Dedo Meho bi da radi...
-
cnermina
Ja sam isla prije par dana. Neke djevojke su skupile nesto novca pa smo im kupile osnovne namirnice da imaju za Ramazan...Brasno, ulje, secer, tjestenina, slatkisi za minelu, deterdzent za ves, sudje itd.
Kaze dedo da ce obavezno postiti iako mora piti lijekove. Ujutru ce popiti lijek, pa onda opet za iftar... Ali post ne propusta...
Ja sam se dogovarala s prijateljem da im organizujemo iftar. Ja bih licno volila da ih negdje odvedemo s obzirom da svi rijetko izlaze iz kuce, a mislim da dedo nije nigdje otisao mjesecima van kuce osim do bolnice...
Ima li neko prijedlog? Treba neko mjesto gdje ima pristup za kolica i parking...
Eto ako neko jos zeli da nam se prikljuci- Bujrum... Razmisljali smo mozda VF...
Kaze dedo da ce obavezno postiti iako mora piti lijekove. Ujutru ce popiti lijek, pa onda opet za iftar... Ali post ne propusta...
Ja sam se dogovarala s prijateljem da im organizujemo iftar. Ja bih licno volila da ih negdje odvedemo s obzirom da svi rijetko izlaze iz kuce, a mislim da dedo nije nigdje otisao mjesecima van kuce osim do bolnice...
Ima li neko prijedlog? Treba neko mjesto gdje ima pristup za kolica i parking...
Eto ako neko jos zeli da nam se prikljuci- Bujrum... Razmisljali smo mozda VF...
-
cnermina
Ja sam isla prije par dana. Neke djevojke su skupile nesto novca pa smo im kupile osnovne namirnice da imaju za Ramazan...Brasno, ulje, secer, tjestenina, slatkisi za minelu, deterdzent za ves, sudje itd.
- lady midnight
a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala 
- lady midnight
@mIRCerka hvalamIRCerka wrote:adresa jelady midnight wrote:a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala
Meho Srna
Buzimska 6
71000 Sarajevo
BiH
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
To provjeri sa cnerminalady midnight wrote:@mIRCerka hvalamIRCerka wrote:adresa jelady midnight wrote:a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala
Meho Srna
Buzimska 6
71000 Sarajevo
BiHali ja skontah da chovjek ne mozhe hodati - a za svaku novchanu pomoc koju bih poslala (sve ostalo bi odavde trajalo sedmicama) bilo bi potrebno da ode do banke ili poshte... ima li neki drugi nachin, kakav zhiro-rachun ili neko da skuplja za njih, odnosno da podigne novac?
- dacina_curica
@lady midnight: kad saznas kako slati pare iz inostranstva, ako ti nije mrsko javi mi na PP (ili ovdje ako nije problem), i ja bih im rado poslala nesto
...Hvala 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Adresa je Buzimska 6, sto je uzbrdo lijevo od adema buce 250 i nesto, kod autopraone...Alba wrote:I ja bih pomogla ali isti problem , kako iz inostranstva?
Btw, kako bi funkcionisala online VF kupovina obzirom da sam negdje na ovoj temi procitala da adresu dede Mehe i njegove porodice nije lako naci?
-
Pearl
predat novac od jedne forumasice... Srne se puno zahvaljuju...
dedo Meho dosta dobro izgleda, mada se zali na onu zdravu nogu, sad ga i ona boli
nana isto nije dobro, trebala bi na operaciju a nema kome dedu da ostavi 
Minela je juce bila u cirkusu i puna je dozivljaja
a u skoli reda petice i cetvorke (vec je pocelo ocjenjivanje):)
VF online kupovina bi trebalo da radi... samo napomenuti da je skretanje u Buzimsku ulicu lijevo, na raskrsnici iznad autopraone a ispod Ekija (pojma nemam sta je taj "Eki" ali ga svi spominju kao referencu
)
@k0laps, raspitat cemo se za knjige za skolu pa cemo javiti... skolski pribor je dobila...
dedo Meho dosta dobro izgleda, mada se zali na onu zdravu nogu, sad ga i ona boli
Minela je juce bila u cirkusu i puna je dozivljaja
VF online kupovina bi trebalo da radi... samo napomenuti da je skretanje u Buzimsku ulicu lijevo, na raskrsnici iznad autopraone a ispod Ekija (pojma nemam sta je taj "Eki" ali ga svi spominju kao referencu
@k0laps, raspitat cemo se za knjige za skolu pa cemo javiti... skolski pribor je dobila...
-
konyan
Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
cnermina i ja smo se dogovarali ici, ali su se tu nekako uvukle obaveze, pa nikako da odemo. Hajde, mogli bi se dogovoriti mozda..
cnermina i ja smo se dogovarali ici, ali su se tu nekako uvukle obaveze, pa nikako da odemo. Hajde, mogli bi se dogovoriti mozda..
- Dori
Vazi. U svakom slucaju mi se javite!konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
Imate moj broj
-
dzena
Ljudi ja nemam vremena sve stranice citati, mozda je vec neko i pisao o tome no ako nije, sto se tice pelena dedi se pelene mogu izganjati preko socijalnog! POtrebno je samo otici kod njihovog ljekara u ambulanti koji ce dedi propisati i izdati nalog za pelene, zajedno s tim nalogom i nalazima koje dedo ima (ukoliko ih nema izvaditi ih, ljekar ce reci od koga sve nalazi trebau) otici u socijalno i predati papire i sacekati odluku. Vrijedi pokusati...zena21 wrote:Dragi moji
Ja sam bila u subotu. Odnijela sam namirnica (kafe, deterdzenta, rize, secera, piletine, brasna, ...) i dala 20KM (nisam imala vise)
Dedo koristi pelene za odrasle, tako da im i to treba.
Meni je rekao da kiriju nisu platili vec dva mjesevca, a da racune placaju kada im neko od komsija da koji dinar![]()
S njima zivi i unuka, Minela, koja ima skoro 11 godina a tek je treci razredKazu nisu je mogli ranije upisati u skolu. Oni je izdrzavaju i hrane, majka je ostavila i preudala se, a otac Bog zna gdje je
![]()
Mislim da je njima novac za kiriju i racune najpotrebniji, jer za hranu se snadju nekako, preko komsija...
Ukoliko bi se ljekar pobunio, sto se nama desilo kad smo isto trazili za jednu nanu, mi smo napravili molbu iz uz samo jedan papir koji je nana imala, koji je opisivao njenjo stanje uspjeli dobiti pelene, uzasni i ovo danasnji ljekari ko da ide iz njihovog dzepa
ovo je smao prijedlog pa eto
Inace de dobiju dva iili tri paketa pelena zavisno od stanja osobe
-
jasminasab
Mozda bih i ja isla, pa kad podjete, pliz let me nou, moze?konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
-
cnermina
jasminasab wrote:Mozda bih i ja isla, pa kad podjete, pliz let me nou, moze?konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
evo moze li sad nedjelja oko 15h???
-
jasminasab
Ja mogu radnim danima poslije 17h.cnermina wrote:jasminasab wrote:Mozda bih i ja isla, pa kad podjete, pliz let me nou, moze?konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
evo moze li sad nedjelja oko 15h???
-
jasminasab
Moze sto se mene tice. Samo, ja nemam bibi trenutno, treba nam neki drugi drajver...