao to skupljat, ili se nosi kako se dobije?

Nermina, gdje su njih dvije sad?
Ivy

#267 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Ivy »

mIRCerka wrote:Ja dva dana nemam snage ni volje da se javim na ovu temu. :(

Neko mi se od raje javio da je voljan poslati para Mineli i Nani...da li je ko od vas kontao to skupljat, ili se nosi kako se dobije?

Nermina, gdje su njih dvije sad?
Miwci i ja bih nesto dodala para a mogla bih i otici ako se bude islo preko vikenda, dedo je preselio u subotu, pa taman ce biti sedmina, da se ode na zalost. Eto pa planirajte me! Pogodilo me ovo pravo, vidjela sam u novinama osmrtnicu, dzenaza je bila u ponedeljak 09.06 :( :( :( :( :(
mIRCerka

#268 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by mIRCerka »

meni se javio neko s foruma da ce poslati pare, ja nemam pojma jel ko poslao, jer nisam dobila nikakvu povratnu info...
Ja ne znam kad cu moci ici, ali bicemo u kontaktu...
konyan

#269 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by konyan »

Bili smo nas troje kod njih u subotu. Odnijeli smo im paket hrane nakon akcije koju je organizovalo DOBRO. Bolje je za njih sve sto se ta agonija zavrsila. Dedo Meho je bio skroz oduzet, a nana je bila na izmaku snage da brine o njemu. Nije mogao cak ni jesti nakon drugog mozdanog udara, vegetirao je na infuziji.

Jos jedanput zelim ukazati na nesto sto je jako bitno kod pruzanja pomoci. Koliko god je pohvalna zelja da im se sada pomogne, bitnije je konstantno pruzati pomoc. Jednokratna pomoc ne cini preveliku razliku, mada je i ona naravno dobrodosla. Trebate vidjeti privrzenost koju Minela ima prema cnermini. U subotu smo bas shvatili kako ima dosta dugo otkako smo poceli minelu obilaziti, voditi u kino, u pozoriste, itd. To dijete je u tom periodu bas naraslo.

Nemam ni ja previse slobodnog vremena, ali se trudim koliko mogu obici one kojima to treba. Kad bi svako od nas uzeo na sebe da pripazi na samo jednu osobu ili porodicu, ali kontinuirano, to bi vec cinilo neku razliku.

Ako zelite, a ne znate koga biste obilazili, javite se ili meni ili cnermini ili Pearl ili na [email protected], pa cemo smisliti nesto. Takvih ljudi ima i previse.
mIRCerka

#270 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by mIRCerka »

slazem se u potpunosti...pogotovo sto kad je slucaj "vruc" pomoci ima na sve strane, i onda vremnom opadne...
Dori

#271 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Dori »

Hajde ako bude neko isao ovih dana do nane i Minele, nek' mi se javi na pp
cnermina

#272 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by cnermina »

one su jedna od porodica kojima se nose namirnice od akcije ''Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih'', tako da ih je DOBRO ekipa posjetila sad za vikend.

ta akcija se radi svake prve subote u mjesecu pred trznim centrima (hose komerc i vf). tako da znas ako hoces nesto da im saljes, da mozes tada...
Dori

#273 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by Dori »

cnermina wrote:one su jedna od porodica kojima se nose namirnice od akcije ''Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih'', tako da ih je DOBRO ekipa posjetila sad za vikend.

ta akcija se radi svake prve subote u mjesecu pred trznim centrima (hose komerc i vf). tako da znas ako hoces nesto da im saljes, da mozes tada...
OK.....hvala :thumbup:
burekodsira

#274 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by burekodsira »

nasao tekst u zadnjem ekspresu:

Šerifa Srna, nana živi životom „ni na nebu ni na zemlji“

Šerifa Srna, 64-godišnja nena iz sela Topići kod ČajniČa živi životom koji se ne bi mogao nikako povezati
u neku logiČku cjelinu jer njen život izgleda naprosto nevjerovatan. Bez ikakvih novČanih primanja, u najogoljenijem smislu, Srna već godinama živi kao izbjeglica u srpskoj kući u sarajevskoj ulici Bužimska, poviše „Zraka“.

Teško oboljela, s nekoliko operacija, od „ženskih bolesti“ do žuČi Šerifa, koja je prije deset mjeseci izgubila muža kojem su, opet, zbog bolesti amputirane obje noge, na svojim leđima nosi i 11,5-godišnju unuku Minelu, inaČe odliČnu uČenicu ali slabašnog zdravlja.

Još s dvije godine zlosretnu Minelu napustila je majka koja danas živi na Alipašinom polju i s drugim Čovjekom
ima troje djece. Njen otac koji joj se nikad ne javlja živi negdje na Palama, i kako je Minela Čula, nikad se nije oženio. Svejedno, povuČena Minela i danas razmišlja za svojim roditeljima i Čezne za njihovom ljubalju.

