Dedo Meho bi da radi...
- Ivy
Hajde objasni malo za one koji nisi u BiH...opisi, ko je napravio rampu?konyan wrote:Vodio sam danas djecicu u kino, izmedju ostalog i Minelu.
Svratio sam nakratko do dede Mehe. Dedo je dobio RAMPU od vrata do ceste, tako da sad moze sici u kolicima.
- zena21
Jutro
Juce bili u posjeti dedi...
Konyan, Muha, Pearl, Nermina i ja
Dedo je bio raspolozen, mada ga boli rana
Kaze nije mogao spavati od bola. Banja ranu u hipermanganu, malo mu pomaze, ali ga jos uvijek boli
kao sto neko vec rece, napravljena mu je rampa za kolica, pa ce moci malo izaci ispred kad se vrijeme popravi. Na Muhinom aparatu imaju slike rampe, pa ce vjerovatno postaviti kasnije
@Isabell, hvala na donaciji
Juce bili u posjeti dedi...
Konyan, Muha, Pearl, Nermina i ja
Dedo je bio raspolozen, mada ga boli rana
kao sto neko vec rece, napravljena mu je rampa za kolica, pa ce moci malo izaci ispred kad se vrijeme popravi. Na Muhinom aparatu imaju slike rampe, pa ce vjerovatno postaviti kasnije
@Isabell, hvala na donaciji
-
konyan
Ivy, izvini sto odgovaram tek sad.Ivy wrote:Hajde objasni malo za one koji nisi u BiH...opisi, ko je napravio rampu?konyan wrote:Vodio sam danas djecicu u kino, izmedju ostalog i Minelu.
Svratio sam nakratko do dede Mehe. Dedo je dobio RAMPU od vrata do ceste, tako da sad moze sici u kolicima.
Radi se o nekom njemcu koji je ozenjen nasom djevojkom. Oboje su mladji ljudi. Vidjeli su na tv-u da ne moze izaci iz kuce i covjek se jedan dan pojavio da izvidi situaciju, drugi dan sa tri covjeka i gradjom i napravili mu fenomenalnu rampu. Stvarno odlicno uradjeno.
-
k0laps
Nije njemac. To je akcija pokrenuta od strane jedne medjunarodne organizacije...
Ljudi su htijeli pomoci i u nekom drugom obliku osim para... tako smo dosli na tu ideju da napravimo rampu kad nam se nana pozalila da ne moze nosati dedu van...
Ljudi su htijeli pomoci i u nekom drugom obliku osim para... tako smo dosli na tu ideju da napravimo rampu kad nam se nana pozalila da ne moze nosati dedu van...
-
konyan
Hvala na ispravci.k0laps wrote:Nije njemac. To je akcija pokrenuta od strane jedne medjunarodne organizacije...
U svakom slucaju izvanredna ideja.
-
Pearl
vidjeli smo ovu zadnju sliku kod njih 
svaka cast.. stvarno super ideja .. i realizacija..
svaka cast.. stvarno super ideja .. i realizacija..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ima, to je cnermina daaaavno obavila...Dena wrote:Ja sam od prosle sedmice na poslu skupila oko 600 KM!![]()
Mislim da ce kolega ici u ned. do njih...
Svaka cast za rampu!
Pitanje: Ima li Minela knjige i pribor za skolu?
-
cnermina
Svaka cast za 600 KM
Samo jedan savjet. To daj nani da dedo ne vidi. On u zadnje vrijeme samo o smrti razmislja i ne da nani pare vec ih ostavlja da ima 'kad umre'. A imaju troskova... Tako da ti to daj nani da ona to rasporedi kako i gdje treba...
E sada ono sto im treba je fen (nije cudo sto se minela svako malo razboli kad nemaju fena a ima dugu kosicu pa se to tesko osusi). A to je najmanji problem. JA cu im to donijeti kad budem isla, ali eto ako neko bude prije samo neka javi... Treba im i frizider- onaj sto imaju malo radi malo ne radi. I trebalo bi im jedno 2metra drva... jer oni loze a polako im ponestaje drva...
I jos jedna stvar. Nana bi isto trebala na operaciju (ima nesto na grlicu materice) ali to sve odgadja jer kaze nema njih s kim ostaviti. Ja se malo bojim za njo. Sve sebe stavlja na zadnje mjesto, a da njoj sta bude ne daj Boze sta ce dedo i Minela.. Nego da skontamo nesto- da platimo nekome da bide sa dedom i Minelom dok se nana operise ili nesto... Prijedlozi???
E sada ono sto im treba je fen (nije cudo sto se minela svako malo razboli kad nemaju fena a ima dugu kosicu pa se to tesko osusi). A to je najmanji problem. JA cu im to donijeti kad budem isla, ali eto ako neko bude prije samo neka javi... Treba im i frizider- onaj sto imaju malo radi malo ne radi. I trebalo bi im jedno 2metra drva... jer oni loze a polako im ponestaje drva...
I jos jedna stvar. Nana bi isto trebala na operaciju (ima nesto na grlicu materice) ali to sve odgadja jer kaze nema njih s kim ostaviti. Ja se malo bojim za njo. Sve sebe stavlja na zadnje mjesto, a da njoj sta bude ne daj Boze sta ce dedo i Minela.. Nego da skontamo nesto- da platimo nekome da bide sa dedom i Minelom dok se nana operise ili nesto... Prijedlozi???
- Dori
Hvala na savjetima....evo upravo sam nesto dogovarala sa mIRCerkom, pa Vam javim sta smo skontale...cnermina wrote:Svaka cast za 600 KMSamo jedan savjet. To daj nani da dedo ne vidi. On u zadnje vrijeme samo o smrti razmislja i ne da nani pare vec ih ostavlja da ima 'kad umre'. A imaju troskova... Tako da ti to daj nani da ona to rasporedi kako i gdje treba...
Mada frizider ili ves masina ne zvuce lose
-
Pearl
da, ves masina im radi, i ako sam dobro shvatila, koriste ariel.. pa ako neko bude motorizovan, ako moze da im kupi, da ne vuklja nana to uzbrdo..konyan wrote:Ves masina koju imaju radi. Prioritetnije je frizider, kako mi se cini.
-
Pearl
ista sam tizena21 wrote:Mene nesto strah ko sve moze procitati ovo... Pisemo stalno - neko odnio ovo, neko ono, odnijece se 600KM... Neko ce im za te pare provaliti u kucu... Eto, mozda sam malo paranoid, ali malo me strah...
pogotovo sto su dedi i nani vec pocele prozivke telefonom kako oni lazu da nemaju i kako dedo npr gradi kucu ?!?!??!?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa dodje ona tako povremeno, da obidje roditelje i minelu i da odigra partiju @tenisa@Dena wrote:Danas mi je prijatelj bio tamo i kaze da im je cerka bila kod kuce
Zena21, nisi paranoid, ja to svima saljem putem PPa, da im ne daju sve odjednom, ili ako i daju da ne govore okolo...
kad smo nermina i ja isle prvi put, nismo htjeli sve pare odjednom dati, vec je nermina kasnije vodila Minelu i frizeru i po knjige, i ostali shopping, a dali smo im cini mi se 220 ili 250 KM kesha da imaju...
bas zato sto su mnogi, ukljucujuci offspring, u stanju uzeti od nemocnih....
kako ja vidim, moracemo mi dedi Gama osiguranje postaviti

[/img]