Smrću muža koji nikad nije bio u „državnoj službi“ nego obiČan zemljoradnik Šerifa koja samo Čeka da je gazdarica istjera i iz tog sobiČka gdje se ne sjeća kad je zadnji put platila kiriju gazdarici Tatjani Paleksić, izgubila je i ono malo novca koje joj je pripadalo na osnovu njege.

Od spaljenje kuće u rodnim Topićima svakako nema ništa, a sumnja da je ko zainteresiran za kupovinu zemlje. Šerifa u Sarajevu ima još dvoje djece koji opet imaju svoju djecu koju kao i ona Minelu, jedva prehranjuju.

- U moje selo niti me ko zove niti se ko vraća, a pravo da kažem ni gore ne znam od Čega bih živjela. Kad sam bila u jednoj kući ovdje u komšiluku i dok je moj dedo bio živ, država mi je barem plaćala kiriju, danas su me svi zaboravili. Ako me Tatjana istjera ne znam ni gdje ću ni šta ću sa sobom i djetetom jer nas niko neće primiti bez para. Jedino što znam je da unuku nikad neću ostaviti - kaže Šerifa.

Nana kojoj komšije nekad kupe kutiju cigara da „sprži“ nagomilanu tugu moli da je se bilo ko i na bilo koji naČin sjeti jer su i unuka i ona više gladne nego site, a i s garderobom je veliki problem. Minela ide u Četvrti razred, oČuh joj nije htio kupovati knjige, a i ono isprane garderobe na njoj plaČe za zamjenom.
mIRCerka

#275 Re: Dedo Meho bi da radi...

Post by mIRCerka »

burekodsira wrote:nasao tekst u zadnjem ekspresu:

Šerifa Srna, nana živi životom „ni na nebu ni na zemlji“

Šerifa Srna, 64-godišnja nena iz sela Topići kod ČajniČa živi životom koji se ne bi mogao nikako povezati
u neku logiČku cjelinu jer njen život izgleda naprosto nevjerovatan. Bez ikakvih novČanih primanja, u najogoljenijem smislu, Srna već godinama živi kao izbjeglica u srpskoj kući u sarajevskoj ulici Bužimska, poviše „Zraka“.

Teško oboljela, s nekoliko operacija, od „ženskih bolesti“ do žuČi Šerifa, koja je prije deset mjeseci izgubila muža kojem su, opet, zbog bolesti amputirane obje noge, na svojim leđima nosi i 11,5-godišnju unuku Minelu, inaČe odliČnu uČenicu ali slabašnog zdravlja.

Još s dvije godine zlosretnu Minelu napustila je majka koja danas živi na Alipašinom polju i s drugim Čovjekom
ima troje djece. Njen otac koji joj se nikad ne javlja živi negdje na Palama, i kako je Minela Čula, nikad se nije oženio. Svejedno, povuČena Minela i danas razmišlja za svojim roditeljima i Čezne za njihovom ljubalju.

Smrću muža koji nikad nije bio u „državnoj službi“ nego obiČan zemljoradnik Šerifa koja samo Čeka da je gazdarica istjera i iz tog sobiČka gdje se ne sjeća kad je zadnji put platila kiriju gazdarici Tatjani Paleksić, izgubila je i ono malo novca koje joj je pripadalo na osnovu njege.

Od spaljenje kuće u rodnim Topićima svakako nema ništa, a sumnja da je ko zainteresiran za kupovinu zemlje. Šerifa u Sarajevu ima još dvoje djece koji opet imaju svoju djecu koju kao i ona Minelu, jedva prehranjuju.

- U moje selo niti me ko zove niti se ko vraća, a pravo da kažem ni gore ne znam od Čega bih živjela. Kad sam bila u jednoj kući ovdje u komšiluku i dok je moj dedo bio živ, država mi je barem plaćala kiriju, danas su me svi zaboravili. Ako me Tatjana istjera ne znam ni gdje ću ni šta ću sa sobom i djetetom jer nas niko neće primiti bez para. Jedino što znam je da unuku nikad neću ostaviti - kaže Šerifa.

Nana kojoj komšije nekad kupe kutiju cigara da „sprži“ nagomilanu tugu moli da je se bilo ko i na bilo koji naČin sjeti jer su i unuka i ona više gladne nego site, a i s garderobom je veliki problem. Minela ide u Četvrti razred, oČuh joj nije htio kupovati knjige, a i ono isprane garderobe na njoj plaČe za zamjenom.
E sirnice, pokreni novu temu, naslovi je samo Minela i SErifa SRna, a stavi link na ovu temu kao referensu...
Post Reply